Vsetín – Mladá Boleslav 8:5 (kon.) | Olomouc – Letňany 4:5 (po s.n.) | Jihlava – HC Plzeň 2:1 (po pr.)
Třinec – Písek 7:0 (kon.) | Přerov – HC Litvínov 0:9 (kon.) | Hr. Králové – Slavia 3:6 (kon.)
Zlín – Havlíčkův Brod 5:0 (kon.) | Kometa Brno – HC Kladno 5:2 (kon.) | Pardubice – Sparta 5:4 (po s.n.)
Vítkovice – Motor ČB 6:3 (kon.) | Havířov – Chomutov 3:2 (kon.) | Liberec – K. Vary 6:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:1 (2:1, 2:0, 2.0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 02.03.2013, 15:00 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (17:14:34)
     
    59:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šest vteřin před koncem pečetí Severočeši své vítězství. Zdecimovanému soupeři přidává další úder JAKUB KALFIŘT, na levém kruhu měl dostatek času na to, aby zamířil do brankářova protipohybu. Asistence: Dominik Hrníčko, Martin Šír – 6:1.
     
    59:44
    Západočeši mají v pásmu obrovský tlak! Ale několik ostrých střel orazítkovalo pouze zadní mantinel, kotouč nyní vyskočil také do ochranné sítě. Vhazování u Hosnedla.
     
    59:01
    Hostující trenér Eismann si vyžádal oddechový čas.
     
    58:03
    Blízko ke gólu byli hosté i tentokrát. Ale proti byl pozorný brankář Hosnedl. Libereckého gólmana nejdříve po střele Veverky zachránila pravá tyč, o chvilku později si už ale protihráčovu dělovku vychutnal rychlým máchnutím své lapačky.
     
    57:34
    Tentokrát ale zamířil Šťáva na trestnou lavici naprosto oprávněně. Kotouč totiž vyhodil mezi diváky, vyfasoval "dvojku" za za zdržování hry a Energie si zahraje přesilovku pět na tři! Dnes už jednou dvojnásobnou početní výhodu využila.
     
    56:55
    Belovič dostal dvě minuty za podražení. Rozhodčí dnes trestná i sebemenší náznak faulu, oba týmy budou mít v kolonce trestů slušnou porci minut.
     
    56:20
    Kuchař před přijíždějícím Šírem raději přikryl kotouč lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    55:01
    Janata se provinil podražením a svůj celek oslabil. Zápas se už však pouze dohrává, Liberec vede 5:1 a navíc s přehledem kontroluje hru.
     
    53:30
    Začala zkrácená početní převaha hostujícího výběru, ovšem Energie ještě nebyla v pásmu. Vary již vzdaly veškeré útočné snažení, o puky lacino přichází v neutrální třetině.
     
    52:41
    Kalfiřtovu prudkou ránu odrazil Kuchař maskou. Ovšem i kdyby mířil domácí útočník přesněji, jeho trefa by neplatila. Před několika vteřinami se totiž pískal liberecký faul. Belovič jde pykat za krosček.
     
    51:22
    Molnár zkušeně podržel puk a nechal spoluhráče vystřídat, Energie se vzápětí také osvobodila. Oslabení zatím zvládá na jedničku.
     
    50:39
    Hosté jdou navíc do čtyř. Patrik Michálek se provinil hákováním.
     
    49:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAN ORDOŠ zkompletoval hattrick! Karlovarská pětice se ve vlastní třetině ocitla pod velkým tlakem. Několikrát nebezpečí zažehnala, na střelu Ordoše z otočky už ale nestačil ani pohyblivý gólman Kuchař. Asistence: Matúš Belovič – 5:1.
     
    48:19
    Domácí nyní na delší čas obsadili útočnou třetinu. Z levého kruhu vypálil Beránek, ovšem tvrdým pokusem rozvlnil pouze boční síť.
     
    47:00
    Dva ofsajdy v krátkém časovém sledu na obou stranách. Domácí jsou znepokojeni, Gecko totiž ujížděl sám na brankáře a hvizd píšťalky jej zastavil pozdě.
     
    46:42
    Liberec v plném počtu, Západočeši nebyli při přesilové hře nebezpeční.
     
    46:23
    Kupčík odpálil puk podél mantinelu, který však zasáhl sudího do nohy. Hlavní arbitr se chvíli svíjel v bolestech, ale v utkání by měl bez problémů pokračovat. Vhazuje se po Hosnedlově pravici.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 2. Ordoš (Belovič, F. Chlapík), 2. Heřmánek, 29. Ordoš (F. Chlapík, Šír), 36. Kalfiřt (Heřmánek, Gecko), 49. Ordoš (Belovič), 60. Kalfiřt (Hrníčko, Šír) - 13. Janata (Vaněk, Veverka)


    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Babec, Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko "C", Belovič, Klinger, F. Chlapík, Beránek, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Škoda, Ordoš, Zachar, Zedek, Divila, Heřmánek, Bělohorský.
    HC Energie Karlovy Vary: Frček (od 21. Kuchař) – Trapl, Molnár, Dimitrov, Vaněk, Rubeš, Pfister, Bláha, Petrov, Priškin, Michálek, Janata, M. Novák, J. Novák, Veverka "C".

    Rozhodčí: Hladík – Grundler, Hejl.
    bahis siteleri