Catania – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Chievo 3:1 (kon.) | Cagliari – Livorno 1:2 (kon.)
Sassuolo – Neapol 0:2 (kon.) | Atalanta BC – Parma 0:4 (kon.) | Janov – Udinese 3:3 (kon.)
AS Řím – Sampdoria 3:0 (kon.)
konec
AS Řím
3:0 (1:0)
UC Sampdoria
Neděle 16.02.2014, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím (kapacita: 82 307) • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Nebylo třeba dále prodlužovat dnešní utkání. AS Řím potvrdil roli favorita a připsal si do tabulky pravdy další domácí vítězství. To se zrodilo po dvou brankách Destra, další zárež přidal Pjanić. Sampdoria si v utkání nevytvořila ani jednu větší příležitost, a tak De Sanctis udržel s přehledem další čisté konto. S konstatováním, že si AS zasloužene připsal 3 body se s Vámi loučím a těším se na Vás při dalším sledování italského fotbalu. Dobrou noc. (22:36:14)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Gervinhův technický pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    89
    Závěr zápasu si na tribuně vychutnává i lehce zraněný Totti, který dostal pro dnešní utkání volno.
     
    87
    Závěrečné minuty se odehrávají v režii domácích. Ti v poklidu kombinují na útočné polovině. Samdporia působí odevzdaným dojmem a pouze vyplňuje prostor ve středu hřiště.
     
    85
    Hostující trenér sahá ke střídání. V dnešním utkání má odpracováno Soriano, jeho místo zaujme Formasier.
     
    84
    Sampdoria ještě nevzdává snahu na vstřelení alespoň čestného úspěchu, ale její snaha je spíše platonická.
     
    82
    Poslední střídání na straně AS. Ze hry odchází dvoubrankový střelec Destro, jehož nahradí na posledních zhruba 10 minut Bastos.
     
    80
    Sudí Celi nakonec ukazuje Gastaldellovi druhou žlutou kartu a posílá ho předčasně pod sprchy.
     
    79
    Po střetu mezi Nainggolanem a Gastaldellem vzplanuly na hřišti emoce. Celou situaci spěchá vyřešit sudí Celi.
     
    77
    Florenziho záměr nepochopil Gervinho, a tak míč ukryl ve svých rukavicích Da Costa. Oba domácí hráči vše řeší s úsměvem.
     
    75
    AS i nadále diktuje tempo hry, ale v některých momentech se snaží spíše pobavit své fanoušky nápaditou kombinací, než se dostat do rychlého zakončení.
     
    73
    Zajímavé střídání na straně AS. Ze hry odchází Benatia a na jeho místo přichází De Rossi. Oba hráči si zároveň předávají i kapitánskou pásku.
     
    72
    Velký prostor k zakončení měl Soriano, ale nedokázal toho využít a svoji střelu nasměroval mimo tři tyče. De Sanctis se vyčítavě dívá na své spoluhráče. Nechce přijít o čisté konto.
     
    70
    Mladíček Romagnoli zastavil coby poslední v zadu slibně se rozvíjející útok hostů. Odměnou mu je potlesk zaplněného stadiónu.
     
    68
    Roh se hostům přílieš nevydařil, a tak z rychlého protiútoku zahrozil AS. Gervinho nastartoval na vyšší stupeň, pláchl hostujícím zadákům a následně vybídl k zakončení Pjaniće. Ten utaženou placírkou zamířil těsně nad.
     
    67
    Opět v akci Okaka. Ten se snaží vytáhnout proti bývalému týmu. Jeho střelu musel vyrazit De Sanctis na rohový kop.
     
    65
    Okaka si dobře podržel míč na útočné polovině proti přesile domácích fotbalistů a nakonec dokázal i poslat centr do pokutového území. Bohužel pro Sampdorii se v místech, kam směřoval míč nikdo nenacházel.

    Petr Král

    Branky: 44. Destro (Pjanić), 54. Pjanić, 57. Destro (Gervinho)

    Karty:   45. Destro (ASR), 45+1. Strootman (ASR) – 49. Gastaldello (SMD), 51. Wszolek (SMD), 52. De Silvestri (SMD)   80. Gastaldello (SMD)


    AS Řím: De Sanctis – Maicon (55. Romagnoli), Castán, Benatia (73. De Rossi), Torosidis – Pjanić, Strootman, Nainggolan – Florenzi, Destro (82. Bastos), Gervinho.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Tolói, Dodô, Jedvaj, Romagnoli, Taddei, De Rossi, Bastos, Ricci, Ljajić, Totti.

    UC Sampdoria: Da Costa – Mustafi, Regini, Gastaldello, De Silvestri – Krstičić, Wszolek (56. Okaka), Palombo, Soriano (85. Fornasier), Gabbiadini – Eder.
    Náhradníci: Fiorillo, Falcone – Costa, Salamon, Berardi, Fornasier, Renan, Rodríguez, Gentsoglou, Sestu, Okaka, Sansone.

    Rozhodčí: Celi – Nicoletti, Tasso
    bahis siteleri