Myjava – Ružomberok 1:0 (kon.) | Trnava – Prešov 2:1 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
Slovan Bratislava – B. Bystrica 2:0 (kon.)
konec
AS Trenčín
1:1 (0:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 16.03.2013, 17:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Príjemný podvečer s Onlajny.eu ! Dovoľte mi, vážení futbaloví priatelia, aby som vás privítal pri sledovaní online prenosu zo zápasu tretieho jarného a celkovo 22.kola Corgoň ligy medzi domácim AS Trenčín a hosťujúcimi Zlatými Moravcami.

    Trenčania vstúpili do sezóny v prvých dvoch zápasov veľmi dobre, pretože oba vyhrali a pripísali si šesť bodov, čo ich vyšvihlo na druhé miesto aktuálnej tabuľky za prvý Slovan. Nečudo, príprava zverencov trénera Adriána Guľu bola zaručene veľmi kvalitná, ale po odchodoch, aké Trenčanov postretli, sa takýto začiatok od AS Trenčín neočakával. Veď mužstvo opustil kapitán Godál a jeho najlepší strelec David Depetris, dokonca najlepší ligový kanonier v jeseni. Napriek tomu však Trenčania pôsobia veľkým tímovým duchom, ktorí dokáže vyhrávať zápasy.

    Naopak, jeho dnešný súper, ViOn Zlaté Moravce nemal vydarený vstup do sezóny. Z druhého miesta, ktoré okupoval počas zimnej prestávky. Aj preto sa prepadli až na šiestu priečku s počtom bodov 30 a so štvorbodovou stratou práve na druhý Trenčín. Aj v prípade víťazstva tak Trenčanov Zlatomoravčania svojho dnešného súpera v tabuľke neprebehnú. Stať sa však môže hocičo. Ak sa pozrieme do minulosti, vzhľadom na minulú sezónu nie ďalekej, usúdime, že Zlatým Moravciam sa proti Trenčínu darilo. A to dosť výrazne najmä na domácom trávniku. Pod hradom Matúša Čáka to boli vyrovnanejšie zápasy, podľa ktorých sa buď zrodila remíza alebo tesné víťazstvo hostí. Trenčania tak majú pred sebou veľkú motiváciu poraziť Zlaté Moravce, udržať si v tabuľke druhú priečku a pokračovať tak v jarnej víťaznej sérii zápasov, ktorá sa môže po úspešnom ťažení proti Zlatomoravčanom natiahnuť už na tri stretnutia. Bude tomu skutočne tak? To sa necháme prekvapiť a spoločne sa na to pozrieme dnes podvečer !
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Videli sme prvý strelecký pokus, ktorý prišiel z kopačky hostí. Jeho autorom Škriniar, ale nemieril presne.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Da Silva, Bednárik, Mazáň – Štefánik, Lobotka, Baez, Holúbek – Kubík – Adi.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Chren, Pintér – Škriniar, Candrák, Meszároš, Orávik – Hodek, Bernáth.

    Rozhodca: .
     
    3
    Ošetrovanie hráča hostí, ktorý nepríjemne skončil po faule v strede poľa na ihrisku, Moravce majú k dispozícii štandardku.
     
    4
    Lobotka si vymenil loptu s Kubíkom a keď sa prvý menovaný ocitol v pokutovom území, snažil sa s loptou na kopačke obtočiť okolo protihráča a padol. Ale svojmu pádu riadne pridal.
     
    5
    Holúbek dostal presnú prihrávku vzduchom po pravej strane, snažil sa následne nájsť pred bránkou Adiho, ale ten bol od zakočenia odblokovaný, lopta mieri do autu. Roh pre domácich.
     
    7
    Baez hľadal vpredu Kubíka centrovanou loptou, ale domáci stredopoliar bol trošku prikrátky na túto loptu.
     
    8
    Čogley priťukol loptu hlavou Štefánikovi, ktorý to skúsil pravačkou, ale jeho strela bola veľmi veľmi nepresná.
     
    9
    Hostia sa po dlhší čas nedostali zo stredu poľa do vážnejšej ofenzívy.
     
    10
    Po chvíľke opäť pekná útočná kombinácia domácich. Kubík dostal loptu do priestoru na pravej strane od Štefánika, pohodil si ju a odcentroval. Na jeho center skákal v šestnástke Adi, ale stopér hostí ho prehlavičkoval.
     
    12
    Kubík sa presunul na chvíľu s loptou do stredu poľa, odkiaľ vystrelil ľavačkou, ale hodne nepresne.
     
    13
    Orávik posúval loptu do priestoru Bernáthovi, ktorý sa ho následne snažil nájsť centrom do pokutového územia, no získal len roh.
     
    13
    Akcia po rohu bola zakončená Orávikovým centrom do pokutového územia, ktorý pohodlne vzal do rúk Volešák.
     
    15
    Pekná akcia domácich. Kubík sa uvoľnil v pokutovom území, no v snahe odcentrovať loptu skôr, ako pretne autovú čiaru, sa to domácemu hráčovi nepodarilo.
     
    17
    Holúbek sa snažil založiť útočnú akciu rýchlou prihrávkou, ale pokazil to a loptu majú v moci hostia.
     
    18
    Pekné manévre s loptou od Petra Čogley, ktorý sa na pravej strane šestnástky snažil prepasírovať loptu pred bránku, a hoci to vyzeralo nádejne, nepodarilo sa mu to.
     
    19
    Bernáth si v bežeckom súboji s Lobotkom pomohol nedovolene, keď mladého Trenčana drgol lakťom do hlavy, no tentoraz sa to obišlo bez karty.
     
    21
    Kubík nabiehal za obranu hostí na ľavej strane, prišla na neho centrovaná lopta, ktorá bola blokvaná obranom hostí a vpadla do rúk Kuciaka.
     
    21
    Zlaté Moravce si vybrali silnejšiu ofenzívnu chvíľku, Orávik priťukol loptu Meszárošovi, ktorého center však nebol presný. Akcia hostí sa tak rázom skončila.
     
    23
    Štefánik našiel peknou prihrávkou do priestoru Kubíka, ktorý sa však ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    25
    Bernáth vysunul na ľavej strane Orávika, ktorý si v šestnástke loptu zasekol a nebezpečne vystrelil. Volešák jeho pokus vyráža na roh.
     
    27
    Perfektne zahraná štandardná situácia zo strany domácich. Štefánik našiel prihrávkou nad zemou Holúbeka, ktorý to skúsil ľavačkou z prvej, len netrafil priestor bránky.
     
    28
    Hodek sa po hranici autovej bránkovej čiary natlačil do pokutového územia, v ktorom následne prihrávkou našiel Mészaroša, ale jeho zakončenie nebolo ideálne.
     
    29
    Zlaté Moravce dali gól!
    Veľkou chybou domácej defenzívy sa Moravce ujímajú vedenia. Bednárik nepokryl veľkú dieru v obrane AS, ANDREJ HODEK zo stredového kruhu poľahky unikol až pred bránku Trenčína, kde s rozumom vystrelil strelu, ktorá sa od tyčky odrazila do bránky.
     
    31
    Hostia sa postupným prechodom dostali až pred pokutového územie domácich, kde sa usadili. Celá situácia sa skončila strelou Mészarosa spred šestnásky, ktorá sa odrazila od tyče späť do ihriska !
     
    33
    Kubíkovi sa črtala dobrá možnosť odcentrovať loptu z ľavej strany pred bránu Moraviec, ale sám sa zamotal v kľučkách. Nakoniec vybojoval roh.
     
    33
    Po centri z rohu hlavičkoval Adi, ale jeho pokus si nenašiel cestu do bránky, iba za ňu.
     
    34
    Bernáth sa chystal do úniku, ale zastavený bol ofsajdovým verdiktom, čo nahnevalo lavičku hostí. Ale ofsajd to bol.
     
    35
    Štefánik posielal loptu z priameho kopu do pokutového územia, ale na jeho center najvyššie vyskočil len brankár Kuciak a stiahol loptu zo vzduchu.
     
    37
    Domáci hráč si to mohol z toho istého miesta zopakovať, ale hostia to zahrali lišiacky. Vysunuli sa dopredu a nechali všetkých Trenčanov v ofsajde.
     
    38
    Po faule mali rovnakú možnosť aj hostia, ale tiež s ňou nenaložili najlepšie.
     
    40
    Ďalšia situácia, z ktorej mohlo zapršať, ako sa vraví, ale na Štefánikov center nevyskočil nikto z domácich dostatočne vysoko.
     
    42
    A tak prišlo na druhej strane k nebezpečnému protiútoku, ktorý po prihrávke z pravej strany zakončoval Karol Mészaros, ale ten to trošku podcenil a netrafil bránu Volešáka.
     
    45
    Prvý polčas sa predĺži o jednu minútu. Ešte to skúšal spoza šestnástky ľavačkou Kubík ale jeho točená strela napokon skončila vedľa brány.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Hneď v úvode druhého polčasu sa zrodil rýchly protiútok domácich. Kubík hľadal centrom Adiho na hranici päťky, ktorého lopta trafila do trupu a odrazila sa smerom k bráne, ale napokon v nej len o centimetre neskončila.
     
    48
    Adi sa ocitol v druhej šance v krátkom slede po sebe, ale ani tentoraz nebol úspešný.
     
    51
    Bude sa kopať penalta po tom, ako poslal Candrák v pokutovom území na zem Čogleya !
     
    52
    Skvelý Kuciak vystihol Holúbekov zámer a penaltu chytá !
     
    52
    Candrák videl žltú kartu.
     
    55
    Ďalšiu ŽK vidí za faul na Štefánika Orávik.
     
    55
    Kubík centroval zľava na Bednárika, ale jeho hlavička bola nepresná a zaletela nad bránu.
     
    57
    Vzhľadom na neskutočný mráz a nie príliš atraktívny futbal sa mi píše strašne ťažko. Neviem, kto to vymyslel, aby sa v takýto deň hralo takto neskoro večer...
     
    58
    Štefánik si dobre nabehol na Baezov center a vyskúšal to z voleja, no priestor Kuciakovej brány netrafil.
     
    59
    Kubík sa ocitol s loptou sám v pokutovom území a po zákroku jedného z hráčov hostí sa ocitol na zemi, ale tentoraz sa penalta nepískala.
     
    60
    Obrovská gólovka AS ! Kubík mohol ísť sám na bránu, ale zaváhal a zbytočne. Snažil sa ešte prihrávať Adimu, aby zakončoval do prázdnej brány, ale ten bol obsadený dvojicou hráčov.
     
    63
    Ďalší Kubíkov pekný moment, vybojoval faul. Bude sa kopať priamy kop.
     
    64
    Skvelá lopta Štefánika, ktorý ju točil do brány. Lopta ešte bola tečovaná dvoma, či troma hráčmi, nakoniec ju Kuciak udržal.
     
    66
    Stále sa hrá prevažne pred bránkou hostí, AS rázne ožilo a hostia bránia výsledok.
     
    70
    Prvé striedanie domácich - Mazan za Mazáňa.
     
    70
    A hneď aj druhá zmena, Alda Baeza nahradil William.
     
    72
    Rohový kop domácich, po ktorom bolo niekoľko hlavičiek, ale ani jedna si nenašla cestu do brány. Kuciakova brána je dnes pre domácich zrejme nedobytná pevnosť.
     
    74
    ŽK číslo štyri pre Moravce, videl ju Škriniar.
     
    74
    Prvá zmena ViOnu.. Prišiel Bolinha za Bernátha.
     
    75
    Ďalšie série šancí domácich hráčov. Kubík so Štefánikom mohli streliť prvý gól AS, ale ani jeden z nich sa nedokázal presadiť.
     
    77
    Na druhej strane taktiež šanca. Orávik sa pohral s Holúbekom, vnikol do šestnástky a vystrelil ľavou nohou, ale Volešák stihol loptu zastaviť.
     
    78
    Kubík prešiel obranou hostí veľmi ľahko, no opäť nebola dobrá finálna fáza. Kubík volil miesto strely zbytočnú prihrávku a akcia sa skončila.
     
    79
    Štefánikov projektil spoza šestnástky letí vedľa bránky.
     
    81
    Prvá ŽK na strane domácich, videl ju obranca Čogley.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2068 divákov.
     
    83
    Lobotkovi sa po úspešnej kľučke otvoril priestor, a tak sa rozhodil vystreliť, ale Kuciak si dal pozor a jeho pokus chytá.
     
    83
    Kubíkov volej z ľavého okraja pokutového územia však nebol presný. Lopta letí vedľa.
     
    84
    Zakončenie Bolinhu taktiež nepresné.
     
    85
    Posledná zmena AS, za Čogleya prichádza na trávnik Marek Frimmel.
     
    86
    Trenčín dal gól!
    Domáci sa konečne dočkali vyrovnania. Holúbekov center si pre seba v šestnástke spracoval WILLIAM a zakončil do protipohybu brankára Kuciaka loptu do siete !
     
    88
    Podobná akcia. William opäť spracovával loptu sám pre seba a strieľalo, ale výborný Kuciak loptu chytá !
     
    90
    Druhá veľká gólovka. Štefánik sám pred Kuciakom, mohol prihrávať spoluhráčom do jasnej šance na gól, ale ulakomil sa ! A svoju strelu na gól nepremenil !
     
    90
    Hrací čas sa predĺži o dve minúty.
     
    92
    Taktická zmena hostí, za Orávika Mihálik.
     
    Koniec zápasu. (19:23:03)

    Tomáš Kyselica

    Branky: 86. William – 29. Hodek

    Karty:   81. Čogley (TRE) – 52. Candrák (ZMO), 55. Orávik (ZMO), 74. Škriniar (ZMO)


    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Da Silva, Bednárik, Mazáň – Štefánik, Lobotka, Baez, Holúbek – Kubík – Adi.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Chren, Pintér – Škriniar, Candrák, Meszároš, Orávik – Hodek, Bernáth.

    Diváci: 2068
    bahis siteleri