Spartak – Lok. Moskva 0:0 (kon.) | Perm – Vladikavkaz 5:1 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Dynamo 1:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
0:0 (0:0)
FK Lokomotiv Moskva
Sobota 16.03.2013, 10:30 • Stadion Lužniki, Moskva • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Spartak Moskva se alespoň na pár hodin dostane na čtvrté místo před Zenit Petrohrad, Lokomotiv se posune také o jednu příčku. Když ho zastavení série dvou proher dostane na místo deváté. To je pro dnešek z toho utkání vše, na shledanou při dalších duelech. (12:30:45)
     
    Utkání tedy nakonec končí bezbrankovou remízou, ale nuda to v Lužnikách rozhodně nebyla. Aktivnější Spartak se sice branky nedočkal, ale šancí si vytvořil dostatek. Jejich vrchním ''spalovačem'' byl Arťom Dzjuba, který nejméně ve dvou případech stál sám před Guilhermem, jenže ani v jedno případě jej nedokázal propálit. Lokomotiv sice sehrál horší utkání, než před týdnem s Dinamem, jenže oproti němu dnes boduje. Aktivní byl nejvíce kolem šedesáté minuty, ale vážnější příležitost si nevypracoval.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední šanci utkání si připravil hostující Samedov, který po centru z pravé strany zakončil prudkou ranou. Tu sice Pesjakov nepříliš jistě vyrazil, ale následně ji chytá, a tak nebezpečí nehrozí.
     
    90+3
    Hostující bek z těžké situace ještě elegantně rozehrál, ale jeho spoluhráč následně ztratil. Přišel tak centr do vápna, kde je ale Guilherme faulován.
     
    90+2
    O pár vteřin později to však byl již tým domácích, který hrozil. Waris posunul na Dzjubu, jenže toho o míč připravil skvěle hrající Vedran Čorluka.
     
    90+2
    Ten však nepřišel, a tak šel pouhý centr na hrot útoku na Dzjubu. Ten ale ve vzduchu fauluje a hrát tak bude Lokomotiv.
     
    90+1
    Domácí kombinují na polovině hřiště a čekají na vhodný moment pro rychlý úder.
     
    90
    Šiškin skvělým způsobem odstavil Warise, a tak z další útočné akce Spartaku nic nebude. Druhý poločas bude v Lužnikách nastaven o tři minuty.
     
    89
    Ján Ďurica následně fauluje Dzjubu zhruba na polovině hřiště, a tak vidí za držení dresu žlutou kartu.
     
    88
    Arťom Dzjuba v další obrovské šanci. Jurado jej našel nahrávkou na hranici ofsajdu a Ďurica již se nestačil vrátit. Hráč s číslem deset ale opět branku neslaví. Jeho nepříliš důraznou ránu Guilherme opět fantasticky vyráží na roh!
     
    87
    Přímý kop Jurada sice našel ve vápně hlavu Suchého, který však ještě posouval na Dzjubu a nahrávku si obrana hostí pohlídala.
     
    85
    Jan Ciharaw následně fauluje na pravé straně, a tak mu sudí Sergej Karasev uděluje možná trochu přísnou, ale přesto platnou žlutou kartu.
     
    84
    Jurado fantasticky nastartoval útočnou akci domácích centrem na pravou stranu na Kirila Kombarova. Ten jím našel ve vápně Dzjubu, kterému však míč sjel na paty, a tak patičkou uvolnil Biljaletdinova. Hráč ze zkušenostmi z Evertonu ale zakonči z levé strany nedokázal, a tak velmi dobrá příležitost domácích končí odkopem.
     
    82
    Kirila Kombarova nepustil k centru z pravé strany dobrým skluzem Janbajev. Spartak tak bude rozehrávat roh.
     
    82
    Šiškinův střílený centr sice našel hlavičku Torbinského, jenže od ní se míč odráží hodně mimo Pesjakovu branku.
     
    80
    Následně však ve tvrdém souboji u rohového praporku fauluje Dzjuba svého strážce Ďuricu a to znamená, že bude hrát Lokomotiv. Útočník hostí si navíc za přílišné projevy směrem k sudímu vysloužil žlutou kartu.
     
    80
    Kirila Kombarova fauluje na pravé straně Tarasov, a tak budou rozehrávat domácí hráči Spartaku Moskva.
     
    78
    Dva nebezpečné momenty na obou stranách! Nejprve hrozil Lokomotiv, který se dostal do zakončení akcí po pravé straně. Ta šla zpětně od Tarasova na Torbinského, jehož pokus však vyrazil jeden z domácích mimo. Následoval rychlý brejk Spartaku, který Warisovi do pravého křídla posunul Jurado. Mladý útočník domácích ze zkušenostmi ze švédské ligy si jej však moc posunul, a tak velmi nadějnou akci nezakončil.

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   38. Bocchetti (SPM), 80. Dzjuba (SPM) – 35. Samedov (LMO), 85. Ciharaw (LMO), 89. Ďurica (LMO)


    FK Spartak Moskva: (4–2–3–1) Pesjakov – K. Kombarov, Suchý, Bocchetti, D. Kombarov – Källström (59. Biljaletdinov), Rafael Carioca – Ari (77. Vukojevič), Dzjuba, Jurado – Movsisjan (66. Waris).

    Manažer: Valerij Karpin
    Asistenti trenéra: Boris Pozdňakov a Andrej Tichonov

    FK Lokomotiv Moskva: (4–2–3–1) Guilherme – Šiškin, Čorluka, Ďurica, Janbajev – Ciharaw, Tarasov – Samedov, Glušakov (72. Torbinskij), Caicedo (46. Grigorjev) – N'Doye (73. Pavljučenko).

    Trenér: Slaven Bilič
    Asistenti trenéra: Aljoša Asanovič a Nikola Jurčevič

    Rozhodčí: Sergej Karasev – Dmitrij Mosjakin, Igor Demeško
    bahis siteleri