NY Islanders – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 4:5 (kon.) | Boston – Toronto 4:2 (kon.)
New Jersey – Buffalo 3:2 (2:0 po s.n.) | Washington – Florida 7:1 (kon.) | Columbus – Vancouver 2:1 (po pr.)
Carolina – Montreal 2:4 (kon.) | Tampa – Winnipeg 1:2 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:0 (kon.)
Arizona – St. Louis 3:6 (kon.) | Los Angeles – Dallas 2:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Sparta Praha
Pátek 08.03.2013, 18:15Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Další vyloučení Třineckých, za podražení jde za katr Klouček. 14 sekund přesilovky 4 na 3 pro Spartu. Pak bude následovat opět hra 4 na 4.
     
    57:18
    Poměr sil na ledě se srovnává. Jaroslav Svoboda přišpendlil Růžičku na mantinel, za svůj počin od sudích obdržel dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    56:48
    Další přesilovka pro Spartu. Na trestnou lavici usedl Tomáš Klimenta, ten obdržel dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    51:55
    Přesilovka pro hosty. Za katr usedá Jakub Orsava, který si počínal příliš hrubě při napadání hostující rozehrávky.
     
    48:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují při vlastním oslabení a navyšují své vedení. Daniel Rákos vystihl hostující rozehrávku, šel spolu s JANEM PETERKEM do přečíslení dvou proti jednomu. Rákos za modrou čárou předal kotouč Peterkovi, ten bekhendem pálil na branku. Vracející se Milam nakonec nešťastně srazil kotouč za záda vlastního brankáře! Asistnce: Daniel Rákos.
     
    46:32
    Tam jej získali Pražané, šli do protiakce a vybojovali si přesilovou hru. Nedovoleně si počínal Lukáš Zíb, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    45:25
    Třinečtí šli do protiakce a málem navýšili své vedení! Zcela sám se před Pincem ocitl Erik Hrňa, svou stoprocentní příležitost ale nezužitkoval, neboť netrefil branku!
     
    34:18
    Hosté si zahrají svou druhou početní výhodu. Martin Lojek si při bránění hostujícího náporu počínal nedovoleně, odpyká proto dvě minuty na trestné lavici.
     
    30:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají třetí přesilovku a jdou do tříbrankového trháku! Nejprve mohl skórovat Roth, jeho pokus ale Pinc dokázal vyrazit. Puk se ale odrazil na modrou ke Galvasovi, který z první pro změnu trefil tyčku. Od ní se ale puk odrazil na levou stranu, kde číhal MARTIN RŮŽIČKA a třinecký snajpr zapisuje první gól v play-off! Asistence: Lukáš Galvas, Vladimír Roth.
     
    28:48
    V pořadí již osmé vyloučení na straně Sparty. Třinecký rychlý protiútok přibrzdil Vladimír Sičák, počínal si ale nedovoleně, proto obdržel dvě minuty za krosček.
     
    27:15
    Blesková střela Formana, ještě rychlejší lapačka Hamerlíka. Hostující bek pálil bez přípravy od modré čáry, kotouč mířil pod horní tyčku. Hosté se ale gólové radosti nedočkali, třinecký gólman totiž vytáhl parádní zákrok lapačkou!
     
    22:50
    Oceláři sehrají další početní výhodu. V útočném pásmu se faulem provinil Marek Hovorka, jehož hůl se ocitla v obličeji Lukáše Zíba. Hovorka obdržel dvě trestné minuty.
     
    22:26
    A Hlinka poté přesným pasem vybídl k zakončení Petra Tona, jenž se podruhé v dnešním střetnutí postavil Hamerlíkovi. Ton opět střílel, jeho radost zhatila tyč domácí branky!
     
    21:51
    Vyložená šance pro Radka Bonka! Navrátilec z trestné lavice se dostal do sólového úniku, tváří v tvář Pincovi ale nedokázal přesně zakončit.
     
    21:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se z další akce přeci jen radují! LUKÁŠ ZÍB byl v téměř bezvýchodné situaci, šel sám proti dvěma bránícím hráčům. Proto jen nahodil puk na Pince a ten k údivu všech zúčastněných propustil lehké nahození za svá záda! Bez asistence.
     
    19:58
    A máme tady ještě jedno vyloučení, opět na straně hostů. Polanského zezadu fauloval Petr Gřegořek, od sudích vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    19:34
    Akce domácích měla poté ještě dohru, sudí vylučují na obou stranách. Na straně Ocelářů je vyloučen Radek Bonk (2 min - sekání), za hosty pak Vladimír Sičák (2 min - krosček).
     
    18:38
    Ton při nájezdu zvolil střelu mezi tělo a vyrážečku, Hamerlík si toto místo dokázal pohlídat a zlikvidovat Tonův pokus!
     
    18:38
    Vyloučení také na straně Sparty - vyloučen je Dominik Pacovský, obdržel osobní desetiminutový trest za vystřelení puku po odpískání.
     
    18:38
    Za faul domácích sudí nařídili druhé trestné střílení pro Spartu, exekutorem je Petr Ton.
     
    14:01
    První vyloučený hráč také na straně domácích. Za hákování je potrestán Daniel Rákos. V příštích 47 vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, pak započne zkrácená přesilovka Sparty.
     
    13:50
    Pacovský zvolil střelu na lapačku, ta měla gólová parametry, Hrubec ale dokázal svou lapačkou tečovat puk do břevna!
     
    13:50
    A dokonce se Dominik Pacovský dostal do sólového úniku, který nakonec musel hasit Josef Hrabal, bylo to však nedovoleným způsobem. Pacovský si situaci zopakuje při trestném střílení!
     
    12:49
    A Sparta jde opět do čtyř. Na trestnou lavici usedá Petr Ton, který fauloval ve středním pásmu, konkrétně se provinil podražením. Oceláři tedy po reklamní pauze rozehrají svou již čtvrtou přesilovku.
     
    08:00
    Je tady v pořadí již třetí přesilovka Ocelářů. V útočné třetině se nedovoleného zákroku dopustil Jaroslav Svoboda, jehož hůl se ocitla v obličeji jednoho z domácích hráčů. Svoboda odpyká dvě minuty.
     
    06:37
    Klimenta chtěl nahodit puk podél mantinelu, ten se ale od tvrzeného skla odrazil takovým způsobem, že zamířil před opuštěnou branku Sparty! Naštěstí pro hosty ale poblíž byli jen obránci Sparty, kteří dokázali uklidnit situaci.
     
    05:07
    Oceláři si zahrají další přesilovku. Aktivní napadání Květoně chtěl zhatit Angel Krstev, dle rozhodčích si ale počínal příliš hrubě, musí si proto odsedět dvě minuty.
     
    04:31
    Chyba hostů a brejk Martina Adamského! Třinecký rychlík se řítil sám na Pince, poprvé zkusil střelu mezi betony, se kterou ale neuspěl. Pinc mu však nabídl dorážku, ani ta ale mezi tři tyče nezamířila!
     
    01:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané využívají početní výhodu a velmi rychle se ujímají vedení! Za Pincovou brankou držel kotouč Jiří Polanský, na milimetry přesným pasem vyzval k zakončení MARTINA ADAMSKÉHO, jenž se střelou z první nemýlil! Asistence: Jiří Polanský, Tomáš Klimenta.
     
    00:41
    Bonk od mantinelu hledal volného Varaďu, ten měl před sebou odkrytou branku, letící puk ale nedokázal trefit!
     
    00:25
    Oceláři si aktivním nástupem vybojovali úvodní přesilovku. Na trestnou lavici usedá hostující Petr Gřegořek, který nedovoleně bránil Růžičku.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Adamský (Polanský, Klimenta), 22. Zíb, 31. Růžička M. (Galvas, Roth), 49. Peterek (Rákos)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Hrabal, Zíb, Galvas, Roth, Lojek, Kania, Ovčačík, Klouček – Růžička M., Bonk, Varaďa – Adamský. Polanský, Klimenta – Rákos, Peterek. Květoň – Orsava. Zagrapan, Hrňa.
    HC Sparta Praha: Pinc (Melicherčík) - Pilař, Sičák, Hunkes, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Milam, Krstev - Tenkrát, Hlinka, Ton - Hovorka, Broš, Treille - Pacovský, Přibyl, Rachůnek - Svoboda, Bahenský, Forman.

    Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Barvíř, Blümel
    bahis siteleri