Zug – Mannheim 2:5 (kon.) | Hamburg – Kärpät 4:5 (kon.) | Eisbären – Luleå 1:4 (kon.)
Vienna Capitals – HC Slovan 4:1 (kon.)
konec
Hamburg Freezers
4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
Kärpät Oulu
Sobota 17.08.2013, 18:30 • Eisarena Bremerhaven, Bremerhaven • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera, třeba ve společnosti některého z textových online přenosů! (20:59:48)
     
    V tabulce Severní divize si oba týmy akorát prohodily své postavení před dnešním mačem. Finský Kärpät Oulu se posunul na 7. místo a na svém kontě má tři body, zatímco Hamburg Freezers jsou v pořadí severu až na poslední 8. pozici a jejich bodové konto zeje prázdnotou. Další zápasy European Trophy odehrají dnešní soupeři v pátek 23. 8., kdy se Hamburg představí na ledě české Komety Brno a Kärpät zamíří do rakouského Salzburgu, aby se utkal s tamními Rudými býky.
     
    V zápase padlo devět branek, přičemž se objevili hned dva dvougóloví střelci. Na straně domácích to byl Garrett FESTERLING (2+0), který účet zápasu v 5. minutě otevřel a v minutě 60. také uzavřel. Německý útočník ale nebude vzhledem k prohře svého mužstva tak šťastný jako Joonas KEMPPAINEN (2+0), který Kärpätu pomohl dvěma brankami v 10. a 50. minutě a navíc je hráčem vítězného týmu. Dvěma body se blýskl také Dán ve službách Freezers, útočník Julian JAKOBSEN (0+2) připravil svými asistencemi góly Bettauerovi a Pettingerovi.
     
    Divoké utkání European Trophy mezi Hamburgem Freezers a Kärpätem Oulu je za námi! Do třetí části vstupovali hosté s dvoubrankovým náskokem a do třígólového trháku se dostali v 50. minutě Kemppainenem. Hamburg se zdál být neškodný, ale z omylu nás vyvedl v 56. minutě gólem naděje Pettinger. Poslední minutu zahájili domácí bez brankáře Treutleho a o deset vteřin později slavili gól na 4:5 z hole Festerlinga. Kärpät se tak v závěrečných vteřinách musel o vítězství klepat, ale nakonec ho uhájil a odveze si do Oulu všechny tři body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Hamburg Freezers právě vstřelil branku!
    A taktika hry bez gólmana Treutleho slaví úspěch! Finský brankář Karhunen lovil puk ze své branky počtvrté v utkání a podruhé se trefil GARRETT FESTERLING – 4:5! V posledních vteřinách to ještě může být pořádné drama! Bez asistence.
     
    59:10
    Hamburský brankář Treutle odjíždí na střídačku, začíná power-play domácích!
     
    58:49
    Něco málo přes minutu zbývá do konce utkání. Zdá se být rozhodnuto, Pettingerův gól nejspíš přišel příliš pozdě.
     
    55:26
    Hamburg Freezers právě vstřelil branku!
    Čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny snižuje Hamburg na rozdíl dvou branek! Jiskru naděje pro Němce vykřesal MATT PETTINGER, jenž usměrnil puk za Karhunenova záda po přihrávce Jakobsena – 3:5! Asistence: Julian Jakobsen, Ralf Rinke.
     
    55:02
    Ke střele se proháčkoval také Schubert, ale ve finální fázi své akce si vylámal zuby na skvělém Karhunenovi!
     
    53:40
    V závěru přesilovky vypálil z dálky hamburský obránce Westcott. Jeho rána ale skončila nad.
     
    52:03
    Freezers jsou v plném počtu a začíná jim bez třinácti vteřin dvě minuty dlouhá přesilová hra, během které ještě mohou vykřesat naději na body z dnešního utkání.
     
    51:50
    Počet hráčů na ledě se srovná. Menším trestem za sekání je totiž potrestán Mikko Alikoski (OUL).
     
    50:03
    Další komplikace pro domácí borce. Na trestnou lavici odjíždí Johan Ejdepalm (HAM) za podražení. Odsedí si tam dvouminutový trest.
     
    49:44
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    A je to tady! Finský celek z města Oulu přidává pátou branku, o kterou si Freezers v posledních okamžicích koledovali! Střelcem je JOONAS KEMPPAINEN, který dnes přidává už svou druhou branku, podruhé v zápase byl Treutle na střelu tohoto hráče krátký – 2:5! Asistence: Atte Ohtomaa, Ville Pokka.
     
    47:30
    Kärpät Oulu je v současné době lepším týmem a tlačí se do zakončení.
     
    42:49
    Hamburg první oslabení ve třetí periodě přežil.
     
    41:46
    Kärpät by v přesilovce mohl odskočit do tříbrankového vedení, které by se Hamburgu už jen horko těžko stahovalo. Hráčům finského družstva se však zatím nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    40:49
    Takový začátek třetí třetiny si fanoušci Hamburgu nepřáli. Dvě minuty si za sekání odpyká Christoph Schubert (HAM).

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Festerling, 27. Bettauer (Schmidt, Jakobsen), 56. Pettinger (Jakobsen, Rinke), 60. Festerling – 10. Kemppainen, 13. Květoň (Huml), 37. Alikoski, 40. Pyörälä (Leskinen, Maxwell), 50. Kemppainen (Ohtamaa, Pokka)


    Hamburg Freezers: Treutle (Langmann) – Ejdepalm, Westcott, Schubert, Bettauer, Schmidt, Walter, Kohl – Madsen, Dupuis, Mitchell – Wolf, Flaake, Festerling – Oppenheimer, Jakobsen, Pettinger – Cabana, Möchel, Rinke.
    Kärpät Oulu: Karhunen (Rynnäs) – Pälve, Eminger, Nutivaara, Niemelä, Kukkonen, Ohtamaa, Pokka – Alikoski, Keränen, Körkkö – Leskinen, Kemppainen, Donskoi – Pyörälä, Maxwell, Junttila – Huml, Květoň.

    Rozhodčí: Schukies, Steinecke

    Diváci: 2300
    bahis siteleri