Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Barys – Chabarovsk 8:2 (kon.) | Petrohrad – Ufa 1:2 (kon.) | Riga – Lev 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 28.12.2013, 10:00 • Arena-Ugra (5 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Zrovna když se vydal hostující branář na střídačku, ujížděl také Smoleňák, měl však za zády obránce Sibiru, proto netrefil branku.
     
    58:48
    Trenér Dmitrij Kvartalnov si vyžádal oddechový čas.
     
    58:48
    Andrej Plechanov (SIB) musel zahákovat soupeře, který by jinak možná dal branku, jež by definitivně rozhodla. Je však jasné, že šance na vyrovnání jsou nyní znovu daleko menší.
     
    57:56
    Kutuzov se natahoval po puku, který proletěl přes Birjukovovo brankoviště!
     
    56:15
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ovšem máme tu ještě zápletku! Birjukovo koouzlo je prolomeno, ale tohle byl opravdu velice šťastný gól v podání hostujícího celku. Než puk skončil v brance byl dvakrát tečován o chrániče hostujících hráčů! Posledním, koho se kotouč dotkl, byl IGOR OŽIGANOV! Asistence: Dmitrij Monja.
     
    55:30
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    A je zřejmě rozhodnuto! Novosibirsk nevyužil šest přesilovek v řadě, ovšem Jugra touto naskytnutou šancí nepohrdla. Smoleňákovu rána Běspalov vyrazil jen před sebe, kde už na dorážku číhal VELI-MATTI SAVINAINEN! Asistence: Ilari Melart, Tomáš Starosta.
     
    55:21
    Igor Ignatuškin (SIB) teď výrazně komplikuje svému týmu situaci. Za hákování je totiž na dvě minuty vyloučen.
     
    51:22
    Hosté navyšují svůj tlak. Gubin si najel před branku, kam se také odrazil kotouč. Jen přesnější zakončení chybělo k vyrovnání.
     
    50:56
    Kugryševovo nahození se odrazilo do brankoviště, kde se najednou strhl boj o kotouč. Birjukov dlouho neměl puk v dohledu, až jej však zahlédl skočil po něm jako tygr! Michail Birjukov je zatím jasnou hvězdou zápasu.
     
    46:45
    Lehterä nahodil z otočky kotouč na branku, puk se odrazil za klec Birjukova, kde se jej chopil Enlund. Ten chtěl bleskově zastrčit černou gumu za tyčku, Birjukov měl ale beton včas na svém místě!
     
    45:29
    Dvě velké šance na obou stranách! Nejprve posílal kotouč do brankoviště Gubin. Kotouč ale proletěl brankovištěm bez toho, aniž by ses jen někdo dotknul. Následně se ocitl tváří v tvář Michail Žukov proti Běspalovovi. S bekhendovým blafákem ale nebyl úspěšný!
     
    44:40
    Koskiranta nabral kotouč na svou hůl, prohnal se okolo pravého hrazení a nacpal se až do brankoviště. Birjukov ale ani nyní branku nedostal, a to i přesto, že do něj ještě najel Něstěrov.
     
    42:47
    Ať se domácí zlobí, jak chtějí, budou to znovu oni, kdo obsadí volné mésto na trestné lavici. Stephen Dixon (JUG) je na trestné lavici už podruhé a je třetím hráčem zápasu, který dostává dvě minuty za zdržování. Šestá přesilovka pro Sibir v řadě!
     
    38:29
    Nechybělo moc a domácí mohli jít do šaten za dvoubrankového vedení! Zpoza branky se odrazil kotouč na hůl Savinainena, ten ale nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou.
     
    34:51
    Popáté za sebou bude trestnou lavici zahřívat hráč Jugry. Tentokrát je to Nikita Gusěv (JUG), který jednoho ze soupeřů podrazil svou hokejkou.
     
    27:07
    Počtvrté v řadě jsou vyloučeni hráči domácího mančafta. Tentokrát usedá na trestnou lavici Ilari Melart (JUG).
     
    24:54
    Po střele Lekomceva zasáhnul svým zákrokem Birjukov, jenže puk se potom odrazil od brusle jednoho z obránců Jugry zpět do brankoviště. Byl to Enlund, který mohl srovnat, jenže Birjukov neinkasoval ani teď.
     
    23:30
    Na řadu přichází další vyloučení na straně Jugry. Michail Žukov (JUG), jenž se asistencí podílel na zatím jediném gólu utkání, se provinil podražením.
     
    20:53
    Výborný zákrok Michaila Birjukova, který se včas přesnul proti pokusu Dmitrije Kugryševa, jenž už má dnes na svém kontě snad třetí nebo čtvrtou střelu.
     
    19:48
    Ještě před zazněním první sirény putuje na trestou lavici střelec zatím jediné branky zápasu Michail Tjuljapkin (JUG)
     
    19:46
    Sannikov nebyl daleko od vyrovnání! Birjukov už byl na zemi, jenže hostující útočník trefil pouze boční síť!
     
    17:55
    Birjukov střelu z levého křidla vyrazil jen do brnakoviště, kde se po dorážce sápal Dmitrij Monja, ten ale ve velké příležitosti netrefil poskakující kotouč.
     
    13:19
    Vzápětí přichází na řadu další vyloučení, to má na svědomí hráč Jugry Kirill Kňazev (JUG), který se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí.
     
    12:39
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Ovšem teď si Nikita Běspalov svou pověst z posledních okamžiků značně pokazil! MICHAIL TJULJAPKIN dojel nahozený kotouč a z rohu kluziště jej nahodil na hostující klec. Běspalov si nepohlídal místo u tyče, což pro něj znamenalo pohromu. Jugra vede 1:0! Asistence: Michail Žukov, Michail Jakubov.
     
    10:40
    Velká šance domácího celku, po kterém se kotouč odrazil od tyče na Běspalovův beton, odkud ho ale nikdo z domácích hráčů nedokázal dorazit do sítě.
     
    10:00
    Vyloučen je také Kutuzov (SIB), to bude pro Běspalova ještě peklo!
     
    09:10
    Na trestné lavici Novosibirsku sedí tři hráči, naopak na domácí jen jeden. To znamená, že Jugra hraje přesilovku pět na tři! Pět minut dostali za bitku Vitalij Karamnov (SIB), Veli-Matti Savinainen (JUG). Dvouminutovým trestem je navíc potrestán Kristián Kudroč (SIB).
     
    09:00
    Po sérií přihrávek se do puku opřel Starosta, jehož pokus vyrazil brankář Sibiru jen před sebe. O dorážku se pokusil Savinainen, ovšem i jeho pokus Běspalov kryl. Hráči Jugry ale začali do hostujícího brankáře šťourat, proto jej jeho spoluhráči začali bránit. Vznikla z toho téměř hromadná bitka. Rozhodčí si musí napsat všechny "trestance".
     
    08:01
    Vyloučen je i jeden z hráčů Novosibirsku, a to konkrétně Dmitrij Kugryšev (SIB), který ze svého obranného pásma vyhodil kotouč na tribunu.
     
    03:33
    Stephen Dixon (JUG) udeřil Kugryševa vysokou holí do obličeje, což rozhodčím dnešního střetnutí nemohlo uniklo, a tak nás čeká první přesilovka zápasu. Tu budou režírovat hostující hokejisté.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 13. Tjuljapkin (Žukov, Jakubov), 56. Savinainen (Melart, Starosta) – 57. Ožiganov (Monja)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kuzněcov) – Melart, Starosta, Sokolov, Chvostov, Djakov , Tjuljapkin, Šefer, Šviděnko – Dixon, Smoleňák, Savinainen – Magogin (C), Buljanskij, Chlyncev – Gusěv, Jakubov, Žukov – Sitnikov, Kňazev, Jacenko.Trenér: Oleg Davydov.
    HC Sibir Novosibirsk: Běspalov (Koskinen) – Plechanov, Kudroč, Kuzutov, Alexejev, Ožiganov, Lekomcev, Karavajev – Lehterä, Enlund, Kugryšev – Kopejkin (C), Koskiranta, Něstěrov – Sannikov, Monja, Gubin – Ignatuškin, Romanov, Šumakov – Karamnov. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.

    Rozhodčí: Běljajev, Sojn – Majtak, Pronskich

    Diváci: 2 200
    bahis siteleri