NY Rangers – Detroit 1:0 (kon.) | Philadelphia – Nashville 3:4 (2:3 po s.n.) | Ottawa – Montreal 4:5 (po pr.)
Tampa – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Florida – San Jose 0:3 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:4 (kon.)
Minnesota – Edmonton 4:1 (kon.) | Dallas – Boston 2:4 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:5 (kon.)
Colorado – New Jersey 2:1 (2:0 po s.n.) | Arizona – Vancouver 1:0 (kon.)
konec
Minnesota Wild
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Pátek 17.01.2014, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    A vzápětí je domácí Haula ještě vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    58:34
    Na druhé straně zase akci dva na jednoho řešil Zucker pasem na Heatleyho, tomu se ale puk zamotal a nedokázal vystřelit! Zívala na něj už ale hodně odkrytá branka...
     
    58:24
    Eberle obkroužil celé pásmo, zbavil se dvou hráčů a bekhendem vystřelil těsně vedle!
     
    50:33
    Pominville dostal od modré nabito na levém křídle, vypálil, jeho ránu Scrivens neudržel a proto ještě zkoušel dorážet Heatley! Scrivens ale nakonec situaci ustál.
     
    50:01
    Marinčin podrazil Haulu a je vyloučen na dvě minuty. Přidá Minnesota pátou branku?
     
    44:45
    Ale svoji šanci dostanou i Olejáři. Za hákování se na tresntou lavici usadí Brodziak.
     
    43:32
    Niederreiter tečoval střílenou přihrávku od modré čáry těsně nad Scrivensovu branku!
     
    41:58
    A aktivita domácích vede k přesilovce. Faulu se dopustil Perron a dostává dvě minuty za držení.
     
    40:08
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní vstup Wild a patrně asi definitivní tečka za plány hostů na vyrovnání. Uvidíme. Zucker se hned po buly dostal k puku, vyměnil si ho s Heatleym a ten mu jej krásně nasrevíroval před odkrytou klec, kde už JASON ZUCKER neměl problém doklepnout puk. Obrana hostů asi byla ještě v šatně. Asistence: Dany Heatley a Charlie Coyle.
     
    38:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A je to už 3:1. Teď se ten důraz vyplatil. Fontaine zatáhl puk do pásma, našel před brankou Brodziaka, ten ještě puk za Scrivense neprocpal, jenže gumový nesmysl dál poskakoval po výstroji gólmana hostů a dojíždějící JUSTIN FONTAINE jej doslova dotlačil za brankovou čáru. Asistence: Kyle Brodziak a Matt Cooke.
     
    36:45
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí jdou opět z nenápadné akce do vedení. Z pravého křídla vypálil dělovku NATE PROSSER, Scrivens sice máchl lapačkou, jenže puk se v ní neudržel a propadl za jeho záda. Asistence: Jason Pominville.
     
    36:13
    Fontaine hledal bekhendem před brankou najetého Granlunda, ten byl sice pod tlakem, ale přesto se dostal ke střele. Ta však mířila mimo.
     
    27:54
    Brodziak dnes zatím nemá štěstí, opět po zmatcích Edmontonu mohl z otočky překvapit Scrivense, ale i tentokrát si debutant v brance hostů dokázal poradit!
     
    26:49
    Nejistá obrana Edmontonu teď málem inkasovala v přesilovce, Cooke vypíchl puk obráncům hostů, předložil jej Brodziakovi, ale ten sám před Scrivensem bekhendem neuspěl!
     
    26:30
    Kuemper zaváhal za vlastní brankou, upadl a klec zůstala na moment zcela prázdná, hosté ale jeho chybu nedokázali potrestat.
     
    26:05
    První přesilová hra druhé části. Haula naprosto zbytečně hákoval ve vlastním útočném pásmu Perrona a Edmonton bude mít výhodu jednoho muže na ledě.
     
    24:50
    Cooke mezi kruhy vypálil švihem, Scrivens kryje!
     
    24:00
    Brodin vypálil do chumlu hráču před Scrivensem, puk se odrazil od gólmana mimo něj, ale na na blízku byli jen hostující hráči.
     
    22:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to byl až komický moment, po kterém hosté vyrovnávají. JORDAN EBERLE se zmocnil puku u mantinelu, vybruslil si až do střelecké pozice na kruhy, oba bránící hráči čekali přihrávku, takže zalehli na led a tak měl Eberle volnou cestu k pohodové a přesné střele. Bez asistence.
     
    21:15
    A znovu Brodziak, který se po přihrávce zpoza branky dostal sám před Scrivensem do zakončení, ale poskakující puk netrefil dobře!
     
    19:40
    Brodin nebezpečně nahazoval od mantinelu před branku hostů, najíždějící hráči však byli pokryti.
     
    12:35
    Mitchell se z ničeho nic dostal k odraženému puku a z první pálí, Scrivens ale jeho pokus kryje!
     
    12:14
    Vylučuje se na obou stranách. Ve středním pásmu totiž po předchozím konfliktu propukla bitka mezi Jonesem a Veilleuxem a oba kohouti odcházejí na pět minut vychladnout.
     
    10:36
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí jdou z ničeho nic do vedení. Granlund využil chyby hostující obrany, zmocnil se za brankou puku, předložil jej najetému JASONOVI POMINVILLOVI a ten bekhendovým blafákem otevřel skóre. Asistence: Mikael Granlund a Marco Scandella.
     
    05:49
    Po vzájemném souboji ve středním pásmu jsou souběžně vyloučeni Perron s Brodziakem, takže se pokračuje 5 na 4 ve prospěch hostů. Perron inkasoval dvě minuty za držení, Brodziak za hákování.
     
    04:37
    Cooke teď po kontaktu s gólmanem Scrivensem putuje za nedovolené bránění na trestnou lavici.
     
    03:25
    Suter vypálil od modré čáry a Coyle tečoval puk jen těsně nad horní tyčku!
     
    02:23
    Následuje přesilovka Minnesoty. Bělov inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:25
    Hosté nejprve postupovali ve třech na dva obránce, ale puk ztratili a na druhou stranu se naopak řítila dvojice Cooke a Brodziak, ale první jmenovaný akci dva na jednoho zakončil jen ne příliš důraznou střelou. Scrivens si věděl rady.

    Robin Mana

    Branky a nahrávky: 11. Pominville (Granlund, Scandella), 37. Prosser (Pominville), 39. Fontaine (Brodziak, Cooke), 41. Zucker (Heatley, Coyle) – 23. Eberle


    Minnesota Wild: Kuemper – Suter, Brodin, Scandella, Prosser, Ballard, Stoner – Niederreiter, Granlund, Pominville – Heatley, Coyle, Zucker – Cooke, Brodziak, Fontaine – Veilleux, Haula, Mitchell
    Edmonton Oilers: Scrivens – Ference, J. Schultz, N. Schultz, Bělov, Petry, Marinčin – Hall, Nugent-Hopkins, Gagner – Jakupov, Arcobello, Eberle – Perron, Gordon, Hendricks – Gazdic, Smyth, Jones

    Rozhodčí: McCauley, Martell – Nowak, Pancich

    Diváci: 18 037
    bahis siteleri