Buffalo – Montreal 1:3 (kon.) | New Jersey – Carolina 3:4 (kon.) | Washington – Ottawa 4:6 (kon.)
Columbus – Nashville 0:4 (kon.) | NY Islanders – Winnipeg 2:3 (kon.) | Detroit – Boston 6:1 (kon.)
Tampa – Philadelphia 4:2 (kon.) | Florida – NY Rangers 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Toronto 6:5 (2:0 po s.n.)
Minnesota – Arizona 1:3 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:4 (kon.) | Calgary – Chicago 2:3 (kon.)
San Jose – Los Angeles 3:2 (4:3 po s.n.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Nashville Predators
Čtvrtek 28.11.2013, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:
    Marek Mazanec (NSH) 60 minut, 19 zákroků, 0 gólů, 100,0%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matt Cullen (NSH) 1+1
    2. Nick Spaling (NSH) 1+1
    3. Marek Mazanec (NSH) 19 zák., 0 gólů, 100,0%
     
    Ve třetím dějství přidali hosté ještě jeden přesný zásah, šťastným střelcem byl Nick Spaling. Nashville tak díky suverénnímu výkonu přejel Blue Jackets jednoznačně 4:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
    Střely na branku: 19:29
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Ještě jednou se bude vylučovat. Za vyhození kotouče mimo hrací plochu putuje na trestnou lavici Craig Smith (NSH). Obávám se ale, že to Columbusu nebude nic platné.
     
    59:02
    Nashville vyhodil do středního pásma, posléze až za bránu domácích. Ti tak budou msuet zahájit útok od píky.
     
    58:16
    Hosté stále drží Columbus v bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně. Modrokabátníci nemohou nalézt recept na pozorné Predátory.
     
    57:44
    Umberger se snažil z rohu poslat puk před bránu, avšak tam nalezl pouze hráče hostujícího celku, Následně zastavilo Blue Jackets postavení mimo hru. Troufám si říci, že je o vítězi rozhodnuto. Nnyí je však na řadě ještě komerční přestávka.
     
    56:25
    Opět u kotouče Predátoři. Zdá se, že hosté chtějí dohrát utkání v poklidu a nedopustit jakékoliv nepříjemnosti.
     
    55:30
    Predátoři hrají v naprosté pohodě ve středním pásmu a rozbíjí jeden útok Columbusu za druhým. Domácí jsou zatím bezradní.
     
    54:23
    Domácí v plném počtu. Oslabení zvládl Columbus bez úhony. Do kocne utkání zbývá necelých šest minut. Zdá se, že se drama konat nebude.
     
    53:22
    A opět vyhození v podání Modrokabátníků. Preds si tuto přesilovou hru zatím za rámeřek rozhodně nedají, doposud se ani nedostali ke střeleckému pokusu.
     
    52:43
    Hned v úvodu přesilové hry se domácí osvobozují, Nashville se bude muset usazovat v pásmu znovu.
     
    52:23
    Bude se znovu vylučovat. Za podražení je vyloučen domácí Blake Comeau (CBJ). Pro Columbus se tak situace stále více komplikuje. Dokáží se Blue Jackets ubránit?
     
    51:40
    Legwand byl zcela sám před Bobrovským! Svůj úmysl trefit skulinu mezi betony ale zkušený útočnék nedokázal dotáhnout od konce. Mizerně si totiž seřídil mířidla.
     
    51:25
    Tak tato přihrávka se Ryanu Ellisovi nevydařila. Další zakázané uvolnění, Buly bude provedeno po levé ruce Mazance.
     
    50:10
    Weber hledal prudkým pasem Fishera, avšak kapitán Predátorů dal pasu přílišnou razanci. Ke kotouči se tak dostali Blue Jackets, kterým se čas na zvrat duelu pomalu, ale jistě stále více krátí.
     
    49:39
    Na ledové ploše se také přiostřuje. Po tvrdém, ale čistém hitu se do slovní výměny pustili Johansen a Gaustad. Vše nakonec skončilo pouze uslov, a tak ani hlavní sudí nemuseli konat.
     
    49:20
    Opět zakázané uvolnění Nashvillu. Barry Trotz cítí, že se mužstvo dostává pod tlak, tudíž si bere oddechový čas. Co zkušený kouč naordinuje svým "ovečkám?"
     
    48:45
    Marek Mazanec nyní musel vytáhnout parádní reflex proti ráně Calverta. To se mu podařil ona jedničku, a tak stále drží čísté konto. Gólman z českých luhů a hájů je pro své mužstvo oporou.
     
    47:56
    Columbus drží puk v útočném pásmu, avšak zatím jej pouze nahání po mantinelech. Predátorům se nakonec podařilo osvobodit.
     
    47:02
    Mazanec musel hasit další nebezpečí. Tentokráte se pokoušel po vyjetí zpoza brány zasunout puk za brankovou čáru Umberger. Nashvillský strážce svatyně byl ale u praví tyče dříve. Následuje komerční přestávka.
     
    46:36
    Zakázané uvolnění Nashvillu. Hosté však nemají proč být rozladění, suverénně vedou, hrají účinný hokej. Barry Trotz může být s výkonem svých svěřenců na výsost spokjený.
     
    45:21
    Stačilo málo a skóre se měnilo znovu. Rychlostí blesku se prohnal do pásma Viktor Stalberg, který se poté snažil nalézt v předbrankovém prostoru některého ze spoluhráčů. Bobrovskij ale schoval puk do rukavice.
     
    44:15
    Umbergerovu ránu od modré srazil Mazanec do ochranné sítě. Bude tak muset čelit dalšímu vhazování ve vlasntím pásmu.
     
    42:58
    Columbus ale i nadále bojuje v útočném pásmu. Problémem domácí družiny je převážně špatná finální příhrávka. Málokdy se Modrokabátníci dostanou ke střele.
     
    42:02
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to už bude pro domácí těžké. Matt Cullen přihrál jednou rukou na volného NICKA SPALINGA, který tahem trefil skulinu mezi rukou a levým betonem gólmana Blue Jackets. Asistence: Matt Cullen, Ryan Ellis.
     
    41:40
    Ve slušné šanci se ocitl hostující Wilson, jehož pokus z hranice levého kruhu schoval Bobrovskij do výstroje.
     
    40:54
    Johansenův pokus vytěsnil gólman hostí až do ochranné sítě. Znovu tedy buly po jeho levé ruce.
     
    40:29
    Nepřesná rozehrávka zapříčiňuje vhazování v obranném pásmu Nashvillu. Marek Mazanec tak bude muset být v pohotovosti. Zatím si ale vede výborně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda přinesla branky dvě, o obě se postaralo hostující mužstvo. Nejprve využil početní výhodu Mike Fisher, o několik minut později překonal Bobrovského David Legwand. Zdá se být rozhodnuto, leč zbývá ještě dvacet minut. Uvidíme, jakou taktiku kouč domácím naordinuje. Sledujte i nadále náš on-line přenos!
    Střely na branku: 12:25
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:13
    Smith zabetonoval puk v útočném pásmu, kde jej ale posléze odzbrojil Murray. Při protiútoku ale domácí o kotouč přišli ve středním pásmu. Nedlouho poté zamířil touš mezi diváky, což znamená buly ve střední třetině.
     
    38:01
    Hendricks se vydal ve vlastní oslabení do úniku, který ale neskončil podle představ nashvillského borce. Rána totiž nalezla pouze hruď připraveného gólmana Columbusu.
     
    37:21
    Johanson hledal žabkou Wisniewského, avšak tomu přeskočil kotouč hůl. Hnedle nato se hostí osvobodili Modrokabátníci budou muset začít znovu.
     
    36:42
    V dobré střelecké pozici na hranici levého kruhu Folligno neuspěl, do jeho dělovky totiž vložil hůl jeden z hostujících zadáku. Vhazovat se tak bude v obranné třetině Nashvillu.
     
    36:22
    Díky zvýšené snaze vybojovali domácí alespoň přesilovou hru. Všichni hokejisté zatím v dnešním utkání pykali za hákování. Rich Clune není výjimkou. Podaří se Blue Jackets zdramatizovat klání?
     
    35:18
    Umbergerova prudká rána pouze zasvištěla kolem levé tyče. Mazanec se stihl jen ohlédnout. Že by se domácí začínali probouzet z předchozí letargie?
     
    35:01
    Nashville zastavuje přihrávka rukou, která pozornému sudímu St. Pierrovi neunikla. Na řadě je krátká komerční přestávka, která zcela jistě poskytne hráčům oddych. Rovněž je potřeba upravit led v oblasti brankoviště.
     
    34:17
    David Savard si sjížděj do středu pole, odkud se chystal vypálit. Trefil ale prvního před sebou stojícího hráče Preds. Borci v bílých drese poté vyvezli touš mimo nebezpečné území.
     
    33:20
    Po delší odmlce se v útočném pásmu objevují opět domácí. Ke střele se ale nedostali. Útočná potence Blue Jackets je v dnešním utkání skutečně žalostná, prozatím si připsali pouhých 7 pokusů.
     
    32:38
    Neskutečnou příležitost nyní zmařil Bobrovskij. Ellis nejprve nešťastně napálil nohu domácího obránce, následně si sjel do středu hrací plochy a těsně před brankovištěm poslal kus gumové pryže k nalevo stojícímu Stalbergovi. Toho ale ve stoprocentní pozici vychytal mág Modrokabátníků.
     
    31:19
    Atkinson vyhledal Anisimova, ten následne poslal puk podél hrazení Umbergerovi, který byl však odzbrojen. Další útok Columbuse zastavuje zakázané uvolnění, které stěhuje veškeré dění před Bobrovského.
     
    30:39
    Ofenzivní snažení hostí maří postavení mimo hru. Před buly v neutrální třetině je na řadě komerční přestávka. Predators dvěma přesnými zásahy navýšili své vedení, Nyní to bude pro Columbus velice těžké, zvlášť bez ofenzivních opor. Ve včerejším utkání Dallas-Anaheim se však potvrdilo, že je v hokeji možné vše. Nechme se tedy překvapit.
     
    29:53
    Nyní se ale Preds rozehrávka nepovedlo, touš putuje přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude před Markem Mazancem.
     
    28:56
    Nashville právě vstřelil branku!
    Extrémně dlouhá pasáž bez prerušení končí další brankou svěřenců Barryho Trotze. Stalberg odvedl za bránou vynikající práci, vybojoval puk, načež jej osobně zavezl před bránu, Tento pokus si Bobrovskij sice pohlídal, dorážka DAVIDA LEGWANDA již ale skončila za jeho zády. Asistence: Viktor Stalberg, Gabriel Borque.
     
    27:32
    Fisher zachytil puk ve středním pásmu, poslal je Nystromovi, který poslal na bránu Columbusu tvrdou ránu. Bobrovskij ale stihl sklapnout betony včas.
     
    26:20
    Hraje se velmi dlouho bez přerušení. Z mezikruží nyní prověřil Mazancovu pozornost Atkinson. Český gólman byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    25:07
    Aktivní Wisniewski opět předvádí, proče je lídrem kanadského bodování Blue Jackets. Tentokráte se ale jeho ofenzivní snažení minulo účinkem, lehkiu střelu vytěsnil Mazanec.
     
    24:11
    Obě mužstva nyní nasadila spíše ospalé tempo, které probudila až rána Stalberga. Střela hostujícího forvarda pouze lízla vnější konstrukci svatyně Columbusu.
     
    23:04
    Predators jsou při chuti. Gabriel Borque pálil tahem ihned po vjezdu do útočného pásma, následně byla Legwandova rána sražena až do ochranné sítě. Vhazovat se bude před brankářem Blue Jackets.
     
    21:38
    Columbus se ale navzdory ztrátě dvou branek stále nevzdává a pokouší se prorazit. Nashville zatím celkem v pohodě brání modrou čáru.
     
    20:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté svou druhou početní výhodu využívají. Bourqueho ránu z pozice levého kruhu Bobrovskij ještě vytěsnil, avšak na dorážku MIKA FISHERA již stačit nemohl. Asistence: Gabriel Borque, Roman Josi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla zpočátku velký tlak Nashvillu. Predators také vsítili zatím jedinou branku utkání, o rozsvícení červeného světla se postaral Matt Cullen. Poté se hra více vyrovnala, avšak více dramatického již k vidění nebylo. Jak se bude střetnutí vyvíjet nadále? Sledujte náš on-lin přenos!
    Střely na branku: 4:14
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Obrovská šance Nashvillu, dělovku Josiho mohl dorazit do prázdné brány Matt Cullen. Forvardovi hostí ale kotouč přeskočil hůl. Toto byla pro Preds velká smůla.
     
    19:29
    Legwandův pas neprošel, puku se opět chopili domácí. Nakonec se ale bude vylučovat. Columbus bude hrát podruhé v utkání v početním deficitum za hákování putuje na trestnou lavici Cam Atkinson (CBJ). Jak naloží Predators s druhou početní výhodou?
     
    18:19
    Role se obrátily, pod tlakem je teď mužstvo Predators, které se muselo osvobodit pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací před Marka Mazance.
     
    17:49
    Domácí nyní spustili velmi aktivní napadání, které viditelně rozhazuje defenzivu Nashvillu. Ke střele se nakonec dostal Anisimov, avšak zamířil těsně nad.
     
    16:56
    Weber se snažil o nenápadné nahození, které se ale minulo účinkem, Columbus tento úmysl vystihl a veškeré hrozící nebezpečí uhasil.
     
    15:54
    Po přihrávce Atkinsona pálil z levé strany Calvert. Mazanec si ale s pomocí vyrážečky poradil. Neuspěla ani následná dorážka z hole Murryho.
     
    14:49
    Hendricks si sám dojel nahozený puk, kterého se ale poté chopili domácí. Protiútok Columbusu ale skončil fiaskem, domácí totiž byli odzbrojeni velice svižně.
     
    13:39
    Blue Jackets se pokoušeli rychle přejít modrou čáru, leč do přihrávky vložil hůl Shea Weber. Kotouč pak zamířil mimo hrací plochy. Vhazovat se bude v neutrálním pásmu.
     
    12:56
    Nyní se ale Columbus přece jenom dostal ke střele. Wisniewskiho nahození však nečinilo Mazancovi příliš velké problémy. Na druhé straně si při pokusu Smithe počínal suverénně také Bobrovskij. Buly po pravici domácího muže v masce.
     
    11:58
    Domácí se prakticky nedostávají z obranného pásma, zakusují skutečně těžkou defenzviu. Dokáží se Modrokabátníci vzchopit?
     
    10:50
    Predators pokračují v tlaku a drží kotouč v útočné třetině. Nakonec vápalil Weber, jehož pokus gólman Columbusu vytěsnil levým betonem.
     
    09:58
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nádherně sehraná kombinace Preds, kteří tak využívají svou převahu. Od modré čáry se dostal kotouč k MATTU CULLENOVI, který z první nedal Bobrovskému sebemenší šanci ránu lapit. Jak jednoduchý a zároveň účinný může hokej být. Asistence: Ryan Ellis, Nick Spaling.
     
    09:25
    Tak to byla velká šance hostí, Josi poslal tvrdý puk, který Bobrovskému vypadl z rukavice. David Legwand následně mohl pohodlně dorážet, avšak hlavní sudí zapískal a přerušil hru. Bude se tak vhazovat po levici brankáře Columbusu.
     
    09:00
    Před dojíždějícím Bourquem Bobrovskij raději schoval puk do své výstroje. Hosté tak vybojovali alespoň útočné pásmo. Následuje krátká komerční přestávka. K vidění je zatím mírná převaha Nashvillu, avšak branka stále ne a ne přijít. Nastane změna v dalším průběhu utkání?
     
    08:48
    Dlouhá rozehrávka se nyní Predátorům nevydařila, kotouč putuje přes všechny čáry, což znamená jediné. Icing a vhazování před Markem Mazancem.
     
    07:53
    Před hostujícím Nystromem zela prázdná brána, avšak forvard Pred nedokázal zkrotit a patřičně usměrnit skákavý kotouč.
     
    06:48
    Columbus sevřel soupeře v defenzivě a pokusil se nalézt střeleckou pozici. To se ale Blue Jackets nepodařilo, ve hře se objevuje celá řada nepřesností.
     
    05:30
    Borque pálil z mezikruží jen těsně vedle levé tyče. Nashville je zatím lepším mužstvem. Uvidíme, zda se mu podaří tuto převahu přetavit ve vedoucí branku.
     
    04:36
    Tvrdou ránu Josiho od modré čáry Bobrovskij likviduje, načež se domácí osvobozují. Zdá se, že oslabení dohrají v útočném pásmu. Predators si žádnou větší příležitost nevytvořili.
     
    03:21
    Modrokabátníci se zatím brání, navíc ještě stíhají zaměstnávat hostující defenzivu. Ta se ale výpadům Columbusu brání bez větších potíží.
     
    03:00
    Nashville si zahraje první přesilovou hru. Za hákování odchází pykat David Savard (CBJ). Jak Predátoři naloží s touto výhodou?
     
    02:02
    Atkinson se prodral podél pravého mantinelu do útočného pásma, načež vyslal střelu švihem. Ta pouze polechtala lapačku brankáře Preds. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    01:26
    Josi od modré čáry jen těsně minul, s následnou dorážkou nebyl úspěšný ani Legwand. Columbus se poté opět osvobodil.
     
    00:28
    Hosté sevřeli Blue Jackets v obranném pásmu, avšak ke střeleckému pokusu se nedočkali. Domácí posléze vyvezli puk až do útočné třetiny, kde lehkou střelou prověřili Mazancovu pozornost.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Defenzivní řady Predators skýtají jednu velice zajímavou věc. Shea Weber, kapitán mužstva, je jediným obráncem, který vede tabulku střelců svého týmu. Na svém kontě má 7 přesných zásahů. Také díky tomuto příspěvku se může Nashville spolehnout na kvalitní přesilové hry.
     
    Start utkání se o několik málo minut opozdí. Vy se nyní můžete podívat na předpokládané sestavy obou mužstev.

    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Tjutin, Johnson, Murray, Wishniewski, Prout, Erixon – Folligno, Johansen, Jenner – Atkinson, Anisimov, Calvert – Comeau, Letestu, Umberger – Skille, Chaput, Collins

    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Weber, Klein, Jones, Ellis, Bartley – Nystrom, Fisher, Wilson – Stalberg, Legwand, Bourque – Smith, Cullen, Spaling . Hendricks, Gaustad, Clune.
     
    Československá stopa v utkání
    České barvy bude v dresu Nashvillu Predators hájit nadějný gólman Marek Mazanec. Prozatím odchytal 8 duelů, přičemž se může pochlubit průměrem 2,28 branky na zápas. Procenta úspěšnosti zásahl se pak zastavila na čísle 92,95%.
    Zástupcem Slovenské republiky je Marián Gáborík, který v dosavadním průběhu NHL nasbíral 11 bodů za 5 branek a 6 asistencí. Šikovný útočník však do utkání vinou zranění kolene nenastoupí.
     
    Vzájemné zápasy
    Z posledních pěti duelů byl čtyřikrát úspěšnější Columbus. V letošní sezoně se tato dvě mužstva ještě nestřetlal Dubnový duel pak vyzněl lépe pro Blue Jackets, kteří zvítězili 3:1.
     
    Columbus Blue Jackets
    Modrokabátníci rovněž nepatří k lídrům soutěže, se ziskem jednadvaceti bodů jsou na třináctí pozici východní konference. V kontextu metropolitní divize jsou pak předposlední. Předchozí dva souboje se Columbusu příliš nevydařily, nejprve podlehl 2:6 Vancouveru, posléze schytal tvrdý debakl 0:6 od Toronta. Produktivitě Blue Jackets vládne osmnáctibodový James Wisniewski. Columbus trápí rozsáhlá marodka, mimo jsou především ofezivní esa mužstva, Nathan Horton, Marián Gáborík či Brandon Dubinsky.
     
    Nashville Predators
    Texaské mužstvo v dosavadním ročníku postupové příčky do vyřazovacích bojů neokupuje, v rámci západní konference mu patří jedenáctá příčka. V silné centrální pozici pak patří Predátorům šestá pozice. Své poslední utkání Nashville zvládl na výbornou, když zdolal Phoenix 4:2. Nejproduktivnějším hráčem Predátorů je zkušený David Legwand, který nasbíral 19 bodů za 4 branky a 15 asistencí.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci dalšího kola nejslavnější hokejové soutěže světa se utká celek Columbus Blue Jackets s Nashville Predators. Úvodní buly bude v aréně Modrokabátníků vhozeno v 01:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 10. Cullen (Ellis, Spaling), 21. Fisher (Borque, Josi), 29. Legwand (Stalberg, Borque), 43. Spaling (Cullen, Ellis)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Tjutin, Johnson, Murray, Wishniewski, Prout, Erixon – Folligno, Johansen, Jenner – Atkinson, Anisimov, Calvert – Comeau, Letestu, Umberger – Skille, Chaput, Collins
    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Weber, Klein, Jones, Ellis, Bartley – Nystrom, Fisher, Wilson – Stalberg, Legwand, Bourque – Smith, Cullen, Spaling . Hendricks, Gaustad, Clune

    Rozhodčí: St. Pierre, Jackson – Devori, Cameron
    bahis siteleri