Švédsko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
Švédsko
2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Rusko
Sobota 09.11.2013, 11:30 • Hartwall Arena • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Ruští hokejisté dnešní utkání zcela ovládli, a to především díky povedené úvodní třetině. Švédsko bylo stále o krok zpět, svému sokovi nestačilo především v pohybu. Mužstvo pod taktovkou Zinetulji Biljaletdinova tak zdolalo Švédsko 5:2. (13:39:12)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Družina Tre Kronor v závěru utkání využívá početní výhodu. David Ullström vybruslil zpoza brány a tvrdou střelou trefil přesně prostor u pravé tyče Jerjomenkovy klece. Asistence: Oscar Möller.
     
    59:15
    Artemi Panarin (RUS) je vyloučen za sekání, Švédsko má příležitost ke skórování.
     
    58:34
    V akci znovu Erixon, který se pokoušel chytrým nahozením najít někoho z kolegů. To se mu ale nepodařilo, a tak se puku opět chopili ruští hokejisté.
     
    57:41
    Švédové jsou v závěrečných minutách utkání velmi aktivní. Sborná však nepřipouští žádné komplikace, všechny dramatické situace řeší s klidnou hlavou.
     
    56:27
    Erixonovu ránu Jerjomenko raději podržel. Totožně si počínal o několik vteřin později při střele Ullstroma.
     
    55:21
    Rusové jsou znovu nastěhovaní před švédskou brankou, avšak k dalšímu pokusu se zatím nedostávají.
     
    54:41
    Rusko právě vstřelilo branku!

    O vítězi utkání je rozhodnuto! JENVER LISIN se chopil kotouč a postupoval nikým nehrožován na Rautia. Perfektním pohybem ramen pak rozhýbal švédského brankáře, načež učebnicově provedeným blafákem roszvítil červené světlo. Bez asistence.
     
    54:31
    Burmistrov měl dvě solidní brankové příležitosti. Nejprve pálil z meuzikruží, následně neuspěl ranou z první po excelentním pasu od spoluhráče.
     
    53:27
    Zásah Rautia nyní odstartoval zřejmě poslední komerční přestávku. Utkání spěje k jasnému vítězství ruské družiny. Bude tomu tak, nebo se v Hartwall Areně dočkáme překvapivého zvratu?
     
    52:38
    Burströmův skákavý kotouč nadělal Jerjomenkovi hodně starostí. Nakonec jej ale získala ruská defenziva, která se následně vydala na zkušenou do ofenzivy.
     
    51:47
    Po delší době opět v akci hokejisté Sborné. Navzdory značnému tlaku a pokusu Gluchova se nikomu rozvlnit síť nepodařilo.
     
    50:58
    Ruská rozehrávka nyní postrádala přesnost, puk putuje přes všechny čáry. Buly tak bude provedeno před Jerjomenkem.
     
    50:12
    Na ledové ploše se přiostřuje. Jeden z hlavních arbitrů nyní roztrhával menší rozmíšku mezi Lisinem a Lundqvistem. Vše se nakonec obešlo bez trestů.
     
    49:09
    Další švédský pokus, tentokráte zkoušel Jerjomenkovu pozornost od levého mantinelu Anton Rodin. Ruský brankář si s touto dobře mířenou střelou poradil.
     
    48:20
    Švédští hokejisté se začínají stále více otrkávat. Otázkou je, zda zvýšení aktivity nepřišlo pro mužstvo Tre Kronor příliš pozdě.
     
    46:58
    Niklas Olausson zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal najíždějícímu Thörnbergovi. Technicky velmi dobře vybavený forvard nechal jedovkou z dobré pozice vyniknout lapačce Jerjomenka.
     
    46:02
    Po pokusu Těreščenka Rautio raději přerušil hru. Vhazovat se bude po levé ruce švédského muže v masce.
     
    44:35
    Od modré čáry vypálil tahem Daniel Rahimi. Rána jen zasvištěla kolem ruské klece, načež kus gumové pryže vycestoval až do středního pásma.
     
    43:10
    Při hře ve čtyřech je k vidění velká míra pohybu, avšak ani jedna z družin se nedostává do výtaznějších střeleckých pozic.
     
    42:17
    Rusko si přesilové hry příliš neužilo, na lavici hanby je totiž za hákováni usazen Viktor Tichonov (RUS).
     
    42:07
    Další menší trest na švédské straně. Joel Lundqvist (SWE) velice nevybíravě narazil Lisina na mantinel, za což dostává dvě minuty.
     
    41:12
    Nikulinovi nyní utekl kotouč do středního pásma, a tak jsou ruští hokejisté nuceni započít celou akci z vlastní třetiny.
     
    40:31
    Rusko si přeneslo do závěrečného dějství přesilovou hru. Švédové se však zatím brání velmi dobře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka je minulostí. Nabídla téméř totožný scénář jako ta předchozí, a to vynikají hru ruského celku, která Sborné přinesla dva přesné zásahy, Švédsko dokázalo jednou brankou pouze korigovat. Dotáhne Rusko souboj do vítězného konce, nebo se podaří švédským hokejistům utkání zdramatizovat? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Rusko si zahraje další přesilovou hru, za držení odchází pykat Niklas Olausson (SWE).
     
    39:22
    Závěrečná minuta prostřední části se odehrává v obranném pásmu Švédska. Převaha Sborné je v dnešním duelu skutečně markantní.
     
    38:11
    Rusko opět kontroluje hru, ke střele se po svižné předávce puku dostal opět Pěrežogin, leč další touš ve své síti Rautio nepřipustil.
     
    36:21
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Sborná se však hnedle vzápětí ujímá znovu tříbrankového vedení. Po rychlé kombinaci propálil Rautia s notnou dávkou štěstí od modré čáry ILJA NIKULIN. Asistence: Andrej Zubarev.
     
    36:11
    Šance pro Sbornou. Za nedovolené bránění je potrestán David Ullström (SWE).
     
    35:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Mužstvo Tre Kronor dramatizuje první využitou přesilovou hrou utkání. Za záda Jerjomenka usměrnil kotouč OSCAR MÖLLER. Asistence: Nicklas Danielsson.
     
    35:33
    Na trestnou lavici putuje za vražení na hrazení podruhé Alexej Těreščenko (RUS).
     
    35:31
    Ruské svého soka opět zmáčlo v defenzivě. K zajímavému střeleckému pokusu se dostal Alexej Pěrežogin. Ruský forvard ale poslal kotouč vysoko nad švédskou bránu.
     
    35:23
    Nikolaj Prochorkoin byl velmi Rahimim velmi nevybíravě přiražen k manitenelu. Z ledu odchází s pomocí spoluhráče, avšak zdá se, že bude v pořádku.
     
    33:21
    Opět aktivní hra formace v čele s Lisinem. Navzdory velkému tlaku se ale ke střele nedostala.
     
    32:41
    Propagační pokus švédského mužstva schoval ruský brankář do lapačky. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    31:51
    Zkorigovat nepříznivý vývoj nyní mohl Ullstrom, který však trefil pouze levý beton připraveného Jerjomenka.
     
    30:13
    Rusko bylo v první polovině duelu jasně lepším celkem. Mužstvo pod taktovkou Pära Martse má problémy především s napadáním protivníka, které je dnes velmi důsledné.
     
    28:11
    Vypadá to, jako by si ruští hokejisté otevřeli v útočném pásmu střelnici, Na Rautia míří jeden pokus za druhým. Nejostřeji pálil dnes velmi aktivní Jenver Lisin. S úspěchem se ale tato rána nesetkala.
     
    27:21
    První ruská formace dnes soupeře evidentně převyšuje, další příležitost ke změně skóre měl po pasu Popova Alexader Pěrežogin. Forvardovi Sborné ale střela z první nesedla.
     
    27:11
    Švédsko nyní špatně střídalo, následuje tak trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    26:01
    Klingberg se vydal od modré čáry velmi neohroženě mezi dva ruské zadáky. Nakonec se mu podařilo vypálit, avšak mířil pouze do plexiskla za ruskou brankou. Po této akci se Rusko osvobodilo.
     
    25:07
    Švédsko má další příležitost ke korekci skóre. Na lavici hanby totiž usedá další hokejista Sborné. Nebezpečnou hrou vysokou holí se nyní provinil Alexej Těreščenko (RUS).
     
    23:24
    Rusko se znovu osvobozuje, družina Tre Kronor si tuto početní výhodu za rámeček zcela jistě nedá.
     
    22:52
    Seveřané kombinují v útočné třetině, avšak do výraznějších střeleckých pozic se nedostávají. Jediný větší závar před Jerjomenkem způsobila rána Klasena, kterou se hokejisté ve žlutých dresech pokoušli velmi důrazně dorazit za brankovou čáru. To se jim ale nepodařilo.
     
    21:54
    Švédové si zahrají první přesilovou hru, za držení protihráče usedá na trestnou lavici Alexander Burmistrov (RUS).
     
    21:20
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Tak to už bude pro Švédsko velmi těžké, svěřenci Zinetulji Biljaletdinova totiž přidávají třetí přesný zásah. Lisin zavezl puk do útočné třetiny a poslal přižný pas JEGORU AVERINOVU, který přesně mířenou střelou překonal Rautia. Asistence: Jenver Lisin.
     
    20:52
    Rusko se hned po vhození buly vydali do ofenzivy, avšak Švédská obrana byla bezchybná. Následuje zakázané uvolnění, které posouvá hru před Jerjomenka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní dějství, které přineslo velmi svižný hokej. Otěže zápasu převzali již v prvních minutách ruští hokejisté, kteří se také díky dvěma vstřeleným brankám ujali vedení. Podaří se mužstvu Tre Kronor dostat do utkání? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Thörnbergův pokus z mezikruží si Jerjomenko pohlídal. Před dotírajícím švédským hráčem poté radějhi přerušil hru.
     
    18:52
    Švédsko se po nepříliš povedeném úvodu periody oklepalo a začíná vyrovnávat hru. Rusové ale žádné komplikace nepřipouštějí.
     
    17:30
    Alm se pokusil zavézt kotouč do útočného pásma, nakonec se však rozhodl pro jeho nahození. Za brankou byli nejdříve zástupci Sborné, kteří tak mohou rozjet novou akci.
     
    15:45
    Švédsko si zahraje první přesilovou hru. Za držení je vyloučen Bogdan Kiselevič (RUS).
     
    15:31
    Lehké nahození Rahimiho od modré Jerjomenko bez větších problémů schová do své rukavice.
     
    14:21
    Dělovka Zubareva od modré čáry zamířila těsně vedle pravé tyče švédské brány. Seveřané se poté vydali na zkušenou do ofenzivy, leč jejich počínání díky pozorné ruské obraně brzy skončilo.
     
    12:58
    Pěrežogin se ocitl v obrovské šanci! Po pasu od spoluhráče stál tváří v tvář pouze Rautiovi. Zakončení ale nezvolil šťastně, při pokusu o forhendový blafák mu sklouzl kotouč z hole.
     
    11:52
    Hraje se převážně ve středním pásmu, švédští hokejisté jsou druhou brankou poněkud zaskočeni.
     
    10:18
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Vedení Sborné je již dvoubrankové! Švédsko poměrně dlouho operovalo v útočném pásmu, avšak bezúspěšně. Kotouč následně vypíchl JENVER LISIN a spěchal s ním zcela sám na Rautia. Přesnou střelou pak nedal švédskému strážci brankoviště šanci. Asistence: Viktor Tichonov.
     
    08:51
    V akci znovu Rusko. Jurij Alexandrov však s kotoučem přemýšlel tak dlouho, až o něj přišel. Švédský protiútok poté ztroskotal ve středním pásmu.
     
    07:58
    Rasmussen se protáhl podél pravého mantinelu, načež se pokusil zakončit bekhendem. Ruský brankář byl pozorný.
     
    07:21
    Hraje se velmi dlouho bez přerušení, nyní po delší době v útočném pásmu opět Švédové. Ruští hokejisté je však rychle odzbrojili. Následná akce již vyústila v zásah Jerjomenka, jenž kotouč raději přidržel, čímž přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    05:11
    Rusko je v úvodu utkání lepším celkem. Severského soupeře převyšuje především v pohybu. Pověstná švédská defenziva zatím své pověsti příliš nedostává.
     
    03:28
    Tichonov se protáhl mezi dvěma švédskými zadáky a pokusil se zakončit jedovatým příklepem. Touš však zamířil mimo tři tyče.
     
    02:53
    Rusko je na koni! Šanci na navýšení skóre mělo při přečíslení dvou na jednoho, které však borci v červených dresech nevyřešili příšliš šťastně, tvrdou ránu Rautio bez větších problémů vytěsnil.
     
    01:51
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Sborná vstoupila do utkání velmi dobře. Po první větším tlaku svěřenců kouče Biljatedionova vybruslil zpoza branky ARTEMI PANARIN, načež nekompromisní ranou z mezikruží rozvlnil síť za švédským mágem. Asistence Jevgenij Medveděv.
     
    00:19
    Jako první se do útoku vydalo mužstvo Tre Kronor. Rusko ale komplikace nepřipustilo a veškeré problémy rychle uhasilo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou celků jsou již nastoupeny na modrých čarách. Nyní jsou na řadě hymny, následně úvodní vhazování. Kdo si z dnešního souboje odnese do tabulky Euro Hockey Tour body?
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Rautio (Karlsson) – Klingberg, Andersén, Fälth, Rahimi, Erixon, Burström, Alm – Klasen, Olausson, Thörnberg – Möller, Rasmussen, Rodin – Bång, Lundqvist "C", Janmark-Nylén – Hjalmarsson, Ullström, Arlbrandt – Figren, Danielsson

    Rusko: Jerjomenko (Barulin) – Alexandrov, Nikulin, Čudinov, Medvěděv, Zubarev, Birjukov, Kiselevič, Rjasenskij – Popov, Těreščenko, Pěrežogin – Lisin, Tichonov, Averin – Varnakov, Burmistrov, Panarin – Chablukov, Gluchov, Prochorkin

    Rozhodčí: Boman, Lindqvist – Puolakka, Sormunen (všichni FIN).
     
    Tabulku Evropské hokejové tour opanuje mužstvo Suomi. Počínání svěřenců Erkky Westerlunda by se dalo přirovnat ke slavným časům sovětské Sborné. Finové válcují jednoho soupeře za druhým, a to především díky svému technicky vyspělému pojetí hry. Na svém kontě mají plný počet dvanácti bodů při skóre 14:4. Na druhé pozici se usadili Švédové (6 bodů, 9:7), na třetí příčce je Rusko (3 body, 6:8) a prozatím poslední zůstává Česká republika (3 body, 3:13). Jakým způsobem se tabulka promění po skončení sobotních duelů?
     
    V první destíce kanadaského bodování Euro Hockey Tour má reprezentační výběr Švédska hned tři zástupce. Přední příčky okupují Simon Hjalmarsson (2 + 2), Pär Albrandt (1 + 2) a Linus Klasen (2 + 0). Ofenzivní snažení pak podporují zadáci Daniel Rahimi a John Klingberg (oba shodně 0+1). Základním stavebním kamenem Seveřanů je bezbochyby Henrik Karlsson. Devětadvacetiletý mág odchytal tři souboje, přičemž se může pochlubit 98,1% úspěšností zásahů a průměrem 0,67 obdrženého gólů na zápas. Hned dvakrát tento bezmála stokilový gólman zaznamenal čísté konto!

    Ruský celek produktivitou v letošním ročníku příliš neoplývá, statistikám vládnou Jegor Averin (3 + 0) a Michajl Varnakov (1 + 2). V defenzivě Sborné pak úřadují Jurij Alexandrov a Ilja Nikulin (oba zaznamenali po jednom bodu). Kterak horké je ruské brankoviště si v letošní sezoně vyzkoušeli již čtyři muži. Největší odchytaný podíl má na svém kontě Vasilij Košečkin, ve svých údajích má úspěšnost zásahů 96,2%. V kolonce obdržených branek pak svítí číslo 1,01.
     
    Švédští hokejisté sehráli úvodní střetnutí proti výběru České republiky na domácí půdě v Gävle. A vyvedlo se jim přímo náramně, již po skončení prvního dějství vedli 3:0! V následujícím průběhu duelu ještě další tři přesné zásahy přidali, díky čemuž zvítězili vysoko 6:0. V mužstvu Tre Kronor se blýskl především Pär Albrandt, který zaznamenal tři body za vstřelenou branku a dvě asistence.

    Svěřenci Zinetulji Biljaletdinova museli rozlousknout podstatně tvrdší oříšek, neboť se jim do cesty postavilo domácí Finsko. V nabité Hartwall Areně bylo k vidění vynikající utkání plné zvratů. Rozhodující moment přišel za stavu 3:3, při němž finští hokejisté zásluhou Sakari Salmina počtvrté rozvlnili síť za Barulinem. Sborná tak podlehla týmu Suomi 3:4.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci druhého podniku letošního ročníku Euro Hockey Tour proti sobě nastoupí reprezentační výběry Švédska a Ruska. V pořadí druhý hrací den turnaje Karjala započne v helsinské Hartwall Areně již v 11:30 CET.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 36. Möller (Danielsson), 60. Ullström (Möller) – 2. Panarin (Medveděv), 11. Lisin (Tichonov), 22. Averin (Lisin), 37. Nikulin (Zubarev), 55. Lisin


    Švédsko: Rautio (Karlsson) – Klingberg, Andersén, Fälth, Rahimi, Erixon, Burström, Alm – Klasen, Olausson, Thörnberg – Möller, Rasmussen, Rodin – Bång, Lundqvist "C", Janmark-Nylén – Hjalmarsson, Ullström, Arlbrandt – Figren, Danielsson
    Rusko: Jerjomenko (Barulin) – Alexandrov, Nikulin, Čudinov, Medvěděv, Zubarev, Birjukov, Kiselevič, Rjasenskij – Popov, Těreščenko, Pěrežogin – Lisin, Tichonov, Averin – Varnakov, Burmistrov, Panarin – Chablukov, Gluchov, Prochorkin

    Rozhodčí: Boman, Lindqvist – Puolakka, Sormunen (všichni FIN)
    bahis siteleri