Kladno – Letňany 6:4 (kon.) | Liberec – Jihlava 8:0 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 7:0 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 1:2 (kon.) | HC Litvínov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:4 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Č. Budějovice – Hr. Králové 4:3 (po pr.)
Třinec – Havířov 4:2 (kon.) | Pardubice – Písek 3:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Pátek 29.11.2013, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    48:21
    Zelený (OLO) si v útočném pásmu počínal velmi tvrdě, soupeře poslal hodně drsným způsobem k ledu. Sudí jej trestá dvěma minutami za hrubost.
     
    43:34
    U mantinelu v obranné třetině Kohoutů došlo k souboji, ve kterém Hes (OLO) použil nedovolený způsob, jakým od soupeře získal puk. Kometa bude hrát přesilovku.
     
    38:51
    Hanáci sice přišli na chvíli o pásmu, rychlou akcí během soupeřova střídání se však pokusili dostat zpět. Jejich akce ale byla zastavena hvizdem lajnového rozhodčího, který viděl ofsajd. Kropáč (OLO) poté zcela zbytečně práskl do kotouče, a vysloužil si tak osobní desetiminutový trest.
     
    37:15
    Kohoutům se podařilo alespoň na malý moment zmáčknout obranu soupeře, čímž vybojovali alespoň další přesilovou hru. Denk (KOM) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    29:21
    Kohouti budou mít příležitost se nyní alespoň trochu oklepat a třeba snížit. Na trestnou lavici odjíždí Marcello (KOM).
     
    27:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Těžké chvíle nyní prožívají Kohouti, neboť podruhé během jediné minuty inkasují a již prohrávají o čtyři branky. Za záda Urbische poslal kotouč LUKÁŠ DENK. Asistence: Jakub Kubeš.
     
    27:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané svou první početní výhodu v zápase využívají po necelých dvaceti vteřinách. ROBERT HALVÁT se zbavil obránců a sám před domácí klecí zakončil pod horní tyčku. Asistence: Daniel Hroudný.
     
    26:57
    Přesilovou hru si zahrají tentokrát hosté. Za nedovolené bránění odjíždí na trestnou lavici Heža (OLO).
     
    24:26
    Olomoučtí hokejisté budou hrát přesilovou hru, vůbec první v zápase. Dymáček (KOM) v obranné třetině několikrát zahákoval soupeře u mantinelu, což posoudil sudí Minář jako nedovolený zákrok.
     
    23:40
    V přečíslení dvou na jednoho předložil Dymáček kotouč Dufkovi, který vyčkával se zakončením, nakonec však trefil jen připravenou lapačku Urbische.
     
    14:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jihomoravané svého soupeře na chvíli zamkli v jeho obranné třetině, což vyústilo ve druhou vstřelenou branku. ROBERT HAVLÁT vybruslil od mantinelu do palebné pozice mezi kruhy, odkud poslal nechytatelnou střelu do pravého horního růžku. Asistence: Filip Dvořák.
     
    10:47
    Další obrovská příležitost domácího celku. A opět to bylo po zaváhání hostující obrany, čehož mohl tentokrát využít Malý. Tváří v tvář brankáři Brna ale ani on neuspěl.
     
    08:24
    Kohouti měli možnost vzápětí srovnat. Po chybě hostující defenzivy zůstal sám brankou soupeře Melichárek. Domácí hráč si dlouho připravoval kotouč na zakončení, které mu Slavíček perfektním zásahem vyrážečky zlikvidoval.
     
    07:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení. V přečíslení poslal kotouč Havlát kotouč přímo do brankoviště, kde jej domácí brankář nedokázal včas pokrýt. V následné skrumáži se nejlépe zorientoval FILIP DVOŘÁK, který doslova dostrkal puk za záda Urbische. Bez asistence.
     
    05:35
    Obrana domácího celku nechala před brankovištěm zcela volného Dvořáka, kterému adresoval kotouč zpoza brány Havlát. Hostujícímu útočníkovi v rozhodující chvíli sjel puk z čepele.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 8. Dvořák, 15. Havlát (Dvořák), 28. Havlát (Hroudný), 28. Denk (Kubeš)


    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal M.) – Spurný, Hes, Kolovrátnik, Hrabica, Tomek, Klvaňa, Marek, Škoda, Zelený – Kropáč, Melichárek, Heža J., Janás, Dittrich, Horák J., Šoustal T. (C), Malý, Kuba.
    HC Kometa Brno: Slavíček (Šindelka) – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda (C), Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš – Dvořák, Hasoň, Denk, Horký, Dymáček, Dufek, Hroudný, Havlát.

    Rozhodčí: Minář – Novotný, Novotná
    bahis siteleri