Catania – Lazio 3:1 (kon.) | Juventus – Chievo 3:1 (kon.) | Cagliari – Livorno 1:2 (kon.)
Sassuolo – Neapol 0:2 (kon.) | Atalanta BC – Parma 0:4 (kon.) | Janov – Udinese 3:3 (kon.)
AS Řím – Sampdoria 3:0 (kon.)
konec
AS Řím
3:0 (1:0)
UC Sampdoria
Neděle 16.02.2014, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím (kapacita: 82 307) • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    85
    Hostující trenér sahá ke střídání. V dnešním utkání má odpracováno Soriano, jeho místo zaujme Formasier.
     
    82
    Poslední střídání na straně AS. Ze hry odchází dvoubrankový střelec Destro, jehož nahradí na posledních zhruba 10 minut Bastos.
     
    80
    Sudí Celi nakonec ukazuje Gastaldellovi druhou žlutou kartu a posílá ho předčasně pod sprchy.
     
    73
    Zajímavé střídání na straně AS. Ze hry odchází Benatia a na jeho místo přichází De Rossi. Oba hráči si zároveň předávají i kapitánskou pásku.
     
    68
    Roh se hostům přílieš nevydařil, a tak z rychlého protiútoku zahrozil AS. Gervinho nastartoval na vyšší stupeň, pláchl hostujícím zadákům a následně vybídl k zakončení Pjaniće. Ten utaženou placírkou zamířil těsně nad.
     
    57
    AS Řím právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce domácích končí třetí brankou. Gervinho zatáhl míč do pokutového území a následně uvolnil svého parťáka z útoku MATTIA DESTRA, jenž nekompromisní dělovkou pod břevno zvýšil stav zápasu na 3:0.
     
    56
    Střídá i Sampdoria. V jejím dresu vběhne na hrací plochu Okaka, který zdejší prostředí moc dobře zná. V dnešním utkání naopak dohrál Wszolek.
     
    55
    První střídání na straně AS. Můžou za to pravděpodobně zdravotní problémy Maicona, jehož na hrací ploše nahradí odchovanec AS Romagnoli.
     
    54
    AS Řím právě vstřelilo branku!
    Nádherný fotbalový moment! K přímému volnému kopu se postavil MIRALEM PJANIĆ, který nádherně obstřelil zeď a trefil se přesně k tyči. Brankář Da Costa byl naprosto bez šance!
     
    52
    Tak se nám na Stadio Olimpico roztrhl pytel se žlutými kartami. Dalším napomínaným hráčem se stává De Silvestri, který zatáhl za dres Pjaniće.
     
    51
    Wszolek protestoval u hlavního sudího tak dlouho, až si vyloženě řekl o žlutou kartu.
     
    49
    Obránce Sampdorie Gastaldello poslal k zemi Gervinha a vyfasoval žlutý trest. AS bude mít navíc možnost přímého volného kopu z velmi dobré pozice.
     
    45+1
    Strootman přidržel za dres unikajicího Soriana a stává se dalším držitelem žluté karty v dnešním utkání.
     
    45
    Destro si při svých gólových oslavách sundal dres, a tak musela následovat pochopitelně žlutá karta.
     
    44
    AS Řím právě vstřelilo branku!
    Na Pjanićův roh si nejlépe naběhl MATTIA DESTRO, který technickou hlavičkou na vzdálenější tyč pohodlně rozvlnil síť.
     
    40
    Strootman právě zahodil vyloženou příležitost na zlatém podnose! Po chybě hostující obrany se dostali domácí do přečíslení 2 na 1. Pjanić potáhl míč a poté jej předložil na úroveň penalty, kde byl zcela volný Strootman. Toho fantastickým zákrokem vychytal Da Costa.
     
    35
    Florenzi našel nádherným centrem na zadní tyči zcela volného Destra. Domácí útočník však míč podskočil. To byla velká příležitost!
     
    26
    Strootman nádherně uvolnil Gervinha, který se ze strany dostal do obrovské příležitosti. Domácí útočník přehodil brankáře, ale míč směřující do branky vykopl z brankovéí čáry na poslední chvíli De Silvestri.

    Petr Král

    Branky: 44. Destro (Pjanić), 54. Pjanić, 57. Destro (Gervinho)

    Karty:   45. Destro (ASR), 45+1. Strootman (ASR) – 49. Gastaldello (SMD), 51. Wszolek (SMD), 52. De Silvestri (SMD)   80. Gastaldello (SMD)


    AS Řím: De Sanctis – Maicon (55. Romagnoli), Castán, Benatia (73. De Rossi), Torosidis – Pjanić, Strootman, Nainggolan – Florenzi, Destro (82. Bastos), Gervinho.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Tolói, Dodô, Jedvaj, Romagnoli, Taddei, De Rossi, Bastos, Ricci, Ljajić, Totti.

    UC Sampdoria: Da Costa – Mustafi, Regini, Gastaldello, De Silvestri – Krstičić, Wszolek (56. Okaka), Palombo, Soriano (85. Fornasier), Gabbiadini – Eder.
    Náhradníci: Fiorillo, Falcone – Costa, Salamon, Berardi, Fornasier, Renan, Rodríguez, Gentsoglou, Sestu, Okaka, Sansone.

    Rozhodčí: Celi – Nicoletti, Tasso
    bahis siteleri