Dortmund – Freiburg 5:1 (kon.) | W. Brémy – Fürth 2:2 (kon.) | Norimberk – Schalke 3:0 (kon.)
Hoffenheim – Mohuč 0:0 (kon.) | Hamburg – Augsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Bayern 1:2 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
3:0 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 16.03.2013, 15:30 • Stadion Nürnberg, Nürnberg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    87
    V závěru je přichystáno ještě jedno střídání. Odejde Alexander Esswein, příjde Sebastian Polter.
     
    85
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    Hřebíček do rakve přidává MIKE FRANTZ, jenž dostal nádherný pas za obranu od Kiyotakea a úplně osamocen se řítil na Hildebranda. Toho dokonale zmátl kličkou doprava a střelou do prázdné branky potvrzuje jasné vítězství svého celku.
     
    83
    A i domácí střídají. Ze hřiště odejde Timothy Chandler a nahradí ho Muhammed Ildiz.
     
    82
    Ze hřiště odešel Michel Bastos a nahradil ho Tranquillo Barnetta.
     
    79
    Nádherná střela Kiyotakeho, který dnes hraje opravdu skvěle. Z dobrých 28 metrů napálil míč na branku Hildebranda. Jeho tažná střela minula břevno o milimetry!
     
    71
    Jenže také věděli proč. Rychlá rozehrávka končí málem dalším gólem! Chandler dostal míč do volného prostoru. Dostal se až téměř k rohovému praporku. Načež následnou přihrávkou do brankoviště nalezl přesně nabíhajícího Frantze, který ale svou obrovskou šanci nezužitkoval, když napálil balón pouze do brankaře.
     
    68
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    Jenže všechno je jinak! Blesk jak z čistého nebe udeřili domácí podruhé. Kiyotake výborně vystihl rozehrávku hostů a následnou přihrávkou vybídl ke sprintu ALEXANDRA ESSWEINA, který se své šance zhostil na výbornou. Naběhl si až k malému vápnu a střelou k bližší tyči propálil Hildebranda.
     
    59
    Hosté střídají, odejde Sead Kolasinac, nahradí jej Raffael.
     
    48
    Další obrovská šance hostů! Farfan poslal z velkého úhlu přízemní centr do brankoviště kam si naběhl Howedes a z první vypálil. Jeho dělovka orazítkovala levou tyč. Jenže to nebylo vše. Balón se odrazil zpět do hřiště k Draxlerovi, který trestuhodně přestřelil prázdnou branku.
     
    Do druhého poločasu nastoupí domácí v jiné sestavě. Odchází Tomáš Pekhart, místo něj se na hřiště podívá Mike Frantz.
     
    45
    Domácí fotbalisté rozehrávali standartní situaci. Zajímavý centr, který se snesl do pokutového území špatně vyrazil Hildebrand. Toho se snažil využít Feulner ale ve velkém závaru se k dorážce nedostal a hráčům Schalke se povedlo odvrátit hrozící nebezpečí odkopem.
     
    44
    První žlutou kartu vidí hostující Hoger.
     
    32
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    Pekhart na sebe natáhl tři obránce a následným centrem naslepo dokonale našel nabíhajícího MARKUSE FEULNARA, který nabral rychlost, přehodil si jediného hráče, který mu stal v cestě a následnou dělovkou k levé tyči z prostoru malého vápna nedal Hildebrandovi sebemenší šanci.
     
    24
    Obrovská šance Schalke! Tak to je neuvěřitelné co teď hosté nedali! Obasi se řítil společně s Fuchsem na jediného obránce. Prvně zmiňovaný vypálil, avšak Schafer dokázal míč vyrazit, jenže pouze vedle sebe kam si nabíhal právě Fuchs na kterého číhala úplně prázdná branka jenže on napálil balón pouze do tyče.
     
    17
    A tato akce byla mnohem nebezpečnější, protože na centr Farfana si naběhl Howedes který odhlavičkoval, avšak jen těsně vedle levé tyče.
     
    10
    Obasi mohl vstřelit první branku, když předvedl dokonalou individuální akci. Prosmýkl se kolem obranu, předhodil si balón do pokutového území. Jenže následnou přízemní střelou k pravé straně minul tyčku o milimetry!

    Martin Doležal

    Branky: 32. Feulner, 68. Esswein, 85. Frantz

    Karty:   44. Hoger (SCH)


    1. FC Norimberk: Schafer – Nilsson, Klose, Pinola – Simons Feulner – Esswein, Kiyotake, Chandler – Pekhart.
    FC Schalke 04: Hildebrand – Fuchs, Matip, Howedes, Hoger – Kolasinac, Jones – Bastos, Draxler, Farfan – Obasi.
    bahis siteleri