Česko – Rusko 0:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 2:3 (po pr.)
konec
Česko
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Rusko
Neděle 10.11.2013, 11:30 • Hartwall areena • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. V prvním nedělním utkání se utkají týmy České republiky a Ruska. Zároveň se bude jednat o předposlední zápas Karjala Cupu, druhého turnaje hraného v rámci EHT.
     
    Český národní tým v dosavadní sezoně moc přesvědčivé výsledky nepředvádí. Z pěti zápasů si připsal jen jednu výhru, když na konci srpna na Czech Hockey Games porazil právě ruský výběr. Z ostatních zápasů nezískal ani bod, figuruje tak na posledním místě tabulky.

    Češi si ve čtvrtek připsali ve švédském Gävle porážku od týmu Tre Kronor v poměru 0:6. V sobotu už sice výkon zlepšili, ale ani to nestačilo. V první třetině zápasu proti Finům se Hadamczikovi svěřenci dostali zásluhou Petružálka a Kovář do dvoubrankového vedení, ale ani to nestačilo. Finové, které hnalo domácí publikum, dokonali obrat v 55. minutě utkání, když gólem na 3:2 rozhodl Jori Lehterä.
     
    Ruský výběr také nemůže pomýšlet na prvenství v turnaji. Svěřenci trenéra Biljaletdinova ve čtvrtek dlouho trápili finský výběr, nakonec ale podlehli v poměru 3:4. V sobotním duelu se Švédy už ale Rusové potvrdili své kvality, když tým Tre Kronor porazili 5:2. Dvěma brankami se na výhře sborné podílel Enver Lisin.
     
    Situace v tabulce
    První nedělní utkání o vítězi turnaje rozhodovat nebude, akorát určí konečné pořadí turnaje. Pokud český výběr uspěje za tři body, posune se právě před svého před Rusy. Těm naopak za předpokladu, že Švédi nezískají ani bod proti Finům, stačí dotáhnout zápas do prodloužení a získají druhé místo.

    O vítězi se rozhodne až v odpoledním duelu domácích Finů se Švédy, kde, pokud chce švédský tým turnajový triumf, musí porazit domácí za tři body.

    Tabulka Karjala Cupu
    1. Finsko – 6 bodů
    2. Švédsko – 3 body
    3. Rusko – 3 body
    4. Česká republika – 0 bodů
     
    Bodování Karjala Cupu
    1. Enver Lisin (RUS) – 3 body (2+1)
    2. Pär Arlbrandt (SWE) – 3 body (1+2)
    3. Oscar Möller (SWE) – 3 body (1+2)
    4. David Ullström (SWE) – 3 body (1+2)
    5. Simon Hjalmarsson (SWE) – 2 body (2+0)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kovář Jakub (Štěpánek) – Kaberle, Doudera, Piskáček, Nakládal, Krajíček, Kutlák, Krejčík – Hubáček, Irgl, Kovář Jan – Rachůnek I., Vrána, Petružálek, Roman, Rolinek, Sekáč – Kašpar, Buchtele, Kousal – Smoleňák.
    Hlavní trenér: Alois Hadamczik

    Rusko: Jerjomenko (Barulin) – Alexandrov, Nikulin, Čudinov, Medvěděv, Zubarev, Birjukov, Kisilevič, Rjasenskij – Popov, Těreščenko, Pěrežogin – Varnakov, Burmistrov, Panarin – Kablukov, Gluchov, Prochorkin – Tichonov, Timkin.
    Hlavní trenér: Zinetula Biljaletdinov

    Rozhodčí: Fonselius, Kaukokari – Hagerstrom, Puolakka.
     
    Jako vždy si před začátkem zápasu poslechneme státní hymny obou zemí.
     
    Hlediště není zcela zaplněné, ale zas až tak špatné to nebude. Atmosféra nebude úplně komorní.
     
    Vše je připraveno, český tým vstupuje do svého posledního zápasu na turnaji. V bráně dostal důvěru Jakub Kovář.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Utkání odstartovalo a kotouč do útočného pásma zavezl Jan Kovář, hra je však velice rychle přerušena, kotouč se dotkl ochranné sítě.
     
    00:59
    První minuta patřila našim hokejistům, dokázali jsme zatlačit soupeře, ale žádná střela na Jerjomenka nepřišla. Hrálo se spíše v rohu.
     
    01:28
    Pozor na soupeře, Varnakov se ale před Kovářem neprosadil a útok založila česká sestava...
     
    01:58
    ...pořádný vítr vo braně udělal Petružálek a po jeho ráně si ruský brankář připisuje první ostřejší zákrok.
     
    02:26
    Bude se vylučovat. Milan Doudera odehrál kotouč a nešťastně trefil do obličeje Kablukova. Ačkoliv jsme nezačali špatně, čeká nás dlouhé oslabení. Kladenský obránce inkasuje 2+2.
     
    03:15
    Výborně Ivan Rachůnek s Tomášem Kaberlem. Překazili cestu Zubarevovi, který si hledal prostor kudy by ohrozil Jakuba Kováře.
     
    03:37
    Český tým dobře brání, dvakrát v řadě se podařilo našim borců vyhodit. Nyní se o to postaral Petr Hubáček.
     
    04:09
    Češi vyrazili ve čtyřech do útočného pásma a útočník Sparty Jan Buchtele podržel na nějaký čas kotouč u mantinelu.
     
    04:42
    Výborný Jakub Kovář v české bráně. Zubarev přihrál na volej pro Nikulina ta rána neletěla vůbec špatně, ale český gólman vymrštil do vzduchu lapačku a přerušuje celou ruskou akci pěkným zákrokem.
     
    05:37
    Opět pálil Nikulin, ale trefil jen hokejku Petra Vrány a hraje se ve středním pásmu. Zatím je to takové opatrné a bez nějakého nasazení. Rusové nemají v přesilovce nikterak zvláštní tlak, který by měl český tým ohrozit.
     
    06:01
    Až v samotném závěru přesilovky přišla největší šance zápasu. Medvěděv výborně našel na pravém kruhu Panarina a tomu stačilo pouze zasunout do odkryté brány, ale fantastický Kovář dokázal zasáhnout pravým betonem.
     
    06:27
    A další tutovka pro našeho soupeře. Pumelice Zubareva zřejmě orazítkovala tyč Kovářovy brány.
     
    07:26
    Přežili jsme dlouhé oslabení, sice se Rusové dlouho hledali a nemohli se dostat do šancí, ale v samotném závěru měli dvě jasné gólově šance a jen díky Kovářovi se výsledek nemění.
     
    07:59
    Po delší době se hraje také u Jerjomenka, český tým vyhrál buly Rolinek bojuje v rohu kluziště.
     
    08:18
    Dlouho to však netrvalo a soupeř si v obraně bez větších problémů poradil.
     
    08:37
    Kousalova střela nebyla špatná, ale Jerjomenko ji viděl a zasahuje betony.
     
    09:06
    Kablukov vypálil z velké dálky a Kovář má puk v lapačce. Tichonov však dojížděl do brankoviště a tam ho poslal k zemi Buchtele. Menší šarvátka byla záhy vyřešena a české mužstvo si udělalo před svým brankářem pořádek.
     
    09:41
    Varnakovova střela nemohla Kováře rozhodit, nicméně Rusové stále pokračují v útočné snaze.
     
    09:49
    Jan Kovář pouze vyhodil do středního pásma.
     
    10:17
    Prochorkin nepříjemně obtěžoval Douderu, který si musel pohlídat puk za bránu. Nakonec se mu to povedlo a založil akci, kterou ukončil Jerjomenko po propagační střele Vrány.
     
    10:37
    Dobrá střela Jakuba Nakládala. Po vyhraném buly se dostal kotouč na modrou čáru a robustní obránce napřáhl na ruskou bránu. Jerjomenko toho moc neviděl, nakonec v poslední chvíli zavětřil a reflexivně zasáhl. To byla slušná šance svěřenců Aloise Hadamczika, dalo by se říct, že to bylo vůbec první vážnější ohrožení.
     
    11:17
    Problémy před naší bránu. Nebezpečně se do ní cpal Pěrežogin a Kovář musel spolu s obranou řešit nepříjemnou polízanici. Stav se však naštěstí nemění.
     
    11:57
    Přihrávka rukou ruského výběru, buly ve středním pásmu.
     
    12:28
    Čudinov špatně rozehrál, nicméně poté se mu ztracený kotouč povedlo vrátit do naší obranné třetiny a Panarin z ničeho nic vypálil. Byl na pravém kruhu zapomenut, naštěstí se jeho mířidla ukázala jako hodně vychýlená.
     
    12:59
    Irgl se s ničím nepáral, odehrál to jednoduše a nahodil kotouč na Jerjomenka. Ten přerušuje hru a máme zde druhou komerční pauzu.
     
    13:17
    Rusko prozatím vede ve střelbě na bránu celkem jednoznačně 10:3. V tomto ohledu máme rozhodně co dohánět.
     
    13:59
    Vrána s Rachůnkem prověřili pozornost Jerjomenka, který si připsal další ostré zákroky. Poté ještě od modré střílel Doudera a před bránou se to pořádně mlelo. Vypadá to, že si zahrajeme první přesilovku v zápase.
     
    14:10
    Je to tak, Nikulin je potrestán za nedovolené bránění.
     
    14:57
    Rusové dvakrát v řadě vyhodili puk do bezpečí, až nyní se naše pětice usadila v pásmu a slušně vypálil vítkovický hokejista Roman. Jerjomenko však vše pozorně sledoval a puk si pohlídal.
     
    15:37
    Více jak minuta z přesilovky je pryč, český tým si stále nedokázal vytvořit nějakou výraznější převahu.
     
    16:05
    Nakládalova bomba pořádně zaduněla od betony Jerjomenka, ještě se k odraženému kotouči snažil dostat Kutlák, Gluchov se do jeho střely vrhnul a odjíždí s bolestivým zraněním nohy na střídačku.
     
    16:39
    Teď jsme měli štěstí a v bráně výtečného Kováře, který ustál nápor Tichonova. Už se Rusové radovali, ale český strážce zasáhl na brankové čáře a kotouč má bezpečně v lapačce.
     
    17:48
    Sekáč se pral o kotouč, ale měl to těžké se prosadit přes tři hráče.
     
    18:28
    8:12 střely na bránu, trošku jsem tu bilanci vylepšili a hned je to podstatně vyrovnanější.
     
    18:49
    Irgl v postavení mimo hru, do konce třetiny už jen něco málo přes minutu.
     
    18:59
    Panarin si našel místo, aby obstřelil Douderu a povedlo se mu to. Jenže Jakub Kovář znovu vytasil skvělý zákrok lapačkou a překazil ruskému týmu další zajímavou akci.
     
    19:28
    Panarin zatím nehraje vůbec špatně, zpoza brány dostal přihrávku, naštěstí se do zakončení nedostal.
     
    19:59
    V poslední vteřině jsme měli dobrou šanci. Ivan Rachůnek se dostal k odraženému kotouči a sám před Jerjomenkem nedokázal zakončit. Jednak z nedostatku času a jednak si ruský brankář poradil se svou vytaženou hokejkou, která puk vypíchla před dotírajícím českým útočníkem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou solidní první třetinu, která byla na obou stranách vyrovnaná. Větší gólovky měl náš soupeř, ale výtečný Jakub Kovář zatím drží naše mužstvo. Přežili jsme i dlouhé Douderovo oslabení, vytvořili si před Jerjomenkem pár slušných závarů, ale stále prokazujeme, že střelba a nějaký průvan v soupeřových sítích se v poslední době příliš s českým hokejem nekamarádí.
     
    Střely na bránu:

    Česko: 11
    Rusko: 13
     
    Pokračujeme ve 12:17.
     
    Hráči jsou připraveni na zahájení druhé třetiny, především v útoku je hodně rezerv.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    První přerušení hry, hráli jsme vysokou holí, vhazovat se proto bude v našem útočném pásmu.
     
    21:07
    Vrána poslal prudký puk na Jerjomenka, ale nebyla to vůbec přesná střela. Pro kotouč musel jít Piskáček a byl faulován.
     
    21:10
    Burmistrov je vyloučen za podražení.
     
    21:30
    Vránova dobrá střela, která šla do horních pater brány, Jerjomenko však výborně vytrčil rameno a kotouč odrazil do ochranné sítě. Český tým i nadále pokračuje v přesilovce.
     
    22:05
    Kaberleho bomba od modré čáry pouze proletěla k zadnímu mantinelu a poté si soupeř poradil. Chyběla tomu přesnost.
     
    22:46
    Stále se nemůžeme na delší čas usadit v útočné třetině a pozvolna končí naše početní výhoda.
     
    23:26
    Rusové jsou v pěti, ani se v obraně nezapotili. Mnoho starostí s naší útočnou snahou neměli.
     
    23:49
    Kašpar vybojoval kotouč, když český tým pozlobil navrátilec Burmistrov. Kotouč znovu ve středním pásmu.
     
    24:37
    Zatím je to z obou stran velice nepřesné utkání, těch chyb v rozehrávkách je až přespříliš.
     
    25:07
    Rolinkova střela sražena za bránu, opět to pro Jerjomenka nebylo nikterak složité. Na druhé straně překazil útočnou akci soupeře obránce Piskáček.
     
    25:58
    Tato pasáž se hraje velice rychle, prakticky se nepřerušuje.
     
    26:15
    Nyní byli Rusové pod tlakem, dobrý kolotoč udělala Kovářova formace. Především Hubáček s Irglem provětrali ruskou obranu, znovu z toho však nějaká větší šance nebyla.
     
    26:47
    Doudera vypálil od modré a Kousal dorážel. To nebylo vše, ještě se ke kotouči dostal Buchtele a Jerjomenko teď musel třikrát v řadě být v plné polní. To nebyly vůbec špatné šance z pohledu českého týmu, ale stále tomu něco chybí.
     
    27:15
    Stále čekáme na gól, soupeře jsme momentálně přestříleli a vedeme v této statistice 17:13.
     
    27:27
    Na Kováře zatím nešla jediná střela, ani teď se nemusí obávat, protože na Jerjomenka střílel Petružálek. Byla to ale slabá rána.
     
    27:47
    Pěrežogin trefil Ivana Rachůnka do obličeje a tentokrát to bude pouze za dvě minuty. Každopádně je tu naše přesilovka.
     
    28:07
    Jan Kovář přijel z levé strany mantinelu a nebezpečně se tlačil před Jerjomenka. Ten v pádu a s pomocí obrany tento těžký nájezd ustál. Český útočník to nemyslel vůbec špatně a šikovně chtěl zakončit. Nepovedlo se.
     
    28:50
    A nijak dvakrát se nevedlo ani Irglovi, jehož střela šla hodně nepřesně.
     
    29:28
    Jsme téměř v polovině zápasu a ani tato přesilovka českého mužstva nebyla z kategorie povedených. Rusové budou každou chvíli kompletní.
     
    29:57
    Těreščenkovu ránu schytal obránce Kaberle, ale to je tvrdý pořízek a po krátkém oddechu půjde do boje.
     
    30:16
    Českým tým v ofsajdu, hrát se bude ve středním pásmu.
     
    30:47
    Kde nic, tu nic a Rusové v této třetině poprvé velice nebezpečně zahrozili. Jakub Kovář skvěle pochytal střelu Prochorkina, který byl sám před bránou a následně Gluchov opět nikým neatakován zakončoval bekhendem po ledě a někdejší gólman Českých Budějovic v poslední moment zatáhl ve svém brankovišti roletu a perfektně cvakl betony. To bylo skutečně o chloupek.
     
    31:28
    Střela Kašpara od modré se odrazil před bránu, kde byl Jan Buchtele. Tento útočník Sparty však projevil nedostatečný klid v koncovce a v jasné pozici přestřeluje.
     
    32:26
    Na druhé straně prověřil Kováře obránce Medvěděv, opět se skóre nemění. Poslední minuty však nabízejí podstatně zajímavější hokej.
     
    33:26
    Stále čekáme na gól, je to souboj především brankářů. I když vedeme 20:16 na střely, troufám si tvrdit, že větší tutovky mělo Rusko a nebýt Kováře, nula by na kontě nesvítila.
     
    33:35
    Vražení na hrazení a Ivan Rachůnek putuje na dvě minuty. Popova narval na mantinel a ruský hráč se od mantinelu odrazil jako papír. Faul to ovšem byl a soupeř si zahraje přesilovku.
     
    34:05
    Výborně Kovář. Panarin naštěstí neměl rychlost, i tak dokázal z vrcholku kruhů vypálit a ohrozit českého gólmana. Ten si puk pohlídal a důležité bylo, že mu nevypadl z výstroje.
     
    34:38
    A bude ještě hůř. Irgl sekl Těreščenka a budeme hrát necelou minutu v oslabení 5/3. To je zlé.
     
    34:59
    Hubáček vyhazuje do bezpečí, ale Rusko pokračuje dál v útočných manévrech.
     
    35:27
    Výborně Kovář, pochytal několik střel a především rána Popova šla do prázdné brány. Český gólman se jako dravá šelma vrhl bez hokejky po podajícím kotouči mířícím do brány. Měl i kliku, protože to byla tyč! I tak to je stále fantastický výkon našeho gólmana.
     
    36:06
    Už jsme alespoň ve čtyřech, přežili jsme hodně krušné chvíle.
     
    36:45
    Sotva jsme se dostali do plného počtu, vyhodil Nakládal kotouč do hlediště a jsou z toho další dvě minuty.
     
    37:07
    Český tým rychle vystřídal a přečkal další ofenzivní smršť našeho protivníka.
     
    38:07
    Kovář opět hlásil stav ohrožení, naštěstí Medvěděv netrefil kotouč a Nakládal je zpět na hřišti.
     
    38:46
    Obrovská šance Popova, který již při hře 5/5 zůstal sám před Kovářem, ten ač ležel, dokázal opět perfektně zasáhnout.
     
    39:26
    Třetina se dohrává před naší bránou, posledních sedm minut by se dalo označit jako souboj Ruska a Jakuba Kováře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kuba ale naštěstí neinkasoval a jen díky němu je stav stále 0:0. Ačkoliv to z našeho pohledu nebyla opět vůbec špatná třetina, trápení v koncovce neberou konce. Na druhou stranu je potřeba říct, že soupeř měl daleko větší gólovky a jen díky několikrát zmíněném fantomovi v českém brankovišti je stav nerozhodný.

    Celkové skóre z téměř šesti odehráných zápasů je 5:16, na tomto turnaji dokonce 2:9. V útoku jsou tedy velké rezervy. Co velké, přímo obrovských rozměrů.
     
    Střely na bránu po 2. třetině:

    Česko: 20
    Rusko: 21
     
    Pokračujeme přibližně ve 13:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Jdeme do poslední třetiny, český tým se trochu opozdil v kabině, ale už je vše v pořádku a utkání pokračuje.
     
    40:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velká smůla a taková podivná střela Alexandrova končí v naší bráně. Jeho nahození protečoval do brány ALEXANDER POPOV a jeho důraz se v brankovišti projevil dokonale. Asistence: Jurij Alexandrov, Alexandr Pěrežogin.
     
    41:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je to ještě horší. Uteklo dalších čtyřiatřicet sekund a náš soupeř podruhé udeřil. Rusové do této části vstoupili velice dobře a dalším, kdo překonal Kováře, byl MIHAIL VARNAKOV. Kovář toho nemohl příliš udělat a navíc tu střelu zřejmě neviděl. Asistence: Alexandr Burmistrov, Artěm Panarin.
     
    41:08
    Kouč Alois Hadamczik na tuto situaci zareagoval oddechovým časem.
     
    42:19
    Zatím to však není nic moc platné, protože Rusové jsou po těch dvou gólech jasně lepší a přehrávají nás.
     
    43:36
    Rusové jsou v pohodě, navíc moc dobře ví, že naše koncovka je doslova prachmizerná.
     
    44:47
    Nakládal našel smolně Gluchova, tomu naštěstí ta rána nesedla.
     
    45:15
    Maskou musel nyní Jerjomenko zasáhnout po střele Kašpara.
     
    46:47
    Do utkání zasáhl i obránce Jakub Krejčík, kterého Alois Hadamczik poslal do hry.
     
    46:59
    Ještě třináct minut máme na to, abychom s výsledkem něco udělali. Jenže problémy před Kovářem, Popov vypálil z mezikruží a Kovář výborně zasáhl betonem.
     
    47:52
    No, to byla bomba jako z děla. Nikulin málem rozbil mantinel. Naštěstí Kovář nemusel zasahovat, ale jsme stále pod tlakem. Prožíváme rozhodně nejhorší momenty v zápase.
     
    48:17
    Stále je to v útoku útlum, na Jermojenka nic moc nešlo. Konkrétně dvě střely za celých jedenáct minut hry.
     
    48:57
    Puk na ruské střídačce.
     
    49:28
    Další šance Popova, ovšem trefil pouze brusle spoluhráče Těreščenka.
     
    50:37
    Alexandrov střílel a Kovář odráží střelu protivníka. Ovšem tlak pokračuje, spíš to vypadá, jako kdyby se hrála přesilovka Ruska.
     
    51:26
    Puk v ochranné síti, česká pětice si může oddechnout.
     
    52:26
    Utkání sleduje 6777 diváků.
     
    53:05
    Buchtele zasáhl hokejkou Prochorkina a koledoval si o trest. Nakonec se bude zřejmě pokračovat v plném počtu.
     
    53:39
    Už pouze něco přes šest minut do konce zápasu a český tým je v těžké krizi. Střely na bránu momentálně 22:28, tedy pouze dvakrát někdo z našich ohrozil Jerjomenka, který si v této periodě může klidně odskočit na párek.
     
    53:48
    Za podražení Popova putuje na trestnou lavici Rober Kousal.
     
    54:05
    Kovářovu střelu Jerjomenko odraží do rohu, zatím oslabení zvládáme. Bohužel to je jediné pozitivum v tomto mači.
     
    54:52
    Irgl pošetřil čas, což o to, bráníme se dobře, ale nula na kontě je stále hodně nelichotivá.
     
    55:36
    Nyní vyhazuje Krajíček, Rusové nikam nepospíchají, mají nahráno.
     
    56:00
    Český tým je samozřejmě kompletní, ale protivník nám nedává žádný prostor k nějakému útočení.
     
    56:48
    Utkání se spíš ve vlažném tempu pozvolna dohrává.
     
    58:00
    Už jen dvě minuty do konce základní hrací doby.
     
    58:17
    Rusové si bezpečně hlídají výsledek, Rusové nás vůbec do ničeho nepouštějí.
     
    58:58
    Pouze tři střely za třetinu, to je velice málo a pro Jerjomenka to byl naprostý klid ve svém pracovišti.
     
    59:37
    Blíží se konec, je jasné, že po třech zápasech budeme mít skóre 2:11.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Skončilo trápení českého týmu, který ani ve třetím zápasu na turnaji nedokázal bodovat. Navíc nevstřelil branku a je jasné, že skončí na tomto turnaji poslední. Dvě třetiny to nebyl špatný výkon, jenže začátek Rusům vyšel dokonale. Nejprve se trefil Popov v čase 40:34 a posléze v čase 41:08 přidal druhý gól Varnakov. Od té doby se už nic nedělo, český tým nedal na turnaji gól při hře 5/5 a soupeř si výsledek v pohodě pohlídal.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Česko – Jakub Kovář

    Rusko – Alexandr Popov
     
    Střely na bránu celkem:

    Česko: 23

    Rusko: 29
     
    Tolik tedy z tohoto zápasu, ještě nás čeká na EHT ve Finsku jeden zápas. Samozřejmě ho pro vás okomentujeme, štafetu předávám dál. Hezkou neděli a na počtenou. (13:38:10)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 41. Popov (Alexandrov, Pěrežogin), 42. Varnakov (Burmistrov, Panarin)


    Česko: Kovář Jakub (Štěpánek) – Kaberle, Doudera, Piskáček, Nakládal, Krajíček, Kutlák, Krejčík – Hubáček, Irgl, Kovář Jan – Rachůnek I., Vrána, Petružálek, Roman, Rolinek, Sekáč – Kašpar, Buchtele, Kousal – Smoleňák.
    Hlavní trenér: Alois Hadamczik.

    Rusko: Jerjomenko (Barulin) – Alexandrov, Nikulin, Čudinov, Medvěděv, Zubarev, Birjukov, Kisilevič, Rjasenskij – Popov, Těreščenko, Pěrežogin – Varnakov, Burmistrov, Panarin – Kablukov, Gluchov, Prochorkin – Tichonov, Timkin.
    Hlavní trenér: Zinetula Biljaletdinov.

    Rozhodčí: Fonselius, Kaukokari – Hagerstrom, Puolakka (všichni Finsko)

    Diváci: 6777
    bahis siteleri