Toronto – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – San Jose 5:1 (kon.) | Buffalo – NY Rangers 1:3 (kon.)
Montreal – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Ottawa 3:1 (kon.) | Florida – Winnipeg 5:2 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 5:1 (kon.) | Nashville – Carolina 2:5 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:3 (kon.)
Edmonton – Colorado 8:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (0:0, 4:1, 1:0)
San Jose Sharks
Pátek 06.12.2013, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Marc-Andre Fleury (PIT) 45 zásahů, 1 obdržený gól, 60 odchytaných minut
    2. Chris Kunitz (PIT) 2 +0
    3. Sidney Crosby (PIT) 0 + 3 (03:39:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0), 6 střel, čas na ledě: 17:05
    Martin Havlát (SJS) (0 + 0), 4 střely, čas na ledě: 15:42

    Dva čeští hráči vyslali na svatyni Marca-Andre Fleuryho dohromady hned deset střel. Šest z nich si do statistik připsal maldík Tomáš Hertl, když jednu z nich proměnil v gól. Nutné podotknout, že právě Hertl střílel nejvíckrát ze všech hráčů San Jose i Pittsburghu.
     
    Viděli jsme zajímavý zápas hned v několika ohledech. V první třetině branka nepadla do sítě ani jednoho týmu, avšak hned pět zásahů viděli diváci v Pittsburghu od dvacáté minuty do čtyřicáté. Po druhé třetině vedli domácí Penguins nad svým soupeřem z Kalifornie 4:1 a položili solidní základ k úspěchu. V závěrečné periodě ještě přidali jednu branku navrch a vítězí zaslouženě 5:1. Paradoxní je, že hostujcí San Jose vyslalo na branku svého soupeře o celých 15 střel více (celkem na střely 45:30 pro Žraloky).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Už se toho nejspíše moc dostane. Domácí udrží v posledních vteřinách touš na svých holích a dojdou si pro poměrně pohodové vítězství v poměru 5:1.
     
    59:04
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny a na jejím počátku se do šance dostal domácí Kris Letang. Jeho střela těsně za hranicí mezikruží ovšem končí sražená pryč z útočné periody Penguins.
     
    58:06
    Až nyní se Tyler Kennedy dostal ke kotouči za brankou Fleuryho. Mohl zkusit hledat volného spoluhráče stojícího někde před brankovištěm, ale raději se rozhodl pro možnost zakončení z otočky – bohužel pro něj něúspěšně.
     
    57:33
    Zakázané uvolnění San Jose. Zdá se, že hostující hokejisté ztratili v posledních minutách motivaci tlačit na branku soupeře. Většinou je puk právě na holích Pittsburghu a v obranném pásmu Žraloků.
     
    56:53
    Už jsou zase v útočné třetině San Jose Sharks. Jenže ani teď jejich počínání nevypadá na nějaký větší úspěch, který by vedl k případnému gólu. Domácí útočí z protiakce a obklopují svatyni Stalocka.
     
    56:24
    Sidney Crosby se zase svým typickým způsobem nebezpečně pohyboval na brankovišti soupeře. Nakonec ještě jeden z hráčů domácích dokázal zasáhnout kotouč a orazítkovat hotní tyč Stalockovy branky.
     
    55:46
    Stuart viděl před branku najíždějícího Couturera. Nahodil touš na branku, ale druhý jmenovaný už nedokázal letící puk zasáhnout.
     
    55:34
    Pittsburgh nebyl přesný při další rozehrávce a posílá kotouč přes celé kluziště. A to je pochopitelně proti pravidlům, píská se zakázané uvolnění.
     
    55:03
    Martin Havlát dostal přihrávku přesně na modrou čáru. Získal sice útoční pásmo pro svůj tým, prosmýkl se s kotoučem na hokejce až za branku Tučňáků, ale tam mu byl kus černé gumy hodně rychle odebrán.
     
    54:49
    Ještě než začala další komerční pauza, připisuje si o jednu střelu na branku soupeře navíc Tomáš Hertl. Český hokejista ale trefil přesně náruč připraveného Fleuryho.
     
    54:24
    Zdá se, že Penguins se hodně začali stahovat do obrany a už tolik nemyslím na útok. To je možná škoda, protože se jim občas otevírají slibná vrátka do pásma soupeře.
     
    53:32
    McCarthy se srdnatě tlačil s kusem černé gumy na hokejce až pred Fleuryho, domácí obránci nestihli zastavit tohoto hráče v bílém dresu. To se povedlo až právě domácímu gólmanovi, jenž zastavuje kotouč hokejkou.
     
    53:06
    Hra se sice přelévá ze strany na stranu každou vteřinou, ale nevidíme příliš větších šancí. Tu poslední největší příležitost měl právě Kris Letang unikající na Stalockovu svatyni.
     
    52:35
    Puk se dlouho motal kolem branky Pittsburgh Penguins, tak všem vyřešil pohotovým zakrytím kotouče domácí gólman Marc-Andre Fleury.
     
    51:41
    A zase ten Hertl. Český hráč měl ale zase smůlu v udržení se na přechodu přes modrou čáru. Už potřetí je mu v závěrečných dvaceti minutách odpískán ofsajd. Vahazování ve středním pásmu.
     
    51:10
    Vše ale mohlo být okamžitě jinak. Kris Letang se dostal do samostatného úniku na Alexe Stalocka a jen těsně domácí hráč netrefil pravou odkrytou polovinu hostující branky.
     
    50:54
    Je to domácí Pittsburgh, komu teď nějakým způsobem vůbec nevychází rychlé přechody do útočného pásma, které se až doposud zdály úplně snadné. Penguins totiž při dalši akci zastavuje ofsajd.
     
    50:30
    Nebezpečná šance hostujícího Shepparda, který jde vidět na ledě ze strany San Jose podobně jako Tomáš Hertl. Právě prvně zmiňovaný Sheppard dorážel vlastní střelu po ledě mezi betony Marca-Andre Fleuryho. Ale domácí ochránce svatyně stihl zavčas dát své chrániče do správné polohy.
     
    49:53
    Další přerušení. Zdá se, že taková hra Pittsburghu přesně vyhovuje. Domácí se budou hlavně snažit nedělat zbytečné chyby v obraně, které by jim ještě zkomplikovaly závěr dnešního duelu.
     
    49:35
    Žraloci startují do dalšího rychlého útoku. Nebyla by to pořádná akce dnes, kdy by u ní nebyl Tomáš Hertl, jenž dostává více a více času na ledě. Tentokrát ovšem hráče v bílých trikotech zastavuje na modré čáře ofsajd.
     
    49:23
    Sharks stále vedou v počtu střel na branku, ale zatím jim stačí jejich časté pokusy na jediný střelecký úspěch. Naopak Tučňáci vytěžili doposud z minima maximum.
     
    49:11
    A hned další zásah pro brankáře Penguins, avšak teď neměl příliš vážné starosti s letícím pukem přímo do jeho rukavice.
     
    48:51
    Logan Couture si vytvořil dovrou pozici při přechodu do útočné třetiny, nakonec propracoval puk zpoza branky na znovu aktivního Hertla. Jenže Fleury vyráží svým pravým betonem.
     
    47:55
    Pokud si někdo ze strany San Jose zaslouží pochvalu, pak je to Tomáš Hertl. Herně určitě dnes nejvíc viditelný hokejista Sharks.
     
    47:20
    To je ale z přesilovky San Jose vše. Přestože si hostující celek dokázal vytvořit slibné příležitosti, Pittsburgh opět odolal.
     
    46:43
    Bude se znovu vhazovat po levici Marca-Andre Fleuryho, který má v posledních okamžizích daleko více práce jako Alex Stalock na druhé straně kluziště.
     
    46:39
    Velice povedená šance a střela zápěstím v podání českého útočníka Tomáše Hertla. Plrávě on se dostal ještě k dorážce svého vlastního pokusu, ale sklepnout kotouč ze vzduchu za záda Fleuryho nedokázal.
     
    45:45
    Domácí Matt Niskanen inkasuje dvě minuty za držení proti Pavelskimu. Následuje přesilovka pro hostující San Jose.
     
    43:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zdá se, že Penguins úplně strhávají stav zápasu na svou stranu a jsou zase blíže vítězství v tomto duelu. KRIS LETANG se napřáhl na modré čáře, nakonec jen naznačil a vypálil zápěstím. Stalock se ani nestihl ohlédnout a puk končí v jeho síti za jeho záady. Penguins už mohou hrát v daleko větší pohodě. Asistence: Olli Maatta, Joe Vitale
     
    42:50
    Desjardins a Kennedy se poprvé ve třetí části pokusili ohrozit Fleuryho branku. Ale domácí gólman je dnes ve většine případů ve správnou chvíli na správném místě.
     
    42:08
    Sharks se zatím nemají k žádnému nadějnému založení útočné protiakce a pouze vyčkávají na hranici středního pásma. Pokud chtějí skórovat, rozhodně musí změnit svou taktiku.
     
    41:50
    Hra přerušena, puk končí po střele jednoho z domácích forvardů v ochranné síti za brankou Žraloků ze San Jose.
     
    41:14
    Tomáš Hertl se potkal ve středním pásmu se Sidneym Crosbym, nakonec to byl domácí hráč a útočník, kdo získal puk pro svůj tým a založil další nadějný útok na branku Alexe Stalocka.
     
    40:50
    Při dalším pokusů o získání třetiny jsou domácí Tučňáci zastaveni ofsajdem.
     
    40:30
    I nadále jsou to hráči ve tmavých trikotech, kdo aktivně přechází do útočného pásma a snaží se obklopovat branku soupeře.
     
    40:09
    Okamžitě po vhazování se Pittsburgh pouští dnes poprvé ohrozit Alexe Stalocka, ale hostující brankáře nemá zatím problémy krýt puk.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do třetí třetiny mění San Jose brankáře. Anttiho Niemiho vystřídá Alex Stalock.
     
    Pomalu se blíží začátek třetí části. San Jose Sharks v ní budou muset dotahovat ztrátu tří branek, naopak domácí Tučňáci si nesou do poslední dvacetiminutovky velice pohodový náskok. Zda jej dokáží udržet a připsat si na konto další vítězství, to zůstává otázkou.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Pittsburgh Penguins: 15

    San Jose Sharks: 24
     
    Zatímco prvních dvacet minut nenabídlo žádnou branku, ve druhé třetině viděli diváci v Pittsburghu hned pět zásahů. Domácí tým se k jejich radosti dostal během pár minut do vedení 4:0, alespoň nějakou naději pro Sharks vykřesal zatím jediným gólem San Jose v tomto zápase Tomáš Hertl. Pokud hosté chtějí dnes bodovat, budou muset ve třetí třetině hodně zabrat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Chris Kunitz za brankou opět zkoušel vykroužit Anttiho Niemiho a završit tak hattrick. Brankář finské nárdonosti byl ale nyní dobře připravený u své tyče.
     
    38:48
    Napodruhé už byl český útočník více úspěšný při svém nakládání s pukem, když jej ale zavezl do pásma, nevyšla mu přihrávka na volného spoluhráče.
     
    38:08
    Opět se píská, Tomáš Hertl si to špacíroval na území soupeře, ale při přechodu na modré čáře nebyl příliš pozorný. Zastavuje ho postavení mimo hru.
     
    37:47
    Už delší dobu se Pittsburgh Penguins drží v útočném pásmu a Sharks mají problém vyhodit. Teď San Jose může alespoň vydechnout, protože je přerušená hra.
     
    37:12
    Hodně dobrá akce vymyšlená útočníkem Crosbym, jenž poslal na úplně volného Orpika. Ten je těsně míjí bekhendem branku Anttiho Niemiho.
     
    36:42
    Teď už ale brankář s číslem 31 na zádech musel do rozkleku. Střelou od modré čáry jej prověřil domácí Orpik.
     
    36:08
    Další vhazování ve středním pásmu vyhráli hokejisté Pittsburghu a hned se chystali ohrozit Niemiho branku. Gólman San Jose nakonec ale nemusel zasahovat.
     
    35:58
    Hra přerušena, když se hosté provinili ofsajdem na modré útočné čáře.
     
    35:05
    Tomáš Hertl znovu motý hlavy obráncům soupeře, když kličkuje s pukem na holu v útočném pásmu. Potřeboval by ale podporu od některého ze spoluhráčů.
     
    34:26
    Logan Couture zkusil překvapit Fleuryho střelou zápěstím z úhlu, ale nepovedlo se mu to tak, jak by si představoval.
     
    33:59
    Máme tu strkanici před domácí brankou. Martin Havlát nabral rychlost v útočném pásmu, obkroužil branku a zančoval u pravé tyče. Fleury byl připraven na místě svým chráničem.
     
    33:25
    Další rychlá střela Pittburghu na branku Niemiho, ten v pohodě vytasil pravý beton, aby vyrazil puk z brankoviště.
     
    32:56
    Kunitz hledal Sidneyho Crosbyho dlouho přihrávkou za brankou, nejlepší hráč v bodování National Hockey League ale nečekal jeho pas.
     
    32:22
    Jedna věc je poměrně překvapivá. Přestože Sharks dokázali už dohnat ztrátu v počtu střel na branku a dokonce přestřílet svého soupeře, jsou to právě hráči San Jose, kdo prohrává o tři branky.
     
    32:13
    Teď už je ale Pittsburgh kompletní a domácí tedy dokázali ubránit i tohle oslabení. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    31:39
    Žraloci už se co nejrychleji vrátili zpátky do útočné třetiny a útočí. Byl to Martin Havlát, kdo naposledy prověřil pozornost Marca-Andre Fleuryho.
     
    30:49
    Joe Pavelski mohl zasáhnout kotouč letící před polovinu prázdné branky, ale nestalo se tak. Pittsburgh se osvobozuje.
     
    30:18
    Přesilovka se nabízí hostujícímu týmu z Kalifornie, dvě minuty jde opykat James Neal.
     
    29:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose dostává naději. Tomáš Hertl dlouho nebezpečně napadal brankoviště Fleuryho, z čehož vznikla hodně nepřehledná situace. U situace bylo přítomno v jednu chvíli hned pět hráčů, ale nejlépe se zorientovatl pouze jeden z nich. Byl to právě český forvard TOMÁŠ HERTL, jehož zásah puku z velkého úhlu končí až za brankovou čárou. Asistence: Joe Thornton, Brent Burns.
     
    28:43
    Teď už se zdá, že Sharks jsou zatlačeni herně i výsledkově. Hosté se nemohou dostat pořádně na kotouč a není se čemu divit, domácí získali během uplynulých okamžiků pořádné sebevědomí.
     
    27:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hodně rychle využitá početní výhoda. Stačilo pár přihrávek a Penguins se radují ze své čtvrté branky během pár minut. James Neal natlačil kus černé gumy velice důrazně před Niemiho brankoviště, následně pak posunul na druhou stranu, kde stál úplně samotný CHRIS KUNITZ. Ten svým druhým zásahem v zápase krásně trefuje horní polovinu svatyně San Jose Sharks. Opět se tak prosazuje hvězdná formace Pittsburghu. Asistence: James Neal, Sidney Crosby.
     
    27:16
    Jenže tlak San Jose bude otupen, na dvě minuty za podražená jde totiž pykat McCarthy.
     
    26:57
    Sharks na delší časový interval získali útočné pásmo a snaží se dostat zpět dohry, hned dvěma pokusům Žraloků za sebou musel odolávat domácí strážce svatyně.
     
    26:52
    Po delší době zaútočili také forvardi San Jose, jenže tentokrát Marc-Andre Fleury nemusel tasit žádný zázračný zákrok.
     
    25:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Teď už to nevypadá se Žraloky vůbec dobře. I z další povedené příležitosti dávají Tučňáci branku a Niemi neměl šanci tento puk letící do jeho sítě zastavit. Nejdříve zkoušel rychlou střelu zápěstím střelec Sidney Crosby. Ten pouze orazítkoval puk o brankáře San Jose. Kotouč se následně odrazil přesně na hůl hráče jménem CHRIS KUNITZ, jenž zavěšuje bekhendem do branky Sharks. Asistence: Sidney Crosby, James Neal.
     
    25:15
    Následující akce na druhé straně před Anttim Niemim měla podbnou vážnost, jen těsně finský brankář zastavuje akci Penguins!
     
    25:02
    Obrovská šance pro Shepparda, už při hře 5 na 5! Fleury jen se štěstím zastavil kus černé gumy na modré čáře!
     
    24:15
    Martin Havlát a Tomáš Hertl zkoušeli zasáhnout kotouč skákající na brankovišti Fleuryho, avšak ani jeden jej netrefil.
     
    22:58
    Matt Niskanen dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za nedovolené bránění. První dnešná přesilovka pro San Jose.
     
    22:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže z následující akce opět hostující San Jose inkasuje. Když se zdálo, že už vše dopadne dobře, vrhla se dopředu rychlá dvojice domácích forvardů. Zakončující JAYSON MEGNA dlouho váhal s přihrávkou na pravou stranu na svého spoluhráče. Nakonec vystřelil a našel mezeru ve výstroji brankáře Niemiho. Asistence: Simon Despres
     
    21:59
    Hra je ale stále ve stejném tempu, jaké je nastaveno od úvodní vteřin duelu, Sharks se očividně nenechali inkasovanou brankou zaskočit.
     
    20:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny jsme se dočkali první branky zápasu, Pittsburghu se konečně podařilo se prosadit ze svého obrovského množství střel na branku Anttiho Niemiho. Rychlá akce proběhla ve chvíli, kdy Sidney Crosby přenechal kotouč na modré čáře Orpikovi. Ten následně vyslal rychlé nahození na branku Sharks a před svatyní San Jose byl připravený tečovat PASCAL DUPUIS, jehož lehký zásah do kotouče končí pukem v sít. Asistence: Brooks Orpik, Sidney Crosby.
     
    20:13
    Hned po buly se pouští ke střele na soupeřovu branku Kennedy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledujeme zatím nízký počet vyloučení, přerušování hry i vstřelených branek. Tu jsme doposud neviděli ani jednu. Více střel na branku zatím vyslali domácí Penguins, ale ke gólovému úspěchu to nestačilo. Jako neprůstřelná zeď působil během prvních dvaceti minut Antti Niemi.
     
    Střely na branku v první třetině

    Pittsburgh Penguins: 12

    San Jose Sharks: 7
     
    Viděli jsme hodně rychlý průběh první třetiny, která skoro dříve skončila, než začala. Hra se během úvodní periody skoro vůbec nepřerušovala a sledovali jsme šance hlavně z protiútoků. Hlavní důvod, proč je skóre stále 0:0, hledejme v brance Žraloků. Tam zatím skvěle odvádí svou práci Antti Niemi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Na konci první třetiny se pokusil zahrozit Sidney Crosby, ale Niemi byl proti jeho střele zápěstím hodně pozorný.
     
    19:04
    Po rychlém protiútoku zakončoval na Fleuryho branku Martin Havlát, domácí strážce svatyně proti němu vytasil svou lapačku.
     
    18:41
    Už se pomalu zdálo, že si Penguins vytvoří nějakou lepší příležitost v útočné třetině. Ale zatím mají domácí hráči prostor pouze na nebezpečné střely od modré čáry.
     
    17:51
    Veliké problémy dělá obraně Pittsburghu opět Čech Tomáš Hertl, který se snaží aktivně brázdit území soupeře. Zatím jsou ale hráči v černých dresech pozorní.
     
    17:06
    Sharks předpisově ukázali, jak se brání střední pásmo. Nestálo je to ani příliš sil, a aby mohli vystřídat, pouze vyšťouchli soupeři kus černé gumy z hole.
     
    16:46
    James Neal se hnal za dalším střeleckým pokusem na branku Anttiho Niemiho. Na modré čáře jej zastavuje technický přestupek v podobě postavení mimo hru.
     
    16:16
    Už se opět hraje. A velice patrná je oboustranně opatrná obrana, oba kluby, jež proti sobě dnes nastupují, se nejprve snaží hrát zodpovědně zezadu. Až poté myslí na útočné pozice.
     
    16:07
    Před další reklamní přestávkou musel dávat pozor Marc-Andre Fleury. Nakonec po nepřehledné situaci na brankovišti přidržuje kotouč.
     
    15:33
    Sotva se stačili hráči Žraloků nadechnout třaskavé atmosféry v útočném pásmu, už se zase celá hra přesunuje na druhou stranu hrací plochy. Opravdu hodně vysoce nasazené tempo.
     
    14:55
    Hosté si příliš nevěděli rady s rozehrávkou přes modrou čáru, tak pouze nahodili puk po levém mantinelu. Nakonec z toho nebyla vůbec špatná pozice pro Patricka Marleaua.
     
    14:43
    Až teď je hra přerušena, Antii Niemi zakrývá kus černé gumy svou rukavicí. Této situaci ale nepředcházel žádný vážnější pokus Pittsburghu.
     
    14:13
    Ačkoli sledujeme hodně rychlý hokej z obou stran, zápas zatím není bohatý na počet šancí před oběma brankami. Gólmani zatím nemuseli řešit příliš horkých problémů.
     
    13:17
    Hraje se hodně bez přerušení a ze strany na stranu. Rozhodčí nechávají hru plynout, což může vyhovovat oběma celkům.
     
    12:42
    Dupuis zkusil rychlou přihrávku v útočném pásmu na Sidneyho Crosbyho, avšak druhý jmenovaný nezvládl zakončení a vystřelil hodně nepřesně z první.
     
    11:56
    Také Tyler Kennedy dostával útočné chutě při přechodu do útočné periody, ale ani v tomto případě nebyl podporován nikým ze spoluhráčů. Puk následně ztrácí.
     
    11:05
    Už se ale hraje také na druhé straně ledové plochy. Sutter děla nepříjemnost hned nadvakrát hosujícím bekům, ti zatím celkem s přehledem řeší problémové situace.
     
    10:09
    Obrovská šance Tomáše Hertla! Odchovanec pražské Slavie se za podpory Joea Thorntona řítil skoro sám na Fleuryho, ale domácí gólman jej ještě stihl včas vytlačit betonem z brankové čáry.
     
    09:22
    Další vhazování znamená opětovné dávání pozor pro Niemiho, domácí útočníci se dlouho motali nebezpečně s pukem kolem jeho branky. Až pak se Sharks podařilo vyhodit touš alespoň do střední třetiny.
     
    09:06
    Sledujeme první větší souboj o puk, kterého se účastní hned šest hráčů za brankou hostů. Následně si připisuje poměrně snadný zákrok lapačkou brankář Žraloků Antti Niemi a následuje první reklamní pauza.
     
    08:23
    Hned po konci oslabení se dopředu koňskou silou vrhá český útočník Tomáš Hertl. Jenže mu nikdo nepřijel na pomoc a o puk záhy velice rychle přišel.
     
    07:58
    To je ale z první domácí početní výhody vše. Až na jednu větší příležitost, kdy Penguins trefili tyč, se domácí do lepší pozice nedostali.
     
    07:17
    San Jose i nadále potvrzuje, že v této sezóně velice dobře brání svá oslabení. Už potřetí vyhazuje alespoň za polovinu kluziště.
     
    06:46
    Daleko nadějnější už byla další akce, po střelé z pravého kruhu trefuje Pittsburgh tyč!
     
    06:24
    Ale Tučňáci nezačali svou první početní výhodu v zápase příliš zdařile, Sharks se okamžitě podařilo osvobodit.
     
    05:58
    Na dvě minuty odchází na trestnou lavici John McCarthy. Provinil se hákováním, první přesilovka pro Penguins.
     
    05:49
    Větší problémy má s přechodem do útočného pásma zatím domácí Pittsburgh, ten si teď ale zahraje početní výhodu.
     
    04:55
    James Neal střílel přes dva bránící hráče, ale jeho pokus míří hodně nad úroveň horní tyče Niemiho branky.
     
    04:13
    Tomáš Hertl zkusil z pozice u pravé tyče nějakým způsobem vystřelit z otočky, nakonec kotouč letěl jen vzduchem a zařízení vůbec netrefil.
     
    03:32
    Domácí obránci musí dávat pozor, Sharks se už delší časový interval nebezpečně motají na území soupeře.
     
    03:07
    Další zákrok pro domácího ochránce svatyně. Po přihrávce od Couturera pálil na modré čáře Braun. Fleury ukrývá kus černé gumy ve své lapačce.
     
    02:51
    Desjardins dostal pěknou přihrávku na levý kruh, vypálil, avšak trefil pouze prostor za brankou Marca-Andre Fleuryho.
     
    02:11
    A parádní Niemiho zákrok bravým betonem, obrana Žraloků teď svému gólmanovi vůbec nepomohla.
     
    01:31
    Prnví větší šanci si u Niemiho levé tyče tvořil rychlík Sidney Crosby, ale jeho zakončení z úhlu netrefilo branku San Jose.
     
    00:46
    První protiútok se pokusi založit také domácí Pittsburgh, ale rychlá prřihrávka napříč středním pásmem je zastavena už na modré čáře.
     
    00:13
    Hned po úvodním vhazování se po puku natahovali hostující hokejisté ze San Jose, avšak první střelecký pokus končí těsně mimo pravou tyčku Fleuryho svatyně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V brance domácích bude dnes stát Marc-Andre Fleury, svatyni Žraloků se chystá podle očkeávání chránit Antti Niemi.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního online přenosu. Zápas mezi Tučňáky a Žraloky bude zajímavé sledovat třeba už jen proto, že oba týmy se spolu příliš často nepotkávají.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury – Engelland, Orpik, Maatta, Letang, Niskanen, Despres – Kunitz, Crosby, Dupuis – Jokinen, Sutter, Neal – Conner, Ebbette, Kobasew – Adams, Vitale, Megna

    San Jose Sharks: Niemi – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Hannan, Demers – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Kennedy, Pavelski, Havlát – McCarthy, Desjardins, Sheppard.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (13 + 8)
    Martin Havlát (SJS) (2 + 3)
     
    Vzájemné zápasy

    Je to už déle než dva celé roky, co se Pittsburgh a San Jose potkali. Při tom posledním střetu, který proběhl 3. listopadu roku 2011 v Kalifornii, byli o něco málo více úspěšní San Jose Sharks. Žraloci ten večer zvítězili 4:3 po nájezdech.
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Tučňáci už několik sezón po sobě patří k tomu nejlepšímu, co směsice klubů NHL nabízí. Pittsburgh dává o své kvalitě znát od počátku ročníku 2013/2014. Pokud bychom brali pořadí v celé lize, jsou Penguins umístěni až za svým následujícím soupeřem ze San Jose, avšak 39 bodů jím stačí na aktuální vládnutí ve Východní konferenci. Musí ovšem dávat pozor, druzí Boston Bruins ztrácí na svého soka na východě pouze jediný bod. Velkou úspěšnost mají hráči s tučňákem na dresu také ve své divizi, tam jejich barvy zdobí skvělý náskok devítí bodů před Washingtonem. Zatím poslední střetnutí odehráli Penguini na ledě New York Islanders, kde dokázali zvítězit v prodloužení.

    O tom, kdo vede produktivitu Pittsburghu, snad ani nemůže být pochyb. Opět skvěle střelecky naladěný útočník Sidney Crosby (15 + 23), který vede nejen statistiky mezi svými spoluhráči, ale i bodování celé soutěže. Nemusíme chodit ve stejné tabulce bodování příliš daleko, abychom našli Crosbyho ruského spoluhráče jménem Jevgenij Malkin (7 + 30). Tomu se sice ze začátku tolik nedařilo, ale postupně se rozjel a nyní ztrácí pouze jeden kanadský bod na Sidneyho Crosbyho. V brance Penguins se naposledy objevil Marc-Andre Fleury. Dokáže hvězdná sestava týmu z Pensylvánie zářit i nadále?
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci se snaží vyvrátit prognózy, které byly zvolávány na základě výsledků z přechozích let. San Jose totiž většinou začalo nový ročník jako jeden z nejlepších kádrů v lize, nakonec ale ještě muselo bojovat o postup mezi nejlepší osmičku v konferenci. Těžko říct, jak si Sharks budou stát v taubulce po konci základní části. Ale nyní mají výtečnou formu, vždyť jsou v tuto chvíli druhým nejlepším klubem v celé National Hockey League, když ztrácí jediný bod na první Chicago Blackhawks. San Jose tedy logicky vévodí i své Pacifické divizi, má v ní náskok rovné dva body na Anaheim Ducks. Poslední duel odehrál tým z Kalifornie mezi mantinely kanadské tradice Toronto Maple Leafs, kde Žraloci zvítězili 4:2.


    Statistiky kanadského bodování se, co se pořadí hráčů týče, v posledních kolech příliš neměnily. I nadále je první zkušený forvard Joe Thornton (5 + 25), který se zatím vžívá hlavně do role nahrávače na góly. Pouze o dva body méně má na svém kontě Logan Couture (10 + 18). Stěžovat na svůj přínos pro tým si ale nemohou ani Patrick Marleau (12 + 14) či Joe Pavelski (9 + 17). A na jedno jméno pochopitelně nesmíme zapomenout. Český mladík Tomáš Hertl (13 + 8) dosáhl nejvíce vstřelených branek svého týmu a k tomu nejlepší statistiky ze všech nováčků NHL. K tomu všemu skvělým výkonem pomáhá finský gólman Antti Niemi. Pokud udrží svou aktuální formu až do konce zimy, určitě si může zachytat i na olympiádě, přestože konkurence mezi brankáři Suomi je obrovská.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Dupuis (Orpik, Crosby), 23. Megna (Despres), 26. Kunitz (Crosby, Neal), 28. Kunitz (Neal, Crosby), 44. Letang (Maatta, Vitale) – 30. Hertl (Thornton, Burns)


    Pittsburgh Penguins: Fleury – Engelland, Orpik, Maatta, Letang, Niskanen, Despres – Kunitz, Crosby, Dupuis – Jokinen, Sutter, Neal – Conner, Ebbette, Kobasew – Adams, Vitale, Megna
    San Jose Sharks: Niemi (41. Stalock) – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Hannan, Demers – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Kennedy, Pavelski, Havlát – McCarthy, Desjardins, Sheppard

    Rozhodčí: Wes McCauley, Greg Kimmerly – Bryan Pancich, Tony Sericolo
    bahis siteleri