Kladno – Letňany 6:4 (kon.) | Liberec – Jihlava 8:0 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 7:0 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 1:2 (kon.) | HC Litvínov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:4 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Č. Budějovice – Hr. Králové 4:3 (po pr.)
Třinec – Havířov 4:2 (kon.) | Pardubice – Písek 3:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Pátek 29.11.2013, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:25:55)
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty střetnutí. O výsledku je zřejmě již rozhodnuto.
     
    54:06
    Brněnští hokejisté vědí, že o dnešním vítězství na Hané je prakticky rozhodnuto, a zbytečně se tak neženou dopředu a spíše se věnují poctivé hře dozadu.
     
    50:21
    Přestože hostující tým předvedl v závěru početní výhodu opravdový tlak do brány, Urbisch puk za svá záda tentokrát nepustil a připsal si několik zákroků.
     
    48:21
    Zelený (OLO) si v útočném pásmu počínal velmi tvrdě, soupeře poslal hodně drsným způsobem k ledu. Sudí jej trestá dvěma minutami za hrubost.
     
    45:34
    Hanáci dvouminutové oslabení přežili, Hes se vrátil mezi mantinely.
     
    43:34
    U mantinelu v obranné třetině Kohoutů došlo k souboji, ve kterém Hes (OLO) použil nedovolený způsob, jakým od soupeře získal puk. Kometa bude hrát přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá část skončila podle výsledku stejně jako ta předchozí. Hosté během dvaceti minut přidali dvě branky, čímž stanovili rozdíl mezi oběma týmy už na čtyři góly. Třetí dějství začne v 18:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Hostující celek se v oslabení ubránil.
     
    38:51
    Hanáci sice přišli na chvíli o pásmu, rychlou akcí během soupeřova střídání se však pokusili dostat zpět. Jejich akce ale byla zastavena hvizdem lajnového rozhodčího, který viděl ofsajd. Kropáč (OLO) poté zcela zbytečně práskl do kotouče, a vysloužil si tak osobní desetiminutový trest.
     
    37:15
    Kohoutům se podařilo alespoň na malý moment zmáčknout obranu soupeře, čímž vybojovali alespoň další přesilovou hru. Denk (KOM) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    35:32
    Olomoučtí hokejisté se marně snaží něco vymyslet, defenziva Komety však pracuje dnes na výbornou a soupeře do ničeho téměř nepouští. Naopak pozor si musí dávat Urbisch.
     
    29:55
    Domácí hokejisté se v početní výhodě neprosadili, Brno je na ledě v plném počtu.
     
    29:21
    Kohouti budou mít příležitost se nyní alespoň trochu oklepat a třeba snížit. Na trestnou lavici odjíždí Marcello (KOM).
     
    27:55
    Domácí trenéra Tomajko si bere oddechový čas.
     
    27:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Těžké chvíle nyní prožívají Kohouti, neboť podruhé během jediné minuty inkasují a již prohrávají o čtyři branky. Za záda Urbische poslal kotouč LUKÁŠ DENK. Asistence: Jakub Kubeš.
     
    27:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané svou první početní výhodu v zápase využívají po necelých dvaceti vteřinách. ROBERT HALVÁT se zbavil obránců a sám před domácí klecí zakončil pod horní tyčku. Asistence: Daniel Hroudný.
     
    26:57
    Přesilovou hru si zahrají tentokrát hosté. Za nedovolené bránění odjíždí na trestnou lavici Heža (OLO).
     
    26:26
    Hosté dvě minuty v oslabení přečkali bez inkasované branky a nyní hrají již v plném počtu.
     
    24:26
    Olomoučtí hokejisté budou hrát přesilovou hru, vůbec první v zápase. Dymáček (KOM) v obranné třetině několikrát zahákoval soupeře u mantinelu, což posoudil sudí Minář jako nedovolený zákrok.
     
    23:40
    V přečíslení dvou na jednoho předložil Dymáček kotouč Dufkovi, který vyčkával se zakončením, nakonec však trefil jen připravenou lapačku Urbische.
     
    21:51
    Melichárek se řítil z levého křídla sám na Slavíčka, jeho pokus ale letěl mimo tři tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část utkání opanovalo hostující mužstvo, které si vytvořilo dvougólový náskok. Přestože měli Kohouti pár příležitostí ke skórování, branky se nedočkali. Druhá třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:22
    Trma vrma v brankovišti Urbische třetím gólem neskončila. Domácí tým s vypětím sil dokázal puk odehrát do bezpečí.
     
    14:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jihomoravané svého soupeře na chvíli zamkli v jeho obranné třetině, což vyústilo ve druhou vstřelenou branku. ROBERT HAVLÁT vybruslil od mantinelu do palebné pozice mezi kruhy, odkud poslal nechytatelnou střelu do pravého horního růžku. Asistence: Filip Dvořák.
     
    10:47
    Další obrovská příležitost domácího celku. A opět to bylo po zaváhání hostující obrany, čehož mohl tentokrát využít Malý. Tváří v tvář brankáři Brna ale ani on neuspěl.
     
    08:24
    Kohouti měli možnost vzápětí srovnat. Po chybě hostující defenzivy zůstal sám brankou soupeře Melichárek. Domácí hráč si dlouho připravoval kotouč na zakončení, které mu Slavíček perfektním zásahem vyrážečky zlikvidoval.
     
    07:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení. V přečíslení poslal kotouč Havlát kotouč přímo do brankoviště, kde jej domácí brankář nedokázal včas pokrýt. V následné skrumáži se nejlépe zorientoval FILIP DVOŘÁK, který doslova dostrkal puk za záda Urbische. Bez asistence.
     
    07:02
    Urbisch má zatím mnohem více práce, než jeho kolega na druhé straně. Dymáčkova prudká rána skončila v lapačce brankáře.
     
    05:35
    Obrana domácího celku nechala před brankovištěm zcela volného Dvořáka, kterému adresoval kotouč zpoza brány Havlát. Hostujícímu útočníkovi v rozhodující chvíli sjel puk z čepele.
     
    04:04
    Ve velké rychlosti upadl na mantinel domácí Kuba, přes kterého následně přeletěl jeden z hráčů Komety. Hráč Mory je trošku otřesený, na střídačku ale cizí pomoc nepotřebuje a sám opouští hrací plochu.
     
    02:57
    Sledujeme vyrovnaný souboj, již během první tří minut museli gólmani obou celků předvést něco ze svého umu. Ani jeden z nich ale šance soupeře za svá záda nepustil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal M.) – Spurný, Hes, Kolovrátnik, Hrabica, Tomek, Klvaňa, Marek, Škoda, Zelený – Kropáč, Melichárek, Heža J., Janás, Dittrich, Horák J., Šoustal T. (C), Malý, Kuba.

    HC Kometa Brno: Slavíček (Šindelka) – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda (C), Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš – Dvořák, Hasoň, Denk, Horký, Dymáček, Dufek, Hroudný, Havlát.

    Rozhodčí: Minář – Novotný, Novotná.
     
    HC Kometa Brno
    Hokejisté z jihu Moravy jsou momentálně na třetí pozici východní skupiny a stále mohou pomýšlet i na vyšší příčky. Od prvních Vítkovic je dělí ztráta pouhých pěti bodů. Poslední zápas odehrála Kometa ve středu, na domácím ledě si poradila s posledním Vsetínem 6:3.

    HC Olomouc
    Kohouti na tom jsou hůře, než jejich páteční soupeř. Ve východní skupině jim patří až šestá pozice, o postup do skupiny lepších mužstev už nemůže být řeč, neboť před posledními čtyřmi koly mají Hanáci ztrátu třinácti bodů. V poslední době se však Olomouci daří, z posledních šesti zápasů jen jednou prohrála.
     
    Už jen čtyři utkání zbývají odehrát v první části RAKO extraligy, soutěž se poté rozdělí na dvě skupiny. Ve východní divizi jsou karty již nyní jasně rozložené. Zatímco brněnská Kometa bude hrát skupinu A, tedy tu, která jí zaručuje jistotu play-off, Hanáci budou muset o svou účast ve vyřazovací části ještě bojovat, neboť budou působit ve skupině B.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 8. Dvořák, 15. Havlát (Dvořák), 28. Havlát (Hroudný), 28. Denk (Kubeš)


    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal M.) – Spurný, Hes, Kolovrátnik, Hrabica, Tomek, Klvaňa, Marek, Škoda, Zelený – Kropáč, Melichárek, Heža J., Janás, Dittrich, Horák J., Šoustal T. (C), Malý, Kuba.
    HC Kometa Brno: Slavíček (Šindelka) – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda (C), Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš – Dvořák, Hasoň, Denk, Horký, Dymáček, Dufek, Hroudný, Havlát.

    Rozhodčí: Minář – Novotný, Novotná
    bahis siteleri