Čerepovec – N.Novgorod 4:5 (po pr.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 4:0 (kon.)
Atlant – Dynamo Moskva 1:3 (kon.) | Petrohrad – Viťaz 4:1 (kon.) | Riga – Novosibirsk 2:3 (kon.)
HC Slovan – Vladivostok 1:6 (kon.) | Lev – Chabarovsk 3:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 17.01.2014, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Ve třetí třetině šlápli hosté na plyn a z nastalé převahy vytěžili branku, která se ukázal býti vítěznou. Sibir tak zcela zaslouženě zdolal Dinamo Riga, a to v poměru 3:2. Lotyšský celek si dnes vybral slabší den, což ilustrují i statistiky střetnutí. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 8:29
    Vhazování: 15:26 (20:41:58)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Zakázané uvolnění Rigy. Vhazovat se bude před Sedláčkem, který se vrací zpět do brány. O vítězi utkání je rozhodnuto.
     
    59:35
    Sibir se řítil za rozhodující brankou, avšak nahození srazil domácí zadák.
     
    58:54
    Kotouč je ve středním pásmu, domácí budou muset začít znovu.
     
    58:30
    Riga to zkouší v šesti, Sedláček míří na střídačku!
     
    58:15
    Sedláček přerušuje hru. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře, což Sibiru vyhovuje. Lodivod Rigy si bere oddechový čas. Co svému týmu naordinuje?
     
    57:43
    Něstěrov z uctivé vzdálenosti těsně míjí rižskou svatyni. Domácím už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    57:03
    Kopejkin se snažil doslova silou vůle dotlačit za ležícího Sedláčka před branko use povalující kotouč. Domácí mág si ale poradil a přerušil hru.
     
    56:23
    Útok Dinama zastavuje postavení mimo hru. Fanoušci jsou s hrou svých miláčku značně nespokojeni, což dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    55:20
    Stále stejný scénář. Riga ve svém obranném pásmu nahání rychlejší protihráče. Zatím se jí alespoň daří potlačit technickou vyspělost hostí.
     
    54:09
    Kugryšev z téměř nulového úhlu Sedláčka nezaskoči, domcáí se poté osvobodili vyhozením. Novosibirsk se ve třetí třetině prezentuje skutečně ve velkém stylu.
     
    53:12
    Přece jenom se nyní dostala Riga do pásma, kterého však zanedlouho pět pozbyla. Další rozehrávka končí icingem. Buly před Sedláčkem.
     
    52:06
    Sibir je stále lepší, domácí se nemohou vymanit z tlaku. Takto se k vyrovnání zcela jistě nedopracují.
     
    51:08
    Opět hosté nikým nehlídáni před Sedláčkem, táhlou střelou se prezentoval Něstěrov. Domácí gólman se ale zaskvěl. Stále častější příležitosti Sibiru jsou důsledkem pootevřené obrany Rigy, které již nic jiného nezbývá.
     
    50:03
    Zakázané uvolnění Rigy vrací hru zpět před její branku. Jindy kombinačně velmi dobře vybavenému lotyšskému celku tato přednost dnes chybí.
     
    49:26
    Koskiranta se v mezikruží sápal do zakončení, ale byl tvrdě zastaven domácím obránce. Riga musí zabrat, čas na vyrovnání se nemilosrdně krátí. Dinamo navíc stále tahá za kratší konec.
     
    48:50
    Riga je znovu pod tlakem, hosté při svém počínáí půsboí klidnějším dojmem. Lehké nahození nyní Sedláček raději urkývá do lapačky. Po komerční přestávce se bude vhazovat po levici českého muže v masce.
     
    47:50
    Sibir je skutečně opět lepším celkem, nyní uháněl do dalšího přečíslení. Sedláček si ale vybruslil a celou situaci bez větších potíží zvládl.
     
    46:40
    Hosté v plném počtu. Sibir tak může navázat na dobrý vstup do třetí periody.
     
    46:02
    Prakticky poprvé hosté vyhodili přes všechny čáry. Závěr oslabení hrají velmi dobře, Riga se nemůže probít přes střední pásmo.
     
    45:58
    Proti dělovce Wilsona a následné dorážce se vyznamenal Bespalov, díky kterému Novosibirsk stále drží těsné vedení.
     
    45:15
    Ozolinš sjel do do předbrankového prostoru a pokusil se zakončit. Hosté jej ale obrali o kotouč. Vyhodit se ale Sibiru nepodařilo, Dinamo i nadále kombinuje.
     
    44:40
    Převaha Novosibirsku je místy až drtivá. Nyní ale bude o jednoho muže v poli oslaben. Za sekání odchází pykat Alexander Něstěrov (SIB).
     
    43:28
    Hosté jsou při chuti, i nadále setrvávají v útočním pásmu, kde ale žádné nebezpečí nevytváří. Územní převaha však Sibiru momentálně stačí.
     
    42:38
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nyní se již Novosibirsk prosadil. Přečíslení dvou na jednoho zakončuje přesnou střelou nad lapačku Sedláčka OLEG DUBIN. Klání tak má znovu náboj. Asistence: Stepan Sannikov.
     
    42:06
    Další závar před domácím mágem, avšak Ignatuškin se nedokázal rychle zorientovat. Domcáí se poté chopili puku a uklidnili hru.
     
    41:08
    Alexej Kopejkin měl na holi vedoucí branku. Po chybné rozehrávce Rigy se ujal kotouče, sjel si nra pravou stranu ledové plochy a vyslal střelu tahem. Sedláček ale tento pokus přizvedl do ochranné sítě.
     
    40:28
    Ve středím pásmu byl kotouč sražen do hlediště. Právě v této neutrální zóně se bude vhazovat, konkrétně ve středovém kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhý třetina byla téměř totožnou kopií periody předchozí. I po odehrání čtyřiceti minut svítí na světelné tabuli nerozhodný stav, obě mužstva vsítila po jedné brance. Která z družin nakonec v tomto bojovném duelu urve body? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 8:23
    Vhazování: 8:21
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Perioda se dohrává v obranném pásmu Sibiru, kde hosté kontrolují kotouč. Pravděpodobně se již vidí ve vyhřátých kabinách.
     
    38:41
    Sannikov se po přejezdů do pásma pokusil vypálit přes domácího obránce. Kus gumové pryže byl ale sražen do ochranné sítě za brankou Rigy. Buly po levici Sedláčka.
     
    37:38
    Hostující zadák nyní doslova sestřelil Kyla Wilsona, který se v bolestech svíjí na ledové ploše. Není divu, jednalo se skutečně o tvrdou ránu. Domácí borec se ale nakonec zvedá a za potlesku plných ochozů odjíždí na střídačku.
     
    36:32
    Lehterä byl při přechodu modré čáry příliš rychlý, pomezní sudí hru pro ofsajdové postavení přerušil. Buly v neutrální zóně, Riga se zatím brání velmi dobře.
     
    36:18
    Sedláčka ale smolná branka neovlivnila. Tentokráte se znovu blýskl jistým zákrokem proti táhlé střele od pravého mantinelu.
     
    35:35
    Hosté si zahrají přesilovou hru, na trestnou lavici totiž putuje Gregors Pujacs (RIG).
     
    35:15
    Sibir právě vstřelil branku!
    Takovýto obdržený gól si Sedláček zcela jistě za rámeček nedá. Nutno ale podotknout, že domácí zadák změnil směr letu kotouče. Šťastným střelcem z mezikruží se stal ALEXEJ KOPEJKIN. Asistence: Jegor Martynov.
     
    34:13
    Dinamo stupňuje aktivitu, v další solidní pozici se octil Paul Szczechura. Ani on ale nedokázal nalézt recept na Bespalova, který zasáhl vyrážečkou. Sibir poté vyhodil přes všechny čáry.
     
    33:36
    Pavlovs ihned po přejetí do pásma vypálil zápěstím, což ale gólman Novosibirsku předpokládal. Rána mu tak nenadělala příliš velké potíže.
     
    32:33
    Další prudký pokus končí v moci Bespalova. Bude se vhazovat po pravici hostujícího mága. Riga se nyní snaží pálit skutečně ze všech možných i nemožných pozic.
     
    32:09
    Po lehkém nahození, které Bespalov pohodlně uschoval, následuje komerční přestávka a nezbytná úprava ledové plochy.
     
    31:41
    Po chybě domácí obrany se k puku dostal Koskiranta. Hostující útočník ale tváří v tvář Sedláčkovi nedokázal s bleskovou střelou uspět. Dinamo nyní může svému brankáři poděkovat.
     
    30:47
    Opět se bojuje před Sedláčkem, Novosibirsk se prezentuje aktivním napadáním a rychlým bruslením, čímž uvádí Rigu do potíží.
     
    29:36
    Monja se pokusl obejít protihráče, který mu ale vlastním tělem vystavil tvrdou stopku. Hostující útočník se z ledové plochy zvedá jen velmi obtížně.
     
    28:57
    Riga ale neusnula na vavřínech a dokázala se osvobodit. Po následném ofsajdu Sibiru se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:58
    Sibir se snaží bleskově odpovědět, Kutuzov ale z mezikruží míjí branku, I nadále hosté zůstávají usazeni v obranném pásmu Rigy.
     
    27:12
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo se podruhé v dnešním utkání ujímá vedení. MAT ROBINSON vyslal od modré nepříjemnou ránu, která navzdory dotyku lapačky Bespalova skončila za brankovou čárou. Asistence: Marcel Haščák.
     
    26:39
    Domácí si svou aktivitou vybojovali přesilovou hru. Za držení obržel menší trest Maxim Ignatovič (SIB). Pokračovat se bude po krátké komerční přestávce. Podaří se Rize využít této výhody?
     
    25:34
    Darzinš zavezl puk do pásma, avšak těsně po přechodu modré čáry byl u levého mantinelu odzbrojen přistoupivším zadákem hostí.
     
    24:58
    Sotnieks přihrával velmi nepřesně, puk procestoval přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací zpět před Sedláčka, konkrétně se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    24:31
    Hosté kontrolují hru, Riga se z defenzivy vymaňuje spíše sporadicky.
     
    23:28
    Sibir je v úvodu druhé periody aktivnějším celkem. Po dalším pokusu z mezikruží musel Sedláček opět zasahovat. I nyní byl ale ve svém počání bezchybný. Buly v útočném pásmu Novosibirsku.
     
    22:16
    Znovu musel domácí mág předvést své umění, před brankou se totiž k dorážce dostal Dmitrij Monja. Hotující útočník ale svou druhou branku v utkání nepřidal.
     
    21:52
    Jakub Sedláček nyní kryje pokus Martynova z mezikruží. Puk poté raději podržel. Buly tak proběhne po jeho pravici.
     
    20:43
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Za hrubost putuje na trestnou lavici Sandis Ozolinš (RIG).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní dějství, které přineslo spíše bojovný hokej. Nejprve se ujala vedení Riga, avšak následně v přesilové hře hosté vyrovnali. Utkání je tak i nadále otevřené na obě strany. S čím aktéři dnešního duelu nastoupí do druhé třetiny? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 5:9
    Vhazování: 2:8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Domácí v plném počtu. Novosibirsk v této přesilové hře přílši nezahrozil, Riga předváděla kvalitní defenzivní práci.
     
    18:42
    Až nyní se Sibir zformoval, z čehož vyplynula dělovka od modré, se kterou si Sedláček poradil. Stejně tak i s dorážkou, o kterou se postaral Jori Lehterä. Buly po levici českého mága.
     
    17:55
    Riga vyhazuje, Sibir bude muset zahájit ofenzivní snažení zpoza vlastní brány.
     
    17:27
    Wilsona zastavil při přechodu útočné modré hvizd pomezního sudího, který správně viděl ofsajd. Domácí budou navíc o jednoho borce chudší Lauris Darzinš (RIG) je potrestán za nedovolené bránění.
     
    16:25
    V útočném pásmu se pro změnu nachází Dinamo, které chce znovu srhnout vedení na svou stranu. Již od začátku utkání ale obě mužstva sází především na defenzivu, ani tentokráte nenastalo před Bespalovem nebezpečí.
     
    15:53
    Sibir je po vstřelené brance na koni, o další ohrožení domácí brány, tentorkáte z téměř nulového úhlu, se pokoušel Koskiranta. Sedláček si ale prostor u levé tyče pohlídal a přerušil hru.
     
    14:57
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, vyloučení bude Jakuba Sedláčka hodně mrzet. Na prvotní ránu z pozice levého kruhu ještě domácí brankář stačil, avšak na dorážku, jejímž autorem byl DMITRIJ MONJA, byl již krátký. Asistence: Jori Lehterä, Jegor Martynov.
     
    14:36
    Domácí po tvrdé ráně Sibiru vyhazují přes všechny čáry. Hosté se budou muset do pásma propraovat znovu.
     
    13:47
    Puk byl nyní rižským mužem v masce vyhozen mimo hrací plochu. Hosté si tak zahrají přesilovou hru. Buly proběhne v obranném pásmu Rigy. Na řadě je opět komerční přestávka.
     
    12:35
    Sannikov se proháčkoval do pásma, objel branku a pokusil se vypálit. Kotouč se však skrze chumel hráčů v brankovišti k brankáři domácí družiny nedostala.
     
    11:37
    Novosibirsk se snaží odpovědět, avšak Riga je po vstřelené brance ještě více jistá, v obranném pásmu nedopouští žádné komplikace.
     
    10:21
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Do nahození z levé strany vložil hůl MARCEL HAŠČÁK, čímž jej usměrnil těsně nad levý beton Bespalova. Asistence: Gunars Skvorcovs, Paul Szczechura.
     
    09:34
    Touš je znovu u branky domácích, Rize se nedaří usadit v útočném pásmu. Ani tato početní výhoda se nejspíše nesetká s úspěchem.
     
    08:32
    Darzinš předvedl něco ze svého repertoáru, ihned po přejetí útočné modré si obhodil obránce hostí a střelou švihem důkladně protáhl Bespalova. Hostující brankář své mužstvo podržel.
     
    07:59
    Domácí si zahrají další přesilovou hru, Sibir je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    07:59
    Sibiru se nedaří přechod přes útočnou modrou, proto se musí uchylovat k nahazování. To se nyní opět nevyplatilo, je pískáno další zakázané uvolnění. Na řadě je první komerční přestávka.
     
    07:07
    Již po skončení přesilové hry měl dobrou šanci Paul Szczechura, který si z pozice levého kruhu sjel k brance a zcela sám před Bespalovem trefil těsně nad. V ochozech to jen zahučelo.
     
    06:22
    Darzinš helda před brankou postaveného Marcela Hossu, který ale na prudkou přihrávku nedosáhl. Puk poté zamířil až do středního pásma.
     
    05:37
    Riga poměrně dobře kombinovala, avša neméně kvalitní výkon v oslabení předvádějí také hosté, kteří nyní vyhodili přes všechny čáry.
     
    04:58
    Bude se poprvé vylučovat. Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Andrej Plechanov (SIB). Domácí tak mají slušnou příležitost.
     
    04:39
    Indrašis hledal před brankou některého ze svých spoluhráčů, ale tato nabídka nebyla vyslyšena.
     
    03:58
    Zatím sledujeme utkání plné nepřesností, ani jedno z mužstev se kombinační hrou neprezentuje. Jedná se spíše o festival bojovnosti o každý centimetr ledu.
     
    02:53
    Hosté uklidnili hru a pokusili se rozehrát. Nahozený kotouč ale dobruslili nejrychleji hokejisté Dinama, kteří tak mají opět puk na vlastních holích.
     
    02:11
    Kutuzovova tvrdá rána od modré jen prosvištěla kolem levé tyče. Hosté i nadále aktivně bojovali v útočném pásmu, ovšem neúspěšně.
     
    01:36
    Rovněž Riga se provinila zakázaným uvolněním, které vrací veškeré děni zpět před brankáře domácí družiny.
     
    01:05
    Riga dlouho svírala soupeře v obranném pásmu, kde ale nedokázala více zahrozit. Sibir se následně osvobodil.
     
    00:27
    Darzinš si sjel do mezikruží a střelou švihem donutil Bespalova k zásahu. Na druhé straně se musel proti střeleckému pokusu činit Jakub Sedláček. Buly po levici českého brankáře.
     
    00:07
    Hosté se po úvodním vhazování snažili vydat do útoku, avšak nepřesná rozehrávka skončila icingem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Sedláček (Tellqvist) – Lavinš, Ozolinš, Redlihs, Sotnieks, Robinson, Pujacs – Begovs, Svorcovs, Wilson, Dzerinš, Szczechura, Indrašis, Bukarts, Haščák, Pavlovs, Hossa, Darzinš, Bicevskis

    HK Sibir Novosibirsk: Bespalov (Orechov) – Karavajev, Plechanov, Ignatovič, Kutuzov, Martynov, Lekomcev, Ožiganov – Šumakov, Monja, Lehterä, Karamnov, Kugryšev, Gubin, Kopejkin, Enlund, Sannikov, Koskiranta, Ignatuškin, Něstěrov, Butuzov

    Rozhodčí: Naumov, Buljanov – Strelcov, Tarasov.
     
    Vše se již připravuje ke startu utkání, obě mužstva jsou nastoupena na modrých čarách, přičemž halou zní národní hymny. Nejprve ruská, poté se dostane také na lotyšskou.
     
    Češi a Slováci v akci

    Hosté představí novou posilu, českého obránce Josefa Hrabala, za domácí pak nastoupí slovenští útočníci Marcel Hossa a Marcel Haščák, připravena bude i brankářská dvojka týmu Jakub Sedláček.
     
    Vzájemné zápasy

    Na oba týmy dnes čeká druhý vzájemný duel v sezoně, ten první hraný na začátku října na ledě Sibiru vyhráli hráči Dinama v poměru 4:1.
     
    DINAMO RIGA

    Domácí tým je na tom v dosavadním průběhu soutěže o mnoho lépe než jeho dnešní sok, když se 77 body okupují čtvrtou příčku na Západě s minimální ztrátou na třetí Lev Praha. Hokejisté z lotyšského hlavního města si v poslední době připisují střídavé úspěchy, Rize se však daří vcelku pravidelně bodovat a i proto se letos mohou domácí fanoušci s velkou pravděpodobností opět těšit na boje o Gagarinův pohár.

    Poslední zápasy

    Dinamo Riga – Novokuzněck 4:3p
    Dinamo Riga – Vladivostok 2:5
    Čeljabinsk – Dinamo Riga 2:5

    Nejproduktivnější hráči

    Kyle Wilson 43 (16+27)
    Marcel Hossa 38 (20+18)
    Miks Indrašis 26 (11+15)
     
    SIBIR NOVOSIBIRSK

    Hostující celek se po 45 odehraných duelech nachází na šesté příčce tabulky Východní konference s desetibodovým náskokem na devátý Avangard Omsk. Sibir si v posledních pěti zápasech připsal na své konto tři výhry, poslední dva duely však tým prohrál a dnes se tak bude snažit vrátit na vítěznou vlnu.

    Poslední zápasy

    CSKA Moskva – Novosibirsk 3:2sn
    Slovan Bratislava – Novosibirsk 2:1sn
    Novosibirsk – SKA Petrohrad 4:0

    Nejproduktivnější hráči

    Jori Lehtera 35 (10+25)
    Dmitrij Kugryšev 29 (14+15)
    Jonas Enlund 25 (14+11)
     
    Příjemný podvečer při sledování online přenosu z utkání Kontinentální hokejové ligy mezi týmy Dinamo Riga a Sibir Novosibirsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 11. Haščák (Skvorcovs, Szczechura), 28. Robinson (Haščák) – 15. Monja (Lehterä, Martynov), 36. Kopejkin (Martynov), 43. Dubin (Sannikov)


    Dinamo Riga: Sedláček (Tellqvist) – Lavinš, Ozolinš, Redlihs, Sotnieks, Robinson, Pujacs – Begovs, Svorcovs, Wilson, Dzerinš, Szczechura, Indrašis, Bukarts, Haščák, Pavlovs, Hossa, Darzinš, Bicevskis
    HC Sibir Novosibirsk: Bespalov (Orechov) – Karavajev, Plechanov, Ignatovič, Kutuzov, Martynov, Lekomcev, Ožiganov – Šumakov, Monja, Lehterä, Karamnov, Kugryšev, Gubin, Kopejkin, Enlund, Sannikov, Koskiranta, Ignatuškin, Něstěrov, Butuzov

    Rozhodčí: Naumov, Buljanov – Strelcov, Tarasov
    bahis siteleri