Toronto – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – San Jose 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:3 (kon.)
Montreal – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Ottawa 3:1 (kon.) | Florida – Winnipeg 5:2 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 5:1 (kon.) | Nashville – Carolina 2:5 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:3 (kon.)
Edmonton – Colorado 8:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (0:0, 4:1, 1:0)
San Jose Sharks
Pátek 06.12.2013, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    50:30
    Nebezpečná šance hostujícího Shepparda, který jde vidět na ledě ze strany San Jose podobně jako Tomáš Hertl. Právě prvně zmiňovaný Sheppard dorážel vlastní střelu po ledě mezi betony Marca-Andre Fleuryho. Ale domácí ochránce svatyně stihl zavčas dát své chrániče do správné polohy.
     
    43:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zdá se, že Penguins úplně strhávají stav zápasu na svou stranu a jsou zase blíže vítězství v tomto duelu. KRIS LETANG se napřáhl na modré čáře, nakonec jen naznačil a vypálil zápěstím. Stalock se ani nestihl ohlédnout a puk končí v jeho síti za jeho záady. Penguins už mohou hrát v daleko větší pohodě. Asistence: Olli Maatta, Joe Vitale
     
    Do třetí třetiny mění San Jose brankáře. Anttiho Niemiho vystřídá Alex Stalock.
     
    30:18
    Přesilovka se nabízí hostujícímu týmu z Kalifornie, dvě minuty jde opykat James Neal.
     
    29:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose dostává naději. Tomáš Hertl dlouho nebezpečně napadal brankoviště Fleuryho, z čehož vznikla hodně nepřehledná situace. U situace bylo přítomno v jednu chvíli hned pět hráčů, ale nejlépe se zorientovatl pouze jeden z nich. Byl to právě český forvard TOMÁŠ HERTL, jehož zásah puku z velkého úhlu končí až za brankovou čárou. Asistence: Joe Thornton, Brent Burns.
     
    27:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hodně rychle využitá početní výhoda. Stačilo pár přihrávek a Penguins se radují ze své čtvrté branky během pár minut. James Neal natlačil kus černé gumy velice důrazně před Niemiho brankoviště, následně pak posunul na druhou stranu, kde stál úplně samotný CHRIS KUNITZ. Ten svým druhým zásahem v zápase krásně trefuje horní polovinu svatyně San Jose Sharks. Opět se tak prosazuje hvězdná formace Pittsburghu. Asistence: James Neal, Sidney Crosby.
     
    27:16
    Jenže tlak San Jose bude otupen, na dvě minuty za podražená jde totiž pykat McCarthy.
     
    25:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Teď už to nevypadá se Žraloky vůbec dobře. I z další povedené příležitosti dávají Tučňáci branku a Niemi neměl šanci tento puk letící do jeho sítě zastavit. Nejdříve zkoušel rychlou střelu zápěstím střelec Sidney Crosby. Ten pouze orazítkoval puk o brankáře San Jose. Kotouč se následně odrazil přesně na hůl hráče jménem CHRIS KUNITZ, jenž zavěšuje bekhendem do branky Sharks. Asistence: Sidney Crosby, James Neal.
     
    25:15
    Následující akce na druhé straně před Anttim Niemim měla podbnou vážnost, jen těsně finský brankář zastavuje akci Penguins!
     
    25:02
    Obrovská šance pro Shepparda, už při hře 5 na 5! Fleury jen se štěstím zastavil kus černé gumy na modré čáře!
     
    22:58
    Matt Niskanen dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za nedovolené bránění. První dnešná přesilovka pro San Jose.
     
    22:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže z následující akce opět hostující San Jose inkasuje. Když se zdálo, že už vše dopadne dobře, vrhla se dopředu rychlá dvojice domácích forvardů. Zakončující JAYSON MEGNA dlouho váhal s přihrávkou na pravou stranu na svého spoluhráče. Nakonec vystřelil a našel mezeru ve výstroji brankáře Niemiho. Asistence: Simon Despres
     
    20:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny jsme se dočkali první branky zápasu, Pittsburghu se konečně podařilo se prosadit ze svého obrovského množství střel na branku Anttiho Niemiho. Rychlá akce proběhla ve chvíli, kdy Sidney Crosby přenechal kotouč na modré čáře Orpikovi. Ten následně vyslal rychlé nahození na branku Sharks a před svatyní San Jose byl připravený tečovat PASCAL DUPUIS, jehož lehký zásah do kotouče končí pukem v sít. Asistence: Brooks Orpik, Sidney Crosby.
     
    10:09
    Obrovská šance Tomáše Hertla! Odchovanec pražské Slavie se za podpory Joea Thorntona řítil skoro sám na Fleuryho, ale domácí gólman jej ještě stihl včas vytlačit betonem z brankové čáry.
     
    06:46
    Daleko nadějnější už byla další akce, po střelé z pravého kruhu trefuje Pittsburgh tyč!
     
    05:58
    Na dvě minuty odchází na trestnou lavici John McCarthy. Provinil se hákováním, první přesilovka pro Penguins.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Dupuis (Orpik, Crosby), 23. Megna (Despres), 26. Kunitz (Crosby, Neal), 28. Kunitz (Neal, Crosby), 44. Letang (Maatta, Vitale) – 30. Hertl (Thornton, Burns)


    Pittsburgh Penguins: Fleury – Engelland, Orpik, Maatta, Letang, Niskanen, Despres – Kunitz, Crosby, Dupuis – Jokinen, Sutter, Neal – Conner, Ebbette, Kobasew – Adams, Vitale, Megna
    San Jose Sharks: Niemi (41. Stalock) – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Hannan, Demers – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Kennedy, Pavelski, Havlát – McCarthy, Desjardins, Sheppard

    Rozhodčí: Wes McCauley, Greg Kimmerly – Bryan Pancich, Tony Sericolo
    bahis siteleri