Zlín – Chomutov 2:3 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 1:4 (kon.) | HC Litvínov – Liberec 4:5 (kon.)
Třinec – Pardubice 5:2 (kon.) | Jihlava – HC Plzeň 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 1:7 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC Plzeň 1929
Čtvrtek 14.02.2013, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hosté od začátku roku z celkem osmi zápasů třikrát vyhráli, v ostatních zápasech soupeři podlehli. V posledním zápase proti Ústí nad Labem vyhráli jednoznačne 6:2. Nejproduktivnějším hráčem v utkání byl Patrik Petruška, který si připsal body za čtyři góly a za jednu asistenci.
    Dukla ještě před koncem roku naskočila na vítěznou vlnu, kterou opustila po sedmi vyhraných zápasech. Prví prohru přivezli junioři z Vítkovic. Od té doby hledají ztracenou formu. Čtyři prohry v řadě, taková je bilance z posledních kol základní části a úvodního kola nadstavby. V Pardubicích se Dukla nedokázala prosadit ani jednou, konečný výsledek byl 5:0 pro Pardubice.
     
    Úvodní sestavy:
    HC Dukla Jihlava: Krejčík (Svoboda) - Dundáček, Tobola H., Čermák, Polívka, Žáček, Tobola P., Kohout - Pěška, Zídek, Štěpán - Mandát, Mikeš, Vlček - Vala, Střecha, Gregar - Lupač, Vantuch
    HC Plzeň 1929: Karafiát (Příhoda) - Šmíd, Moravčík, Slavík, Houfek, Marcek, Kubík, Zimmermann, Andrlík - Schleiss, Mašek, Indrák - Langer, Tulačka, Pacanda - Pejchar, Přikryl, Šimandl - Bastl, Pašek, Noga
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    První větší akce se odehrála před Karafiátem. Hynek Tobola na něj nasměroval střelu, střela vyletěla po vyražečce do ochranné sítě.
     
    01:40
    Langer na druhé straně prověřil pozornost Krejčíka, díky jeho připravenosti se puk otřel pouze o zadní síť klece.
     
    03:22
    Roman Čermák odchází na dvě minuty na trestnou lavici za podražení, které bylo jednou z mála možností jak překazit střelu hostů.
     
    04:05
    Marcel vystřelil od modré na Krejčíka, který měl lapačku na správném místě a kotouč uklidil do bezpečí.
     
    05:23
    Domácí v plném počtu.
     
    05:40
    Domácí se ihned ujali poku. Erik Polívka se sám dostal až do střelecké pozice na modré. Střela byla zlikvidována obránci hostů.
     
    06:24
    Hraje se před Karafiátem. Jediné co chybí je přesná střela, která by otevřela stav utkání.
     
    07:00
    Tomáš Noga se v situaci jeden na dva dostal před Krejčíka. Krejčík si připsal další úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    08:15
    Třetí formace Dukly se postarala o závar před Karafiátem. Z nebezpečné situace se však nepodařilo gól dát.
     
    08:32
    Dukla právě vstřelila branku!

    Dukla využila signalizovanou výhodu, po prohřešku hostů. Ondřej Pěška si s pukem najel až před Karafiáta, tam našel před odkrytou bránou Štěpána ZÍDKA, který přesnou střelou otevírá stav dnešního utkání. Asistence: Ondřej Pěška.
     
    09:19
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jiří Vala a Martin Gregar se výměnou dostali s pukem až před Karafiáta kde si puk převzal Tomáš STŘECHA. Ten z bezprostřední blízkosti propálil vše co mu stálo v cestě. Asistence: Martin Gregar, Jiří Vala.
     
    10:10
    Současně jsou vyloučeni hráči hostů Martin Pašek a Antonín Bastl, za domácí jsou vyloučeni Hynek Tobola a Štěpán Zídek. Rozhodčí rozdali tyto tresty za hrubost, která následovala po nepříliš přesné střele na Krejčíka.
     
    14:36
    Další střet před Krejčíkem, Vojtěch Tulačka si s pukem dojel až před gólmana a vystřelil. Krejčík kotouč chytil, ale Tulačka začal do brankáře šťouchat, což se nezdálo domácím hráčům, kteří se pohotově svého brankáře zastali.
     
    15:55
    Hosté se rozhodli okupovat domácí branku. Jejich snaha se nevyplácí, vše co se dostane do útočného pásma končí na holích domácích.
     
    16:36
    Polívka si zastavil na modré kotouč, který vyhodili hosté. Pumelice, kterou poslal před sebe byla zbržděna hostujícími obránci.
     
    18:00
    Schleiss si našel volnou cestu až před Krejčíka. Domácí se museli rychle vracet a bránit, to se podažilo drobnou zátarasou ze tří hokejek domácích obránců.
     
    19:00
    V poslední minutě si puk drží domácí.
     
    19:16
    Střela Marcela se odráží o jednoho z domácích hráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vstup do první části byl vyrovnaný. První gól se podařilo dát domácím, kteří v rychlém sledu přidali druhý gól a prozatím si pojistili vedení v utkání. První část byla poznamenána i hrubostí hráčů. Jak se bude utkání nadále vyvíjet se dozvíme přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Na trestnou lavici odchází zároveň za hosty Jan Schleiss za nafilmovaný pád a za domácí Erik Polívka za podražení. Oba hráči si na trestné lavici odpočinou dvě minuty.
     
    22:23
    Hraje se ve středním pásmu, ani jeden z týmů se nedokáže usadit v útočném pásmu.
     
    22:41
    Obě mužstva jsou v plném počtu.
     
    22:57
    Marek Vantuch (JIH) odchází na trestnou lavici na dvě minuty za podražení soupeře.
     
    23:40
    Kombinace hostů jsou na Krejčíka krátké. Má přehled o aktuální pozici kotouče. Každou střelu vyrazil do bezpečné vzálenosti před sebe.
     
    24:57
    Domácí v plném počtu.
     
    25:30
    Domácí nechávají hosty u puku. Dlouhá pasáž, která se před Krejčíkem odehrává nepřinesla jedinou nebezpečnou akci a nevyžádala si tak pohotový zásah.
     
    26:30
    Po delší době má práci i Karafiát. Kombinace, které jsou k vidění nejsou nebezpečné, a proto s nimi nemá Karafiát příliš práce.
     
    27:29
    Střela Jiřího Valy vyletěla po vyrážečce Karafiáta až do ochranné sítě.
     
    28:20
    Puku se po vhazování před Krejčíkem ujímá Přemysl Tobola, který se s kotoučem dostal až před Karafiáta. Ještě z dorážky se pokusil změnit stav Žáček, jeho střela se zastavila na vnější straně branky.
     
    30:10
    Na ledě se hraje velmi pomalu. Domácí nechtějí ztratit vedení a drží hosty v obranném pásmu. Žádná z kombinací není zakončena střelou.
     
    32:00
    Roman Přikryl vystřeli z levé strany na Krejčíka poté co ujel všem hráčům. Jeho střela mířila přesně do lapačky domácího gólmana.
     
    32:10
    Další drobná šarvátka proběhla před Karafiátem. Moravčík se pustil do jednoho z útočících hráčů, vyločovat se nebude ani na jedné straně.
     
    33:00
    Jan Mandát si v situaci dva na dva cestou před Karafiáta našel černý kus gumy, který se ani přes velkou snahu nepodařilo poslat na hostujícího gólmana. Kotouč si převzali hosté, kteří ho odvážejí zpět do středního pásma.
     
    34:00
    Více práce má momentálně Krejčík. Hosté na něj posílají vše co jde, ale recept jak dostat kotouč až za brankou čáru se jim zatím nepodařilo najít.
     
    35:00
    Martin Gregar zbrzdil svojí bruslí kotouč, který mířil na Karafiáta. Ve snaze najít co nejlepší pozici zachránil hostujícího gólamana před další brankou.
     
    37:00
    Krejčík nejenže zlikvidoval střelu Pašeka, dokázal ještě zlikvidovat dorážku jednoho ze spoluhráčů ze čtvrté lajny.
     
    38:59
    Krejčík prožívá na ledě horké chvilky. Domácí jako by zaspali tempo hostů, kterým nechybělo příliš a dokázali vstřelit první branku.
     
    39:40
    Nepřesná střela Šmída minula brankoviště o několik decimetrů. Stačila by jediná střela připraveného hráče a Krejčík mohl přijít o čisté konto, které prozatím hrží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části se hra zklidnila. I když měli hráči ze západu Čech více střel, nepodařilo se jim prozatím najít recept na Davida Krejčíka, který prozatím drží čisté konto. Zda si domácí udrží dvoubrankový náskok a ukončí tak nešťastnou sérii proher se dozvíme přibližně v 19:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Hra se usazuje po vhazování před Krejčíkem. Příliš práce však nemá, vše nebezpečné likvidují obránci.
     
    41:55
    Erik Polívka bez sebemenšíjho zaváhání poslal pumelici na Karafiáta. Ten střelu zastavil vlastní hrudí.
     
    42:45
    Další střelu na branku si připisuje Roman Mikeš. Ani on není úspěšný, jeho střela končí ve změti těl před Karafiátem.
     
    43:45
    Pašek si také připisuje střelu.Z protiútoku se ujal puku, toho si všiml Polívka, který nabral rychlost a překazil tak Paškovy jeho plány.
     
    44:49
    Dalším z řady ostřelovačů, kteří se pokoušejí Krejčíka překonat je Michal Šmíd. Jeho střela končí na hrudi domácího strážce svatyně.
     
    45:40
    Kombinace dvojice Pacanda - Langer vypadala nebezpečně. Nepřehledná situace, která v brankovišti nastala dokonce zapříčinila i to, že Krejčík neměl několik sekund ponětí o tom kde se puk nachází.
     
    46:45
    Domácí mají výhodu a v šesti míří před Karafiáta.
     
    47:08
    Patrik Marcel (PLM) je vyloučen ze hry na dvě minuty za hákování.
     
    48:12
    David Krejčík se musí postavit samostatnému nájezdu po faulu Gregara.
     
    48:16
    David Krejčík bez problémů zlikvidoval přímou střelu Martina Paška, který se pokoušel proměnit trestné střílení. Střela nebyla složitá a tak neměl ani Krejčím mnoho práce s jejím vyražením.
     
    49:08
    Hosté v plném počtu.
     
    50:08
    Hra ve středním pásmu se udává převážně pod taktovkou Dukly. Domácí hlídají stav utkání a nedovolují soupeři příliš akcí.
     
    50:43
    Michal Šmíd zahrozil střelou z voleje. Rychlá střela byla naštěstí směřovala vysoko a neohrozila tak domácí brankoviště.
     
    52:10
    Dukla se dokázala oprostit ze sevření v obranném pásmu.
     
    52:34
    Daniel Pejchar (PLM) odchází na dvě minuty na trestnou lavici za podražení.
     
    53:29
    Za atak Romana Čermáka odchází na trestnou lavici Jan Schleiss na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:06
    Dukla právě vstřelila branku!

    Martin Gregar neposlal svoji střelu do mezery mezi betony, ale Karafiát neuklidil puk a toho využil Štěpán ZÍDEK. Zídek v nepřehledné situaci doslova protlačil puk za brankovou čáru a sám si nebyl jist zda gól platí, což potvrdil hlvní rozhodčí. Asistence: Martin Gregar.
     
    55:32
    Hosté jsou v plném počtu. Ve stejném čase odeslal střelu Moravčíka do bezpečí Krejčík. Jeho lapačka byla ve správný čas na správném místě.
     
    56:21
    Hosté se nechtějí vzdát naděje na gól. Paškova střela těsně minula brankovou konstrukci.
     
    56:25
    Po oddechovém čase hrají hosté bez brankáře.
     
    57:06
    Vantuchova střela měla namířeno k bráně, kterou minula o několik metrů a je z toho zakázané uvolnění domácích. Vhazuje se před Krejčíkem.
     
    58:05
    Je znát, že hosté mají v posledních sekundách jednoho hráče v poli k dobru. Bohužel střely, které se podaří vytvořit nejsou přesné.
     
    59:05
    Ani Mandátova střela na prázdnou bránu není přesná. Otírá se o vnější konstrukci.
     
    59:49
    Do řady neúspěšných střelců na prázdnou bránu se zapisuje i Roman Mikeš.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    David Krejčík udržel čisté konto a i díky jeho práci juniorští hráči Dukly ukončují sérii proher. Přeji příjemný zbytek dne z Jihlavy a těším se na shledanou u dalších zápasů. (20:04:08)

    Vlasta Hledíková

    Branky a nahrávky: 9. Zídek (Pěška), 10. Střecha (Gregar, Vala), 55. Zídek (Gregar)


    HC Dukla Jihlava: Krejčík (Svoboda) - Dundáček, Tobola H., Čermák, Polívka, Žáček, Tobola P., Kohout - Pěška, Zídek, Štěpán - Mandát, Mikeš, Vlček - Vala, Střecha, Gregar - Lupač, Vantuch
    HC Plzeň 1929: Karafiát (Příhoda) - Šmíd, Moravčík, Slavík, Houfek, Marcek, Kubík, Zimmermann, Andrlík - Schleiss, Mašek, Indrák - Langer, Tulačka, Pacanda - Pejchar, Přikryl, Šimandl - Bastl, Pašek, Noga

    Rozhodčí: Hejduk - Polák, Rittich
    bahis siteleri