Moser Medical Graz 99ers – Košice 5:2 (kon.) | Poprad – Polsko 2:5 (kon.)
konec
Moser Medical Graz 99ers
5:2 (2:0, 2:1, 1:1 - 2:1 s.n.)
HC Košice
sk Čtvrtek 22.08.2013, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri prvom hracom dni v poradí už 66. ročníka Turnaja o Tatranský pohár!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si v úvodnom zápase Tatranského pohára zmerajú sily dva tímy – rakúsky Graz 99ers a slovenský HC Košice.

    Turnaj o Tatranský pohár patrí medzi najstaršie a najvýznamnejšie podujatia športového charakteru na Slovensku – hrá sa v Poprade už od roku 1929. Je druhým najstarším turnajom v ľadovom hokeji v Európe (najstarší je Spenglerov pohár) a najstarším turnajom v ľadovom hokeji na Slovensku.

    Konečné poradie 65. ročníka turnaja o Tatranský pohár:
    1. HK POPRAD
    2. DUKLA Trenčín
    3. HC Košice
    4. HK Orange 20

    66. ročník Turnaja o Tatranský pohár priniesol na popradský ľad štyri tímy:
    1. domáci tím HK Poprad (slovenská Tipsport extraliga)
    2. HC Košice (slovenská Tipsport extraliga)
    3. reprezentácia Poľska (Majstrovstvá sveta – divízia I.)
    4. rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers (Erste Bank Eishockey Liga)

    Rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers založený v roku 1999 účinkuje v 1.rakúskej (tá je však aj nadnárodná) EBEL lige (Erste Bank Eishockey Liga). V sezóne 2012/2013 účinkovalo v EBEL lige 8 rakúskych tímov, jeden chorvátsky (Medveščak Zagreb), jeden český (Orlí Znojmo), jeden slovinský (Olimpija Ljubljana) a jeden maďarský tím (Székesfehérvár). Hráči Grazu 99ers sa v minulej sezóne po dobrom výkone v základnej časti (5. miesto) dostali do štvrťfinále, kde si zmerali sily proti celku Klagenfurter AC. Klagenfurter však vyradil Graz v sérii výsledkom 4:1 na zápasy a neskôr sa stal majstrom EBEL ligy.
    V Grazi účinkuje aj jeden útočník s rakúsko-slovenským občianstvom – Leon Konečný.

    HC Košice – slovenský hokejový tím založený v roku 1962 účinkuje v slovenskej Tipsport extralige a v minulej sezóne sa stal už druhý rok za sebou vicemajstrom. V základnej časti nazbierali Košičania 109 bodov a usadili sa na druhej priečke. Vo štvrťfinále Košičanov poriadne potrápili hráči Popradu, no "oceliari" napokon zdolali "kamzíkov" v sérii výsledkom 4:3 na zápasy. V semifinále hráči Košíc vyradili nitrianskych "corgoňov" v sérii výsledkom 4:1 na zápasy. Až vo finále boli hokejisti Košíc vyradení z hry o titul, keďže ich Zvolen v sérii suverénne zdolal – 4:1 na zápasy.
    Košičania sa síce stali vicemajstrami, no vsietili najviac gólov v celej sezóne – 522 a z ich radov pochádza aj najproduktívnejší hráč uplynulej sezóny Richard Jenčík – 84 bodov (36 gólov + 48 asistencií).

    Ktorému z tímov rakúsko-slovenského súboja sa bude dariť viac a pripíše si do tabuľky prvé body?
     
    Úvodné zostavy:

    Graz 99ers: Sabourin (Stefaniszin) – Wiedergut ("A"), VanBellegooie, Lassen, Sertich, Lembacher, Reinthaler, Coulombe, Unterweger ("A") – Zusevics, Labelle, Lefebvre, Ganahl, Kinasewich, Latendresse, Day, L. Konečný, Woger, Lemieux, Kuk, Moderer.

    HC Košice: Hylák (Riečický) – Cebák, Štrbák ("C"), Novák, Šeda, Deyl, Macejko, Chovan, M. Takáč – Spilar, Pašek ("A"), Jenčík – Bicek ("A"), Marcinko, Sojčík – Hrnka, Bartoš, Nagy – Slovák, Jokeľ, R. Konečný.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:06
    V prvej tretine tohto zápasu vyhrali úvodné vhadzovanie hráči Grazu, ktorí sa nakrátko stiahli pred vlastnú bránu a následne sa snažia presadiť pred gólmanom Hylákom.
     
    00:46
    Kinasewich sa s pukom presunul z pravého kruhu na hranicu ľavého kruhu a tvrdo vystrelil. Gólman Hylák bol však v strehu a súperovu strelu zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    01:12
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil hráč Grazu – Kuka, no jeho delovka bola napokon zblokovaná a skončila len na mantineli za košickou bránou. Následne sú pri puku obrancovia Košíc.
     
    01:37
    Lemieux sa dostal k puku na ľavom krídle a následne aj tvrdo vypálil, no gólman Hylák bol v strehu a puk s veľkým prehľadom vyrazil na zadný mantinel. Následne košický gólman pre istotu prerušil hru.
     
    01:54
    Košičan Nagy sa s pukom dostal na útočnú modrú čiaru a následne ho nahodil smerom na bránu Grazu. Tam však gólman Sabourin dobre zakročil a puk ukryl vo svojej lapačke. Následne aj on prerušil hru.
     
    02:04
    Hokejisti Grazu sa snažili ofenzívne presadiť, no previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    02:18
    O puk sa tvrdo bojovalo v strede ihriska, no následne sa hokejisti Grazu opäť previnili postavením mimo hry. Na rade je teda opäť vhadzovanie puku v strednom pásme.
     
    02:55
    Moderer podržal puk v rohu klziska napravo od košickej brány a následne ho poslal smerom pred gólmana Hyláka. Tam však stáli iba Košičania, no tí poslali puk opäť len ku hráčom Grazu.
     
    03:20
    Woger bol dobre bránený košickým Cebákom, no napokon sa rozhodol vystreliť a narobil poriadne problémy košickej defenzíve. Gólman Hylák puk najskôr vyrazil pred seba, no následne sa ešte stihol po ňom dobre hodiť.
     
    03:56
    Juraj Cebák tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Sabourin bol v strehu a puk dokázal skrotiť svojim pravým betónom. Následne sa hráči Grazu previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Sabourinovej pravici.
     
    04:28
    Novák nahodil puk do útočného pásma, následne ho tam dokorčuľoval Marcinko, no ten už nedokázal nájsť svojich spoluhráčov. V súboji pri bočnom mantineli následne jeden z hráčov Grazu poslal puk mimo klziska.
     
    04:55
    Ladislav Nagy sa s pukom dobre presúval spoza brány Grazu až do medzikružia, no tam ho obrancovia Grazu odstavili dobrou hrou telom. Košičania sú však stále pri puku.
     
    05:08
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za seknutie na Nagya si odchádza sadnúť hráč Grazu – Coulombe.
     
    05:59
    Štrbák získal puk za ľavým kruhom, následne ho psolal na teč pred Pašeka, no ten napokon puk stečoval len na zadný mantinel, a tak neohrozil gólmana Sabourina. Graz sa následne oslobodzuje.
     
    06:22
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Deyl, no jeho delovku gólman Sabourin dobre videl a puk svojou výstrojou vyrazil na zadný mantinel. Hokejisti Grazu následne získavajú puk a oslobodzujú sa.
     
    06:56
    Košičania hrajú síce v početnej výhode, no tentokrát sa pri prechode do útočného pásma previnili postavením mimo hry. Vhadzovať sa teda bude v neutrálnom strednom pásme.
     
    07:08
    Vylúčený Coulombe sa vrátil z trestnej lavice a hokejisti Grazu sa opäť dostali pred košickú bránu. Košičania sa teda musia opäť dobre brániť.
     
    07:55
    Po peknej prihrávke od Štrbáka sa k puku dostal Nagy, no jeho delovka z pravej strany gólmana Sabourina nezastrašila! Pozorný brankár Grazu puk vyrazil do bezpečia.
     
    08:12
    Jeden z Košičanov hákoval pri úniku kapitána Grazu – Grega Daya! Na rade je trestné strieľanie pre Graz!
     
    08:12
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazi sa dostávajú do vedenia! GREG DAY sa dostal v trestnom strieľaní pred gólmana Hyláka a dobrou sťahovačkou na pravú stranu ho poslal na ľad. Následne sa košický gólman už po puku hodiť nedokázal.
     
    08:59
    Michal Šeda sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu a tvrdo pálil, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len na hornej žŕdke brány Grazu! Gólman Sabourin si teda poriadne vydýchol!
     
    09:48
    Hokejisti Košíc síce prehrávajú o jeden gól, no stále sa nevzdávajú a snažias a niečo zaujímavé vymyslieť. Graz sa však veľmi dobre bránia ukážkovo forčekuje.
     
    10:24
    Momentálne majú košickí "oceliari" poriadne problémy s prechodom cez stredné pásmo, kde hokejisti Grzau veľmi dobre vykrývajú herný priestor.
     
    10:52
    Ladislav Nagy sa nepríjemne zrazil s jedným z hokejistov Grazu na útočnej modrej čiare a následne padol k ľadu! Hra sa ihneď prerušila a po krátkom pozviechaní sa Nagy presunul na striedačku, dúfajme, že bude v poriadku!
     
    11:15
    Po skvelej prihrávke z pravej strany od Latendresseho sa k puku v medzikruží dostal kapitán Grazu – Day, ktorý nekompromisnou delovkou poslal puk tesne nad košickú bránu! V tejto situácii však dobre zakročil košický obranca Štrbák.
     
    11:59
    Z hranice pravého kruhu nekompromisne pálil Richard Jenčík, no jeho delovka napokon neprekvapila betóny gólmana Sabourina, ktorý vyrazil puk do bezpečia.
     
    12:22
    Po fantastickej prihrávke od Pašeka z ľavej strany sa k puku v medzikruží dostal nebránený Richard Jenčík, ktorý svojou strelou však trafil len hruď pozorného gólmana Sabourina!
     
    12:55
    Hokejisti Košíc sú pri ofenzívnej chuti a momentálne sa držia s pukom pred gólmanom Sabourinom. Graz sa však zatiaľ veľmi dobre bráni a nič nenecháva na náhodu.
     
    13:23
    Na rade je už druhá presilová hra pre Košice. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Lemieux
     
    13:59
    K puku sa v medzikruží dostal Hrnka, ktorý pálil z prvej, no jeho delovka bránu Grazu neohrozila. Gólman Sabourin sa síce hádzal po bránkovisku, no napokon jeho obrancovia puk upratali do bezpečia.
     
    14:21
    Spilar sa s pukom pretlačil do medzikružia a následne chcel bekhendom nájsť niekoho, no nepodarilo sa mu to a našiel len pozorných obrancov Grazu.
     
    15:10
    Graz dal gól!
    Graz sa dostáva už do dvojgólového vedenia práve v oslabení! Po skvelej prihrávke od Wogera sa k puku na ľavej strane dostal GUILLAUME LEFEBVRE, ktorý sa dostal do samostatného úniku a následne gólmana Hyláka zneškodnil pekným zasunutím puku pomedzi jeho betóny. Asistenciu si pripisuje Daniel Woger.
     
    15:23
    Hokejisti Grazu hrajú už v plnom počte. Toto oslabenie bolo pre nich priam fantastické, keďže v ňom dokázali navýšiť svoje gólové vedenie.
     
    15:55
    Košičania sa stále nevzdávajú a snažia sa ofenzívne presadiť! Po skvelej prihrávke od Bartoša sa k puku dostal Hrnka, ktorý pálil z pravej strany, no gólman Sabourin úspešne zovrel svoje betóny.
     
    16:18
    Na druhej strane sa do zakončenia z hranice ľavého kruhu dostal Ganahl, no gólman Hylák ho s veľkým prehľadom zneškodnil po dobrom švihu ukryl puk vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    16:24
    Na rade sú vylúčenia na oboch stranách. Po dve minúty za hrubosť si odsedia hráči Reinthaler a Hrnka.
     
    16:55
    Hokejisti Košíc sú síce pri puku, no momentálne sa im v hre štyroch na štyroch veľmi nedarí. Korčuliari z Grazu sú veľmi dobre rozostavení a bránia sa priam ukážkovo.
     
    17:20
    Dušan Pašek sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď zachytil nepresnú prihrávku od jedného zo súperov a následne z bezprostrednej blízkosti pálil. Gólman Sabourin však puk vyrazil svojou výstrojou do bezpečia!
     
    17:55
    Na druhej strane sa snažil ofenzívne presadiť hráč Grazu – Kinasewich, no jeho projektil bol napokon nepresný a skončil len tesne vedľa brány Grazu.
     
    18:24
    Hokejisti oboch tímov hrajú už v plnom počte, a tak môžme vidieť vyrovnanú hru na oboch stranách. Momentálne sú pri puku hráči Grazu, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    18:55
    Košickí hokejisti sú pri puku a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť pred bránou Grazu, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí.
     
    19:05
    Na rade je trestné strieľanie pre Mareka Slováka, ktorý bol seknutý jedným z hráčov Grazu!
     
    19:05
    Marek Slovák chcel prekonať gólmana Sabourina po dobrej sťahovačke zakončením pomedzi jeho betóny, no napokon sa mu to nepodarilo. Stav ostáva teda nezmenený.
     
    19:49
    Stefan Lassen sa s pukom natlačil do medzikružia a následne aj tvrdo zakončoval, no gólman Hylák bol dobre bránený svojimi obrancami a zasahovať nemusel. Následne už Košičania držia puk na svojich hokejkách.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť veľmi zaujímavý herný prejav na oboch stranách, no úspešnejší boli hráči Grazu. Najskôr sa po hákovaní jedného z hráčov Košíc gólovo presadil grazský kapitán Greg Day, ktorý ťažil z trestného strieľania v 9. minúte. Následne sa v 16. minúte prvej tretiny dostal do samostatného úniku v oslabení Guillaume Lefebvre, ktorý nedal gólmanovi Hylákovi už žiadnu šancu. Následne sa v 20. minúte mohol po seknutí jedného z hokejistov Grazu gólovo presadiť Marek Slovák, no v trestnom strieľaní neuspel proti Sabourinovi.

    Podarí sa Košičanom zabrať v druhej tretine a vsietiť aspoň jeden gól?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:07
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v druhej tretine dostali hráči Košíc. Tí sa stiahli pred svoju bránu a momentálne sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    20:47
    Kevin Moderer získal puk za ľavým kruhom a následne poslal na košickú bránu zaujímavý švih. Gólman Hylák bol však v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    21:15
    Marcinko sa rozhodol strieľať z ľavého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Sabourin úspešne zachytil na svojej výstroji. Následne sa však pri puku opäť ocitli Košičania.
     
    22:00
    Graz dal gól!
    Graz sa dostáva už do trojgólovho vedenia po fantastickej prihrávkovej kombinácii! Na ľavej strane sa k odrazenému puku dostal Latendresse, ktorý ho ďalej poslal na PATRICKA COULOMBEA! Ten si vychutnal gólmana Hyláka a puk poslal do jeho brány pekným zakončením do protismeru. Asistenciu si pripisuje Olivier Latendresse.
     
    22:15
    Bartoš sa dostal k puku na ľavej strane a tvrdo pálil, no gólman Sabourin bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji! Následne sa k nemu dostali obrancovia Grazu.
     
    22:55
    Do fantastickej gólovej šance sa dostala košická dvojica Sojčík – Jokeľ, ktorí mali šancu v prečíslení, no druhý menovaný po skvelej prihrávke od Sojčíka napokon trafil len Sabourinov ľavý betón!
     
    23:01
    Na rade je presilová hra pre Košice. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Unterweger.
     
    23:49
    Po peknej prihrávke od Sojčíka tvrdo pálil Marcinko, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch pozorného gólmana Sabourina.
     
    24:15
    Po nepresnej delovke od Nováka sa k puku dostali hokejisti Grazu, ktorí puk poslali cez všetky čiary a za košickú bránu. "Oceliari" budú musieť niečo vymyslieť.
     
    24:53
    Košičania sa však vrátili pred bránu Grazu a opäť si puk dobre prihrávajú. Od modrej tvrdo pálil Cebák, no ani on nedokázal trafiť priestor Sabourinovej brány.
     
    25:01
    Hokejisti Grazu hrajú už v plnom počte, no zatiaľ sa musia stále brániť. Gólman Sabourin je však v dobrej forme a tentokrát zneškodnil Štrbákovu delovku.
     
    25:31
    Na rade sú vylúčenia na oboch stranách. Zo strany Grazu to je VanBallegooie, ktorý sa previnil držaním. Na strane Košíc pre zmenu Marcinko, ktorý sa previnil filmovaním. Obaja previnilci si odpykajú dvojminútové tresty.
     
    26:24
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Jenčík, no jeho nekompromisná delovka Sabourinovi problémy nerobila. Gólman Grazu puk zachytil na svojich betónoch.
     
    26:59
    Z pravej strany tvrdo pálil Sertich, no jeho delovka gólmana Hyláka nezastrašila. Gólman Košíc napokon puk s veľkým prehľadom vytesnil očami na zadný mantinel.
     
    27:31
    Hokejisti oboch tímov hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo vymyslieť. Momentálne sú však aktívnejší hokejisti Grazu.
     
    28:15
    Košice dali gól!
    Hokejisti Košíc sa dokázali gólovo presadiť a vsietili prvý kúsok za chrbát gólmana Sabourina. Po skvelej prihrávke na ľavú stranu od Štrbáka sa k puku dostal Jenčík. Ten ho z prvej poslal na pravé krídlo pred DUŠANA PAŠEKA, ktorý krásnym švihom vymietol ľavý horný roh Sabourinovej brány. Asistencie si pripisujú hráči Richard Jenčík a Martin Štrbák.
     
    28:52
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Marek Slovák, no gólman Sabourin sa stihol rýchlo premiestniť a puk zachytil vo svojej lapačke. Následne ho však ešte stihol rýchlo rozohrať.
     
    29:19
    Tomáš Hrnka získal puk na útočnej modrej čiare a následne ho nahodil pred gólmana Sabourina. Ten puk pre istotu zachytil a následne prerušil hru.
     
    29:41
    Gólman Sabourin sa musel opäť poriadne obraciať! Po skvelej prihrávke od Hrnku získal puk v medzikruží Marek Slovák, ktorý pálil z prvej, no brankár Grazu bol v strehu a puk poslal do bezpečia svojimi betónmi!
     
    30:01
    Oliver Jokeľ strieľal z ľavej strany, no jeho projektil bol napokon len veľmi nedôrazný a puk skončil po zblokovaní Sabourinovou vyrážačkou len v rohu klziska.
     
    30:56
    Hokejisti Košíc si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť útočník Grazu – Lefebvre.
     
    31:24
    Po peknej prihrávke od Pašeka sa k puku za pravým kruhom dostal Štrbák, ktorý pálil, no jeho nedôrazná strela napokon poslala do protiútoku hráčov Grazu. Kapitán Day sa však ofenzívne presadiť nedokázal.
     
    31:58
    Košičania rozhodili svoju päticu hráčov po obvode útočného pásma a preverili gólmana Sabourina. Delovka od Jenčíka bola však len veľmi nedôrazná a gólman Sabourin puk stihol zachytiť na svojej výstroji.
     
    32:20
    Šeda sa dostal k puku na ľavej strane, no jeho strela švihom napokon smerovala len tesne vedľa brány Grazu. Sabourin teda zasahovať nemusel.
     
    32:56
    Hokejisti Grazu hrajú už v plnom počte a ihneď sa snažia dostať do útoku, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Košičania sa bránia veľmi dobre.
     
    33:18
    Tomas Kuka získal puk na pravej strane a preveril gólmana Hyláka, no ten svoje betóny nechal pri ľade a puk dokázal zblokovať na zadný mantinel.
     
    33:57
    Na druhej strane pálil z hranice pravého kruhu Marek Slovák, no jeho delovka napokon smerovala len na pleksisklo za bránou gólmana Sabourina. Brankár v službách Grazu nemusel zasahovať ani tentokrát.
     
    34:18
    Košičania sa snažili prejsť do útočného pásma, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    34:37
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Košice. Olivier Labelle sa previnil hákovaním, za ktoré si odsedí dvojminútový trest.
     
    35:07
    Od modrej tvrdo pálil Juraj Cebák, no jeho projektil gólman Sabourin vyrazil do rohu klziska. Následne sa chcel gólovo presadiť košický kapitán Štrbák, ktorý pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Sabourin jeho delovku vyrazil do bezpečia!
     
    35:46
    Hokejisti Grazu sa v oslabení dostali do skvelej gólovej šance, keď po pravej strane unikal Lefebvre, ten následne prihral na ľavú stranu pred Wogera, ktorý pálil z prvej! Gólman Hylák však puk zachytil na svojej výstroji a hru prerušil.
     
    36:24
    Radek Deyl tvrdo pálil spoza pravého kruhu a chcel na ľavej strane nájsť na dorážku Bartoša, no to sa mu nepodarilo. Následne sa hokejisti Grazu oslobodzujú.
     
    36:37
    Labelle sa už vrátil z trestnej lavice. Hrá sa teda vyrovnane – 5 na piatich.
     
    36:51
    Bicek získal puk na pravom kruhu a tvrdo pálil, no gólman Sabourin bol v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    37:19
    Andy Sertich sa s pukom pretlačil pred gólmana Hyláka a následne bekhendovo zakončoval, no nebol úspešný. Hylák puk zachytil na svojej dobre osadenej hrudnej výstroji.
     
    37:45
    Hokejisti Grazu sa museli brániť a následne puk poslali cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Na rade je vhadzovanie puku pred gólmanom Sabourinom.
     
    38:04
    Martin Štrbák sa previnil hákovaním, za ktoré si odsedí dvojminútový trest. Na rade je teda presilová hra pre Graz.
     
    38:55
    Hokejisti Košíc sa v oslabení zatieľ veľmi dobre bránia a kvalitne forčekujú, čo robí hráčom Grazu zjavné problémy v ich inak takmer bezchybnej rozohrávke.
     
    39:26
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazu pridávajú do košickej brány už štvrtý kúsok (tentokrát v presilovej hre)! Po skvelej prihrávke od Kuku sa k puku dostal Lemieux, ktorý v medzikruží našiel nebráneného RYANA KINASEWICHA, ktorý najskôr tvrdo pálil a následne vyrazený puk dorazil do košickej brány. Asistencie si pripisujú hráči Francis Lemieux a Tomas Kuka.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:00
    V závere druhej tretiny sa do potýčky dostali hráči Marek Slovák a Olivier Labelle, ktorí si odpykajú dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    Druhá tretina tohto zápasu bola o čosi zaujímavejšia ako tá prvá, keďže sa už v 22. minúte hokejisti Grazu dostali do trojgólového vedenia po úspešnom zakončení Patricka Coulombea, ktorý ťažil zo skvelých prihrávok svojich spoluhráčov. Následne sa však Košičania pozviechali a dokázali vsietiť aspoň jeden gól v 29. minúte, keď po prihrávke od Jenčíka vymietol ľavý horný roh brány Grazu pozorný Dušan Pašek. V poslednej 40. minúte však Graz udrel v presilovej hre, keď sa gólovo presadil Ryan Kinasewich, ktorý prekonal bezmocného gólmana Hyláka po dobrej strele ukážkovou dorážkou.

    Podarí sa hokejistom Košíc odvrátiť trojgólové manko alebo si Graz pripíše do tabuľky prvé tri body?
     
    Tretiu tretinu začneme v znení vyrovnanej hry štyroch na štyroch!
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:21
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hokejisti Grazu, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu a následne útočia. Ich prvá útočná kombinácia však skončila postavením mimo hry.
     
    40:56
    Hráči Grazu niekoľkokrát nahodili puk do útočného pásma, no napokon sa im nepodarilo strieľať. Pozorní Košičania puk zachytili a následne vyčkávajú na prestriedanie.
     
    41:20
    Bicek zabiezol puk do útočného pásma, no následne o neho pri zadnom mantineli aj prišiel. Momentálne sú pri ňom hokejisti Grazu.
     
    41:58
    Marek Slovák tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon letela len vysoko nad bránu gólmana Sabourina. Na rade je teda vhadzovanie v neutrálnom strednom pásme.
     
    42:29
    Po fantastickej prihrávke z pravej strany od Slováka sa k puku v medzikruží dostal Hrnka, ktorý tvrdo pálil, no napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Sabourina.
     
    42:55
    Sabourina tentokrát preveril strelou z pravej strany aj Peter Bartoš, no napokon bol neúspešný. Gólman Grazu bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    43:21
    Hokejisti Grazu sú pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa pohybujú len v neutrálnom strednom pásme. Košičania sa však zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    43:56
    Martin Štrbák sa previnil držaním. Na rade je dvojminútová presilová hra pre Graz.
     
    44:27
    Hokejisti Košíc sa zatiaľ nevedia dostať do útočného pásma pred gólmana Sabourina. Nepresne nahodili puk do útočného pásma a následne sa previnili nedovoleným postavením mimo hry.
     
    44:58
    Po peknej prihrávke od Coulombea sa k puku dostal Labelle, ktorý chcel zakončovať z pravej strany, no napokon bol neúspešný. Graz však stále ostáva v pásme.
     
    45:15
    Na rade je presilová hra o dvoch mužov pre Graz! Ku Štrbákovi sa na dve minúty za krosček pridá Juraj Cebák.
     
    45:40
    Hokejisti Grazu si mierne nerozumeli a puk poslali len pred Bartoša. Ten ho následne vyhodil cez všetky čiary až ku Sabourinovej bráne.
     
    45:56
    Hokejisti Košíc hrajú už vo štvorici a snažia sa odolávať Grazu. Zatiaľ sa im to darí priam excelentne. Puk s veľkým prehľadom vyhadzujú do bezpečia.
     
    46:20
    Na rade je hra štyroch na štyroch. Hráčska lavica Grazu obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Tento trest si odchádza odsedieť Reinthaler.
     
    46:55
    Momentálne sú pri puku hráči Grazu, no zatIaľ sa im veľmi nedarí. Musia sa brániť, keďže Košičania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ im to ide výborne.
     
    47:15
    Košičania hrajú už v plnom počte, no zatiaľ sa im nedarí ofenzívne sa presadiť. Sabourin je dnes v skvelej forme.
     
    47:18
    Bicek tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Sabourin bol v strehu a po menších problémoch vyrazený puk zachytil pod svojou výstrojou. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    47:50
    Z pravej strany strieľal opäť Bicek, no tentokrát gólman Sabourin zaúradoval svojimi betónmi, ktorými puk vytlačil na ochrannú sieť.
     
    48:20
    Hokejisti Grazu hrajú v plnom počte a ihneď sa snažia niečo vymyslieť. Košičania ich však v strednom pásme od puku odstavili.
     
    48:55
    Richard Jenčík zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len na zadnom mantineli za bránou gólmana Sabourina. Obrancovia Grazu sú opäť pri puku.
     
    49:26
    Graz dal gól!
    Košičania sa snažili gólovo presadiť, no rýchly protiútok Grazu rozvlnil sieť v košickej bráne už popiatykrát! Po skvelej prihrávke od Daya sa k puku na pravej strane dostal OLIVIER LABELLE, ktorý tvrdou delovkou prekonal bezmocného gólmana Hyláka. Asistencie si pripisujú hráči Greg Day a Patrick Coulombe.
     
    50:16
    Hokejisti Grazu si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Marek Slovák.
     
    50:53
    Hokejisti Grazu sú aktívni aj vo svojej presilovej hre, no gólman Hylák tentokrát podržal Košičanov! Po skvelej prihrávke od Latendresseho sa k puku v medzikruží dostal Labelle, no jeho delovka napokon skončila len na hrudnej výstroji košického gólmana.
     
    51:21
    Jenčík získal puk na pravom krídle a následne ho vyhodil až za bránu gólmana Sabourina. Graz sa teda musí stiahnuť k svojej svätyni.
     
    51:55
    Z ľavej strany tvrdo pálil Lefebvre, no jeho delovku gólman Hylák úspešne zblokoval na zadný mantinel. Následne sa Košičania snažia ešte niečo vymyslieť a chcú puk vyhodiť do bezpečia.
     
    52:16
    Hokejisti Košíc sú už v plnom počte, no zatiaľ sa im veľmi nedarí ofenzívne sa presadiť. Obrancovia Grazu sa pred svojou bránou bránia naozaj fantasticky.
     
    52:49
    Marek Slovák tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovku gólman Sabourin skvele vyrazil do bezpečia svojim ľavým betónom! Košičania však ostávajú pri puku.
     
    53:13
    Košice dali gól!
    Po fantastickej prienikovej prihrávke od Slováka sa k puku na útočnej modrej čiare dostal RICHARD JENČÍK, ktorý sa preštrikoval cez štvoricu hráčov Grazu a následným zakončením si vychutnal bezmocného gólmana Sabourina, ktorý tentokrát nemal šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Marek Slovák a Martin Štrbák.
     
    53:55
    Deyl tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka gólmana Sabourina zastrašiť nedokázala. Gólman Grazu puk zblokoval na hokejky svojich obrancov.
     
    54:30
    Hokejisti Grazu boli pritlační do vlastného obranného pásma a následne sa oslobodili vyhodení puku len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    54:57
    Do konca zápasu ostáva už len päť minút a Košičania majú stále trojgólové manko. Momentálne sú pri puku hokejisti Grazu, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    55:20
    Jenčík získal puk po dobrej prihrávke od Štrbáka na ľavej strane, no prvý menovaný puk následne poslal len na hokejku pozorného Lemieuxa.
     
    56:13
    K puku sa na ľavej strane dostal Labelle, ktorý preveril gólmana Hyláka jemným bekhendovým zakončením. Košický gólman bol však v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    56:53
    Na rade je presilová hra pre Graz. Na dve minúty si za faul kolenom odchádza sadnúť Šeda.
     
    57:19
    Hokejisti Grazu sú pri puku a snažia sa v tejto presilovej hre niečo vymyslieť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí. Uvidíme, ako tomu bude ďalej.
     
    57:50
    Grazskí hráči sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Košičania majú už príliš málo času na vsietenie troch gólov.
     
    58:25
    Z pravej strany tvrdo pálil Coulombe, no gólman Hylák bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi. Následne sú pri puku Košičania, ktorí sa oslobodzujú.
     
    58:55
    Košičania sa snažia ešte niečo vymyslieť, no nedarí sa im a v oslabení je to proti Grazu naozaj veľmi ťažké. Momentálne je pri puku Spilar.
     
    59:54
    Košičania hrajú už v plnom počte a z pravej strany ešte tvrdo pálil Michal Novák, no jeho delovku gólman Sabourin úspešne zblokoval do bezpečia!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Na rade sú ešte samostatné nájazdy na oboch stranách v sériách po troch hráčoch!
    V nich sa bojuje o pomocné body do konečnej tabuľky.
     
    Za Košičanov nastúpil ako prvý Marcinko, no jeho bekhendové zakončenie z ľavej strany bolo neúspešné. (0:0)
     
    Na druhej strane vymietol ľavý horný roh košickej brány hráč Grazu – Lemieux! (1:0)
     
    Bicek to skúšal na Sabourina a napokon bol úspešný! (1:1)
     
    Labelle chcel prekvapiť Hyláka strelou pomedzi betóny, no nepodarilo sa. (1:1)
     
    Za Košičanov skúšal šťastie Bartoš, no nedokázal trafiť odkrytú bránu Grazu! (1:1)
     
    Tomas Kuka chcel blafákom prekonať Hyláka, no bol neúspešný! (1:1)
     
    Latendresse si položil gólmana Hyláka a vychutnal si ho skvelým švihom! (2:1)
     
    Na druhej strane sa snažil presadiť opäť Bartoš, no gólman Sabourin bol v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou! (2:1)
     
    V hre o pomocný bod do konečnej tabuľky boli úspešnejší hokejisti Grazu, ktorý vyhrali výsledkom 2:1 na úspešné nájazdy!
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu bol herný výkon na oboch stranách vyrovnaný a oba tímy sa snažili niečo zaujímavé vymyslieť! Najskôr sa gólovo presadil hráč Grazu – Olivier Labelle, ktorý v 50. minúte zvýšil už na 5:1. Následne však zabodoval Košičan Richard Jenčík, ktorý prekonal Sabourina v samostatnom úniku.

    V samostatných nájazdoch o pomocný bod boli úspešnejší hráči Grazu, ktorí vyhrali výsledkom 2:1.

    Najlepšími hráčom zápasu za Graz je Dany Sabourin a za Košice to je Richard Jenčík.


    Dovidenia pri druhom zápase Turnaja o Tatranský pohár, ktorý sa hrá už dnes o 18:00 a stretnú sa v ňom domáci hráči Popradu proti reprezentácii Poľska.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:21:44)

    Branky a nahrávky: 9. Day (TS), 16. Lefebvre (Woger), 22. Coulombe (Latendresse), 40. Kinasewich (Lemieux, Kuka), 50. Labelle (Day, Coulombe) – 29. Pašek (Jenčík, Štrbák), 54. Jenčík (Slovák, Štrbák)


    Moser Medical Graz 99ers: Sabourin (Stefaniszin) – Wiedergut ("A"), VanBellegooie, Lassen, Sertich, Lembacher, Reinthaler, Coulombe, Unterweger ("A") – Zusevics, Labelle, Lefebvre, Ganahl, Kinasewich, Latendresse, Day ("C"), L. Konečný, Woger, Lemieux, Kuk, Moderer.
    HC Košice: Hylák (Riečický) – Cebák, Štrbák ("C"), Novák, Šeda, Deyl, Macejko, Chovan, M. Takáč – Spilar, Pašek ("A"), Jenčík – Bicek ("A"), Marcinko, Sojčík – Hrnka, Bartoš, Nagy – Slovák, Jokeľ, R. Konečný.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés
    bahis siteleri