Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Barys – Chabarovsk 8:2 (kon.) | Petrohrad – Ufa 1:2 (kon.) | Riga – Lev 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 28.12.2013, 10:00 • Arena-Ugra (5 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek dne. (12:27:54)
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely na branku: 7:23 (26:47)
    Vhazování: 12:11 (29:39)
    Nejvíce času na ledě:
    JUG: Ilari Melart – 8:37
    SIB: Andrej Plechanov – 8:29
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    JUG: Ilari Melart – 25:19
    SIB: Andrej Plechanov – 22:29
     
    Domácí Jugra nakonec své těsné vedení ubránila a zvítězila 2:1. Do dvoubrankového vedení dostal Jugru v 56. minutě Savinainen, ale hned minutu na to překonal do té doby nepřekonaného Birjukova Ožiganov. Jasnou hvězdou zápasu byl brankář Jugry Michail Birjukov, který ze 47 střel Sibiru inkasoval jen jednou!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ani Savinainenovi se nepodařilo trefit odkrytou klec, vypadá to však, že už to domácím nebude muset vadit.
     
    59:10
    Zrovna když se vydal hostující branář na střídačku, ujížděl také Smoleňák, měl však za zády obránce Sibiru, proto netrefil branku.
     
    58:48
    Trenér Dmitrij Kvartalnov si vyžádal oddechový čas.
     
    58:48
    Andrej Plechanov (SIB) musel zahákovat soupeře, který by jinak možná dal branku, jež by definitivně rozhodla. Je však jasné, že šance na vyrovnání jsou nyní znovu daleko menší.
     
    58:30
    Do konce třetí třetiny zbývá 90 vteřin, uvidíme, zda se hosté odhodlají k power-play.
     
    57:56
    Kutuzov se natahoval po puku, který proletěl přes Birjukovovo brankoviště!
     
    57:40
    Na druhé straně udržel bodové naděje pro svůj celek Běspalov, který kryl štiplavou ránu Smoleňáka z pravého kruhu.
     
    57:20
    Birjukov musel předvést důležitý zákrok proti Něstěrovovi, který si s pukem na holi najel na pravý kruh.
     
    56:15
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ovšem máme tu ještě zápletku! Birjukovo koouzlo je prolomeno, ale tohle byl opravdu velice šťastný gól v podání hostujícího celku. Než puk skončil v brance byl dvakrát tečován o chrániče hostujících hráčů! Posledním, koho se kotouč dotkl, byl IGOR OŽIGANOV! Asistence: Dmitrij Monja.
     
    55:30
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    A je zřejmě rozhodnuto! Novosibirsk nevyužil šest přesilovek v řadě, ovšem Jugra touto naskytnutou šancí nepohrdla. Smoleňákovu rána Běspalov vyrazil jen před sebe, kde už na dorážku číhal VELI-MATTI SAVINAINEN! Asistence: Ilari Melart, Tomáš Starosta.
     
    55:21
    Igor Ignatuškin (SIB) teď výrazně komplikuje svému týmu situaci. Za hákování je totiž na dvě minuty vyloučen.
     
    54:32
    Na druhé straně však kvality domácího brankáře prověřil Jonas Enlund, který se v dnešním utkání už několikrát objevil v dobré střelecké pozici.
     
    54:12
    Kirill Djakov pouze nahodil kotouč do útočného pásma, tam se za ním vydali dva útočníci Jugry. Domácí jsou rádi za každou ušetřenou vteřinku.
     
    53:23
    Po delší časové odmlce se musel zahřát Nikita Běspalov, který čelil střele z levého kruhu, kterou na něj vyslal jeho jmenovec Nikita Gusěv.
     
    52:44
    Nyní je sice kotouč opět mimo hrací plochu, ještě než ale opustil led, byl tečován jedním z hráčů Novosibirsku, proto teď nikdo z kádru Jugry vyloučen není.
     
    52:06
    Karamnov udržel v oblíčení protihráčů kotouč a z rohu kluziště jej nahodil na branku Jugry. Michail Birjukov ale pomocí své hole odrazil puk do bezpečných prostorů.
     
    51:28
    Kudročovu jedovatou ránu od modré čáry obětavě zblokoval Igor Magogin, kapitán domácího mančaftu.
     
    51:22
    Hosté navyšují svůj tlak. Gubin si najel před branku, kam se také odrazil kotouč. Jen přesnější zakončení chybělo k vyrovnání.
     
    50:56
    Kugryševovo nahození se odrazilo do brankoviště, kde se najednou strhl boj o kotouč. Birjukov dlouho neměl puk v dohledu, až jej však zahlédl skočil po něm jako tygr! Michail Birjukov je zatím jasnou hvězdou zápasu.
     
    50:29
    Kudroč si na modré čáře ukazoval, že by chtěl dostat kotouč, nakonec se však ke střele odhodlal už Ignatuškin. Jako tomu bylo zatím ve všech případech, tak i teď drží kotouč ve své moci Michail Birjukov.
     
    49:28
    Nyní se nepovedla nahrávka Gubinovi, který poslal kotouč na zakázané uvolnění. Buly tak bude před brankářem Nikitou Běspalovem.
     
    49:00
    Vitalij Karamnov, bývalý hráč pražského Lva, se pokusil nahodit kotouč na branku Birjukova z protoru okolo modré čáry. Přes několik těl se ale puk až ke strážci svatyně Jugry nedostal.
     
    48:22
    Koskirantovi nahrávka na Gubina nevyšla, a tak se kotouče chopili domácí. Ani ti se však s pukem na holi moc dlouho v útočném pásmu neohřáli.
     
    47:22
    Puk se po nahození Sitnikova odrazil za pomoci teče jednoho z hostů do ochranné sítě. Poté se už poněkolikáté v zápase dostal do menšího konfliktu Radek Smoleňák.
     
    46:45
    Lehterä nahodil z otočky kotouč na branku, puk se odrazil za klec Birjukova, kde se jej chopil Enlund. Ten chtěl bleskově zastrčit černou gumu za tyčku, Birjukov měl ale beton včas na svém místě!
     
    45:29
    Dvě velké šance na obou stranách! Nejprve posílal kotouč do brankoviště Gubin. Kotouč ale proletěl brankovištěm bez toho, aniž by ses jen někdo dotknul. Následně se ocitl tváří v tvář Michail Žukov proti Běspalovovi. S bekhendovým blafákem ale nebyl úspěšný!
     
    44:47
    Mužstvo trenéra Olega Davydova přežilo i toto oslabení, a tak Jugra stále vede o jednu branku.
     
    44:40
    Koskiranta nabral kotouč na svou hůl, prohnal se okolo pravého hrazení a nacpal se až do brankoviště. Birjukov ale ani nyní branku nedostal, a to i přesto, že do něj ještě najel Něstěrov.
     
    44:12
    Mojnovu nahrávku nahrávku domácí obrana vystihla a poslal kotouč až do pásma hostujícího celku.
     
    43:31
    Kristán Kudroč, jeden z nejvyšších mužů celé ligy, napálil od modré čáry kotouč směrem na Birjukova. Ten ale na střelu viděl, a tak ji v pohodě cyhtil.
     
    42:47
    Ať se domácí zlobí, jak chtějí, budou to znovu oni, kdo obsadí volné mésto na trestné lavici. Stephen Dixon (JUG) je na trestné lavici už podruhé a je třetím hráčem zápasu, který dostává dvě minuty za zdržování. Šestá přesilovka pro Sibir v řadě!
     
    42:15
    Sibir působí už dlouho dobu aktivnějším dojmem, jeho hře však chybí něco navíc, a to jsou vstřelné branky.
     
    41:18
    Birjukov si musel ve druhé minutě třetí části připsat další zákrok. Vypadá. že bude muset odvést stejně dobrou práci jako v uplynulých dvo třetinách, pokud chce Jugra pomýšlet na tři body.
     
    40:45
    Hosté dlouho měli puk na svých hokejkách, když se však chtěli vydat do útočného pásma, ztratili kotouč už ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 6:15 (17:22)
    Vhazování: 6:15 (16:25)
    Nejvíce času na ledě:
    JUG: Ilari Melart – 7:15
    SIB: Alexander Kutuzov – 6:23
     
    Novosibirsk měl ve druhém dějství možnost zahrávat další tři přesilovky, ty se ale hostujícímu mužstvu vůbec ale vůbec nedaří. Je však pravdou, že Sibir byl ve druhé části lepším týmem a jen díky výbornému Birjukovovi je ve vedení Jugra.

    Třetí část začne zhruba v 11:47.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Kňazev se snažil najít před brankou najíždějícho kapitána Magogina, to se mu díky pozornosti hostujících obránců ovšem nepodařilo.
     
    39:15
    Michail Birjukov si musel ve druhé části připsat už 16. zákrok!
     
    39:01
    Je ohlášena posledí minuta druhé třetiny, v útočném pásmu operuje tým Novosibirsku.
     
    38:29
    Nechybělo moc a domácí mohli jít do šaten za dvoubrankového vedení! Zpoza branky se odrazil kotouč na hůl Savinainena, ten ale nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou.
     
    37:34
    Žukov našel svou nahrávkou mezi kruhy připraveného Chvostova, jeho rána ale neměla dostatečné parametry na to, aby Běspalova dostatečně ohrozila.
     
    36:51
    Gusěv je na ledě, a to znamená, že Jugra bez velkých problémů přežila i páté za sebou jdoucí oslabení.
     
    36:14
    Dalším vyhozením se prezentoval Sitnikov, hosté musejí zase začínat až ze své obranné třetiny.
     
    35:32
    Ne, Sibiru to v přesilové hře opravdu nejde. Nyní se po vysokém puku na modréčáře natahoval Andrej Plechanov. Kotouč nakonec spadl až do neutrální zóny.
     
    34:51
    Popáté za sebou bude trestnou lavici zahřívat hráč Jugry. Tentokrát je to Nikita Gusěv (JUG), který jednoho ze soupeřů podrazil svou hokejkou.
     
    34:28
    Dobrý střelecký pokus Fina Lehteräho, který pálil z pravého kruhu. Birjukov je zatím však bezchybný, nyní zapracovala jeho vyrážečka.
     
    33:54
    Buljanskij má výborné držení kotouče, nyní se otočil ke dvěma hráčům zády a k černé gumě je vůbec nepustil. Tím, že byl ale zády k protihráčům, byl i zádům k brance. Nahrát se mu nepovedlo, proto o puk nakonec přišel.
     
    33:17
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění, první formace hostujícího týmu se tak musí přestěhovat zpět do obranného pásma.
     
    32:39
    Teď zahrozila Smoleňákova lajna. Právě po střele českého forvarda se puk odrazil na pravý kruh ke slovenskému zadákovi Starostovi, po jeho ráně je kotouč v ochranné síti.
     
    32:20
    Michail Birjukov dlouhou dobu, ještě předtím než na něj vůbec nějaká střela přiletěla, udělal univerzální rozklek. Domácí brankář měl nakonec opravdu štěstí, že jej kotouč trefil přesně do hrudi.
     
    31:48
    Monja neměl proti trojnásovbné přesile soupeře téměř žádnou šanci, a tak o kotouč v útočném pásmu svého celku přichází.
     
    31:08
    Vydalo to, že si Žukov vypracuje nějakou střeleckou pozici, zpoza branky se mu ale nepovedlo vyháčkovat. U puku je Kutuzov a svou další akci mohou začít hosté.
     
    30:22
    Arťom Buljanskij nabral na pravém křídle velice dobrou rychlost, v těsné blízkosti brankáře Běspalova se pokusil o střelu bekhendem, prostor mezi třemi tyčemi ale minul.
     
    30:00
    Karamnovův pokus z otočky ani k brance Birjukova nedoletěl.
     
    29:07
    Ani tato početní výhoda nebyla přetavena ve vyrovnávací branku, Melart opouští vrátka trestné lavice a je zpátky na ledové ploše.
     
    28:38
    Je otázka, zda by si Novosibirk raději nepřál hrát celou dobu raději ve hře pět na pět. Nyní totiž musel proti nepříjemné střele Kňazeva zasahovat Nikita Běspalov.
     
    27:57
    Po řadě nahrávek vybídl Enludn ke střele Kugryševa, ten ale nedokázal na levém kruhu trefit letící kotouč. Domácí se posléze dokázali osvobodit.
     
    27:07
    Počtvrté v řadě jsou vyloučeni hráči domácího mančafta. Tentokrát usedá na trestnou lavici Ilari Melart (JUG).
     
    26:19
    Smoleňák si natáhl puk do středu hřiště, jeho následná rána ale neměla takové parametry, že by mohla ohrozit Nikitu Běspalova.
     
    26:08
    Poté, co puk opustil hrací plochu, přichází na řadu reklamní přestávka. Ta přijde určitě vhod oběma mužstvům, zejména však domácím, kteří musejí od začátku třetiny čelit velkému náporu ze strany Sibiru.
     
    25:30
    Mužstvo z města Chanty-Mansijsk je opět kompletní.
     
    24:54
    Po střele Lekomceva zasáhnul svým zákrokem Birjukov, jenže puk se potom odrazil od brusle jednoho z obránců Jugry zpět do brankoviště. Byl to Enlund, který mohl srovnat, jenže Birjukov neinkasoval ani teď.
     
    23:59
    Dělovka z mezikruží v podání Andreje Plechanova minula Birjukovovu klec jen o pár centimetrů. Následně se snažil ještě kotouč protlačil kolem tyče dnes velice aktivní Kugryšev. Beton domácího gólmana byl ale včas na svém místě.
     
    23:30
    Na řadu přichází další vyloučení na straně Jugry. Michail Žukov (JUG), jenž se asistencí podílel na zatím jediném gólu utkání, se provinil podražením.
     
    23:20
    Snad první zákrok v druhém dějství si připsal brankář Sibiru Nikita Běspalov, nyní musel zasahovat proti střeleckému pokusu Radka Smoleňáka.
     
    22:48
    Novosibisk je od začátku druhého dějstív jednoznačně lepším celkem, Birjukov si musel přpsat další zákrok, tentokrát proti střele finského střelce Jonase Enlunda.
     
    22:00
    Hráči obou mužstev po sobě v dnešním zápase opravdu jdou. Po sřele Ožiganova se do Birjukova navezli dva hráči Sibiru, kteří museli být z výsostného území domácí brankřáe vyklizeni pomocí tvrdé síly obránců Jugry.
     
    21:48
    Jugra už je v plném počtu, ani jedna z přesulovek tak zatím nebyla využita.
     
    21:31
    Už méně jak půl minuty chybí do konce vyloučení Tjuljapkina, navíc šetří cenné vteřiny ve středním pásmu Sitnikov.
     
    20:53
    Výborný zákrok Michaila Birjukova, který se včas přesnul proti pokusu Dmitrije Kugryševa, jenž už má dnes na svém kontě snad třetí nebo čtvrtou střelu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11:7
    Vhazování: 10:10
    Nejvíce času na ledě:
    JUG: Ilari Melart – 8:34
    SIB: Andrej Plechanov – 6:40
     
    První třetina už je minulostí. Zatím není k vidění špatná podívaná, fanoušci už se dočkali i početné bitky. Ani jednomu z celků se nedaří hra v přesilových hrách. Sibir podržel v dvojnásobném oslabení brankář Běspalov, ovšem ten si poté vybral slabší chvilku, když z velkého úhlu inkasoval gól z hole Tjuljapkina. Jugra tak po první třetině vede 1:0.

    Druhá část začne přibližně v 10:55.
     
    19:48
    Ještě před zazněním první sirény putuje na trestou lavici střelec zatím jediné branky zápasu Michail Tjuljapkin (JUG)
     
    19:46
    Sannikov nebyl daleko od vyrovnání! Birjukov už byl na zemi, jenže hostující útočník trefil pouze boční síť!
     
    19:29
    Nyní Birjukova prověřil střelou z pravého kruhu Kutuzov, na spravném místě ve správný čas však byla vyrážečka domácího brankáře.
     
    19:01
    Necelou minutu před koncem prvního dějství se však bude po zakázaném uvolnění vhazovat přávě před domácím gólmanem.
     
    18:44
    Novosibrsk se v posledních minutách zvedl, chtěl by ještě do konce první třetiny vyrovnat se svým soupeřem skóre. Birjukov ale zatím za svá záda nehodlá pustit ani jednu střelu.
     
    17:55
    Birjukov střelu z levého křidla vyrazil jen do brnakoviště, kde se po dorážce sápal Dmitrij Monja, ten ale ve velké příležitosti netrefil poskakující kotouč.
     
    17:10
    Další ránu má na svědomí Kugryšev, Birjukov, který má zkušenosti i z ruské reprezentace, zatím drží čisté konto.
     
    16:20
    Kapitán hostujícího mužstva se pokusil vyzrát na Birjukova střelou z úhlu, nemohl však uspět. Na druhou stranu se naopak hnal Gusěv, který měl po levé ruce ještě Jakubova, nahrávku na něj se mu nepodařilo prostrčit.
     
    15:19
    Domácí jsou opět v plném počtu.
     
    14:55
    Michail Birjukov zatím v dnešním utkání moc práce neměl a stejně tomu tak bylo, když na něj vystřelil Kugryšev, jenž se svým pokusem z úhlu zřejmě neměl příliš mnoho šancí na úspěch.
     
    14:22
    Hosté se však v přesilovce trápí stejně jako domácí, zatím nevypadá, že by tato herní činnost znamenala pro jeden z týmů výhodu.
     
    13:19
    Vzápětí přichází na řadu další vyloučení, to má na svědomí hráč Jugry Kirill Kňazev (JUG), který se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí.
     
    12:39
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Ovšem teď si Nikita Běspalov svou pověst z posledních okamžiků značně pokazil! MICHAIL TJULJAPKIN dojel nahozený kotouč a z rohu kluziště jej nahodil na hostující klec. Běspalov si nepohlídal místo u tyče, což pro něj znamenalo pohromu. Jugra vede 1:0! Asistence: Michail Žukov, Michail Jakubov.
     
    08:00
    I Kutuzov už je zpět na ledě, početní výhody dnes jako by nejsou šálkem čaje ani jednoho z mužstev.
     
    11:20
    Hosté už jsou ve čtyřech a Běspalov si musel připsat další přesný zákrok. Maskovaný muž v brance Novosibirsku hrál v posledních momentech hlavní roli.
     
    10:40
    Velká šance domácího celku, po kterém se kotouč odrazil od tyče na Běspalovův beton, odkud ho ale nikdo z domácích hráčů nedokázal dorazit do sítě.
     
    10:00
    Vyloučen je také Kutuzov (SIB), to bude pro Běspalova ještě peklo!
     
    09:53
    Přesilové hře Jugry chybí střelba, místy až moc přihrávek dělá podle mého názoru škodu. Nakonec se do střely opřel Mlart, jenže Běspalov si ji v klidu pohlídal.
     
    09:10
    Na trestné lavici Novosibirsku sedí tři hráči, naopak na domácí jen jeden. To znamená, že Jugra hraje přesilovku pět na tři! Pět minut dostali za bitku Vitalij Karamnov (SIB), Veli-Matti Savinainen (JUG). Dvouminutovým trestem je navíc potrestán Kristián Kudroč (SIB).
     
    09:00
    Po sérií přihrávek se do puku opřel Starosta, jehož pokus vyrazil brankář Sibiru jen před sebe. O dorážku se pokusil Savinainen, ovšem i jeho pokus Běspalov kryl. Hráči Jugry ale začali do hostujícího brankáře šťourat, proto jej jeho spoluhráči začali bránit. Vznikla z toho téměř hromadná bitka. Rozhodčí si musí napsat všechny "trestance".
     
    08:22
    Dixon nabil na levý kruh Savinainenovi, ten se do puku opřel z první, Běspalov byl ale na svém místě v pravý čas, proto se zkrocením kotouče neměl potíže.
     
    08:01
    Vyloučen je i jeden z hráčů Novosibirsku, a to konkrétně Dmitrij Kugryšev (SIB), který ze svého obranného pásma vyhodil kotouč na tribunu.
     
    07:28
    Sibir se provinil zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před brankáře Nikitu Běspalova, který dnes dostal přednost před finským reprezentantem Mikko Koskinenem.
     
    07:00
    Ani jeden z celků si zatím nedokázal vytvořit nějakou větší šanci, se kterou by měl jeden z brankářů výraznější problém.
     
    06:19
    Bulanskij si vyměnil kotouč s Chlyncevem. První jmenovaný poté na sebe natáhl dva hráče, čímž chtěl svého spoluhráče uvolnit, přihrávka Bulanského však následně přesná nebyla.
     
    05:33
    Dixon už je zpátky na ledové ploše, první početní výhoda se Novosibirsku vůbec nepovedla, domácí mužstvo se s klidem ubránilo.
     
    04:55
    Sibiřané byli při svém přechodu modré čáry nepřesní, bylo jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    04:41
    Dalším hráčem Jugry, který posílá kotouč až za branku Běspalovova, je český útočník Radek Smoleňák.
     
    18:44
    Novosibirsk dlouho kombinoval před Birjukovem, ovšem ten nemusel ani jednou zasahovat, proto se Jugra po chvíli osvobozuje.
     
    03:33
    Stephen Dixon (JUG) udeřil Kugryševa vysokou holí do obličeje, což rozhodčím dnešního střetnutí nemohlo uniklo, a tak nás čeká první přesilovka zápasu. Tu budou režírovat hostující hokejisté.
     
    02:35
    Kirill Kňazev se pokoušel najít zpoza branky někoho, kdo má oblečenou stejnou barvu dresu jako on. Toho však nedocílil, kotouč mířil jen na hole kráčů Novosibirsku.
     
    02:02
    Novosibirsku se nepovedlo rozehrát tak, jak by si představoval. Píská se zakázané uvolnění, bude se vhazovat před brankářem NIkitou Běspalovem.
     
    01:36
    Michail Žukov se snažil vymanit z rohu kluziště, což se mu sice povedlo, ovšem puk už v jeho vlastnictví nebyl.
     
    01:00
    Naopak si musel první zákrok připsat Běspalov, který vytáhl Enludnovu ránu z pravého kruhu mimo svou branku.
     
    00:24
    Po vyhraném buly se hráči Novosibirsku vydali zkusit své štěstí do pásma Jugry, ovšem hráči domácího celku byli včas na svém místě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše. Až dozní ruská hymna, neubde nic bránit tomu, aby utkání začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kuzněcov) – Melart, Starosta, Sokolov, Chvostov, Djakov , Tjuljapkin, Šefer, Šviděnko – Dixon, Smoleňák, Savinainen – Magogin (C), Bulanskij, Chlyncev – Gusěv, Jakubov, Žukov – Sitnikov, Kňazev, Jacenko.Trenér: Oleg Davydov.

    HK Sibir Novosibirsk: Běspalov (Koskinen) – Plechanov, Kudroč, Kuzutov, Alexejev, Ožiganov, Lekomcev, Karavajev – Lehterä, Enlund, Kugryšev – Kopejkin (C), Koskiranta, Něstěrov – Sannikov, Monja, Gubin – Ignatuškin, Romanov, Šumakov – Karamnov. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.

    Rozhodčí: Běljajev, Sojn – Majtak, Pronskich.
     
    Zdravím milovníky Kontinentální hokejové ligy! I dnes je tu porce zápasů z nejlepší evropské hokejové soutěže a jedním z nich bude i klání mezi celky Jugrou Chanty-Mansijsk a HK Sibirem Novosibirsk. Utkání startuje už v 10:00.
     
    JUGRA CHANTY-MANSIJSK:
    Jugře v loňském ligovém ročníku utekla účast v play-off jen o chlup, na devátém místě ji chyběly tři body na osmou příčku. V probíhající sezóně to však s mužstvem z města Chanty-Mansijsk vypadá ještě daleko hůře. Jugra je momentálně na 13. místě Východní konference a celkově je třetím nejhorším celkem KHL. Na pozice, které zajišťují účast ve vyřazovací části, ji momentálně chybí 13 bodů. Z posledních třech zápasů navíc vyšla Jugra na prázdno. Proti Novosibirsku už Jugra nevyužije služeb českého beka Marka Trončinského, který odešel do Slovanu Bratislava. V kádru Jugry byl druhým nejproduktivnějším hráčem.

    Poslední tři zápasy Jugry:
    Jugra – Vladivostok 2:3
    Jugra – Chabarovsk 2:3
    Jugra – Magnitogorsk 1:6

    Nejproduktivnější hráči Jugry:
    Vitalij Sitnikov (U) – 17 bodů (9+8), 37 zápasů
    Michail Zhukov (U) – 13 bodů (4+9), 36 zápasů
    Jonas Andersson (U) – 12 bodů (7+5), 22 zápasů
     
    HK SIBIR NOVOSIBIRSK:
    V loňské sezóně se Sibir probojoval do play-off ze sedmé pozice Východní konference a momentálně se mužstvo ze Sibiře drží na stejné příčce. S 59 body má devítibodový náskok před osmým Omskem a desetibodový náskok před devátým Čeljabinskem. Naopak každá výhra může Sibiřany posunout nahoru, pátý a šestý celek mají totiž jen o bod více. V prosinci se ale Novosibirsku moc nedaří, ze sedmi duelů získal jen 6 bodů.

    Poslední tři zápasy Novosibirsku:
    Omsk – Novosibirsk 3:2
    Astana – Novosibirsk 3:4
    Jekatěrinburg – Novosibirsk 1:0 s.n.

    Nejproduktivnější hráči Novosibirsku:
    Jori Lehterä (U) – 30 bodů (7+23), 34 zápasů
    Jonas Enlund (U) – 25 bodů (14+11), 37 zápasů
    Dmitrij Kugryšev (U) – 23 bodů (11+12), 38 zápasů
     
    ČESKOSLOVENSKÉ ZASTOUPENÍ:
    Tomáš Starosta (O), SVK – Jugra
    Radek Smoleňák (U), CZE – Jugra
    Kristián Kudroč (O), SVK – Jugra
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 13. Tjuljapkin (Žukov, Jakubov), 56. Savinainen (Melart, Starosta) – 57. Ožiganov (Monja)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kuzněcov) – Melart, Starosta, Sokolov, Chvostov, Djakov , Tjuljapkin, Šefer, Šviděnko – Dixon, Smoleňák, Savinainen – Magogin (C), Buljanskij, Chlyncev – Gusěv, Jakubov, Žukov – Sitnikov, Kňazev, Jacenko.Trenér: Oleg Davydov.
    HC Sibir Novosibirsk: Běspalov (Koskinen) – Plechanov, Kudroč, Kuzutov, Alexejev, Ožiganov, Lekomcev, Karavajev – Lehterä, Enlund, Kugryšev – Kopejkin (C), Koskiranta, Něstěrov – Sannikov, Monja, Gubin – Ignatuškin, Romanov, Šumakov – Karamnov. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.

    Rozhodčí: Běljajev, Sojn – Majtak, Pronskich

    Diváci: 2 200
    bahis siteleri