Čeljabinsk – Chabarovsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Magnitogorsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Nižněkamsk – Novokuzněck 6:3 (kon.) | Jaroslavl – Záhřeb 3:2 (2:1 po s.n.) | Čerepovec – Doněck 0:4 (kon.)
Mytišči – Minsk 3:2 (kon.) | Petrohrad – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
po s.n. (2:1)
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Medveščak Záhřeb
Pátek 20.09.2013, 17:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Rozhodující gól v nájezdech proměnil DANIIL APALKOV. (19:32:25)
     
    Murley musel vyrovnat. A málem se mu to podařilo, když si položil Kolesnika. Jenže následně nedokázal kotouč zvednout a domácí gólman mu puk vypíchl.
     
    Ani Galimov neuspěl se svou bekhendovou kličkou.
     
    Wilsie se pokusil vyrovnat,, jenže svou kličkou domácího brankaře nezmátl.
     
    Apalkof trefil přesně, když zamířil nad vyrážečku brankaře.
     
    Za Hosty se rozjel Linglet. Ten si pohrál s brankařem, položil si ho na zem a následně zamířil přesně do prázdné klace.
     
    K prvním nájezdu se rozjel domácí Černikov. Střelou z forhendu zamířil přesně k levé tyči.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:00
    Oba celky jsou spíše již připravené na nájezdy, čemuž odpovídá předvedená hra. Na hráčích je znát i značná únava v náročném zápase.
     
    63:00
    Hraje se zatím vyrovnaně. Nikdo nechce udělat chybu, a tak se o kotouč bojuje převážně ve středu kluziště.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí části se hosté dostali brzy do vedení zásluhou Thomase. Od té doby tahal domácí celek za kratší konec a mohl znovu inkasovat. Jenže tři minuty před koncem dostal Lokomotiv příležitost přesilové hry, kterou proměnil díky střele Vasiljeva. Bude se tak prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    57:46
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A z přesilové hry se domácí prosazují! Téměř totožná akce, jako u první branky, akorát v jiném podání. Gorochov poslal pas na protější stranu kluziště k modré čáře. Tam napřáhl ALEXEJ VASILJEV, jenž se dělovou střelou trefil přes nad vyrážečku hostujícího muže v masce. Asistence: Ilja Gorochov.
     
    57:00
    Hezká akce domácích, na jejímž konci byl Jakovlev. Jeho ránu ale dokázal Vasiljevič zlikvidovat. Nicméně bude se před ním vhazovat.
     
    56:57
    Velká komplikace pro hosty. Na dvě minuty odchází na trestnou za sekání Montador.
     
    56:00
    Carle v poklidu zavezl puk do útočné třetiny. Bez větších potíží se dostal k k rohu, kde u mantinelu drží kotouč ve své moci. Pro svůj tým tak šetří cenné vteřiny.
     
    53:00
    Za branku se dostal Apalkov. Ten nejprve přihrával před brankoviště, jenže svým pasem nikoho nenašel. Následně se k němu odražený kotouč vrátil, a tak se snažil zakončit k bližší tyči, jenže neuspěl.
     
    52:00
    Domácí se sice snaží, zatím je ale jejich snaha marná. Hráči Medvesčaku brání velmi pozorně a především si již dávají pozor na zbytečná vyloučení, která nepřicházejí. Pokud chce Lokomotiv vyrovnat, musí svůj tlak zvýšit.
     
    46:00
    Murray vypálil z mezikruží. Rána zmiňovaného hráče nebyla nikterak nebezpečná. Jenže Kolesnik jí vyrazil málem tak nešťastně, že se od jeho lapačky odrazila nad branku a následně od tyče ven. Teď měla Jaroslavl velké štěstí.
     
    45:00
    Po delší době se na výlet do útočného pásma vydal Plotnikov. Ten objel bránu s cílem zakončit k bližší tyči. Záměr domácího hráče ale Vasiljevič dokázal vyrazit.
     
    44:00
    Hosté jsou momentálně na koni a mají mnohem více ze hry. Lokomotiv je naopak v křeči a nemůže nalézt recept na rozjetý chorvatský celek.
     
    43:00
    Další velká šance Záhřebu! Do samostatného úniku se po pravé straně dostal Murray, jenž se následně probil až k brankovišti domácích, kde zakončil bekhendovou stranou. Kolesnik ale svůj celek drží a jeho únik zlikvidoval svou hokejkou, když mu puk v poslední chvíli vypíchl.
     
    41:09
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Carle zavezl kotouč do útočného pásma, čímž na sebe natáhl dva protihráče. I přes ně ale dokázal propasírovat přihrávku ke středu mezikruží, kam si sjížděl zcela osamocený BILL THOMAS. Ten z první vypálil a trefil se přesně. Jeho přízemní rána skončila u levé tyče, kterou nestihl Kolesnik včas pokrýt. Asistence: Mathieu Carle.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá pasáž byla obdobná, jako ta první. Znovu se hodně trestalo, jenže tentokrát nikdo z týmu nedokázal početní výhodu využít. Největší šanci druhé třetiny měl domácí Plotnikov, který v závěru periody trefil tyč hostující branky. Následující pasáž začne v 18:41.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:12
    Rozhodčí jsou dnes opravdu velmi přísní. Dalším vyloučeným je hostující Montador. Ten dostává 2 minuty za sekání.
     
    37:00
    Plotnikov dostal přihrávku k pravé tyči, kde ihned pálil, protože byl brankař na protější straně branky. Ze své dobré příležitosti ale trefil pouze tyč!
     
    35:01
    Charles Linglet dostává trest 10 minut + do konce utkání.
     
    35:01
    Cheechoo je dalším hříšníkem na trestné. Obdržel dvě minuty za hákování.
     
    34:00
    Dobrá střela Murleyho. Ten vypálil od modré. Jeho projektil dokázal Kolesnik zlikvidovat až na poslední chvíli vyrážečkou.
     
    33:13
    A už se jede ve starých kolejích. Znovu se hodně vylučuje. Tentokrát na straně Jaroslavle. Domácí celek je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest si odsedí Klučnikov.
     
    32:00
    Zatím vidíme vyrovnaný hokej. Oba týmy se snaží vymyslet něco kloudného v útočném pásmu, jenže se jim nedaří přechod do útočného pásma. O střelecké nemohoucnosti ani nemluvě.
     
    31:00
    Jaroslavl svou početní výhodu nedokázala využít,. Chorvatský celek zatím statečně odolává náporu.
     
    30:17
    A bude to krátká přesilová hra 5 na 3. Dalším vyloučeným hráčem Záhřebu je Carle za podražení.
     
    28:24
    Už se ale vylučovat bude. Hostující Foster obdržel dvouminutový trest za krosček.
     
    28:00
    Od modré se ke střele napřáhl Vasiljev. Projektil zmiňovaného hráče zamířil přesně doprostřed branky, kde jej mezi své betony sklepl Vasiljevič. Před hostujícím gólmanem se bude vhazovat.
     
    27:00
    Druhá perioda je zatím odlišná. Od té své předchozí se liší tím, že se oba týmy snaží vyvarovat zbytečným vyloučením. Nutno ale dodat, že hra v plném počtu momentálně na atraktivitě příliš nepřidává.
     
    24:00
    Na protější straně se snažil individuálně prosadit Linglet. Jeho rána z velkého úhlu ale domácímu muži v masce nenadělala žádné potíže a s poklidem jí zlikvidoval.
     
    23:00
    Velká šance domácího Buta. Ten dostal ideální přihrávku za obranu. Následně se dostal tváří v tvář Vasiljevičovi. Toho se snažil překonat střelou nad vyrážečku. Jenže ve své slibné akci minul.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. K vidění bylo mnoho vyloučení, přesněji sedm. Avšak žádný tým nemohl najít recept v přesilových hrách. Až v závěru se za domácí celek dokázal prosadit v početní výhodně Holos, jenže následně byl vyloučen hráč Jaroslavle Galimov a i Záhřeb trestal, když se minutu před koncem prosadil Foster.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    V závěru přichází ještě jeden trest. Ten dostává hostující Glumac za hákování.
     
    19:25
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Radost Lokomotivu netrvala příliš dlouho, neboť se hosté z přesilové hry brzy prosazují. Obdobná akce, jako u první branky. Thomas se vysunul od modré a najel si blíže do útočného pásma. Všichni očekávali střelu, jenže zmiňovaný hráč poslal přihrávku na osamoceného KURTISE FOSTERA, jenž dělovkou zamířil přesně nad lapačku Kolesnika. Asistence: Bill Thomas, Mathieu Carle.
     
    19:04
    Bude se vylučovat opět na domácí straně. Za hrubost je vyloučen Galimov.
     
    18:21
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Z přesilové hry se domácí v závěru třetiny prosazují. Petrov kroužil s kotoučem na modré, následně jej přeposlal na protější stranu, kde se ke střele napřáhl JONAS HOLOS. Jeho rána prosvištěla kolem všech hráčů a našla malou skulinu mezi betony hostujícího brankaře, jenž je nestihl sklepnout včas, neboť měl zakrytý výhled. Asistence: Juri Petrov, Staffan Kronwall.
     
    17:14
    Druhé vyloučení na straně Mědvěsčaku. Provinil se Glumac nedovoleným bráněním, čímž oslabuje svůj celek na dvě minuty.
     
    16:00
    Walker zachytil nerozvážnou rozehrávku soupeře, načež si k lepší pozici najel k mezikruží, kde se rozhodl vypálit z bekhendové pozice. Jeho ránu kryje lapačkou domácí muž v masce.
     
    15:00
    Hosté byli pod tlakem, a tak raději odpálil kotouč až na zakázané uvolnění. Bude se tak vhazovat před Vasiljevičem.
     
    14:00
    Zajímavá šance Petrova, jenž si najel k pravému kruhu, kde ranou ke vzdálenější tyči prověřil beton hostujícího brankaře.
     
    13:21
    Hráči Záhřebu jsou v plném počtu.
     
    13:00
    Kronwall poslal kotouč k protější tyči, kde se ke střele natahoval Galimov. Tomu ale puk utekl a k zakončení se tak nedostal.
     
    11:21
    Třetina faulů pokračuje. Tentokrát se ale bude vylučovat poprvé na druhé straně. Na trestnou za sekání odjíždí Wilssie.
     
    09:29
    Jaroslavl je opět v plném počtu. I třetí oslabení zvládli domácí s velkým přehledem.
     
    08:15
    Montador dostal přihrávku k modré čáře, nicméně místo střely mu kotouč sjel z čepele a Medsvěčak byl vykázán z útočného pásma.
     
    08:00
    Zagreb se sice snaží, je to ale málo. Ačkoliv mají hosté již třetí přesilovou hru, stále se trápí a hrají víceméně zpoza své brány.
     
    07:29
    Další vyloučení na domácí straně. Dvě minuty vyfasoval Černikov, jenž je potrestán za sekání.
     
    07:00
    Plotnikov mohl poslat svůj tým do vedení. Dostal nádhernou přihrávkou do volného prostoru. Následně ujížděl zmiňovaný hráč zcela osamocen na Vasiljeviče. Toho se snažil překvapit kličkou do bekhendu, jenže neuspěl.
     
    06:00
    Přesilové hry se ale hostům zatím nedaří. V obou případech sice kombinovali v pásmu soupeře, nicméně si nevytvořili žádnou zajímavou šanci.
     
    04:00
    Foster dostal přihrávku ke středu mezikruží, kde ihned napřáhl ke střele. Jeho ránu vyráží pozorný Kolesnik.
     
    03:17
    Za nedoveleJné bránění odchází na trestnou domácí Jakovlev.
     
    02:00
    Hosté zahrávali útočnou akci. Jenže nepovedla se jim rozehrávka, která mířila na Murley. Ten měl přihrávku na dlouhou hůl. Je to tak pouze zakázané uvolnění.
     
    00:38
    Medsvědčak si zahraje brzo přesilovou hru. Za sekání dostává menší trest Vasiljev
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik – Gorochov, Vasiljev, Averin, Plotnikov, But – Holos, Kronwall, Petrov, Ullstrom, Černikov – Višněvskij, Pašnin, Aapalkov, Galimov, Kručinin – Jakovlev, Malcev, Dixon.

    KHL Medveščak Zagreb: Vasiljevič – Carle, Martinovic, Cheechoo, Thomas, Murley – Montador, Letang, Linglet, Vesce, Wilsie – Švarný, Foster, Murray, Glumac, Walker – Jessiman, Kane, Koren.

    Rozhodčí: Buturlin, Rogačov – Kučava, Norvikov.
     
    Pikantní duel mezi těmito celky se koná poprvé. Bude úspěšnější nový kádr Jaroslavle, jenž zaznamenal úplně nový start po katastrofě z 7. 9. 2011, kdy zemřel celý kádr bývalého Lokomotivu, nebo se chorvatský nováček vzepře a vybojuje druhou výhru v sezóně? To uvidíme dnes v 17:00.
     
    Nováček KHL Medvěsčak Zagreb má velkou základnu fanoušků. Jenže ani tato podpora nepomohla chorvatskému týmu ke snovému startu sezóny. Zagreb má na kontě pouze čtyři body a nachází se až na 26 místě celkové tabulky s celkovým skóre 14:22, což ho řadí mezi nejvíce inkasovaný tým v KHL. Tým Medvesčak začal ale naprosto výborně, když v prvním kole porazil CSKA Moskvu vysoko 6:1. Jenže pak následoval pád na zem a pět porážek v řadě. Naposledy na ledě Čerepovce inkasoval Zagreb šest gólů a odnesl si debakl.
     
    Lokomotiv Jaroslavl se v letošní sezóně zatím víceméně trápí. Po šesti odehraných zápasech má na kontě pouze pět bodů s celkovým skóre 14:18. Čímž se nachází v celkové tabulce až na 23 místě. Jaroslavl bude dnes hostit již třetí domácí zápas, jenže zatím nebyl ani jeden vítězný. Tento celek nejprve podlehl Doněcku 3:4 v prodloužení a následně nevyzrál ani na Spartak Moskvu, kterému taktéž podlehl až po základní hrací době 1:2 v prodloužení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 19. Holos (Petrov, Kronwall), 58. Vasiljev (Gorochov), 65. Apalkov – 20. Foster (Thomas, Carle), 42. Thomas (Carle)


    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik – Gorochov, Vasiljev, Averin, Plotnikov, But – Holos, Kronwall, Petrov, Ullstrom, Černikov – Višněvskij, Pašnin, Aapalkov, Galimov, Kručinin – Jakovlev, Malcev, Dixon.
    Medveščak Záhřeb: Vasiljevič – Carle, Martinovic, Cheechoo, Thomas, Murley – Montador, Letang, Linglet, Vesce, Wilsie – Švarný, Foster, Murray, Glumac, Walker – Jessiman, Kane, Koren.

    Rozhodčí: Buturlin, Rogačov – Kučava, Norvikov
    bahis siteleri