Vsetín – Mladá Boleslav 8:5 (kon.) | Olomouc – Letňany 4:5 (po s.n.) | Jihlava – HC Plzeň 2:1 (po pr.)
Třinec – Písek 7:0 (kon.) | Přerov – HC Litvínov 0:9 (kon.) | Hr. Králové – Slavia 3:6 (kon.)
Zlín – Havlíčkův Brod 5:0 (kon.) | Kometa Brno – HC Kladno 5:2 (kon.) | Pardubice – Sparta 5:4 (po s.n.)
Vítkovice – Motor ČB 6:3 (kon.) | Havířov – Chomutov 3:2 (kon.) | Liberec – K. Vary 6:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:1 (2:1, 2:0, 2.0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 02.03.2013, 15:00 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne z Liberce, kde je dnes na programu čtrnácté kolo nadstavbové části extraligy staršího dorostu. Bílí Tygři změří síly s karlovarskou Energií.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Babec, Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko "C", Belovič, Klinger, F. Chlapík, Beránek, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Škoda, Ordoš, Zachar, Zedek, Divila, Heřmánek, Bělohorský.

    HC Energie Karlovy Vary: Frček (Kuchař) – Trapl, Molnár, Dimitrov, Vaněk, Rubeš, Pfister, Bláha, Petrov, Priškin, Michálek, Janata, M. Novák, J. Novák, Veverka "C".

    Rozhodčí: Hladík – Grundler, Hejl.
     
    Hráči již krouží po ledové ploše, úvodnímu vhazování nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Jako první se do útoku vydali domácí. Elitní formace Bílých Tygrů se usadila před Frčkem, ani jeden z hráčů ale karlovarského gólmana neprověřil.
     
    00:49
    O chvilku později už mohli Severočeši udeřit! Před Škodou se otevřel prostor, liberecký útočník si sjel do výhodnější střelecké pozice a z mezikruží vystřelil. Frček se prezentoval hodně nejistým zákrokem a poskakující kotouč si málem nešťastně srazil do vlastní branky. Puk nakonec skončil jen těsně vedle.
     
    01:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zanedlouho již domácí slaví. Brankář Frček tentokrát nestačil na doklepnutí JANA ORDOŠE z těsné blízkosti, liberecký forvard těžil z dobré práce spoluhráčů za karlovarskou svatyní. U brankoviště už měl jednoduchou úlohu. Asistence: Matúš Belovič, Filip Chlapík – 1:0.
     
    01:59
    Trestné střílení! Liberec může svůj náskok zvýšit, Heřmánek byl totiž při samostatném úniku faulovaný. Hlavní sudí nařídil nájezd.
     
    01:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAN HEŘMÁNEK nabídnutou šancí nepohrdl. Nájezd bez problému proměnil, brankáře oklamal kličkou do forhendu a poslal puk do sítě. Energie ztrácí už dva góly – 2:0.
     
    02:15
    Hosté mají možnost na dva soupeřovy zásahy odpovědět, na trestnou lavici totiž odešel Škoda. Provinil se krosčekem.
     
    02:25
    Počet sil na ledové ploše se ovšem vyrovná. Pfister byl před Hosnedlem až příliš důrazný, sudí jej nakonec vykazují ze hry za hákování.
     
    04:26
    Oba celky hrají v plném počtu. Při hře ve čtyřech převládal souboj o střed hřiště, ani jeden z brankářů si nepřipsal těžší zákrok.
     
    05:54
    Další vyloučení. Michálek namasíroval na hrazení protivníka, za což vyfasoval dvě minuty + osobní desetiminutový trest. Bílí Tygři hrají přesilovku.
     
    06:49
    Liberec se drží v útočné třetině, ale Karlovarští se statečně brání. Soupeře ještě nenechali pořádně vystřelit, úspěch neslavila ani Zedkova přihrávka na Beloviče. Druhý jmenovaný si totiž kotouč na pravé straně hřiště nedokázal zpracovat.
     
    07:58
    Jenže domácí o výhodu jednoho muže v poli přichází, za několik vteřin se navíc budou bránit ve čtyřech. Kratochvíl obdržel dvě minuty za podržení.
     
    09:19
    Hosté zatím ve své zkrácené početní výhodě nejsou příliš nebezpeční. Dimitrov získal puk po přejetí útočné modré čáry, ale jeho pokus švihem k Hosnedlovi nedoletěl. Puk totiž zastavil liberecký obránce.
     
    10:27
    Tentokrát již mohli Západočeši skórovat. Nahození Veverky od modré čáry vyrazil domácí gólman pouze před sebe, volného kotouče si ihned všiml Trapl a snažil se jej důrazně dotlačit za brankovou čáru. Nebyl však úspěšný, brankář ve spolupráci s obránci odolal.
     
    10:51
    Hraje se hodně nečistě, rozhodčí opět vylučuje. Filip Chlapík si míří odpočinout za podražení.
     
    11:17
    Energie má k dispozici dokonce početní převahu v pěti proti třem! Beránek totiž zápasnickým chvatem svalil k zemi protihráče, jenž dotíral u Hosnedla. Dostal dvě minuty a nabídl soupeři skvělou příležitost k úderu.
     
    12:16
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši nabídnutou šanci využívají. Tygři se sice několikrát osvobodili, ale posléze se Energie přeci jen prosadila. Hosnedl vyrazil Vaňkovu pumelici betonem a puk z levé strany úspěšně přesměroval do sítě JIŘÍ JANATA. Asistence: Radomír Vaněk, Jakub Veverka – 2:1.
     
    15:01
    Po delší době se pokračuje v pěti na obou stranách. Více ze hry mají domácí, nyní je však zabrzdil ofsajd. Vhazování ve středním pásmu.
     
    15:53
    Heřmánek prolétl středem hřiště a nakonec se dostal také ke střele. Z kruhu ovšem Frčka nikterak nevyděsil, brankář zůstal stát kotouč ho zasáhl do výstroje.
     
    16:41
    Na druhé straně se do kotouče opřel Bláha, leč ani tento pokus nenadělal brankáři problémy. Hosnedl zastavil černou pryž na hrudi, o chvilku později si hosté nerozuměli při rozehrávce – zakázané uvolnění.
     
    17:19
    Frčka pozlobil pokus Beloviče, hostující muž s maskou musel puk reflexivně vykopnout betonem. Následně měl také štěstí, k dorážejícímu soupeři totiž včas přistoupil obránce.
     
    18:14
    Kratochvíl zůstal osamocen na pravé straně útočného pásma. Měl dostatek času na střelu nebo přesnou přihrávku. Rozhodl se pro ránu příklepem, na kterou si ale Frček počíhal a přerušil hru.
     
    19:01
    Ohlášena poslední minuta první třetiny. Liberec je aktivnější, domácí jsou častěji u puku. Ale do šancí se příliš nedostávají, modrobílým vázne kombinace.
     
    19:58
    Šťáva míchá s pukem za vlastní klecí, kupředu už se nepouští. Do kabin odejdou šťastnější Bílí Tygři.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část je minulostí. K viděni sice byly tři branky, ale diváci si příliš strhující podívanou neužili. Třetinu provázelo velké množství vyloučení a také mnoho nepřesností. Spokojenější však mohou být rozhodně domácí, kteří mají těsný náskok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Karlovy Vary vystřídaly brankáře, hostující svatyni nyní stráží Ondřej Kuchař.
     
    21:08
    Molnár se snažil od mantinelu vybruslit až do ideálnější palebné pozice. Sérií rychlých kliček se prosmýkl do středu hřiště, tam jej ale od kotouče odstavili protivníci.
     
    21:13
    Alexandr Molnár následně míří na trestnou lavici, dostal dvě minuty za podražení.
     
    21:30
    Kuchař nyní svůj celek podržel. Ordoš se před jeho klecí dostal k volnému kotouči, ale za ležícího gólmana jej ani nadvakrát neprotlačil. Brankář udržel svůj beton na ledě a nedovolil útočníkovi skórovat.
     
    21:40
    Bílí Tygři si zahrají dvojnásobnou přesilovku. Za krosček odešel za katr Michálek, nápor domácího týmu tak bude výrazně umocněn.
     
    22:20
    Jenže domácí se sami o výhodu dvou mužů v poli připravili. Kalfiřt zbytečným faulem zastavil ve středu hřiště soupeře – sekání. Pokračuje početní výhoda domácí ve čtyřech proti třem.
     
    23:14
    Vary mohly vyrovnat. Molnár se z trestné lavice ihned zapojil do hry, spoluhráč jej našel skvěle načasovaným pasem a západočeský forvard ujížděl zcela sám na Hosnedla. Brankáře sice pokořil, ale letící puk zastavila tyč!
     
    25:44
    Ani tentokrát nepokračovaly týmy v plném počtu příliš dlouho. Hlavní sudí opět trestá, za faul kolenem jde pykat domácí bek Šír.
     
    27:20
    Západočechům se přesilovka příliš nedaří, Hosnedl ještě nemusel řešit žádnou ošemetnější situaci. Naopak sledoval akci spoluhráče Hrníčka, jenž při vlastním oslabení pronikl po pravé straně a tvrdě vypálil příklepem. Kuchař si vůbec nebyl jistý, jestli kotouč lapil.
     
    27:45
    Šír je zpět na ledě, Tygři jsou kompletní.
     
    27:59
    Ordoš se málem dostal do samostatného úniku! Na dlouhou přihrávku však těsně nedosáhl, v opačném případě byl mohl postupovat úplně sám na Kuchaře. Takhle je to liberecký icing.
     
    28:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři zvyšují své vedení, v devětadvacáté minutě mají zpět dvoubrankový náskok. Před Kuchařem byl nejdůraznější JAN ORDOŠ, jenž jako první spatřil puk v nepřehledné situaci a došťouchl jej za bezmocného gólmana. Asistence: Filip Chlapík, Martin Šír – 3:1.
     
    29:44
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela, zamířil mezi ně hostující Vaněk – faul kolenem.
     
    30:20
    Bez povšimnutí nenechal hlavní sudí ani pošťuchovanou u karlovarského brankoviště, do které se pustil Škoda s Priškinem. Oba borci vyfasovali dvě minuty.
     
    30:23
    Šír zamířil pouze do tyče! Liberecký zadák nic nevymýšlel, na modré čáře se opřel do puku, který orazítkoval pravou tyč Kuchařovy brány. Při Energii teď stálo štěstí.
     
    33:58
    Hraje se delší čas bez přerušení, ale výrazně ubylo také střeleckých pokusů. Hráči marně přechází do útočného pásma, bojuje se převážně ve středu hřiště.
     
    35:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Kuchař loví kotouč ze své branky znovu, Bílí Tygři vedou už 4:1 a sebevědomě jdou za vítězstvím. Přečíslení vyřešili domácí ukázkově, Heřmánkova přihrávka zleva našla čepel JAKUBA KALFIŘTA, který si v pravý čas sjel k brankovišti a z těsné blízkosti zavěsil. Asistence: Jan Heřmánek, Michal Gecko.
     
    36:04
    Pfister zastavil rozjetého soupeře jen za cenu faulu. Karlovarský mladík už sedí na trestné lavici a Liberec má výhodu přesilovky.
     
    36:29
    Radomír Vaněk neudržel nervy na uzdě. Hlavní sudí signalizoval jeho vyloučení a obránce se zřejmě k jeho výroku nesportovně vyjádřil. Obdržel deset minut osobního trestu navrch.
     
    37:57
    Dvojnásobná početní převaha domácího výběru končí, krosčekem se totiž provinil Belovič.
     
    39:50
    Prostřední části se chýlí ke konci, jednu z posledních střel vyprodukovali Karlovarští. Od modré čáry vystřelil Veverka, ale na Hosnedla si nepřišel. Přestože neměl liberecký gólman v posledních minutách příliš práce, zakročil jistě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Mizerný hokej pokračuje. Bílí Tygři jsou lepším týmem, dvěma zásahy zvýšili své vedení a mají náskok tří branek. Ve hře však dominují nepřesnosti, navíc je k vidění nadprůměrná porce trestů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Nedovolené bránění Šťávy odnesl Petrov, jehož protihráč hákoval a hostující útočník doklouzal v pádu až do liberecké branky. Přesilovka pro Energii.
     
    41:12
    Daniel Petrov se však o chvilku později rovněž provinil proti pravidlům. Hosnedl zastavil kotouč ve výstroji, ale od soupeře ještě inkasoval sekeru. Hlavní sudí s udělením trestu neváhal.
     
    43:10
    Parádní akce Bílých Tygrů, které chybělo jen úspěšné zakončení. Zachar prokličkoval až těsně k brance a z pravé strany poslal kotouč Geckovi, ten ale v jasné šanci selhal. Trefil jen přesouvajícího se gólmana.
     
    44:41
    Rozhodčí Hladík opět vylučuje, dnes s tresty rozhodně nešetří. Škoda dostal dvě minuty za sekání + osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    45:25
    Karlovarští se ještě k ničemu nedostali, Tygři se úspěšně brání a už poněkolikáté vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    46:23
    Kupčík odpálil puk podél mantinelu, který však zasáhl sudího do nohy. Hlavní arbitr se chvíli svíjel v bolestech, ale v utkání by měl bez problémů pokračovat. Vhazuje se po Hosnedlově pravici.
     
    46:42
    Liberec v plném počtu, Západočeši nebyli při přesilové hře nebezpeční.
     
    47:00
    Dva ofsajdy v krátkém časovém sledu na obou stranách. Domácí jsou znepokojeni, Gecko totiž ujížděl sám na brankáře a hvizd píšťalky jej zastavil pozdě.
     
    48:19
    Domácí nyní na delší čas obsadili útočnou třetinu. Z levého kruhu vypálil Beránek, ovšem tvrdým pokusem rozvlnil pouze boční síť.
     
    49:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    JAN ORDOŠ zkompletoval hattrick! Karlovarská pětice se ve vlastní třetině ocitla pod velkým tlakem. Několikrát nebezpečí zažehnala, na střelu Ordoše z otočky už ale nestačil ani pohyblivý gólman Kuchař. Asistence: Matúš Belovič – 5:1.
     
    50:39
    Hosté jdou navíc do čtyř. Patrik Michálek se provinil hákováním.
     
    51:22
    Molnár zkušeně podržel puk a nechal spoluhráče vystřídat, Energie se vzápětí také osvobodila. Oslabení zatím zvládá na jedničku.
     
    52:41
    Kalfiřtovu prudkou ránu odrazil Kuchař maskou. Ovšem i kdyby mířil domácí útočník přesněji, jeho trefa by neplatila. Před několika vteřinami se totiž pískal liberecký faul. Belovič jde pykat za krosček.
     
    53:30
    Začala zkrácená početní převaha hostujícího výběru, ovšem Energie ještě nebyla v pásmu. Vary již vzdaly veškeré útočné snažení, o puky lacino přichází v neutrální třetině.
     
    55:01
    Janata se provinil podražením a svůj celek oslabil. Zápas se už však pouze dohrává, Liberec vede 5:1 a navíc s přehledem kontroluje hru.
     
    56:20
    Kuchař před přijíždějícím Šírem raději přikryl kotouč lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    56:55
    Belovič dostal dvě minuty za podražení. Rozhodčí dnes trestná i sebemenší náznak faulu, oba týmy budou mít v kolonce trestů slušnou porci minut.
     
    57:34
    Tentokrát ale zamířil Šťáva na trestnou lavici naprosto oprávněně. Kotouč totiž vyhodil mezi diváky, vyfasoval "dvojku" za za zdržování hry a Energie si zahraje přesilovku pět na tři! Dnes už jednou dvojnásobnou početní výhodu využila.
     
    58:03
    Blízko ke gólu byli hosté i tentokrát. Ale proti byl pozorný brankář Hosnedl. Libereckého gólmana nejdříve po střele Veverky zachránila pravá tyč, o chvilku později si už ale protihráčovu dělovku vychutnal rychlým máchnutím své lapačky.
     
    59:01
    Hostující trenér Eismann si vyžádal oddechový čas.
     
    59:44
    Západočeši mají v pásmu obrovský tlak! Ale několik ostrých střel orazítkovalo pouze zadní mantinel, kotouč nyní vyskočil také do ochranné sítě. Vhazování u Hosnedla.
     
    59:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šest vteřin před koncem pečetí Severočeši své vítězství. Zdecimovanému soupeři přidává další úder JAKUB KALFIŘT, na levém kruhu měl dostatek času na to, aby zamířil do brankářova protipohybu. Asistence: Dominik Hrníčko, Martin Šír – 6:1.
     
    60:00
    Konec zápasu. (17:14:34)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 2. Ordoš (Belovič, F. Chlapík), 2. Heřmánek, 29. Ordoš (F. Chlapík, Šír), 36. Kalfiřt (Heřmánek, Gecko), 49. Ordoš (Belovič), 60. Kalfiřt (Hrníčko, Šír) - 13. Janata (Vaněk, Veverka)


    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Babec, Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko "C", Belovič, Klinger, F. Chlapík, Beránek, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Škoda, Ordoš, Zachar, Zedek, Divila, Heřmánek, Bělohorský.
    HC Energie Karlovy Vary: Frček (od 21. Kuchař) – Trapl, Molnár, Dimitrov, Vaněk, Rubeš, Pfister, Bláha, Petrov, Priškin, Michálek, Janata, M. Novák, J. Novák, Veverka "C".

    Rozhodčí: Hladík – Grundler, Hejl.
    bahis siteleri