Velká Británie - Švýcarsko (ženy) 6:5 (kon.) | Švédsko - Kanada (ženy) 3:6 (kon.)
konec
Finále ženy: Švédsko - Kanada

3:6

(0:1, 1:0, 0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 0:0, 0:1, X:X)

Čtvrtek 20.02.2014, 14:30Zimní olympijské hry - Curling
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Pro dnešek se s vámi loučí Jaroslav Svoboda, přeji příjemný zbytek dne a zase někdy u online přenosů napočtenou. (17:20:33)
     
    10
    Oslavujte nové olympijské vítězky!!! KANAĎANKY VÍTĚZÍ, JONESOVÁ TO ZVLÁDLA!
     
    10
    Stačí jeden takeout, pro hráčky této úrovně naprosto rutinní!!!
     
    10
    Kanaďanky precizně zametají celou dráhu, neporazitelné Kanaďanky tu po zásluze sahají po zlatu!!!
     
    10
    Kámen je v kruzích, je jediný ve hře, ale i kdyby teď netrefila, furt má možnost reparátu.
     
    10
    Jonesová se usmívá, kanadští fanoušci už chvílemi těžce krotí emoce. A Lawesová hraje takeout a teď Švédky musí hrát do kruhů a Jonesová pak jen odrazí kámen ze hry, tak je hotovo!
     
    10
    A Bertrupová prohazuje kruhy a tohle je nejspíš hotovo!
     
    10
    Lawesová šla nahoru a podívejte se, jak se to projevuje na vývoji utkání! Zase takeout.
     
    9
    Po 9. endu: Švédsko – Kanada 3:6
     
    9
    Tak v tomto případě mají Kanaďanky už zlato doslova na dosah, pokud zahrají precizně svůj end, tak nemůže být o zlatých medailích pochybnosti!
     
    9
    Prytzová neodhodila kámen ideálně a KANADA VEDE 6:3!!!
     
    9
    Jonesová háže Prytzové rukavici, staví kámen ze strany za ten nejlepší švédský a tohle tedy Prytzové nezávidím! Ale vůbec.
     
    9
    Prytzová vyráží nejlepší kanadský kámen pryč z kruhů, pořád je ale v kruzích žluto a uvidíme, co teď Jonesová s Lawesovou vymyslí.
     
    9
    Jonesová posílá kámen do středu kruhů, ale možná dál než by chtěla, protože necloní tolik. Navíc se rýsuje až moc šancí na double takeout či nějaké rozražení toho kanadského souhvězdí kamenů v kruzích.
     
    9
    A Bertrupová chybuje, ten kámen jen tak projel a staví se až na zadní kruhy. Teď by mohly de facto zkusit Kanaďanky zavřít bránu do kruhů někde vpředu. Uvidíme, do boje jdou již hráčky na pozici fourth, tedy skipka Jonesová a viceskipka Prytzová.
     
    9
    Lawesová zahrála ještě lepší kámen než před chvílí, naprosto přesný takeout ven a svůj navíc zarolovala bokem! Čtyři kanadské kameny v kruzích, žádný švédský, ale hlavně Lawesová zvedá hlavu!
     
    9
    Hod Wennerströmové nabalil na sebe po cestě nějaký nepořádek, změnil směr a nedopadl dobře. Ale i to se stává v curlingu, Kanaďanky ihned běží pořádně vyčistit dráhu.
     
    8
    Po 8. endu: Švédsko – Kanada 3:4
     
    8
    A o pár milimetrů to byl kanadský kámen, kdyby Jonesová zahrála přesně, tak mohly mít Kanaďanky nyní vedení 5:3, takhle je to "jen" 4:3. A drama bude vrcholit dál!
     
    8
    Jonesová zahrává kámen kratší než měl být, a teď se musí měřit, který kámen je lépe!
     
    8
    A teď je to nejen o pevné ruce, ale i správném oku! Švédky postavily kámen do kruhů, jenže těžko říci, který z těch dvou je lepší, jesli ten švédský či kanadský!
     
    8
    A Jonesová skvěle posílá kámen do kruhů tak, že jen přisedl k tomu nejlepšímu švédskému!
     
    8
    Tak Lawesová zahrává zcela jiný kámen, zahrává jej na druhou stranu kruhů, za jiný guard, ale místo toho, aby kámen zůstal v přední části kruhů, končí vzadu, a Lawesová potvrzuje své obrovské trápení v dnešním zápase.
     
    8
    A Jill Officerová se také sice dnes trošku trápila, teď ale zahrává výtečný double takeout, vyráží oba švédské kameny z kruhů, a ten její tam zůstává, byť ne ve zcela ideální pozici, to teď kanadskému týmu ale nejspíš nevadí. Právě Kanaďanky navíc mají výhodu posledního kamenu v endu.
     
    7
    Po 7. endu: Švédsko – Kanada 3:3
     
    7
    Je to tak, zase end se stejným průběhem, vytrvalé vyrážení kamenů soupeřek.
     
    6
    Po 6. endu: Švédsko – Kanada 3:3
     
    6
    Dle očekávání, čistý end a 0:0.
     
    5
    Po 5. endu: Švédsko – Kanada 3:3
     
    5
    A Švédky zahrávají dvojku, moc jim k té trojce nechybělo! Nicméně v polovině zápasu je stav 3:3 a teď mají Kanaďanky šanci dostat na nohy hlavně Kaitlyn Lawesovou.
     
    5
    Tak Švédky nakonec vybraly variantu, kdy jim na konci v případě úspěšného zahrání může vyvstat trojka.
     
    5
    Jonesová vyráží jeden švédský kámen, staví další svůj kanadský do kruhů, a pokud Švédky trefí ideálně, tak mohou dokonce bodovat čtyřkou, pokud zahrají na umístění, tak dvojkou, samozřejmě jestli jim to vyjde.
     
    5
    Prytzová pořádně útočí, zahrává velmi dobrý kámen, kdy vyráží kanadský a roluje svůj do středu kruhů. A Jonesová teď musí řešit hodně zapeklitou situaci!
     
    5
    Officerová napravuje svou chybu z předchozího odhozu a zahrává double takeout, takže v kruzích teď postrádáme švédské kameny!
     
    4
    Po 4. endu: Švédsko – Kanada 1:3
     
    4
    No kromě Jonesové musely mést všechny členky týmu, ale nakonec jej dometly do kruhů a Kanada vede 3:1!
     
    4
    A snaha o double takeout Prytzové nevyšla, jeden kámen je sice ze hry, ale druhý končí stále na kruzích a Jonesová tak bude zahrávat na zisk dvojky a vedení 3:1!
     
    4
    Prytzová má k dispozici poslední kámen Švédska v tomto endu.
     
    3
    Po 3. endu: Švédsko – Kanada 1:1
     
    3
    A Jonesová to zvládla skvěle a jistě, takže tento end končí bez bodů, tzv. black endem.
     
    3
    Prytzová napřímo vyráží kanadský kámen a švédský zůstává v kruzích. Jonesová bude hrát takeout a sama bude chtít vyrolovat z kruhů ven, jednička určitě nebude stačit.
     
    3
    A Lawesová zahrává první opravdu dobrý kámen dnešního dne! Double takeout na světě a jen tak spokojeně si oddechla.
     
    3
    A Officerová napravuje svou chybu, tak pozor. Vyráží dva švédské kameny, ale co víc, ještě jeden posouvá z kruhů pryč.
     
    2
    Stav po 2. endu: Švédsko – Kanada 1:1
     
    2
    Prytzová ale zahrála velmi dobrý kámen, naprosto milimetrový, a Prytzová srovnává stav na 1:1! Svým kamenem odehrála jeden z guardů do kruhů, a tento rozpohybovaný guard skrze nejlepší švédský kámen vyrazil nejlepší kanadský z kruhů, je z toho tedy jednička pro Švédky.
     
    2
    Kaitlyn Lawesová se zatím velmi trápí a opět posílá kámen hodně jinam, než kam měl doputovat, a oficiální statistici dokonce vykazují u Lawesové úspěšnost jen 17 procent!
     
    2
    Officerová zahrává výborný kámen do kruhů a schovává jej za guardy!
     
    1
    Po 1. endu: Švédsko – Kanada 0:1
     
    1
    Jonesová teď poslala kámen, který jen těsně minul guard a nakonec vyrazil ten nejlepší švédský kámen a zůstal v kruzích jako nejlepší. No teď Kanaďanky nebyly daleko od pohromy, kdy Švédky mohly jít do vedení 3:0! Takhle tedy Kanada zachránila aspoň jedničku.
     
    1
    Švédky mají šanci bodovat, dokonce Prytzová vyráží ten jediný kámen z kruhů. A švédský zůstává na vnitřním modrém mezikruží. Jonesová teď musí zahrát aspoň jedničku, ale nebude to mít jednoduché. A pokud naopak předvede nějakou velkou chybu, tak z toho mohou být body pro Švédky.
     
    1
    Jennifer Jonesová také nezahrála zrovna ideálně, snaha o další vyčištění prostoru před kruhy posílá totiž jeden švédský kámen do kruhů! A Kanaďanky při své výhodě posledního kamene začínají mít trochu problémy. Teď nás čekají poslední dva kameny endu.
     
    1
    Lawesová se snažila teď vyčistit situaci před kruhy, jenže sice vyrazila dva kameny před kruhy, které tam hověly v pozici guardu, jenže právě ten kámen, který je vyrazil ze hry, tam místo nich zůstal. A to zcela záměrem být nemělo.

    Jaroslav Svoboda

    bahis siteleri