Šumperk – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Kadaň – Motor ČB 1:2 (kon.) | Beroun – Most 8:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 22.03.2014, 17:00 • Zimní stadion Šumperk • WSM Liga - O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC SLOVAN ÚSTEČTÍ LVI

    Stejně jako Šumperk, také Severočeši z Ústí nad Labem už nemusí mít strach, že by byli nuceni zúčastnit se baráže s druholigovými kluby. Lvi tedy přijedou do sluje Draků s klidným svědomím a mohou hokejově vychutnávat své předposlední kolo sezóny a poslední venkovní zápas. Ústí nad Labem ale nechtělo skončit pouze za nejlepší osmičkou, mužstvo od řeky Labe zcela jistě plánovalo postup do play-off a bitvy ve vyřazovacích bojích. Fanoušci z města, kde několik sezón zpět zažili atmosféru nejvyšší soutěže, nyní doufali alespoň ve vyhnutí se nejhoršímu – baráži. A povedlo se.

    Také Slovan oficiálně oslavil záchranu první hokejové ligy až v minulém kole, když dokázal velice těsným poměrem zvítězit na ledě Mostu 2:1. Nejproduktivnější hokejista Lvů v play-out zatím nese jméno Martin Hanzl (4 + 6), mezi obránci potom bodově vyniká Milan Vobořil (1 + 4). Prostor v brankovišti dostávají v této sezóně zejména dva mladíci. Jan Dlouhý a Michael Petrásek udělali vše pro to, aby se jejich celek vyhnul zbytečně velikým starostem.
     
    SALITH ŠUMPERK

    Veliký kámen spadl šumperským příznivcům ze srdce, když v předminulém kole Draci doma udolali Medvědy z Berouna. Tým Radka Kučery si vybudoval v tabulce náskok a svou prvoligovou jistotu navíc potvrdil v zatím posledním udehraném duelu – na ledě Motoru České Budějovice. Je tedy jisté, že na severní Moravě uvidí fanoušci druhou nejvyšší soutěž také letos na podzim. Aktuálně patří Salithu druhá příčka skupiny play-out, avšak Šumperští mají stejně bodů, jako právě jejich dnešní soupeř. Přestože mají oba celky jistotu klidu, mohou spolu zápolit o lepší konečné postavení.

    Není pochyb o tom, kdo vládne šumperskému kanadskému bodování. Tomáš Sedlák (5 + 5) přebral do svých rukou dračí statistiky v základní části, stejnou úlohu vykazuje také v období play-out. Jeho životní sezónu doprovází střelecké a nahrávačské výkony Karla Pláška (1 + 9), jenž většinu branek v poslední době zejména připravuje. O pozici brankářské jedničky není pochyb, Tomáš Štůrala patřil celý ročník 2013/2014 k hlavním postavám mančaftu. Příležitost v závěru soutěže by ale mohl dostat také jeho kolega Vratislav Vajner.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední zápas mezi oběma kluby proběhl na severu Čech ve Zlatopramen Aréně. Utkání došlo až do samostatných nájezdů, v nichž si nakonec lépe vedl Salith Šumperk. Draci zvítězil 4:3 po trestných stříleních.
     
    Vítejte u předposledního kola prvoligového play-out. Budeme sledovat utkání dvou klubů, které již mají pojištěné nesestupové pozice a jsou v klidných vodách. Střetnou se celky Salith Šumperk a HC Slovan Ústečtí Lvi.
     
    Úvodní sestavy:

    Salith Šumperk: Vajner – Holík, Starý, Sedlák, Tesařík, Novotný, Gewiese – Haas, Plášek, Skoumal – Cink, Staněk, Moskal – Brunec, Žálčík, Popelka – Chomič, Langr

    HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek – Smetana, Černý, Holomek, Grin, Procházka, Brož – Vávra, Hanzl, Meidl – Pořícký, Videlka, Dostálek – Kuchynka, Merta, Baránek – Zdvořáček

    Rozhodčí: Mrkva – Lukš, Novák.
     
    Zdravím všechny příznivce šumperského a ústeckého hokeje, za několik minut vypukne na severu Moravy bitva, která bude směřovat k souboji o první místo ve skupině play-out. Oba celky mohou hrát s klidem na hokejkách, jelikož se nemusí strachovat o sestup.
     
    Ještě proběhla krátká informace ohledně speciálních přestávkových programů, hned potom na led vjíždí arbitři dnešního duelu.
     
    Hokejisté obou týmů jsou již na ledě a provádí tradiční předzápasové rituály, domácí nastoupí v tmavé variantě dresů, zatímco hosté oblékají žluté trikoty.
     
    V brance Salithu dnes po delší době naskočí brankářská dvojka Vratislav Vajner, Tomáš Štůrala si naopak odpočine na střídačce a bude sledovat svého kolegu mezi třemi tyčemi.
     
    Svatyni Lvů už se chystá hlídat Michael Petrásek, mladá naděje severočeského klubu z Ústí nad Labem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Jako první se do útoku pustili hokejisté ve žlutých dresech, avšak Aleš Holík okamžitě vyhazuje puk od vlastní svatyně.
     
    00:58
    Videlka objížděl soupeře podél pravého mantinelu, jenže zakončit nedokázal a obrana Šumperka zatím chyby nedopouští.
     
    01:24
    Hra poprvé od úvodního vhazování přerušena, ve střední třetině totiž došlo ke kolizi dvou mužů a touš je odražený v hledišti.
     
    01:51
    První větší šance zápasu, Lukáš Žálčík hledal bekhendovou nahrávkou na levé straně osamoceného Michala Skoumala, jenže druhý jmenovaný těsně minul!
     
    02:35
    Střela ústeckého obránce od modré čáry nenašla svůj přesný cíl, jelikož dobře postavil své brusle do jeho rány útočník Salithu Marek Haas.
     
    03:28
    Domácí mají zatím o něco více ze hry, protože má snadnější přechody přes útočnou modrou čáru, Ústečtí spíše vyhazují puky.
     
    03:57
    Patrik Moskal a Vladimír Cink dlouho bojovali o puk v pravém rohu útočného pásma, jenže tam o něj vzápětí přišli.
     
    04:05
    Ústí nad Labem vzdoruje optickému tlaku, ačkoli Draci za poslední minutu nedokázali přesně zakončit. Petrásek ovšem musí dávat pozor.
     
    04:51
    Teď už končí po střele Sedláka kus černé gumy v ochranné síti, vhazovat se bude po Petráskově pravici.
     
    05:23
    Michal Popelka dělal vše pro to, aby jeho tým dosáhl branky, obkroužil pravou tyč, ale dál už nemohl pokračovat – přišel o puk.
     
    05:53
    Hra znovu přerušená na stejném místě, u svatyně Michaela Petráska. Gólman hostující příslušnosti má zatím daleko více starostí, než jeho protivník Vratislav Vajner v brance Salithu.
     
    06:13
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    Blesk z čistého nebe, přesně tak se dá nazvat situace, kterou před malou chvílí viděli diváci na zimním stadionu v Šumperku. Nejdříve to vypadalo, že Vratislav Vajner puk zachytí do své výstroje, avšak nestalo se. Rychlá protiakce skončila přihrávkou na hokejku TOMÁŠE VÁVRY, jenž se nemýlil a přesnou střelou zápěstím mezi betony prostřeluje domácího ochránce svatyně – 0:1. Asistence: Kamil Černý, Václav Meidl.
     
    06:57
    Vhazovat se nyní bude po pravé ruce Vratislava Vajnera, Šumperk stále aktivnějším týmem na ledě.
     
    07:35
    Už se zdálo, že Aleš Holík přijde o puk na modré čáře, ale na poslední chvíli dokázal domácí kapitám zachránit situaci.
     
    07:50
    Vratislav Vajner se hodně rychle otáčel za svá záda, když zazvonila horní tyčka jeho branky!
     
    08:15
    Domácí fanoušci si přejí vyrovnání, střela Jana Tesaříka od modré ale končí pouze na zadním mantinelu.
     
    08:52
    Další příležitost Draků, jak vyrovnat skóre, Lukáš Žálčík ale nestihl přijmout přihrávku na brankoviště od spoluhráče Skoumala přesně.
     
    09:08
    Šumperk už měl následně komplikace u své branky a byl nucen poslat touš přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    09:30
    Ústí nad Labem projevu stejně tak útočné choutky, Merta tentokráte z otočky netrefil přesně svatyni Vajnera z otočky.
     
    10:00
    Aleš Holík dlouho váhal, jestli nahrávat nebo střílet, nakonec pouze trefil výstroj Petráska z velkého úhlu.
     
    10:21
    A zase nic. Karel Plášek zkusil u tyčky zasunout kus černé gumy za gólmana, ten zatím ale drží čisté konto.
     
    10:58
    Po následné situaci v útočném pásmu Šumperka vypálil Vladimír Cink, jehož rána ale končí mimo dosah ústecké branky.
     
    11:36
    Šumperk zatím jednoznačně lepším týmem na ledě, ačkoli prohrává. Ústí vede díky jedné povedené akci a Draci stále tlačí.
     
    11:56
    Uvidíme také první vyloučení, které míří na trestnou lavici odpykat hokejista Ústí nad Labem. Vladimír Brož inkasuje od hlavního rozhodčího Mrkvy dvě minuty za vysokou hůl.
     
    12:34
    Aleš Holík pálil od modré čáry, jenž trefil prvního protihráče před sebou, který stál metr před ním.
     
    12:56
    Draci právě vstřelili branku!
    Bojovnost před brankou a větší aktivita od začátku zápasu, jsou nakonec po zlásuze oceněny. Draci ukazují, že v této sezóně umí proměňovat přesilové hry. Nejdříve vypadalo, že tlačenice na brankovišti nevyústí ani tentokrát v žádný úspěch, jenže v posledním momentě možného zakončení nastavil svou hokejku ke střele ONDŘEJ STARÝ. Ten už nedal Petráskovi moc příležitostí k tomu, aby puk lapil do výstroje: Asistence: Marek Haas, Aleš Holík.
     
    14:15
    Salith navíc směle pokračuje ve svém útoku, Michael Petrásek musel krýt hned dvě střely po sobě.
     
    14:20
    Tým trenéra Radka Kučery navíc čeká druhá přesilová hra, dvě minuty za sekání míří na trestnou lavici odpykat ústecký Martin Baránek.
     
    15:18
    Karel Plášek okamžitě pálil po vhazování, ale z mezikruží trefil pouze výstroj připraveného Micheala Petráska.
     
    15:35
    Aleš Holík pálil a jeho střelu ještě na brankovišti tečoval Plášek, ovšem těsně mimo dosah levé tyče!
     
    16:01
    Tahle přesilovka má ze strany domácích znovu říz a až nyní se Ústí osvobozuje, Šumperk poslal v této početní výhodě na svatyni soupeře už 4 střely.
     
    16:28
    Nyní jsou hosté kompletní, ale i nadále odolávají v obranných pozicích.
     
    17:20
    Ke všemu ještě domácí skvěle zatarasili střední třetinu, kde prakticky ještě nepřišli v posledních minutách o puk.
     
    17:54
    Nepískalo se zakázané uvolnění, a tak Michal Popelka mohl uhánět dopředu. U puky za brankou byl ovšem první jeho soupeř.
     
    18:27
    Také Lukáš Žálčík zkoušel najít prostor pro samostatný nájezd, byl zastaven až za modrou útočnou čárou.
     
    19:04
    Vratislav Vajner málem mohl být v problémech, když mu poskočil kotouč před prázdnou brankou u levé tyče, na poslední chvíli gólman Drakl situaci zachránil.
     
    19:35
    Poslední vteřiny první třetiny probíhají hlavně kolem svatyně Vajnera.
     
    19:50
    Ještě uvidíme jedno vyloučení, nyní na obou stranách. Patrik Moskal oslabuje svůj tým kvůli faulu s názvem držení hole, Václav Meidl potom půjde pykat za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme viděli na každé straně jednu branku, daleko více šancí měli domácí Draci, avšak na vedení jim to zatím nestačí. Na počátku druhé periody hra bude pokračovat se čtyřmi muži na obou stranách. Další část utkání začně přibližně v 17:44.
     
    Přestávková soutěž je u konce a za několik okamžiků začne druhá část dnešního duelu, do které vstupujeme za vyrovnaného stavu 1:1.
     
    Už se čeká jen na příchod domácího mužstva z kabiny, hosté jsou již na ledové ploše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Stejně jako v první třetině, také nyní vyhráli úvodní vhazování hosté, ale moc daleko nedojeli, pouze k modré čáře.
     
    20:58
    Marek Haas a Karel Plášek zkoušeli rychlé přihrávky napříč útočným pásmem, ale ani oni nedokázali přesně zakončit.
     
    21:21
    A Michael Petrásek na druhé straně hrací plochy raději přidržel puk po svou rukavicí, aby nezpůsobil další problémy.
     
    21:46
    Ústečtí už získali kus černé gumy za brankou Draků, ale tam s ním nenaložili úspěšně. Obě mužstva už hrají v plném počtu.
     
    22:09
    Následná střela Aleše Staňka se sice odrazila od branky Ústí nad Labem, ale pouze do ochranné sítě.
     
    22:48
    Draci právě vstřelili branku!
    Nejdříve uháněli na jedné straně Ústečtí, pak zase rychle zpátky mířili Draci. Nakonec vyšla situace lépě domácím hokejistům, kteří podruhé překonávají brankáře Slovanu. LUKÁŠ ŽÁLČÍK sice obětoval při tomto vstřeleném gólu trochu bolesti, když byl na hranici brankoviště zasažen, ale k jeho radosti končí kus černé gumy za zády Michaela Petráska. Rados v domácím publiku je samozřejmostí. Asistence: Tomáš Brunec.
     
    23:58
    Hra je najednou z obou stran méně aktivní, týmy spíše spoléhají na rychlé protiútoky a chyby soupeře.
     
    24:48
    Znovu Lukáš Žálčík zkoušel sám najít prostor v mezikurží mezi ostatním protihráči, ještě než stihl vystřelit, tak o puk přišel.
     
    25:28
    Tomáš Brunec pouze nahodil puk na branku, následně se kotouč dokutálel na hokejku Popelky. Ten už ale nestihl včas vystřelit.
     
    26:10
    Aleš Holík a Karel Plášek už zakládají další útočnou akci Šumperka za brankou, hra se od začátku druhé třetiny opticky o něco vyrovnala.
     
    26:35
    Ondřej Starý pořádně napřáhl na pravém kruhu a prověřil pozornost Petráskovy vyrážečky, jenž posílá puk do rohu kluzišě.
     
    27:11
    Merta zkoušel všemi možnými způsoby vyzrát na domácí obranu, ale Jan Tesařík v souboji úspěšný. Na druhé straně domácím odpískán ofsajd.
     
    27:43
    Lukáš Žálčík už nestihl puk na modré čáře, a tak si pro něj musel dojet až za branku soupeře, kde se o něj dlouho pral. Nakonec ale nestihl zaútočit.
     
    28:34
    Karel Plášek hledal mezi bruslemi Ústekých puk na brankovišti a zkoušel jej prostrčit mezi betony Petráska, to se mu nepovedlo jen se smolným přičiněním.
     
    29:00
    Znovu možnost pro Salith, Marek Haas nepřesně trefil branku tvrdou střelou z otočky na levém kruhu.
     
    30:10
    Šumperk bude moci ještě umocnit svůj tlak na hostující branku, má totiž k dispozici výhodu přesilové hry. Videlka inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    30:10
    Draci střídají brankáře, Radek Kučera jim pro dnešek naplánoval spravedlivě každému půlku zápasu mezi třemi tyčemi.
     
    30:50
    Domácí první větší šanci v přesilovce na brankovišti nevyužili, puk odskákal mimo dosah dačích hokejek.
     
    31:28
    Ústí nad Labem už podruhé vyhazuje kotouč přes všechny čáry až ke Štůralově kleci, zatím hosté dobře brání.
     
    31:48
    Marek Haas a Karel Plášek převedli důraz na brankovišti, Michael Petrásek včas nechal pravý beton přiložený u tyče.
     
    32:20
    Slovan již ubránil své oslabení a může tedy pomýšlet na útok, Draci ale také zatím nedělají chyby v obraně.
     
    32:45
    Naopak, chubují Ústečtí Lvi, Patrik Moskal bekhendem trefuje pouze pravou tyče, když ujížděl sám na branku Petráska!
     
    33:18
    Puk už zase pobývá za svatyní Tomáše Štůraly, ten si ještě ovšem zatím nemusel připsat žádný výraznější zákrok.
     
    34:06
    Hosté sice drželi dlouho puk na svých hokejkách v pásmu Šumperka, ale stále nemohou vystřelit, což je pochopitelně problém.
     
    34:39
    Ani domácí teď ale neexcelovali před brankou, Michal Skoumal měl najeto dobře, nakonec byl ale u kotouče dřív jeho soupeř Brož.
     
    35:01
    Tomáš Štůrala si připisuje pohodový zákrok, který vykryl zachycením puku v lapačce.
     
    35:28
    Aleš Staněk nadvakrát zkoušel překonat soupeřova brankáře, když ještě dorážel vlastní střelu, ale nepovedlo se.
     
    36:11
    Za brankou byl sražen Lukáš Žálčík a doufejme, že odjede po svých, dnes má na srážky velikou smůlu.
     
    36:11
    Tak nakonec odchovanec šumperského hokeje odjel celkem v pohodě na střídačku, Kamil Černý z Ústí nad Labem ale dostává čtyřminutový trest za vysokou hůl. Přesilovka Šumperka.
     
    36:40
    Ústí se ovšem nebojí zaútočit ani ve vlastním oslabení, Hanzl a společně s ním Meidl zkoušeli ohrozit Štůralu.
     
    37:00
    Tři minuty před koncem druhé části pálil Michal Skoumal, jenž trefuje ochrannou síť za brankou Ústí nad Labem.
     
    37:23
    Hosté zatím nemají přílišné problémy s bráněním, už potřetí vyhodili kus černé gumy přes všechny čáry a Draic se nemohou usadit trvale v pásmu soupeře.
     
    38:00
    Draci právě vstřelili branku!
    Světe, div se. I z takhle kostrbatě založené akce může padnout branka. A tenhle gól jde zcela určitě na vrub rozhozené ústecké obrany, která nechala před vlastním gólmanem opravdu mnoho místa pro šumperského odchovance VLADIMÍRA CINKA. Muž s číslem devatenáct na zádech dostal velice přesnou přihrávku od Patrika Moskala a se svým zakončením se už nemýlil – 3:1. Asistence: Patrik Mostkal, Aleš Staněk.
     
    38:46
    Šumperská přesilovka navíc pokračuje, Draci ovšem nyní netlačí nijak důrazně na branku.
     
    39:18
    Ohlášena poslední minuta druhé části, Salith už v pásmu Lvů.
     
    39:49
    Marek Haas ještě v jedné veliké šanci, Michael Petrásek nakonec jeho střelu z pravého kruhu vyráží mimo dosah ledu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina na severní Moravě nabídla dvě branky, které poslaly do vedení domácí tým. Draci budou tento náskok hájit ve třetí části. Ta začne přibližně v 18:33.
     
    Oba celky jsou již na ledě a vše je připraveno k začátku třetí třetiny, možná poslední třetíny Šumperka na domácím ledě v této sezóně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Václav Meidl zkusil získat puk pro svůj tým v útočné třetině, ale následně ho ztratil, útok zakládá domácí obrana.
     
    40:58
    Ani jeden tým zatím nikam nežene, Lvi jen nahodili kotouč do útočné třetiny, tam jej ukryl v lapačce ochránce dračí svatyně Štůrala.
     
    41:16
    Vladimíru Cinkovi nevyšel přechod přes modrou čáru a byl v ofsajdu. Šumperský trenér Radek Kučera dostává potlesk od fanoušků v hledišti za celou odkoučovanou sezónu.
     
    41:55
    Petr Geiwese zkusil jen nahodit puk na brankoviště a doufal, že jej někdo tečuje. Nestalo se tak a domácí musí rychle zpátky do obranných pozic.
     
    42:40
    Už podruhé mířil jeden z útočníku Ústí nad Labem mimo dosah branky, hosté by potřebovali trošku zpřesnit svý zakončení v dnešním utkání.
     
    43:30
    Slovan sice často pobývá ve velké blízkosti brankáře Tomáše Štůraly, ten ale moc zákroků vytahovat nemusí.
     
    44:03
    Opět velice podobná situace. Videlka kousek za modrou čárou nahodil touše na Tomáše Štůralu, ten ho jen v klidu zkrotil lapačkou a pro jistotu přerušuje hru.
     
    44:50
    Šumperk chce očividně tento zápas dohrát v klidu. Než domácí provedou nějakou přihrávku, raději ještě pohlédnout, zda nenahrávají na hole Ústeckých.
     
    45:29
    Kus černé gumy nyní často pobývá na území středního pásma, kde se ho nemůže na delší dobu nikdo zmocnit. Takové tempo by mohlo určitě Salithu vyhovovat.
     
    46:38
    Václav Meidl zkoušel obkroužit domácí klec ze všech stran, už ale situaci překombinoval. Přišel totiž o puk v nejméně vhodnou chvíli pro jeho celek.
     
    46:48
    Hra přerušena kvůli technickému přestupku, postavení mimo hru Ústí nad Labem.
     
    47:20
    Ani tahle akce nebyla z pohledu hostující mančaftu špatně založená, Štůrala se musem natahovat napříč celým brankovištěm. Jenže touš letělo hodně mimo.
     
    48:19
    Draci právě vstřelili branku!
    První šance po delší době ještě zůstala nevyužita, když Michal Popelka nepřesně trefil prostor u pravé tyče, avšak následující puk už končí v síti Michaela Petráska. Draci získali výhodu útočného pásma po opravdu dlouhém intervalu, hned z toho ale těží. TOMÁŠ BRUNEC se nejlépe ze všech mužů na ledě zorientoval na brankovišti soupeře, když už celkem s klidem doklepl puk do sítě Ústeckých Lvů. Asistence: Lukáš Žálčík.
     
    49:18
    Tomáši Štůralovi vypadl puk z lapačky, a tak toho využil a rozehrál na své spoluhráče, jež nyní hrají v obrovské pohodě.
     
    49:46
    Draci budou moci hrát ještě ve větším klidu, Ústí nad Labem bude hrát v oslabení. Dvě minuty za podražení inkasuje hostující muž Vlastimil Dostálek.
     
    50:15
    Jenže tým Radka Kučery nyní doplatil na technickou nepřesnost, když vyhodil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    50:59
    Draci už usadili své síly do pásma soupeře, kde ale zatím nemají přesná zakončení, přesilovka už se chýlí ke svému konci.
     
    51:25
    Karel Plášek těsně minul v jásné příležitosti samotný před brankou, když pak jen trefil betony Petráska!
     
    51:46
    Ústecký gólman přikrývá puk svou lapačkou ve chvíli, kdy už jsou hosté v plném počtu.
     
    52:09
    Lukáš Žálčík si nebral servítky, na nikoho nečekal a okamžitě vlétl do pásma. Rychlou střelo zápěstím pak trefil připravenou lapačku gólmana hostů.
     
    53:00
    Znovu vyložená gólovka, ve které se nacházel tentokráte Tomáš Brunec. Zkoušel propasovat puk Petráskovi mezi betony, ale ten včas utnul šanci domácího útočníka.
     
    53:38
    Šumperští museli do vlastního obranného pásma, ale už zase hledají místo před brankou soupeře. Zatím bez výsledku v podobě střely.
     
    54:23
    Znovu práce pro Petráska, jenž vyráží do pravého rohu.
     
    54:27
    Trest musí nyní jet odpykat domácí obránce Tomáš Sedlák. Proti svému soupeři se totiž dle soudu rozhodčích provinil krosčekem. Šance pro Ústí nad Labem.
     
    55:00
    Aleš Staněk mohl dokonce ve vlastním oslabení dopředu, ale už neměl rychlost, tak raději vrátil puk za sebe obráncům.
     
    55:13
    Tak pozor, Ústí nad Labem bude hrát přesilovku pět na tři, která bude trvat déle jak jednu minut. Petr Gewiese totiž inkasuje trest 10 minut + do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    55:45
    Hned zprvu Salith vyhazuje, ale Ústečtí vzápětí vrací puk zpátky před Štůralu.
     
    55:53
    Tomáš Štůrala má následně puk ve své výstroji, když jej v pohodě zastavil po střele Václava Meidla.
     
    56:24
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    Zdálo se, že by puk mohl skončit mimo obranné pásmo Šumperka, avšak nakonec ústecký nátlak na branku Tomáše Štůraly vyústil ve vstřelený gól do jeho klece. Předchozí dorážky Slovan dokázal muž s číslem čtyřicet dva na zádech pochytat, ale když už do odkryté sítě poslal touš ONDŘEJ SMETANA, mohli Severočeši radostně zvedat ruce nad hlavy. Asistence: Martin Hanzl, Kamil Černý.
     
    57:35
    Šumperk už hraje v oslabení pouze o jednoho muže méně, z nejhoršího je tak domácí celek venku.
     
    58:20
    Už začaly poslední dvě minuty třetí třetiny, ale Ústí se nechce vzdát. Tomáš Štůrala musel vzdorovat dalšímu střeleckému pokusu.
     
    58:54
    Domácí publikum už tleská všem svým hokejistům a děkuju za uplynulou sezónu, kterou Šumperk zakončí posledním kolem play-out v Mostě.
     
    59:22
    Ještě jedno zakončení v podání Brože, ale tohle už by mělo Drakům stačit k zisku třech bodů do tabulky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání, ve kterém šlo o první místo ve skupině play-out první hokejové ligy. Šumperk položil základ k lepšímu výsledku už ve druhé třetině, když vedl 3:1. Pak už si družina Radka Kučery pohlídala celkem v klidu výsledek. Draci pocestují na západ do Mostu se skvělým naladěním, fanoušci Salithu nyní zažívají poslední momenty ročníku na domácím působišti. Ode mě je to z tohoto utkání a z hokejové sezóny 2013/2014 vše. Přeji hezký zbytek večera. (19:01:56)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Starý (Haas, Holík), 23. Žálčík (Brunec), 38. Cink (Moskal, Staněk), 49. Brunec (Žálčík) – 7. Vávra (Černý, Meidl), 57. Smetana (Hanzl, Černý)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Vajner (31. Štůrala) – Holík, Starý, Sedlák, Tesařík, Novotný, Gewiese – Haas, Plášek, Skoumal – Cink, Staněk, Moskal – Brunec, Žálčík, Popelka – Chomič, Langr
    HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek – Smetana, Černý, Holomek, Grin, Procházka, Brož – Vávra, Hanzl, Meidl – Pořícký, Videlka, Dostálek – Kuchynka, Merta, Baránek – Zdvořáček

    Rozhodčí: Mrkva – Lukš, Novák
    bahis siteleri