Lipt. Mikuláš – Michalovce 1:0 (kon.) | Prešov – Spišská N. Ves 4:2 (kon.) | Detva – Senica 3:2 (kon.)
Topoľčany – Bardejov 3:8 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Čtvrtek 14.02.2013, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • 1. liga play-off (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    "Game number three, welcome to all viewers," azda takto nejak komentári v NHL začínajú prenosy najsledovanejšej hokejovej súťaže, ktorou je Americká play-off, no na tú si ešte milí diváci musíte počkať. Presuňme sa však na Slovensko do mesta Liptovský Mikuláš, kde sa už za niekoľko minút začne pre niekoho dlho očakávaný zápas, konkrétne medzi tímami Liptovský Mikuláš a Michalovce.

    Vďaka portálu www.onlajny.eu môžte ako jediný sledovať priamy dej na ľadovej ploche, osobne sa pripájam k tomu aj ja krátkym predslovom, v ktorom vám môžem sľúbiť presné a kvalitné príspevky z dnešného zápasu.

    Dosť bolo informácii na začiatok, presunieme sa na teraz trošku do histórie, ale nie až tak ďaleko. Tieto dva tímy sa už stretli, konkrétne prvé zápasy play-off sa odohrali na ľade v Michalovciach, kde sa zišla celkom potešujúca divácka kulisa na Slovenské pomery, cestu na zimný štadión si našlo okolo 2300 fanúšikov, či na domácej, alebo na súperovej strane. K samotnému nedeľnému zápasu, domáci hráči vyhrávali krátko po začiatku prvej tretiny už 2:0, ale rozhodujúci víťazný moment prišiel v 62. minúte, keď sa Kuric predral cez dvojicu obrancov a rozhodol tak o prvom víťazstve pre Liptovský Mikuláš.

    V druhom vzájomnom zápase, ktorý sa taktiež odohrával v Michalovciach sa už zrodila výhra domáceho tímu, ale ani v ňom to nebolo také ružové. domáci mali už istú výhru v riadnom hracom čase, ale v závere stihol vyrovnať Kuric. O prvej výhre rozhodli domáci až v samostatných nájazdoch.

    Presuňme sa už na ľad do Liptovského Mikuláša, pred samotným zápasom si viacerí hráči priali čo najlepšiu divácku kulisu a to najdôležitejšie, vyhrať tento dvojzápas a tým sa priblížiť k finále play-off.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:12
    Fanklub domácich žije hneď od úvodu, azda aj preto sa Liptovský Mikuláš hneď po buly natlačil do pásma súpera. Rýchla kombinácia domácich prihrávka na modrú čiaru a strela Paukovčeka, ktorá končí v lapačke Okoličányho.
     
    01:03
    Perfektný útok domácich hráčov, tí sa opäť dostali do útočného pásma, prihrávka pred bránu a zakončenie Mravca, ktoré iba v páde vyráža brankár súpera do bezpečia.
     
    01:54
    Michalovce po prvý krát hrozivo v útočnom pásme, perfektne prenikol okolo obrancu Čavrk, vyzeralo to už aj na zakončenie, ale útočník pohorel na druhom obrancovi, ktorý mu včas vypichol puk.
     
    02:37
    Trošku po samotnom úvode, ale predsa. Do Liptovského Mikuláša dorazil aj fanklub súpera. Touto cestou vítam všetkých fanúšikov Michaloviec. Vitajte...
     
    03:20
    Zaváhanie obrancov vo vlastnom pásme, Liptovský Mikuláš tak získava puk, najskôr spomedzi kruhov zakončoval Paukovček, ktorý mieril iba do brankára, puk sa odrazil rovno na hokejku hráča domácich, ktorý taktiež iba do Okoličányho, teraz zasiahli iba betóny.
     
    04:16
    Mezovský sa dostal k puku v strednom pásme, snažil sa prihrávku vysunuť tesne pred modrou svojho spoluhráča, ale jeho úmysel prečítali hostia.
     
    04:46
    Domáci hráči idú do útoku, perfektne prešiel po pravej strane Uhrík ten si to hodil aj na strelu, ktorou mieril iba do lapačky Okoličányho.
     
    05:01
    Atmosféra v Liptovskom Mikuláši by sa dala krájať, domáci hráči sú teraz v útočnom pásme, po tom ako pred bránou zasahoval na viac krát Okoličány, ten vytiahol v úvode stretnutia pár kvalitných zákrokov.
     
    05:40
    Odrazený, resp. aj nahodený puk hostí ostal za bránou Palka, tam sa ho zmocnil obranca domácich, ktorý zakladá útok.
     
    06:30
    Hra sa nám v týchto sekundách trošku pozastavila, čo sa týka na takom útočení. Puk sa presúval z pásma do pásma, na teraz vyhodenie hostí končí za mantinelom. Pokračujme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    06:41
    Zo stredného pásma sme sa ďaleko nepresunuli, ihneď po buly rozhodca píska ofsajd, takže pokračovalo sa vhadzovaním pred modrou, ihneď na to sa dostali Michalovce aj do zakončenia, z pravej strany pálil Šechný. Palko zasahuje lapačkou.
     
    07:10
    Nahodený puk zachytil za bránou domácich Šechný, ktorý sa snažil niečo vymyslieť, obtočil sa okolo brány a zakončil iba do betónu Palka.
     
    07:53
    Hra sa nám presunula na opačnú stranu, Liptovský Mikuláš si vyprodukoval celkom veľký tlak, prvá strela Mravca z pravej strany skončila na lapačke Okoličányho, ale ten iba z problémami vyrazil. Mikulášsky útočník to skúšal z podobnej situácie aj o pár sekúnd, jeho pokus skončil taktiež v lapačke brankára Michaloviec.
     
    08:50
    Samostatný prienik Čížeka popri mantinely, ten sa dostal aj do zakončenia, ale bolo to už z takého uhlu, odkiaľ sa góly dávajú ťažšie, ako hovorím jeho strelu pokryl Palko.
     
    09:40
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Góóóóóóóóóóóóóóóól!!!!! Domáci hráči sa dostávajú do vedenia, vážení diváci. Enormný tlak si v týchto sekundách vypracovali Liptáci, pár šancí najskôr zahodil Peter Bartík, ale to vôbec na teraz nevadí. K puku sa dostal Lukáš Paukovček, ktorý našiel voľného PATRIKA KUBÁŇA, ten z pravého kruhu mieril presne ponad lapačku Okoličányho. Asistencie: Lukáš Paukovček, Peter Bartík.
     
    10:46
    Domáci hráči teraz s pukom okolo vlastnej brány, nasledujúca prihrávka okolo mantinelu končí až pri bráne súpera, rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    14:07
    Po zakázanom uvoľnení postupovali domáci do stredného pásma, prihrávku však zachytil súper, ktorý taktiež nevymyslel. Jeho nahodenie puku končí pri obrane domácich.
     
    11:45
    Bača spoza brány posiela puk pred brankára hostí, ten sa naťahoval s hokejkou aby zmenil trajektóriu, to sa mu však nepodarilo. Všetok "požiar" hasí až samotná obrana, ktorá zakladá rýchli útok.
     
    12:16
    Z rýchleho útoku priamo až k brankárovi, konkrétne k pravému kruhu, kde sa bude vhadzovať po zákroku Palka.
     
    12:56
    Zmätok pred bránou Palka, dvojica hráčov hostí sa ocitla pred bránou, hľadala odrazený puk, ktorý nakoniec nepretlačila ani len ku strele, následne sa do protiútoku snažia dosť domáci, po pravej strane potiahol puk autor prvého gólu Kubáň, jeho následná prihrávka končí u súpera.
     
    13:57
    Michalovce držia puk okolo mantinelu v útočnom pásme, viac krát sme videli také mini súboje, ktoré však skončili víťazne pre domácich hráčov, ktorí vytiahli puk do stredného pásma, ale tam oň v súbojoch prišli.
     
    14:41
    Michalovce v útočnom pásme, snažia sa niečo vymyslieť, ale na teraz to je opäť bez úspechu. Domáci hráči idú do protiútoku, Perfektne prenikol po pravej strane Kubáň, natlačil sa k brankárovi, kde poslal puk iba pod vyrážačku brankára hostí, ten puk podržal.
     
    15:22
    Opäť sa hrá v obrannom pásme Michaloviec, boj o puk pri mantinely, viacero hráčov sa tam zoskupilo.
     
    15:39
    Po buly v obrannom pásme hostí sa Michalovce sa ocitli pri tvorbe útoku, prihrávka o mantinel smerovala na Šechného, ktorý sa k puku v konečnom dôsledku nedostal, Holiga včas zasiahol.
     
    16:27
    Michalovce opäť zakladajú útok z vlastného pásma, po dvoch prihrávok ich držanie končí, prihrávka skončila v pásme Liptovského Mikuláš, kde to domáci obrancovia kontrolujú.
     
    17:07
    Toto zaváhanie domácich mohlo teda mrzieť, odrazený, resp. nepresná prihrávka skončila u Šeligu, ktorý pálil od modrej, jeho pokus skončil na obrancovi domácich, od ktorého sa puk skoro dostal na hokejku súpera, keby to tak znamenalo, možno by sme sa aj dočkali vyrovnania.
     
    18:37
    Najskôr mal možnosť Bača ohroziť brankára, pripravoval si to na strelu, ale pri samotnom zakončení mu to pokazil obranca, z následného útoku hostí sa taktiež nič výnimočné nekoná, neprsná prihrávka končí u obrany domácich.
     
    19:27
    V závere prvej tretiny sú pri puku Michalovce, z ich strany je to opäť nepresné, nahodený puk zachytil za bránou Palko.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina tretieho zápasu play-off medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami. Atmosféra na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši by sa dala krájať. Veľký rozruch na domácej tribúne prišiel v 10. minúte, keď sa strelou z pravej strany presadil Kubáň. Do konca prvej tretiny sa hral už taký v podstate vyrovnanejší hokej, pripomeniem že úvod stretnutia patril domácim, ktorí do vlastne dotlačili do toho gólu. Pokračujeme za 15 minút, ak ma moja matematika neklame, tak druhá tretina by mala začať nejako o 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:30
    Úvod druhej tretiny sa nezačína pre hostí najlepšie, na trestnú odchádza za hákovanie Šechný.
     
    20:51
    Liptovský Mikuláš dobre zatlačil na súpera, pár kombinácii a strelecké zakončenia od modrej, ani v jednom prípade to nehrozilo bránu.
     
    21:50
    Domáci po tom ako postupovali do útoku stratili puk, následne však prenikli po pravej strane, kde sa snažil preniknúť Uhrík, jeho ľahké zakončenie skončilo iba na korčuli súpera.
     
    22:49
    Liptovský Mikuláš aj na teraz natlačený v pásme súpera, po pravej strane opäť preniká Kúbaň, obranca súpera ho natlačil na mantinel, kde mikulášsky útočník stratil puk.
     
    23:52
    Osamotený Bartík sa tlačí cez troch obrancov, najskôr to vyzeralo, že sa mu to podarí, ale toto je už aj naňho priveľa.
     
    24:25
    Pekne teraz prenikol mladý Poliaček, v útočnom pásme bol bránený iba jedným hráčom, ale aj v tejto ťažkej situácii zakončil, jeho pokus minul tesne bránu súpera.
     
    25:23
    Boj o puk v pásme hostí, okolo brány je s pukom na hokejke Uhrík, ten sa dokázal oslobodiť od obrany súpera a zakončiť strelou, jeho pokus iba na betónoch brankára.
     
    26:50
    Obrovská šanca pre domácich hráčov, najskôr pred brankárom zaváhali Bartík s Kuricom, tí asi aj na tri krát dorážali puk do brány, všetko však pochytal brankár hostí, keď už bol úplne rozčapený na ľadovej ploche prišla možnosť Poliačeka, ten nedokázal pretlačiť puk do odkrytej časti brány. Následne sa hra presunula - posunutá brána.
     
    27:12
    Michal Mravec v útoku, snaží sa preniknúť okolo obrancu, ale zvolil prihrávku späť na modrú odkiaľ tvrdo vystrelil Kledrowetz, jeho pokus brankár vyrazil.
     
    27:47
    Play-off ako má byť, po tom ako sa Michalovce dostali do útočného pásma prišlo zakončenia na Palka, ten si udržal čisté konto aj po strele spomedzi kruhov. Následne sa strhla bitka!
     
    27:47
    Vylúčenie na domácej strane na trestnú odchádza Mezovský, ktorý dostal 2+2.
     
    27:50
    Po buly v obrannom pásme domácich sa puk dostáva rovno k Okoličnánymu, obrana domácich sa na teraz ubránila.
     
    28:16
    Michalovce sa o pár sekúnd dostali opäť do pásma, znovu to nie je pre východniarov ružové, domáci hráči sa opäť ubránili.
     
    28:42
    Po buly v útočnom pásme Michaloviec sa puk dostal k domácim hráčom, tí opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary. Z ich strany je to perfektná hra v oslabení!
     
    29:28
    Opäť! Michalovce sa snažili niečo vymyslieť prechodom cez stredné pásmo, ale nahodený puk skončil iba u obrancov domácich, ktorí ihneď vyhadzujú.
     
    30:06
    Paukovček pri mantinely v útočnom pásme bojuje o puk, jeho prihrávke medzi kruhy skončila pri obrancovi súpera, ale pekne si na puk nabiehal Poliaček, škoda, na teraz to domácim nevyšlo.
     
    30:43
    Hra sa nám presunula na opačnú stranu, po buly sa dostali do zakončenia domáci, tečovaný puk skončil na hornej časti Palkovej brány.
     
    31:45
    Domáci hráči v útočnom pásme, prihrávka od mantinelu skončila na hokejke Mravca, ktorý mierenou strelou spomedzi kruhov poslal puk do hornej tyče brány súpera.
     
    32:30
    Liptovský Mikuláš opäť preniká do pásma, z pravej strany sa snažil zakončiť Bartík, ale ten trafil iba obrancu súpera, začínajúca akcia hostí skončila v útočnom pásme, kde ich zastavili už obrancovia domácich.
     
    33:37
    Zaváhanie v rozohrávke hostí,k puku sa dostal Poliaček, ktorý obehol bránu a zakončil smerom na bránu, ešte pred tým prichádza teč od hokeji od obranu, puk zastavila až ochranná sieť.
     
    34:10
    Od mantinelu sa snažil presnou prihrávkou nájsť Kuric Poliačeka. Myšlienka ako dobrá, ale samotná realizácia na teraz trošku nevyšla, jeho pokus skončil u obrany hostí.
     
    34:56
    Rozohrávka nevyšla na teraz ani hosťom, tí odovzdali puk súperovi tak ľahkovážne. Ten to na teraz využil iba vyhodením, aby mohol prestriedať.
     
    36:00
    Hra sa nám na šance trošku pozastavila, v posledných minútach sme videli viacero nepresností na oboch stranách, ani jednu z nich nevyužili oba tímy. Stav sa nám tak pred koncom druhej tretiny nemení, Liptovský Mikuláš vedie po góle Kubáňa z 10. minúty.
     
    36:28
    Uhrík vyhral buly v útočnom pásme, puk sa dostal rovno na hokejku Baču, ktorý tvrdou strelou mieril presne, ale strela ktorá preletela po ľade skončila na betóne Okoličányho, ten opäť perfektne zasiahol.
     
    36:51
    Liptovský Mikuláš sa z vlastného pásma pomaly dostával do útočného pásma, všade je však Šechný, ktorý aj v obrannom pásme zasahuje a vybojoval tak puk pre svoje farby.
     
    37:59
    V týchto sekundách sú viac v útočnom pásme hostia, tí viac krát zakončili pred bránou, dva krát dobre zasiahol aj Palko, všetok tlak hostí nakoniec ukončuje Bartík, ktorý aj za cenu zakázaného uvoľnenia vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    39:16
    V závere druhej tretiny sa do útoku dostali domáci, pred bránu sa pretlačil do zakončenia Paukovček, ktorý bránený obrancom poslal puk tesne pomimo bránu Okoličányho.
     
    39:49
    Posledné sekundy druhej časti hry, hrá sa nám uzavrela v pásme Liptovského Mikuláša, strela z pravej strany skončila v lapačke Palka.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám aj druhá tretina zápasu play-off medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami po výsledku 0:0. Opatrný hokej na zimnom štadióne tu v Liptovskom Mikuláši, oba tímy či už domáci, alebo hostia sa snažia o gól. Pokračujeme o 18:22.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:58
    Úvod tretej tretiny je za nami, lepšie ho začali domáci hráči, ktorí sa dostali do útočného pásma, tam však veľké vzrúšo nespravili.
     
    41:34
    V týchto sekundách sa čaká hlavne na rozohrávku spoza brány Michaloviec, nie najlepší prechod do stredného pásma v podaní hostí, tí stratili puk a navyše Liptovský Mikuláš sa dostal aj do zakončenia, keď Bača vystrelil od modrej rovno do vyrážačky Okoličányho.
     
    42:28
    V tretej tretiny je viac počuť hlavne fanklub súper, ten na dnešný zápas prišiel vo väčšej početnej skupine.
     
    43:44
    Obrovské šťastie mali teraz hostia, veľký tlak sa zrodil pred ich bránou, dorážky z každého uhlu, brankár už ani nevedel, kde sa má pohybovať, resp. hádzať. Odrazený puk sa dostal k Bačovi, ktorý zlomil hokeju.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1230 divákov.
     
    44:33
    Hra sa nám presunula do pásma Liptovského Mikuláš , tam sa bude vhadzovať po lavici Palka, ktorý aj po buly zasahuje. Nahodený puk od mantinelu skončil v jeho lapačke.
     
    45:28
    Michalovce už dlhší čas v útočnom pásme súpera, opäť sa stretávame pri buly, to na teraz vyhrali domáci hráči, ktorí spoza vlastnej brány začínajú útok.
     
    45:52
    Michalovce v tretej tretine pri chuti, niet sa čo diviť, prebieha nám posledná tretina a snažia čo najskôr vyrovnať, tento krát to skúšal z pravej strany Rusnák, ktorý mieril presne do Palka.
     
    47:06
    Michalovce vyšli s pukom do stredného pásma, dlhý pas ponad hokejistov, pri mantinely získal puk Paukovček, ktorý ihneď zakladá útok smerom na bránu Okoličányho.
     
    47:53
    Buly v útočnom pásme domácich, Uhrík ho síce vyhral, ale Michalovce sa ubránili, puk včas vypichli a poslali ho do stredného pásma.
     
    48:51
    Rýchlosť hry sa teraz tak pozastavila, puk sa presúva zo strany na stranu bez väčšieho ohrozenia. V týchto sekundách postupovali do útoku Michalovce, tie však zastavil obranca, ktorý píska ofsajd.
     
    49:29
    Buly v strednom pásme, Liptovský Mikuláš otočil hru k mantinelu, prenikol do útočného pásma a zakončil krížnou strelou rovno do lapačky brankára. Vhadzovanie v útočnom pásme domácich.
     
    51:10
    Trošku ma unieslo dianie na ľadovej ploche, tak som trošku vynechal pár informácii. V posledných sekundách boli viac v útoku domáci hráči, tí si to tam iba prihrávali,do nejakého vážneho zakončenia sa nedostali.
     
    51:51
    Hra sa nám presunula na opačnú stranu, po pravej strane prešla dvojica hostí, tá to za pomoci prihrávok dotiahla až k brankárovi Palkovi, odkiaľ mierila iba doňho.
     
    52:52
    Pekne sa teraz vyhol obrancom okolo vlastnej brány Marcinek, ten to s pukom potiahol až do útočného pásma, kde strelou spomedzi kruhov vybojoval aspoň vhadzovanie.
     
    54:31
    Pekne sa snažil teraz preniknúť popri mantinely Uhrík, nakoniec sa mu to aj podarilo, dostal sa až do samotného blafáku na brankára, ktorý mi v konečnej realizácii nevyšiel.
     
    56:06
    Michalovce sa usadili v pásme súpera, snažia sa prihrávať hlavne spoza bránou a následnou prihrávkou medzi kruhy pohroziť, resp. vstreliť vyrovnávajúci gól. Táto situácia sa na teraz nekoná...
     
    57:06
    Veľmi krušné chvíle pre domácich hráčov, na trestnú odchádza Uhrík.
     
    57:31
    Liptovský Mikuláš sa v úvode oslabenia dokázal oslobodiť!
     
    57:50
    Mravec zachytil puk pri rozohrávke súpera, perfektne prenikol stredným pásmom, následne aj útočným. Mikulášsky útočník do dotiahol aj do zakončenia, čím natiahol pár sekúnd do konca oslabenia.
     
    58:52
    Michalovce začínajú útok spoza vlastnej brány, už sa skoro dostávali do útočného pásma, ale puk zasiahol včas ešte Mravec.
     
    59:20
    Záver poslednej tretiny, Michalovce nahodil puk do útočného pásma, Okoličány už na striedačke!
     
    59:39
    Paukovček vybojoval dôležité buly, domáci vyhodili puk!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončila sa zápas tretí zápas play-off medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami výsledkom 1:0. Jediný presný zásah sme videli v prvej tretine, keď v 10. minúte rozhodol o celom zápase Patrik Kubáň, ktorý strelou z pravej strany mieril presne ponad lapačku brankára Okoličányho.

    Zapnite si nás aj zajtra, kde rozlúskneme otáznik, či do ďalšieho kola play-off postúpi Liptovský Mikuláš, alebo sa celá séria presunie do Michaloviec.
     
    Pre dnes sa s vami lúči Tomáš Batiz, stretneme sa teda zajtra. (19:10:46)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 10. Kubáň (Paukovček, Bartík)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) - Marcinek, Jankovič, Mezovský, Duriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Uhrík, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Okoličány (Kurali) - Halapy, Drotár, Hrubý, Palovčík, Rusnák, Šeliga, Gavura, Vorobel, Šimčák, Šechný, Zorvan, Chovan, Opatovský, Čížek, Žemba, Čavrk, Banovský, Fajčák, Linet.

    Rozhodčí: Stano, Gajan, Nosek

    Diváci: 1230
    bahis siteleri