Standard – Gent 7:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
7:0 (4:0)
KAA Gent
Neděle 26.05.2013, 14:30 • Stade Maurice Dufrasne (Liège (Luik)) • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezké nedělní odpoledne přeji všem fanouškům kopané a konkrétně belgické fotbalové soutěže. Dnes budeme sledovat přímý souboj o postup do Evropské ligy. Pouze jeden z této dvojice bude mít právo zahrát si tuto prestižní soutěž. A jelikož se jedná o odvetu, je to v podstatě souboj v rámci play-off. Pravidla mají klasickou pohárovou matematiku.
     
    V prvním duelu se vytvořil lepší výchozí pozici Gent. O jedinou branku utkání se postaral v 83. minutě Mboyo, který byl po celé utkání velmi aktivní a hýřil dobrým pohybem. Hosté se spíše jen bránili a zkoušeli to z protiútoků, které jim stejně nevyšly. Stále tak mají v odvetě šanci, protože jednobrankové manko v podstatě nic moc není.
     
    Čeká nás tedy zajímavý souboj, ve kterém sice Gent má drobný náskok, ale před domácím publikem se bude chtít zcela jistě Lutych prezentovat dobrým fotbalem a přiblížit se branám EL. Minimálně jednu branku musí dát, aby se případně prodlužovalo. Jsou samozřejmě i jiné varianty, nejlepší by však byla výhra 2:0. Tak uvidíme, nechejme se překvapit. Přeji hezkou neděli od komentátorského pultíku.
     
    Náhradníci Gent:

    Padt – Melli, Coulibaly, Rafinha, Soumahoro, Lepoint, López.
     
    Náhradníci Lutych:

    Moris – Nego, Fiore, Ghoochannejhad, Tucudean, Nagai, Ono.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Kawashima – Diabaté, Kanu, Opare, Arslanagič – Vainqueur, Buyens, Bulot, M´Poku – Ezekiel, Batshuayi. Trenér: Mircea Rednič.

    KAA Gent: Boeckx – Maréval, Cendrós, Nahayo, Zukanovič – Hubert, Brüls, Neto, Van der Bruggen, Kage – Mboyo. Trenér: Victor Fernández.

    Rozhodčí: Gumienny – Meers, Vromans.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jdeme na to, první u míče jsou domácí, kteří zakládají útočnou akci.
     
    3
    V Lutychu panuje výborná atmosféra, diváci jsou natěšení na výborný fotbal. Snad se ho tedy dočkají.
     
    4
    Dlouhý centr Ezekiela proplachtil až do rukavic brankáře Boeckxe.
     
    5
    Standard právě vstřelil branku!
    To je tedy začátek. Hned v páté minutě dokázal Standard vymazat ztrátu z prvního zápasu a momentálně bychom šli do prodloužení, ale jsme teprve na začátku. Každopádně první branku obstaral po perfektním pasu Ezekiela z levé strany hřiště MICHY BATSHUAYI, ke kterému se dostal mič na malé vápno a tam už nebyl problém zakončit naprosto přesně.
     
    7
    Domácí jsou při chuti, chtějí přidat další gól. Z hranice vápna pálil Ezekiel a Boeckx musel vytáhnou výborný zákrok.
     
    8
    Po rohu hlavičkoval neméně nebezpečně M´Poku, tentokrát šel jeho pokus těsně nad. To je tedy drtivý začátek pro Lutych, jenž se do svého soka pořádně zakousl.
     
    10
    Hektická desetiminutovka je za námi, sledujeme parádní fotbal a ještě se bude určitě na co koukat. Lutych je v tlaku a momentálně potřebuje k postupu pouze jednu branku.
     
    11
    Ta byla na spadnutí po další akci Standardu. Buyens vysunul za obranu Ezekiela a Boeckx s tím počítal a zachránil svůj tým včasným vyběhnutím.
     
    12
    Domácí prozatím výborně kombinují a jsou neustále v pohybu. Gent je jako opařený, ještě se skoro vůbec nedostal za polovinu hřiště. Je poměrně pasivní.
     
    14
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Hosté hráli strašně pasivně a teď mohou litovat, že nechali úplně volného FRÉDÉRICA BULOTA, jenž si na hranici vápna přiťukl s Ezekielem a přesně mířenou ranou k levé tyči rozveselil své diváky.
     
    15
    Po pátnácti minutách hry jsou najednou pod tlakem hosté, kteří sice přijeli s drobným náskokem, ale poměrně rychle o něj přišli. V tuto chvíli do Evropské ligy postupuje Lutych.
     
    17
    Ezekiel hraje výborný zápas, neustále rozhazuje míče na své spoluhráče, hledá cestu kudy se prosadit. Důkazem jeho kvalitní práce jsou již dvě asistence.
     
    18
    Stále se hraje u Boeckxe, ten neví kam dřív skočit. Domácí neustávají v tlaku, spíše naopak.
     
    20
    Střílený centr Arslanagiče propadl celým vápnem a bohužel pro Lutych nikoho nenašel. Boeckx může tým trochu uklidnit a rozehrát od své brány.
     
    21
    Hostům už i tečou nervy, ty neudržel na uzdě Cendrós a vyfasoval žlutou kartu za faul ze zadu. Odnesl to Bulot.
     
    23
    No a teď už se hosté konečně k něčemu dostali, stálo to za to. Kage zahrával rohový kop a mířil tak přesně, že míč plachtil do brány. S pomocí břevna ale japonský brankář Kawashima, ve službách Lutychu, vytěsnil balon mimo tři tyče.
     
    24
    Poté se konal další roh pro Gent, s tím už si Kawashima poradil bez větších starostí.
     
    25
    Gent v podstatě k postupu stačí vstřelit i jednu branku, ale musí začít hrát daleko aktivně. Jako to předvedl ve své šanci Kage.
     
    27
    Žádná nuda v Lutychu. Je vidět, že v utkání o něco jde a má to svůj náboj. Domácí už nemusí tolik útočit, teď je řada na soupeři, který prvních pětadvacet minut vyloženě prospal.
     
    28
    Buyens fauloval zhruba třicet metrů před vlastním vápnem a byl za to oceněn žlutou kartou. Gent pak zahrával standardku, tu však v pohodě kryje do rukavic Kawashima.
     
    30
    Třicet minut hry za námi, začínají se mnohem častěji osmělovat hráči KAA, kteří musí vstřelit alespoň jeden gól a pokud možno už neinkasovat.
     
    31
    Mohlo být již 3:0. Batshuayi si naběhl za obranu, ofsajd to v žádném případě nebyl a pádil sám velice rychle na Boeckxe, který mu sice zmenšil úhel, ovšem nezasáhl. Míč šel těsně vedle z kopaček domácího fotbalisty. Myslel to dobře, hůře to provedl.
     
    33
    M´Poku ve výskoku sestřelil loktem Neta a vidí za to žlutou kartu.
     
    34
    Žlutit se mohlo i na druhé straně, Zukanovič měl nohu proklatě vysoko a zasáhl do obličeje Opareho, rozhodčí však tentokrát zůstává v klidu.
     
    35
    Kdo ale nemůže zůsta v klidu, je nyní hostující gólman, na kterého půjde standardka ze zajímavé vzdálenosti.
     
    36
    Standard právě vstřelil branku!
    Jo, když se to umí, pak je to brnkačka. PAUL – JOSE M´POKU napřáhl z pětadvaceti metrů a trefil se skutečně parádně. Míč šel do levého horního rohu a ačkoliv si Boeckx na balon lehce sáhl, plachtil vzduchem prakticky zbytečně a marně. Krásná branka, což znamená, že hosté musí dát na hřišti soupeře už dvě branky.
     
    38
    Dalším potrestaným hráčem je hostující Nayaho.
     
    39
    Patálie Gentu nekončí, penalta po faulu Boeckxe na Ezekiela, který šel sám na gólmana. Tomu nezbylo nic jiného, než ho v klíčový moment zastavit. Pak by jistě šel na prázdnou svatyni a pohodlně zavěsil.
     
    40
    Standard právě vstřelil branku!
    K míči se postavil PAUL – JOSE M´POKU a svou druhou dnešní brankou posunuje svůj tým do Evropské ligy. Hned po prvním poločase je prakticky rozhodnuto. Neuvěřitelné utkání sledujeme na hřišti Lutychu.
     
    42
    To se tedy Gentu nepovedlo, neuvěřitelný přístup k utkání, když si nechali nasázet takhle brzo čtyři branky. To už budou mít pozbytek duelu hodně složité.
     
    43
    Standard navíc měl i další gólovky, výsledek mohl být daleko vyšší a asi by se nikdo nedivil.
     
    45
    V závěru poločasu mohl dát jiskřičku naděje svému celku Mboyo, ale jeho přízemní ránu Kawashima kryje u své levé tyče. Bude z toho alespoň roh.
     
    45
    Ještě minutu se bude hrát ve velice zajímavém prvním poločase.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme viděli hned čtyři branky. Všechno podstatné se dělo u Boeckxe, jenž pochytal hodně šancí, ale bohužel pro něj i čtyřikrát lovil míč ze své sítě. Hosté přistoupili k zápasu velice špatně a prakticky už nyní je rozhodnuto, že do EL se nepodívají. To by museli vstřelit minimálně tři branky a už žádnou neinkasovat.
     
    Druhý poločas začíná v 15:35.
     
    Za pár chvil začíná druhá část a dají se očekávat změny v sestavě, především u hostů musí přijít do akce útočná posila. V ofenzivě má Gent co dohánět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Je to skutečně tak, přichází očekávaná změna. Kouč Fernández nechal v kabině Cendróse a nahradil jej Soumahorem.
     
    48
    Hosté už nemají na co čekat a hlavně nemají co ztratit. Musí se tlačit do útoku a pokusit se co nejrychle dát nějakou kontaktní branku.
     
    49
    Hned tři potřebují k postupu, úloha velice těžká, leč ve fotbale je možné všechno.
     
    50
    Otevřená obrana by mohla pomoci brejkovým hráčům Lutychu, který se už nebude tolik hnát do útočných akcí.
     
    51
    Vida, moc nechybělo a Mboyo střílel do prázdné brány. V poslední moment se obětavým zákrokem vrhl do rány obránce Diabaté.
     
    53
    Střídající Soumahoro oživil hru svého celku. Domácí jsou pod tlakem a jen nepřesná koncovka znamená, že si Kawashima připisuje úspěšný zákrok. Střela Soumahora byla po zemi poměrně slabá a nemohla japonského gólmana překvapit.
     
    54
    Každopádně je vidět na Gentu snaha, že s tímto výsledkem domů rozhodně nechtějí odjet.
     
    56
    Jenže se otevírají okna v obraně Gentu, což se dalo očekávat. Do brejku nyní vběhl Ezekiel a svůj dobrý výkon málem korunoval pátou brankou. Kličkou se snažil obejít gólmana, ten ale jeho záměr vystihl a míč vytěsnil na roh.
     
    57
    Z něj pak hlavičkoval M´Poku a diváci už vstávali ze svých sedaček. Míč po jeho pokusu orazítkoval břevno! Od něj se pak odrazil balon na brankovou čáru, kde byl razantně odkopávající obránce Maréval.
     
    59
    Hosté mohou být rádi, že nedostali nelichotivého bůra. Dvě velké šance Lutych jsou neproměněny.
     
    60
    Po hodině hry zahrozil útočník Mboyo, ale tohle je slabina Gentu. Slabá koncovka, opět pouze lehoučka střela na Kawashimu. Tohle nemohlo brankáře vůbec rozhodit.
     
    60
    Poprvé střídají také domácí. Na plac vstupuje Ghoochannejhad, z něj pak Batshuayi.
     
    62
    Už je to místy exhibice, domácí si dělají na hřišti co chtějí a soupeř začíná být mnohem odevzdanější.
     
    63
    Standardku Gentu zahrával Zukanovič a našel u vzdálenější tyče Van Der Bruggena. I tahle akce dokumentuje o nepřesné a špatné koncovce hostů. Hlavička šla kousek vedle a Kawashima proto nemusel zasahovat.
     
    65
    Ve druhém poločase se KAA dostává do slibných šancí, jen tomu chybí přesnost a kvalita. Snaha je očividná, ale bohužel není nic platná.
     
    66
    48:52% pro hosty ve statistice držení míče, jasný důkaz o tom, že chtějí alespoň snížit, domácí ale dobře brání a hrají s naprostou jistotu a klidem.
     
    68
    Čas se hráčům v modrých dresech ukrutně krátí, dát tři góly, to už by byl snad zázrak.
     
    70
    Velký závar před domácí bránou vyprodukoval Renato Neto. Nejprve vypálil z levé strany vápna a Kawashima jeho pumelice vyrazil nad bránu. Po rohu se dostal následně i k hlavičce, avšak přestřelil. Dobré šance Gentu tak zůstávají stále neproměněny.
     
    71
    Výborně hrající Ezekiel, jenž dnes připravil dva góly, střídá. Na jeho místo jde další japonský fotbalista Ono.
     
    72
    Standard právě vstřelil branku!
    Střídající Ono poslal přesný pas na hranici ofsajdu pro REZU GHOOCHANNEJHADA, který pádil zcela sám na bránu a udělal to parádně. Brankáři udělal hokejový blafák a do opuštěné klece docílil "bůra" v síti Gentu, který si tedy na cestu domů poveze pořádný náklad.
     
    73
    Druhé střídání v mužstvu hostů. Dohrál Brüls a na zelený pažit vstupuje dohrát utkání Coulibaly.
     
    74
    Vzápětí poslední změna. Do závěrečného mače sezóny nastupuje López, ze hry jde Van der Bruggen.
     
    78
    Penalta pro domácí. Ghoochannejhad byl zastaven ve vápně nedovoleně Marévalem, který musel faulovat a inkasuje rovnou červenou kartu, protože překazil šestou branku v síti Boeckxe. Nicméně pouze na chvíli.
     
    79
    Standard právě vstřelil branku!
    Dnešní druhou penaltu dává PAUL – JOSE M´POKU naprosto s jistotou. Dovršil tak svůj výborný výkon hattrickem. Hosté už totálně odpadli a jsou zralí na ručník.
     
    82
    Standard právě vstřelil branku!
    Totálně rozložení hosté už rezignovali a v jejich vápně se dějí věci. Spíše to připomíná hokejový zápas a ani v něm někdy nevidíme tolik gólů. Dnes jich tedy už padlo. Dalo by se říci ono známé klíše – sedm kulí jako v Sarajevu. Dlouho na hřišti nebyl a přesto už dává druhou branku. Sám před Boeckxem přidává již sedmou branku REZA GHOOCHANNEJHAD.
     
    84
    Poslední střídání v tomto zápase. Autora hattricku nahrazuje Tucudean.
     
    85
    V prvním poločase čtyři góly, nyní tři. I když se hosté výrazně zlepšili a měli šance, nebylo jim to nic platné. Střílel pouze Lutych.
     
    88
    Netřeba hovořit, jaká nyní panuje na stadionu atmosféra. Kdo dnes přišel, rozhodně nemůže litovat.
     
    90
    Rozhodčí ani nenastavuje a každou chvíli ukončí zápas. Hosté už se na to i docela těší.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Evropská liga putuje do Lutychu, který si dnešním výkonem jasně řekl, že do ní patří. Hosté do utkání nevstoupili vůbec dobře a už prakticky po prvním poločase bylo jasno, že jsou venku ze hry. Sice se ve druhé části zlepšili, měli i šance, ale góly dával pouze soupeř. Do otevřené obrany se řítila jedna akce za druhou a nakonec se výsledek zastavil na čísle 7:0.
     
    Dvě penalty, jedna červená karta, hodně šancí, mnoho gólů. Takové bylo dnešní odpoledne v Lutychu, který může začít slavit nejen tuto výhru, ale zasloužený postup do Evropské ligy. To je poslední informace, kterou z toho zápasu přináším, hezkou neděli a na počtenou. (16:25:18)

    Roman Zajíček

    Branky: 5. Batshuayi, 14. Bulot, 36. M´Poku, 40. M´Poku (pen.), 72. Ghoochannejhad, 79. M´Poku (pen.), 82. Ghoochannejhad

    Karty:   28. Buyens (STA), 33. M´Poku (STA) – 21. Cendrós (GNT), 38. Nahayo (GNT)   78. Maréval (GNT)


    Standard Lutych: Kawashima – Diabaté, Kanu, Opare, Arslanagič – Vainqueur, Buyens, Bulot, M´Poku (85. Tucudean) – Ezekiel (71. Ono), Batshuayi (60. Ghoochannejhad). Trenér: Mircea Rednič.
    KAA Gent: Boeckx – Maréval, Cendrós (46. Soumahoro), Nahayo, Zukanovič – Hubert, Brüls (73. Coulibaly), Neto, Van der Bruggen (74. López), Kage – Mboyo. Trenér: Victor Fernández.

    Rozhodčí: Gumienny – Meers, Vromans
    bahis siteleri