Remeš – PSG 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Nice 4:0 (kon.) | Lorient – Valenciennes 1:1 (kon.)
Sochaux – Nancy 1:2 (kon.) | Bastia – Ajaccio 1:0 (kon.) | Toulouse – Évian TG 0:0 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
4:0 (1:0)
OGC Nice
Sobota 02.03.2013, 20:00 • Stade Geoffroy-Guichard • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    AS Saint-Étienne se dostává po výhře 4:0 symbolicky na čtvrté místo tabulky před svého dnešního soupeře z Nice. Nutno poznamenat, že naprosto zaslouženě. Domácí tým šel do vedení již v 7. minutě, když se po rychlé akci po pravé straně zřítil po postrčení Gomise v pokutovém území Aubameyang. Ten samý hráč následně penaltu proměnil a bylo to 1:0. Pro OGC Nice znamenala ještě horší zprávu minuta čtyřiadvacátá, ve které byl vyloučen za brutální faul na Clémenta záložník Eysseric. Do poločasu již branka nepadla, ale svěřenci Christopheho Galtiera byli jasně lepším celkem. Brankový účet se rozrostl až v 60. minutě, ve které se po nahrávce od Molla prosadil Brandao. O dalších deset minut později přišla branka s číslem tři. Aubameyang nahrál po skvělé práci z levé strany na Yohana Molla, jenž zvýšil na rozdíl třídy. Poslední branku ASSE přichystal pro Brandaa centrem z pravé strany Fabien Lemoine, a tak šlágr 27. kola Ligue 1 skončil jasným výsledkem. (21:58:43)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lemoine hledal z vlastní poloviny hřiště rozeběhnutého Molla, ale ten na míč těsně nedosáhl.
     
    90+1
    Clerc hledal centrem z pravé strany na hrotu Hamoumu, jenže před něj skočil Ospina, a tak míč mají hosté z Nice.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Cohade dostal na levou stranu sice nepříliš přesnou nahrávku, kterou na hřišti nezastavil, jenže to už je v devadesáté minutě za jasně rozhodnutého stavu pouze lehkým šrámem na duši.
     
    89
    A znovu Palun. Tentokrát to zkusil z levé strany, ze které hledal centrovaným míčem do vápna Bossetiho. Před ním však zahrál na jedničku mohutný Bayal Sall, a tak se ani teď zakončení Nice nedočkáme.
     
    87
    Palun na pravé straně sice udržel míč pro Bossetiho, jenže jeho snaha je odvrácena do zámezí. Nice přesto zůstane na útočné polovině u míče, ale k zakončení to bude mít ještě hodně daleko.
     
    85
    Utkání již se pouze a jenom dohrává. Hosté zkoušejí ještě alespoň kosmeticky upravit skóre, jenže v útoku neudrží míč, a tak se logicky do šancí nedostávají.
     
    83
    Po autovém vhazování otevřel levou stranu přihrávkou pro Brisona Bodmer a prvně jmenovaný toho využil ke střele. Přízemní pokus Ospina v klidu chytá.
     
    82
    Guilavogui ukázal přehled a místo nákopu rozehrál do pravého křídla na Molla. Ten se sice k centru nedostal, ale i tak zůstávají domácí u míče.
     
    80
    Cohade na Clerca, který si chtěl na hranici pokutového území narazit o Lemoineho. Ten však svou brankovou nahrávku nezopakoval a míří pouze do zámezí.
     
    78
    Nice se na útočné polovině neohřálo a už musí odrážet další útok domácích. Ti se doslova baví fotbalem a snaží se o další šanci. Hamouma na pravé straně sice prošel přes Gomise, ale Kolodzieczak odvrací na roh.
     
    76
    Poslední střídání domácího ASSE. Střelec dvou branek Brandao odchází a místo něj se na hřišti podívá defenzivněji laděný Mathieu Bodmer.
     
    74
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Utkání se pomalu mění na debakl, 4:0! Fabien Lemoine dokázal z pravé strany odcentrovat do pokutového území, kde BRANDAO ve vzduchu hlavou prostřeluje Ospinu. Brazilský útočník střílí svou devátou branku v letošním ročníku Ligue 1.
     
    72
    A aby nebylo střídání málo, tak dělají změnu i domácí. Pierre-Emerick Aubameyang je ze hřiště vyprovázen potleskem a jeho místo zaujme Hamouma.
     
    72
    A poté na hřiště přišel i Palun, který na něm nahradil Digarda.
     
    72
    Hosté střídají. Nejprve Meriema nahrazuje Bruins.
     
    70
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce domácích přináší třetí branku dnešního utkání! Dlouhý míč na levou stranu hřiště dostal pod kontrolu Aubameyang. Ten se z těžké situace dostal s pomocí Brandaa, který mu patičkou otevřel volný prostor. Střelec první branky utkání od brankové čáry ještě našel YOHANA MOLLA, jenž zvyšuje již na rozdíl tří branek!

    Martin Mišovec

    Branky: 7. Aubameyang (pen.), 60. Brandao, 70. Mollo, 74. Brandao

    Karty:   6. Gomis (NIC), 62. Bauthéac (NIC)   24. Eysseric (NIC)


    AS Saint-Étienne: (4-2-3-1) Ruffier - Clerc, Perrin, Bayal Sall, Brison - Lemoine, Clément (32. Guilavogui) - Aubameyang (72. Hamouma), Cohade, Mollo - Brandao (76. Bodmer).

    Trenér: Christophe Galtier

    OGC Nice: (4-4-1-1) Ospina - Puel, Civelli, Gomis, Kolodzieczak - Eysseric (24. ČK), Digard (72. Palun), Anin, Bauthéac - Meriem (72. Bruins)- Maupay (58. Bosseti).

    Trenér: Claude Puel

    Rozhodčí: Bartolomeu Varela - Fredji Harchay a Matthieu Lombard
    bahis siteleri