Žilina – Trenčín 6:4 (kon.) | Banská Bystrica – Piešťany 2:3 (kon.) | Martin – Skalica 2:4 (kon.)
Nitra – Zvolen 1:0 (kon.) | Košice – Poprad 4:0 (kon.)
konec
HC Košice
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
HK Poprad
sk Neděle 02.02.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepším hráčom hostí je Lapšanský, z domácich je to Cebák. Ďakujeme za pozornosť. (19:16:06)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Neuveriteľné! Tak toto je derby o akom sa nám ani nesnívalo! Sme svedkami pästného súboja, ktorý predčil azda aj tie v NHL! Domáci Hrnka a hosťujúci Belluš zhodili rukavice, hra už bola dávno prerušená a ani rozhodcovia nemali odvahu do tohto vstúpiť. Obaja borci sa pripravili na boxerskú vložku, ktorej víťazom je domáci Tomáš Hrnka, ktorý zložil súpera k zemi. Belluš značne nervózny zo seba úplne stiahol dres a odhodil ho na striedačku. Emócie pracujú na 110% a diváci si stretnutie naplno vychutnávajú.
     
    59:02
    O víťazovi stretnutia je už definitívne rozhodnuté, košické útoky už môžu výsledok iba prikrášliť. Hostia sa ešte pokúsia o čestný zásah.
     
    58:45
    Hostia v plnom počte.
     
    58:29
    Domáci Svatoš sa predviedol! Ocitol sa pred bránkou, ale jeho sťahovačka v konečnom dôsledku na Sidora neplatila.
     
    58:02
    Hostia už medzičasom hrajú vo štvorici a bude sa im jednoduchšie dýchať.
     
    57:36
    Košičania sa do pásma síce vrátili, no nebolo im to nič platné. Strela Spilara letela mimo troch žrdí.
     
    57:10
    Hostia ukážkovo zvládajú dvojnásobnú početnú nevýhodu a puk za pukom vyhadzujú spred Sidora.
     
    56:45
    Hostia sa budú brániť v trojici! Na trestnej lavici Makovský sa previnil podrazením.
     
    56:30
    Košičania začali presilovku aktívne a sú nasťahovaní vo vlastnej útočnej tretine. Na súpera vytvárajú veľký tlak.
     
    55:45
    Bude sa vylučovať! Hostia sa budú musieť opäť brániť. Dve minúty za hákovanie dostáva Kurali, ale jeho trest si odpyká Kurali.
     
    54:55
    A výrazne mu pomáha aj košická defenzíva. Hostia to majú mimoriadne náročné a určite im situáciu nik nezávidí.
     
    54:12
    Hostia už zrejme svoju snahu o návrat zmenili aspoň na snahu o čestný zásah. To je ale mimoriadne náročná úloha, domáci gólman Staňa je zatiaľ stopercentný.
     
    53:47
    Domáci Hrnka vydoloval puk za vlastnou svätyňou a ponúkol ho spoluhráčom stojacim pred ňou. Tí ale úspešní neboli.
     
    53:15
    Stretnutie pokračuje naďalej zaujímavým hokejom. O víťazovi je už zrejme rozhodnuté, no Popradčania ešte uterák nevyťahujú.
     
    52:55
    Ale ani Košičanai v útoku nie sú zabńedbateľní. Sojčík sa rútil do protiútoku v tandeme so spoluhráčom, ale keď mu chcel prihrať, bolo už neskoro, Hostia prečítali túto akciu a gól z nej nie je.
     
    52:03
    Hostia už musia mať zo Staňu nočné mory! Košický gólman predvádza neuveriteľné zákroky, tentokrát sa premiestnil k ľavej žrdi, kam smeroval puk a všetko vyriešil.
     
    51:29
    Domáci v ďalšej gólovej šanci! Štrbák si vypracoval pozíciu, po ktorej mal pred sebou iba brankára a cloniaceho spoluhráča. Jeho tvrdá rana skončila na betóne Sidora.
     
    50:49
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. Presilovke súpera sa dokázali bezproblémovo ubrániť.
     
    50:19
    Poprad sa ale napokon predsa len dostal do pásma. Puk poletoval popred Staňu a do chvíle, kým ho skúsený gólman neschoval pod svoju lapačku.
     
    49:55
    Hosťom sa ale nie že nedarí zakončiť, im sa nedarí dokonca ani obsadiť pásmo. Na ľadovej ploche sledujeme jednoznačnú prevahu domácich, ktorí si užívajú posledné derby tejto základnej časti.
     
    49:23
    Hostia sa za pukom márne zúfalo naháňajú. Ich súper si plní defenzívne povinnosti stopercentne a nedovoľuje hosťom ani len zakončiť.
     
    48:59
    Košičania si so súperom robia čo chcú. Puk nedovoľujú Popradčanom udržať na hokejkách a na ľadovej ploche sa zrejme nečrtá žiadne prekvapenie.
     
    48:28
    Emócie pracujú naplno! Košičania si nenechajú skákať po hlave a frustrovaní hostia sa musia upokojiť. Bicek nahnevane v strede klziska sotil do súpera, za čo inkasuje dvojminútový tresť.
     
    47:39
    Košický gólman Rastislav Staňa si poradil s doterajšími všetkými pokusmi svojho súpera. Odchovanec z metropoly východu hrá v Košiciach iba druhý zápas po svojom príchode a smeruje za druhým čistým kontom!
     
    46:55
    Ale nedarí sa im. Poprad síce dostal puk do pásma, ale ľahké nahodenie od mantinelu nemohlo skúseného brankára vôbec ohroziť.
     
    46:10
    Košická defenzíva ale určite nie je neprekonateľná. Hostia sa ju pokúšajú oklamať po pravej strane popri mantineli.
     
    45:39
    V tejto tretine sme zatiaľ nevideli takmer žiadne zaujímavé situácie. Pri puku sú domáci, ale v útočnej tretine sa nemusia nikam bezhlavo tlačiť.
     
    44:59
    Stretnutie sa trochu upokojilo. Košičania sa nikam hrnúť nemusia a Popradčania takisto radšej bezhlavo neriskujú.
     
    44:12
    Domáci nevyužili túto početnú výhodu. Síce sa v nej usadili v pásme, ale nepodarilo sa im viackrát tvrdšie vypáliť a skóre ostáva nezmenené.
     
    43:42
    Košickí hráči sa síce do pásma vrátili, ale nepomohlo im to. Spilar si skúšal puk sklepnúť v medzikruží, no bez úspechu.
     
    43:10
    Domáci sa museli z pásma vysťahovať. Po zahodenej tutovke ich súper vypálil puk cez všetky čiary a musia sa poň vrátiť.
     
    42:37
    Bartánus snáď ani sám neverí tomu, čo teraz zahodil! Pred Sidorom stál úplne osamotený, ale puk nedokázal poslať za čiaru.
     
    42:12
    Hostia sa budú brániť. Paukovček sa previnil držaním.
     
    41:48
    Košičania v ďalšej skvelej pozícii! Bartoš si nakorčuľoval do pásma po pravej strane, ale jeho prudká rana minula priestor troch žrdí.
     
    41:07
    Poriadne to vrie i na opačnej strane. Sidor predvádza zákrok za zákrokom a určite to nemá jednoduché. Oba celky chcú hrať hokej a to sa ľuďom musí páčiť.
     
    40:38
    čaká nás ešte rozhodne zaujímavá porcia hokeja. Hostia sa ešte určite nevzdali a natlačili sa do zakončenia, po ktorom ale skóre ostáva nezmenené.
     
    40:12
    Úvodné buly záverečnej časti hry získali na svoje hokejky hostia a okamžite si to s pukom namierili do útoku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Je za nami ďalšia tretina východniarskeho derby. Tá sa v úvode nápadne podobala na prvú dvadsaťminútovku, ale jej druhá polovica presvedčila divákov o opaku a veľkej košickej útočnej sile. Domáci štyrmi gólmi v rozpätí piatich minút svojho súpera úplne sfúkli a Popradčania sa ešte nestačili ani spamätať. Pomer striel po dvoch tretinách je 25:21 v prospech Košíc.

    Tretia tretina začne približne o 18:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:15
    Medzičasom sa už začala posledná minúta tejto tretiny. Poprad sa snaží márne, puk je ďaleko od jeho útočnej tretiny a domáci sa už nikam neponáhľajú.
     
    38:55
    Situácia pre Poprad je kritická. Hostia sa aj napriek výbornému úvodu a prvej tretine nedokázali udržať a prehrávajú už vysokým rozdielom, na čo sa im vôbec nedarí zareagovať.
     
    38:14
    Košice dali gól!

    Toto hádam ani nie je možné! Spilar zatiahol puk do pásma popri mentineli, ukážkovo ho ponúkol krížnou prihrávkou k pravej žrdi, kde bol RICHARD JENČÍK a ten nechytateľne zakončuje a zvyšuje tak na 4:0 pre svoj tím. Asistencie: Gabriel Spilar a Peter Bartoš.
     
    37:46
    Poprad to má v týchto chvíľach mimoriadne náročné, ale hostia sa s problémom pasujú bravúrne, Usadili sa v pásme, kde sa snažia prekvapiť Staňu. Ten je ale výrazne proti.
     
    37:01
    Košice dali gól!

    A problém je ešte väčší! Poprad sa zosypáva ako stavebnica a nepozornosť defenzívy využíva po prudkej strele aj MATEJ ČEŚÍK. Asistencie si na svoje konto pripisujú Juraj Cebák a Peter Sojčík.
     
    36:12
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte a vylúčenie ich môže poriadne mrzieť. Košičania sú im vzdialení už na dva góly a to je v Steel aréne veľký problém.
     
    35:41
    Košice dali gól!

    Košičania sa ale do pásma vrátili a MAREK KOLBA sa predviedol ukážkovým zakončením. Puk si zastavil na modrej čiare, počkal si na vhodný okamih a nechytateľne zakončil do pravého horného rohu Sidorovej bránky. Asistencie: Jiří Bicek a Marek Svatoš.
     
    35:23
    Košičania sa síce v úvode presilovky usadili v pásme a z ich strany to vyzeralo na veľký tlak, ale následne si príliš nerozumeli a Klouček na modrej čiare neudržal puk.
     
    34:57
    Vylúčenia hostí! Poprad si komplikuje situáciu Sýkorovou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    34:15
    Domácich tento presný zásah nabudil a hrnú sa do ďalšieho zakončenia. Bartoš šprintoval do medzikružia, ale puk sa k nemu napokon nedostal a tak bola akcia bez zakončenia.
     
    33:26
    Košice dali gól!

    Rozhodcovia sa radili pomerne dlho, ale gól napokon platí. JIŘÍ BICEK je úspešným strelcom, ktorý operoval pri ľavej žrdi Sidorovej svätyne a puk sa práve od jeho hokejky dostal za bránkovú čiaru. Asistencie: Marek Svatoš a Marek Kolba.
     
    33:26
    Košičania dali gól! Rozhodcom sa ale situácia nepozdáva a bude sa telefonovať.
     
    33:15
    Hostia v plnom počte. V úvode vlastnej početnej nevýhody sa bránili dobre, v jej závere už ale mali so závarom pred Sidorom menšie problémy. Všetko ale napokon dopadlo v ich prospech a pokračujú v pätici.
     
    32:48
    Domáci to ale teraz vymysleli dobre! Bol to zrejme Svatoš, kto si nakorčuľoval do pravého kruhu, získal puk na hokejku, ale zakončením iba zvýšil úspešnosť Sidora.
     
    32:26
    Košičanom sa to ale predsa podarilo. Dostali sa síce do pásma, no tam sme až na jeden nepresvedčivý strelecký pokus nevideli nič nebezpečné a Popradčania puk opäť vysúvajú.
     
    31:59
    Košickí hokejisti sa pokúšajú vrátiť do pásma. Puk musia zbierať až spoza vlastnej svätyne a to ich značne spomaľuje.
     
    31:36
    Košičania sa v úvode početnej výhody udržali v pásme, ale nie nadlho. Puk nahodený pred bránku sa nikomu z hráčov v modrých dresoch nepodarilo tečovať a hostia to potrestali vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    31:15
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Drábek.
     
    30:45
    /Poprad ale stále odmieta opustiť útočné pásmo! Hostia pritlačili súpera pred vlastným gólmanom a ten sa musí mať na pozore.
     
    30:12
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. Dokázali sa ubrániť, aj keď najmú v závere oslabenia s tým mali menšie problémy.
     
    29:30
    Hiostia pokračujú vo svojej aktivite v útočnom pásme. Rastislav Staňa si pripísal ďalší úspešný zákrok, ale opäť to bolo po nedôraznej strele, po akej vo väčšine prípadov gól diváci nevidia.
     
    29:12
    Poprad sa dostal k priamemu ohrozeniu Staňu! Košičania pohotovo ustúpili a ľahké nahodenie do priestoru troch žrdí netečovali a tak brankár nemal absolútne žiaden problém so zákrokom.
     
    28:49
    Popradčania sa nasťahovali do pásme pred Staňu, no tam sa im nedarí nič vymyslieť. Domáci hokejisti sa zatiaľ dobre bránia a vytláčajú pokusy súpera.
     
    28:20
    Poprad hrá už niekoľko sekúnd v plnom počte a môže tak využiť vlastnú početnú výhodu. zatiaľ sa mu to nedarí.
     
    27:59
    Hrá sa vo štvoriciach na oboch stranách, ale neprináša to ani jeden zaujímavý moment. Puk je iba v okolí stredového kruhu a odtiaľ góly nepadajú.
     
    27:33
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Domáci Štrbák to prehnal v súboji pravdepodobne s Krotákom a inkasuje dvojminútový trest za napadnutie.
     
    27:02
    Košičania sa síce do pásma vrátili, ale nevedia tam nič vymyslieť. Deyl to skúsil strelecky, no stále bez úspechu.
     
    26:47
    V samom úvode presilovky Košíc sa domáci usadili v útočnom pásme, ale nič nedokázali vymyslieť a tieniaci hráči boli pred bránkou zbytočne. Poprad prečítal ich pokus o rozohrávku a puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    26:16
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Dinda.
     
    25:46
    Brankár Staňa si na svoje konto musel pripísať ďalší zákrok. V tejto chvíli je to už jeho šestnástky. Na opačnej strane Sidor zasahoval v 14 prípadoch.
     
    25:03
    Košičnaia už medzičasom hrajú v plnom počte, ale brániť sa musia aj naďalej. Popradskí hokejisti sa rozbehli a tlačia domácich.
     
    24:39
    Teraz to ale nebolo až tak bezproblémové! V samom závere vlastnej početnej výhody sa hostia natlačili do pásma a pred bránku sa predral Paločko, ktorý ale puk tečoval iba do výstroje Staňu.
     
    24:16
    Situácia sa opakuje. Poprad sa dostal do útočnej tretiny, ale dlho sa tam nezdržal. Puk opäť letí až za Sidora a Košičania sa bezproblémovo bránia.
     
    23:49
    A Poprad sa musí z pásma vysťahovať. Hostia sa nevedeli dostať k streleckému zakončeniu a domáci hokejisti ich za to potrestali vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    23:12
    Poprad sa síce usadil v pásme, ale nie sme svedkami streleckého zakončenia. pri zadnom mantineli si na puk počkal Sýkora a krížnou prihrávkou sa pokúsil nájsť spoluhráčov, ale bezúspešne.
     
    22:45
    Košičania sa budú brániť! Na trestnej lavici je na dve minúty za podrazenie Cebák.
     
    22:27
    To ale neprichádza. Hostia sú síce v útočnom pásme, ale tam sa im nedarí strelecky ohroziť Rasťa Staňu.
     
    21:59
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte a tlačia sa do útoku. Popradskí hokejisti by sa takisto radi dostali do nebezpečného zakončenia.
     
    21:34
    Domáca Steel aréne len tak skíkla! Košičania sa v samom závere presilovky dostali do nebezpečného zakončenia, na ktorého konci bol ale ukážkový zákrok SIdora.
     
    21:03
    Boj ale dlho netrval. Košičania ani len nevystrelili na bránku hostí a Popradčania puk odpaľujú cez všetky čiary.
     
    20:36
    Košičania sa museli dostať do pásma, o čo sa postaral Bicek. Ten zaviezol puk na opačnú polovicu ľadovej plochy a tam sa oň začína veľký boj.
     
    20:10
    Úvodné buly získali na svoje hokejky domáci hokejisti, ale v rozohrávke si vôbec nerozumeli a dopustili sa zakázaného uvoľnenia. Pripomeňme, že Košičania dohrávajú presilovku počas Lapšanského vylúčenia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina stretnutia je za nami, no gól sme počas týchto dvadsiatich minút nevideli. Oba celky si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí, ale na ich konci boli gólmani, ktorí doposiaľ predvádzajú stopercentné zákroky. Pomer striel po prvej dvadsaťminútovke je 12:10 v prospech Košíc.

    Druhá tretina začne približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:35
    Bude sa prvýkrát v stretnutí vylučovať! Hosťujúci Adam Lapšanský sa previnil hákovaním.
     
    19:02
    Medzičasom sa nám už začala posledná minúta tejto tretiny. Košičania stupňujú svoj tlak a usadili sa v útočnom pásme.
     
    18:36
    Domáca hala len tak zhíkla! Košičania sa opäť raz dostali do peknej príležitosti, ale na jej konci bol opäť raz iba Sidor. Ten nedovolil Bartošovi umiestniť puk do svojej siete.
     
    18:02
    Hostia sa dokonca dostali aj do útoku, ale skončil podobne ako tie košické. Bez presnosti v zakončení, ktorú spôsobila defenzíva súpera.
     
    17:35
    Poprad ukážkovo odoláva domácim hokejistom. Na ľadovej ploche vôbec nevidieť rozdiel medzi prvým a štvrtým celkom tabuľky, zápas je veľmi vyrovnaný.
     
    16:55
    V útoku sa prezentoval aj Jenčík. Puk sa pokúšal sklepnúť si na vlastnú hokejku v medzikruží, ale nebol úspešný. Proti trojici brániacich sa Popradčanov nemal veľa šancí.
     
    16:37
    Priaznivcov Košíc mohol potešiť Matúš Chovan. Nakorčuľoval si do zakončenia spoza brániacich hráčov, ale jeho pokus bol napokon zrazený a Sidora nemohol prekvapiť.
     
    15:59
    Medzičasom sa nám začala už posledná päťminútovka tejto tretiny, ale gól sme v nej stále nevideli. Diváci na to už reagujú pokrikom.
     
    15:29
    Pomer striel je aktuálne 8:7 v prospech domácich. To iba svedčí o vyrovnanosti duelu.
     
    14:42
    Skúsili to aj Košičania, ale oni boli podobne neúspešný. V týchto chvíľach sa na hracej ploche hráči iba naháňajú za pukom, chýba tomu súvislejšia akcia.
     
    14:02
    Poprad sa dostal až pred Staňu, ale ten si pripísal iba jednoduchý zákrok, keď puk nahodený do svojho bránkoviska bezproblémovo odvrátil.
     
    13:37
    Hra je veľmi vyrovnaná, ale v týchto chvíľach nie nebezpečná. Tlak nemožno pripísať ani jednému z celkov, pretože tímy si puk iba prehadzujú zo strany na stranu.
     
    12:59
    Hra sa teraz vôbec neprerušuje a oba celky musia striedať počas nej. Diváci vidia rýchly hokej, ktorý sa presúva zo strany na stranu.
     
    12:19
    Bartánus si nakorčuľoval pred Sidora a čakal prihrávku. Puk síce smeroval do oblasti, kde spomínaný hráč stál, no napokon letel iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    11:58
    Teraz sa Košičania pokúsili o ďalší útočný vpád, ale už bez streleckého zakončenia. O puk prišli pri pravom mantineli.
     
    11:29
    Hra sa nám poriadne rozprúdila a slušne zaplnená Steel aréna sa rozhodne nudiť nemôže. Všetky doterajšie šance oboch tímov stroskotali na gólmanoch, ktorí sú dnes ukážkoví.
     
    10:49
    Zahanbiť sa ale nenechali ani hostia a rýchly brejk mohol rovnako skončiť gólom! Na konci akcie bol Mlynarovič, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku a ležiaceho Staňu, ale domáci gólman predviedol svoje nespočítateľné skúsenosti a neuveriteľným zákrokom zabraňuje gólu.
     
    10:13
    Košičania to poriadne roztočili! Po zahodenej Sojčíkovej tutovke sa nám teraz zdalo, že po Bicekovom zakončení zvonila za Sidorom dokonca konštrukcia bránky!
     
    09:47
    Peter Sojčík je pri chuti! Situácia bola takmer navlas rovnaká jeho poslednému útočnému vpádu, kedy sa sám rútil na gólmana. Teraz to dopadlo rovnako, Sidor sa predviedol ukážkovým zákrokom.
     
    08:59
    Domáca aréna len tak zhíkla! Bartánus si nakorčuľoval pred bránku a švihol hokejkou, no puk preletel iba pár centimetrov od pravej žrde Sidora.
     
    08:23
    Hosťom sa ale vôbec nedarí. Puk síce dostanú spred Sidora, ale ďalej majú s prienikom veľký problém. Košičania im vôbec nedovolia vystreliť.
     
    07:53
    Poprad ale rozhodne neprišiel body do Košíc odovzdať. Hostia vybojovali puk pri mantineli vo vlastnej obrannej tretine a pomaly zakladajú protiútok.
     
    07:15
    Hra sa nám poriadne rozprúdila. Po "oťukávacom" úvode majú viac zo zápasu Košičania, ktorí sa naďalej držia v útoku a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    06:42
    Košičania sú naďalej pri chuti! Bol to zrejme Klouček, kto sa vybral na výlet z modrej čiary a veľmi tvrdo zakončil. Na dorážku sa chystal Bartoš, ale hosťujúci gólman sa predviedol pozornosťou a prehľadom. Puk vytlačil mimo priestoru troch žrdí.
     
    05:59
    Košičania pokračujú v aktívnej hre. Do dobrej pozície si puk v medzikruží sklepával Jenčík, ale v poslednej chvíli mu ho hostia vypichli a tak sme strelu nevideli.
     
    05:29
    Toto muselo Bartánusa bolieť! Košický hráč v útočnom pásme bojoval o puk, ale pokĺzol sa v súboji a kĺzajúc sa po ľade vrazil priamo do mantinelu. Tvrdý chlap sa ale vzápätí postavil a pokračuje v hre.
     
    04:59
    Košičania chceli ostať v pásme aj po vhadzovaní. Buly síce vyhrali, ale súboje pri mantineli už nie a musia sa vysťahovať. Puk je v strede klziska.
     
    04:32
    Toto sme určite zakríkli! Košičania sa dostali do rýchleho protiútoku, na ktorého konci sa Sojčík úplne sám predral pomedzi dvojicu nedôrazných bekov Popradu a tvrdo v rýchlosti vypálil. Sidor sa blysol nádherným zákrokom, ktorým puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    03:59
    A Poprad tak znova zakladá útočnú akciu až spoza Sidora. Doposiaľ sme na hracej ploche nevideli žiadne vzrušenie.
     
    03:32
    Košičania by takisto radi vystrelili. Pokúsili sa o to nahodením puku do pásma, ktorý chcel pri zadnom mantineli dokorčuľovať Bartánus, ale nebol úspešný.
     
    03:07
    Situácia sa medzičasom zopakovala, ale Popradu to zjavne nevadí. Drží útočné pásmo a Staňa už musel aj zasahovať, no proti rane bezprostredne po buly sa hodil ukážkovo a nedal hosťom žiadnu šancu.
     
    02:47
    Ale teraz si rovnako počínali aj domáci hokejisti. Popradu sa konečne podarilo obsadiť útočnú tretinu, no bolo to bez nebezpečnej strely. Košičania radšej puk odpaľujú ďaleko od Staňu.
     
    02:01
    Poprad sa musí aj naďalej brániť. Hostia sa nevedia dostať do útočnej tretiny a ohroziť tam Staňu. Sú stiahnutí vo vlastnej defenzíve a puk iba odpaľujú na zakázané uvoľnenie.
     
    01:29
    Košičania skúsili Sidora prekvapiť spoza jeho svätyne. Bartoš sa pokúšal puk zatiahnuť pred bránku a pohotovo zakončiť, ale puk mu hostia vypichli z hokejky a k ničomu takému teda neprišlo.
     
    00:59
    Kanonier Spilar sa s pukom na hokejke po pravej strane vrútil do útočného pásma. Tam sa ho pokúšal ponúknuť svojim spoluhráčom alebo rovno vystreliť, ale ani v jednom prípade nebol úspešný.
     
    00:36
    Popradčania si prevzali kus čiernej gumy na svoje hokejky a okamžite si to s ním namierili do útoku, ale bez výsledku. Prenikajúc do pásma popri mantineli puk dlho neudržali.
     
    00:15
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči domáceho celku a okamžite vyslali zo stredového kruhu puk smerom na Sidora. Ten ale zaváhať rozhodne nemohol.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch pod vedením trénera Antona Tomka, hostia odohrajú tento duel v bielej farbe. Taktické pokyny z lavičky im bude dávať kouč Milan Jančuška.

    V domácej bránke sa od úvodných sekúnd predstaví Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej ploche začína gólman Dušan Sidor.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Bartánus, Matúš Chovan, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Gmitter, Hrnka, Hinďoš, Jokeľ

    HK Poprad: Sidor – Gaborčík, Brejčák, Fabian, Kurali, Dinda, Makovský – Lapšanský, Vaic, Sýkora – Kroták, Mlynarovič, Paločko – S. Takáč, Paukovček, Drábek – M. Nagy, Belluš, Gápa

    Rozhodca: Jonák, Stano – Korba, Rovenský.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 46. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. Základná časť Tipsport extraligy sa nám pomaly chýli ku koncu a nás v metropole východu čaká posledné východniarske derby Košíc s Popradom. Jeho priebeh si priblížime podrobnými opismi v tomto textovom prenose.

    Zaujímavé stretnutie postaví proti sebe prvý a štvrtý celok tabuľky. Domáci Košičania v doterajšom priebehu súťaže neobmedzene vládnu extralige a na svojom konte majú po 47 odohraných zápasoch 101 bodov. Zverenci trénera Tomka zatiaľ ako jediní prekonali stobodovú hranicu. Na chrbát im nebezpečne dýcha Nitra, ktorá má o 5 bodov menej, no ani v prípade dnešnej prehry východniari o svoju líderskú pozíciu neprídu. Košičania sa môžu popýšiť najlepšou defenzívou a druhým najproduktívnejším útokom. Súperom doposiaľ nastrieľali 145 gólov a 86 ich inkasovali.
    Popradčania sú na tom o čosi horšie. Mužstvo vedené trénerom Jančuškom v 47 dueloch nazbieralo 75 bodov, čo je rovnaký počet ako majú piate Piešťany. V prípade dnešnej popradskej prehry a triumfu havranov sa tak môžu kamzíci zosunúť o jednu priečku nižšie. Ofenzívna sila hokejistov spod Tatier je obrovská, veď doposiaľ vsietili iba o jeden gól menej ako ich dnešný súper, teda 144. Inkasovali v 127 prípadoch.

    Pri pohľade na poslednú päticu duelov oboch celkov možno konštatovať, že ani jeden z klubov nie je v optimálnej forme. V uplynulých piatich majstrovských zápasoch Košičania i Popradčania dvakrát prehrali a v troch prípadoch triumfovali.

    Aktuálna zápasová bilancia Košíc: (P-V-V-P-V)
    Košice – B. Bystrica 2:4 (0:0, 2:4, 0:0)
    Trenčín – Košice 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
    Košice – Piešťany 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
    Skalica – Košice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
    Košice – Zvolen 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

    Aktuálna zápasová bilancia Popradu: (V-P-V-P-V)
    Poprad – Trenčín 5:4 pp (2:1, 1:3, 1:0, 1:0)
    Piešťany – Poprad 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
    Poprad – Skalica 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
    Zvolen – Poprad 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
    Poprad – Žilina 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

    V doterajšom priebehu aktuálnej sezóny sa tieto tímy už päťkrát stretli, ale bilancia zo vzájomných súbojov je pre Popradčanov katastrofálna. Košice dokázali triumfovať vo všetkých dueloch s týmto súperom, aj keď v dvoch prípadoch to bolo až po predĺžení. Celkovo si aktuálny extraligový líder odniesol zo vzájomných zápasov tohto ročníka 13 bodov, Poprad iba 2.

    Favoritom duelu sú domáci hokejisti. Stávkové kancelárie na základe papierových predpokladov vypísali na triumf Košíc kurz iba približne 1,4. Na víťazstvo hostí je to až 4,6 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom pohybujúcim sa rovnako okolo čísla 4,6.

    Vedenie HC Košice pripravilo pre svojich priaznivcov aj v tomto stretnutí akciu na vstupenky. V metropole východu rovnaký krok v prospech fanúšikov naposledy priniesol vypredanú Steel arénu, kde 8347 divákov vytvorilo elektrizujúcu atmosféru. Dnes by sa najmodernejšia hala východného Slovenska mala takisto nadpriemerne zaplniť, čo atraktívnemu duelu určite pomôže.

    Potvrdí sa nepísané pravidlo, ktoré hovorí o tom, že derby favorita nepozná? Uvidíme vyrovnaný duel alebo spanilú jazdu niektorého z celkov? Akú atmosféru vytvoria košickí fanúšikovia? To všetko a ešte omnoho viac sa dozviete z tohto textového prenosu. K jeho sledovaniu vás pozýva Veronika Pancuráková.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 34. Bicek (Svatoš, Kolba), 36. Kolba (Bicek, Svatoš), 38. Češík (Cebák, Sojčík), 39. Jenčík (Spilar, Bartoš)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Bartánus, Matúš Chovan, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Gmitter, Hrnka, Hinďoš, Jokeľ
    HK Poprad: Sidor – Gaborčík, Brejčák, Fabian, Kurali, Dinda, Makovský – Lapšanský, Vaic, Sýkora – Kroták, Mlynarovič, Paločko – S. Takáč, Paukovček, Drábek – M. Nagy, Belluš, Gápa

    Rozhodčí: Jonák, Stano – Korba, Rovenský

    Diváci: 4879
    bahis siteleri