Standard – Gent 7:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
7:0 (4:0)
KAA Gent
Neděle 26.05.2013, 14:30 • Stade Maurice Dufrasne (Liège (Luik)) • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    84
    Poslední střídání v tomto zápase. Autora hattricku nahrazuje Tucudean.
     
    82
    Standard právě vstřelil branku!
    Totálně rozložení hosté už rezignovali a v jejich vápně se dějí věci. Spíše to připomíná hokejový zápas a ani v něm někdy nevidíme tolik gólů. Dnes jich tedy už padlo. Dalo by se říci ono známé klíše – sedm kulí jako v Sarajevu. Dlouho na hřišti nebyl a přesto už dává druhou branku. Sám před Boeckxem přidává již sedmou branku REZA GHOOCHANNEJHAD.
     
    79
    Standard právě vstřelil branku!
    Dnešní druhou penaltu dává PAUL – JOSE M´POKU naprosto s jistotou. Dovršil tak svůj výborný výkon hattrickem. Hosté už totálně odpadli a jsou zralí na ručník.
     
    78
    Penalta pro domácí. Ghoochannejhad byl zastaven ve vápně nedovoleně Marévalem, který musel faulovat a inkasuje rovnou červenou kartu, protože překazil šestou branku v síti Boeckxe. Nicméně pouze na chvíli.
     
    74
    Vzápětí poslední změna. Do závěrečného mače sezóny nastupuje López, ze hry jde Van der Bruggen.
     
    73
    Druhé střídání v mužstvu hostů. Dohrál Brüls a na zelený pažit vstupuje dohrát utkání Coulibaly.
     
    72
    Standard právě vstřelil branku!
    Střídající Ono poslal přesný pas na hranici ofsajdu pro REZU GHOOCHANNEJHADA, který pádil zcela sám na bránu a udělal to parádně. Brankáři udělal hokejový blafák a do opuštěné klece docílil "bůra" v síti Gentu, který si tedy na cestu domů poveze pořádný náklad.
     
    71
    Výborně hrající Ezekiel, jenž dnes připravil dva góly, střídá. Na jeho místo jde další japonský fotbalista Ono.
     
    70
    Velký závar před domácí bránou vyprodukoval Renato Neto. Nejprve vypálil z levé strany vápna a Kawashima jeho pumelice vyrazil nad bránu. Po rohu se dostal následně i k hlavičce, avšak přestřelil. Dobré šance Gentu tak zůstávají stále neproměněny.
     
    60
    Poprvé střídají také domácí. Na plac vstupuje Ghoochannejhad, z něj pak Batshuayi.
     
    57
    Z něj pak hlavičkoval M´Poku a diváci už vstávali ze svých sedaček. Míč po jeho pokusu orazítkoval břevno! Od něj se pak odrazil balon na brankovou čáru, kde byl razantně odkopávající obránce Maréval.
     
    56
    Jenže se otevírají okna v obraně Gentu, což se dalo očekávat. Do brejku nyní vběhl Ezekiel a svůj dobrý výkon málem korunoval pátou brankou. Kličkou se snažil obejít gólmana, ten ale jeho záměr vystihl a míč vytěsnil na roh.
     
    46
    Je to skutečně tak, přichází očekávaná změna. Kouč Fernández nechal v kabině Cendróse a nahradil jej Soumahorem.
     
    40
    Standard právě vstřelil branku!
    K míči se postavil PAUL – JOSE M´POKU a svou druhou dnešní brankou posunuje svůj tým do Evropské ligy. Hned po prvním poločase je prakticky rozhodnuto. Neuvěřitelné utkání sledujeme na hřišti Lutychu.
     
    39
    Patálie Gentu nekončí, penalta po faulu Boeckxe na Ezekiela, který šel sám na gólmana. Tomu nezbylo nic jiného, než ho v klíčový moment zastavit. Pak by jistě šel na prázdnou svatyni a pohodlně zavěsil.
     
    38
    Dalším potrestaným hráčem je hostující Nayaho.
     
    36
    Standard právě vstřelil branku!
    Jo, když se to umí, pak je to brnkačka. PAUL – JOSE M´POKU napřáhl z pětadvaceti metrů a trefil se skutečně parádně. Míč šel do levého horního rohu a ačkoliv si Boeckx na balon lehce sáhl, plachtil vzduchem prakticky zbytečně a marně. Krásná branka, což znamená, že hosté musí dát na hřišti soupeře už dvě branky.
     
    33
    M´Poku ve výskoku sestřelil loktem Neta a vidí za to žlutou kartu.
     
    31
    Mohlo být již 3:0. Batshuayi si naběhl za obranu, ofsajd to v žádném případě nebyl a pádil sám velice rychle na Boeckxe, který mu sice zmenšil úhel, ovšem nezasáhl. Míč šel těsně vedle z kopaček domácího fotbalisty. Myslel to dobře, hůře to provedl.
     
    28
    Buyens fauloval zhruba třicet metrů před vlastním vápnem a byl za to oceněn žlutou kartou. Gent pak zahrával standardku, tu však v pohodě kryje do rukavic Kawashima.
     
    23
    No a teď už se hosté konečně k něčemu dostali, stálo to za to. Kage zahrával rohový kop a mířil tak přesně, že míč plachtil do brány. S pomocí břevna ale japonský brankář Kawashima, ve službách Lutychu, vytěsnil balon mimo tři tyče.
     
    21
    Hostům už i tečou nervy, ty neudržel na uzdě Cendrós a vyfasoval žlutou kartu za faul ze zadu. Odnesl to Bulot.
     
    14
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Hosté hráli strašně pasivně a teď mohou litovat, že nechali úplně volného FRÉDÉRICA BULOTA, jenž si na hranici vápna přiťukl s Ezekielem a přesně mířenou ranou k levé tyči rozveselil své diváky.
     
    11
    Ta byla na spadnutí po další akci Standardu. Buyens vysunul za obranu Ezekiela a Boeckx s tím počítal a zachránil svůj tým včasným vyběhnutím.
     
    5
    Standard právě vstřelil branku!
    To je tedy začátek. Hned v páté minutě dokázal Standard vymazat ztrátu z prvního zápasu a momentálně bychom šli do prodloužení, ale jsme teprve na začátku. Každopádně první branku obstaral po perfektním pasu Ezekiela z levé strany hřiště MICHY BATSHUAYI, ke kterému se dostal mič na malé vápno a tam už nebyl problém zakončit naprosto přesně.

    Roman Zajíček

    Branky: 5. Batshuayi, 14. Bulot, 36. M´Poku, 40. M´Poku (pen.), 72. Ghoochannejhad, 79. M´Poku (pen.), 82. Ghoochannejhad

    Karty:   28. Buyens (STA), 33. M´Poku (STA) – 21. Cendrós (GNT), 38. Nahayo (GNT)   78. Maréval (GNT)


    Standard Lutych: Kawashima – Diabaté, Kanu, Opare, Arslanagič – Vainqueur, Buyens, Bulot, M´Poku (85. Tucudean) – Ezekiel (71. Ono), Batshuayi (60. Ghoochannejhad). Trenér: Mircea Rednič.
    KAA Gent: Boeckx – Maréval, Cendrós (46. Soumahoro), Nahayo, Zukanovič – Hubert, Brüls (73. Coulibaly), Neto, Van der Bruggen (74. López), Kage – Mboyo. Trenér: Victor Fernández.

    Rozhodčí: Gumienny – Meers, Vromans
    bahis siteleri