Dortmund – Freiburg 5:1 (kon.) | W. Brémy – Fürth 2:2 (kon.) | Norimberk – Schalke 3:0 (kon.)
Hoffenheim – Mohuč 0:0 (kon.) | Hamburg – Augsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Bayern 1:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
5:1 (3:1)
SC Freiburg
Sobota 16.03.2013, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    78
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Freiburg schytává stejný debakl jako před týdnem. Tehdy dostal pět branek od Wolsfburgu, nyní je to od Dortmundu. Skvělou práci odvedl Lewandowski, který si ve vápně na levé straně dělal, co chtěl a pak přihrával na protější tyč, kde si nabíhal LEONARDO BITTENCOURT (1) a zamířil do prázdné brány.
     
    73
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Je už rozhodnuto. NURI SAHIN (2) se dostal ve vápně k odraženému míči a takovým trochu karatistickým kopem poslal míč pod břevno. Druhý dnešní gól pro tureckého hráče.
     
    45+1
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Obrana v posledních minutách naprosto zkolabovala a Dortmund v pár minutách prakticky rozhoduje utkání. Nejprve měl dvě obrovské šance Reus, ale jeho ještě dokázal Baumann vychytat. Závar ve vápně však pokračoval. Míče se ujal ROBERT LEWANDOWSKI (19) udělal kličku a pak poslal míč sítě.
     
    44
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Nevýrazný výkon, vedení 2:1. I takový umí být fotbal. NURI SAHIN (1) napřáhl ve vápně a trefil se přesně ke vzdálenější pravé tyči. Mohl tak oslavit svůj první gól po návratu do Dortmundu.
     
    41
    Dortmund právě vstřelil branku!

    ...Standardka vysvobodila Dortmund z neslaného nemastného výkonu v prvním poločasu z jeho strany. Míč našel ve vápně přesně nekrytého ROBERTA LEWANDOWSKIHO (18), a ten ačkoliv byl doposud takřka neviditelný, poslal míč k pravé tyči.
     
    28
    Freiburg právě vstřelil branku!

    Hosté jdou do vedení! Kruse byl naprosto zapomenut na pravé straně vápna a našel ho přesný centr. Kruse měl tak dostatek času rozmyslet se co s míčem, než se k němu stáhne Subotić. Vymyslel centr na zadní tyč, kam si naběhl JONATHAN SCHMID (6) a měl už velmi jednoduchou práci.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 41. Lewandowski, 44. Sahin, 45+1. Lewandowski, 73. Sahin, 78. Bittencourt – 28. Schmid

    Karty:   74. Subotić (DOR) – 40. Schuster (FRE), 79. Mujdža (FRE)


    Borussia Dortmund: (4 – 2 – 3 – 1) Weidenfeller – Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer – Gündogan, Sahin – Blaszczykowski (76. Großkreutz), Götze (77. Bittencourt), Reus (81. Schieber) – Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    SC Freiburg: (4 – 2 – 2 – 2) Baumann – Ch. Günter, Ginter, Krmaš, Sorg (79. Mujdža) – Schuster, Flum – Schmid, Caligiuri (81. Guédé) – Terrazzino, M. Kruse.
    Trenér: Christian Streich.

    Rozhodčí: Weiner – Grudzinski, Bornhorst – Kleve

    Diváci: 80645
    bahis siteleri