Řisuty – Pelhřimov 7:5 (kon.) | Kolín – Žďár n/S 5:2 (kon.) | Klatovy – Klášterec nO 2:3 (kon.)
Bílina – Mor. Budějovice 5:2 (kon.) | Děčín – Tábor 3:4 (0:1 po s.n.) | Jindř. Hradec – Vrchlabí 1:2 (1:2 po s.n.)
Jablonec n/N – Nymburk 4:5 (kon.) | Trutnov – Kobra 2:6 (kon.)
konec
SC Marimex Kolín
5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
SKLH Žďár nad Sázavou
Sobota 13.09.2014, 17:07 • ZS Kolín • 2. liga skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:07.
     
    Hezký sobotní den všem příznivcům hokeje. Ano, dnes 13. 9. 2014 přišel ten onen den, na který netrpěliví fanoušci čekají již od konce loňské sezóny. Dnešním dnem se v Kolíně tímto klíčovým zápasem SC Kolín a SKLH Žďár nad Sázavou otevírá brána nového dějství, tvrdých bojů, dramatických her, emocí fanoušků, radosti i slasti a bohužel i smutku z proher – sezóny 2014/2015! Vítejte!
     
    SC Kolín

    Kozlové jsou jedním z horkých favoritů této skupiny – a to díky loňské povedené sezóně, kdy si vybojovali místo do barážových bojů, kde nakonec neuspěli. I přesto to je pro kolínský hokej velkým úspěchem po několika letech. Tým loňských finalistů se nepatrně změnil, silné jádro týmu zůstalo a obohatilo se o pár nových posil.

    Nejprve tedy je třeba zmínit odchody na tuto sezónu. Obránce Petr Chaloupka, ten v letošní sezóně nastoupí proti Kozlům v dresu HC Trutnov, dále pak Jiří Kadlec ml., který bude hájit barvy NED Hockey Nymburk a také Tadeáš Kočí, který nastoupí za HC Vlašim.

    Naopak kdo posílí Kolínské Kozly? Trenéři měli možnost vybrat ten správný tým z velké škály hráčů, kteří se v Kolíně připravovali nebo si je vyhlédli. Nakonec uspěli a do kádru se probojovali tito hráči, kteří posílí stávající tým. Mezi novými útočníky v této sezóně uvidíme Jakuba Frolíka z Mladé Boleslavi, Jana Veselého z Pardubic a Pavla Hlavatého z Hradce Králové. Do obrany přichází zkušený obránce z Tábora Michal „Čenda“ Klíma.
    Nebudou chybět samozřejmě také obránci Kryštof Kulhánek a na střídavé starty Karel Nedbal ml., který v letošní sezóně působí v týmu HC ČSOB Pardubice.

    Naváží Kozlové na úspěch úspěchem? Těžká otázka, zároveň nelehký úkol si Kozlové naservírovali. V přípravných zápasech již zazněly potíže, Kozlům se zdařily pouze 3 zápasy z 8. Snad si ty prohry Kozlové užili již v přípravě a v sezóně budou slavit jen úspěchy. Dnešním dnem to celé vyvrcholí. Bohužel se dnes Kozlové budou muset obejít bez klíčového hráče Jiřího Kadlece st., který je z přátelského zápasu z Tábora zraněn.
     
    SKLH Žďár nad Sázavou

    I Plameny ze Žďáru jsou horkými favority této skupiny. V loňské sezóně skončily v základní části hned za Kolínem a to na 4. pozici. Do baráže jim chyběl jen kousíček. V bojích play-off vyřadily Děčín a Vrchlabí, bohužel je poté Sokolov porazil 3:0 na zápasy a do baráže zavítal právě on.

    Plameny se mohou pyšnit skvělou přípravou, ani jednou v základní hrací době neprohrály a sedm z osmi utkání vyhrály. Výbornou bilancí přípravných zápasů strčily domácí celek lehce do kapsy. Ovšem skutečná soutěž začíná dnes, právě na kolínském ledě! Plameny v letošní sezóně posílí zkušený Aleš Padělek.

    Nesmí chybět zmínka o generálce, která se hrála před týdnem na ledě Plamenů. Štěstí bylo na straně domácích, kdy Žďár porazil Kolín výsledkem 3:1 (1:0, 2:1, 0:0). O branky se postarali ve 20. minutě Havel (Vítek M., Gregar), 24. Padělek (Kunstmüller, Pilný), 27. Gregar a za Kolín se jako jediný trefil ve 36. minutě Mejzr (Hanzl, Barták).
     
    Vzájemná utkání v loňské sezóně 2013/2014

    23.10. 2013 SC Kolín – SHKLH Žďár nad Sázavou 7:2 (0:0, 5:0, 2:2)(28. Ježek (Šafránek), 28. Malý (Valášek), 34. Malý (Mejzr, Valášek), 35. Valášek (Jankovský), 40. Morkes (Hanzl), 51. Marvánek (Barták), 53. Hanzl (Chaloupka, Ježek) – 54. Staněk (Kaňka), 58. Kotlík (M. Vítek)

    15.1. 2014 SKLH Žďár nad Sázavou – SC Kolín 6:4 (3:2, 1:1, 2:1) 4. Dítě (Staněk, Krupka), 8. Vítek D. (Man), 17. Říha (Plachý), 29. Hron (Man), 46. Kunstmüller (Hron), 60. Říha (Krupka) – 11. Valášek (Jankovský, Morkes), 15. Valášek (Jankovský, Morkes), 26. Jankovský (Valášek, Morkes), 48. Jankovský (Morkes, Pácal)

    Na koho by si oba týmy měly dát pozor?
    Nejvíce se proti Plamenům v loňské sezóně dařilo:

    Milan Valášek 5 bodů (3+2)
    Václav Jankovský 5 bodů (2+3)
    Petr Morkes 5 bodů (1+4)

    Naopak proti Kozlům se v loňské sezóně nejvíce dařilo:
    Vladimír Říha 2 body (2+0)
    Pavel Staněk 2 body (1+1)
    Josef Hron 2 body (1+1)
     
    Na úvod celé soutěže Kozly v tomto deštivém počasí přijely rozehřát Plameny ze Žďáru. Dnešní klání přinese historicky již 112. vzájemný zápas těchto tradičních rivalů. Očekává se skvělý hokej, favority dnešního zápasu by měli být hosté, díky výborným výsledkům z přípravných zápasů. Jenže, dnes půjde již o mistrovské body a vše může být jinak. Kdo se těch bodů a vítězství ujme? Kozlové či Plameny?
    Tento boj vypukne v 17:07 na kolínském zimním stadionu. Online přenosem Vás bude tradičně provázet Tereza Nedbalová. Hezký den!
     
    Úvodní sestavy:

    SC Kolín: Sejpal (Moravec) – Hanzl, Pácal, Pýcha, Skokan "A", Muláček, Barták, Fiala – Frolík, Šafránek "A", Jankovský- Malý "C", Valášek, Šifta – Veselý, Zumr, Ježek, – (Semirád, Hlavatý)

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vlach) – Staněk "A", Vítek, Pleva "A", Jícha, Smejkal, Kolda, Doležal, Padělek, Kunstmüller, Plachý "C", Man, Dítě, Kaňka, Kotlík, Vítek, Říha, Zídek, Gregar

    Rozhodčí: Luczkow – Špringl ml., Svatopluk
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní bule sezóny 2014/2015 vhozena! Jako první se kotouče ujali Kozlové a pokusili se o rychlý útok na Slámu.
     
    00:24
    Plameny ubránily tento menší tlak a přesunuly hru k Sejpalovi, kde je ke střele Kozlové nepustily.
     
    01:05
    Hra se přesunula pomalu do středního pásma, kde se odehrává souboj o kotouč.
     
    01:40
    Jan Veselý (KOL) vybojoval kotouč ve středním pásmu a kličkou obehrál jednoho obránce z Plamenů, čekal na něj však další a kotouč raději přihrál najíždějícímu Ježkovi, kterému se nezdařilo kotouč zpracovat.
     
    02:02
    Velkou šanci měl domácí Václav Jankovský, ten se z mezikruží pokusil prostřelit betony Jiřího Slámy. Neúspěšně, žďárský brankář kotouč pevně drží mezi betony a hru přerušuje!
     
    03:30
    První na trestnou lavici zamíří hráč hostí, v ten moment kdy měli domácí navrch a okupovali branku Slámy, hostující Aleš Padělek na 2 minuty za hákování.
     
    03:50
    Kolínská přesilovková formace trápí Plameny. Krouží s přesnými přihrávkami kolem Slámy. O zakončení se pokusil Milan Valášek, který z pravého kruhu tvrdě vystřelil na Slámu, avšak Sláma jeho vyrážečkou posílá kotouč na mantinel a hra pokračuje!
     
    04:20
    Plameny se osvobozují!
     
    04:35
    Kozlové opět najeli do třetiny hostí a vytvářejí různé kombinace, ale hosté skvěle brání.
     
    05:11
    Zakázané uvolnění Kolína.
     
    05:30
    Hosté v plném počtu.
     
    05:34
    Zakázané uvolnění Kolína.
     
    06:19
    Hra se nyní pohybuje u Slámy, nahrávku od Jankovského dostal Jan Hanzl, který vypálil od modré. Nakonec jeho rána byla odražena od hokejky hostů a končí v ochranné síti nad Slámou.
     
    06:55
    Do obrovské šance se, po chybě domácí obrany dostal Michala Kaňky, který ujel všem Kozlů ale v samostatném nájezdu Sejpala nepřekonal.
     
    07:12
    Kozlové právě vstřelili branku!

    Hned z protiútoku, Kozlové napravili reputaci a po Pýchově nahrávce Slámu prostřelil kapitán kolínských kozlů JOSEF MALÝ. Ten otevírá skóre dnešního zápasu i letošní sezóny! Stav utkání 1:0.
    Asistence: Pýcha
     
    7:35
    Hra se převážně pohybuje u Slámy, Kozlové se tím gólem nabili a nechtějí pustit modrou čáru v útočné třetině.
     
    08:02
    Veselý skvěle bojuje v útočném pásmu, jeho střela mířila nad branku Slámy.
     
    08:59
    Opět chyba domácích, Kozlové nechali úplně volné hráče. A na kolínského obránce jeli 2 z Plamenů. Nakonec zakončil Aleš Padělek, který jeho tvrdou střelou branku přestřelil.
     
    09:09
    I hned Kozlové odpovídají protiútokem, stejnou akcí jako Plameny 2 na 1. Ale také neúspěšně. Hra se opět vyrovnala a boj pokračuje!
     
    10:21
    Jankovský nahrál přes modrou čáru najíždějícímu Šafránkovi a zahájili okupaci Slámy.
     
    10:44
    Kozlové moc dlouho neokupovali, Smejkal skvěle vybojoval kotouč a poslal ho pryč z pásma kde se uskutečnil boj o kotouč.
     
    11:00
    Jiří Díte si vybojoval volný prostor před Sejpalem, a nic mu nebránilo ke střele. Jeho střelu však Sejpal chytil a hru přerušuje.
     
    12:32
    Zakázané uvolnění Kolína.
     
    13:12
    Plameny si vytvořili tlak a nahrávkami obehrávali Kozly, ti je nemohli zastavit, ale ke střele je nepustili.
     
    13:47
    Jan Veselý výborně zaútočil, sám projel podél lajny a od modré čáry tvrdě vystřelil na Slámu. Ten naopak předvedl skvělý zákrok a kotouč chytil do své lapačky. Hra tedy pokračuje vhazováním po jeho levici.
     
    14:20
    Fiala od modré vypálil a Veselý ještě jeho střelu tečoval, chyběl opravdu kousek tomu, aby kotouč skončil v brance hostí, líznul totiž tyč Slámovy branky.
     
    15:19
    Bojuje se ve středním pásmu.
     
    16:44
    Ofsajd Plamenů.
     
    17:15
    Pýcha vystřelil od modré, ale trefil hůl bránícího Kunstmüller a ten se vydal s Plachým do útoku.
     
    17:56
    Nakonec byl útok hostí ubráněn a hra pokračuje.
     
    18:30
    Domácí přesunuli hru pryč z jejich pásma a o kotouč je boj ve středním.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Hosté si zahrají první přesilovku! V poslední minutě první třetiny vyloučen Jiří Fiala (KOL) na 2 minuty za hákování.
     
    19:52
    Hosté si stále drží pásmu u Sejpala, ale ke střele je Kozlové ne ne pustit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu toho klání, kde jsme mohli vidět silnější převahu domácích. Ti měli hned několik šancí, ale proměnit dokázali pouze jednu a tu v 8. minutě! O branku se postaral Josef Malý. Hosty podržel jejich brankář Jiří Sláma, který si zapsal několik úspěšných zákroků. Hosté také nezaháleli a byly k vidění pěkné akce, bylo jich ale o poznání méně jak těch od Kozlů. Hosté spíše trestali chyby domácích, kdy měli 2 velké úniky ale kolínského "držáka v brance" Sejpala ve finále nepřekonali. Ten si zatím drží čisté konto. Do druhé třetiny hosté nastoupí v přesile minutu a půl. Podaří se jim využít přesilovku a vyrovnat? O tom se přesvědčíme cca 17:48! Tak buďte u toho s námi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Úvodní buly ve druhé třetiny zvítězili hosté.
     
    20:17
    Kozlové si však drží svou modrou čáru a nechtějí tam pustit Plameny.
     
    20:45
    Domácí vybojovali kotouč a poslali ho na druhou stranu hřiště.
     
    21:03
    Hostům se nedaří v jejich přesilové hře snad ani vteřina. Kozlové skvěle brání
     
    21:30
    Domácí v plném počtu.
     
    21:55
    Jan Veselý tvrdě vypálil od levého kruhu a Sláma ani nevěděla jak a špičkou holí kotouč odrazil do volného prostoru!
     
    22:30
    Ofsajd hostů.
     
    23:40
    Plameny mají několik šancí, ale Sejpala drží svůj tým!
     
    25:33
    Další přesilová hra hostů! Vyloučen Tomáš Pácal na 2 minuty za hákování. Povede se hostům tato přesilová hra?
     
    25:55
    Hosté si přihrávají kolem Sejpala. Domácí srdcařsky skáčou do střel a nenechávají je vystřelit.
     
    26:24
    Domácí se osvobozují posláním puku pryč ze své třetiny!
     
    27:33
    Domácí v plném počtu.
     
    27:49
    Kozlové právě vstřelili branku!

    Nedáš- dostaneš! Toto přísloví platí pro hosty dnes již po druhé. Lukáš Skokan vybojoval kotouč a našel si Josefa Malého, ten z první přihrál volnému DOMINIKU ZUMROVI, který vstřelil gól prakticky do prázdné branky a zvyšuje tak skóre dnešního zápasu na 2:0!
    Asistence: Malý, Skokan.
     
    28:13
    Hosté se po obdržené brance probudili a zaútočili na Sejpala, ale před ním vznikla menší pranice, která byla rozebrána rozhodčími. Nikoho, ale nevylučuje.
     
    28:58
    Kozlové právě vstřelili branku!

    Domácí skvělou kombinací, kdy Šafránek nahrál Frolíkovi a ten rychlostí vybruslil až ke Slámovi a viděl po jeho levé ruce volného VÁCLAVA JANKOVSKÉHO, kterému kotouč přihrál a ten z první prostřelil Jiřího Slámu. Stav utkání je tedy 3:0.
    Asistence: Frolík, Šafránek.
     
    29:29
    Hosté jdou do čtyřech! Potrestán Martin Vítek na 2 minuty za držení protihráče. Zvýší si Kozlové svůj náskok?
     
    30:36
    Domácí si stále drží třetinu u Slámy, dostali se do takové akce, kdy už si každý z přihlížejících myslel, že kotouč je v brance. Ale Jiří Sláma bravurně kotouč zalehl svým betonem a pozastavil tak tlak domácích!
     
    31:04
    Hosté se vysvobozují vyhozením kotouče na druhou stranu hřiště.
     
    31:29
    Hosté v plném počtu.
     
    32:38
    Nyní mají 2-minutovou výhodu hosté. Vyloučen Lukáš Skokan na 2 minuty za vražení na hrazení..
     
    32:49
    Kozlové právě vstřelili branku!

    Neskutečnou akci předvedli nyní domácí. Josef Malý vybojoval kotouč ve středním pásmu a PAVEL ŠIFTA si krásně najel do volného prostoru, tam dostal přesnou nahrávku, v souboji Šifta x Sláma zvítězil Šifta a zvyšuje skóre v oslabení na 4:0!
    Asistence: Malý
     
    32:49
    Oddechový čas hostů.
     
    33:06
    Hosté se vzpamatovali a už hrají přesilovou hru takovou, jak má vypadat – v jejich útočné třetině.
     
    33:54
    Žďár právě vstřelil branku!

    Hosté prolomili dnešní smůlu v přesilové hře a snižují skóre na 4:1! Autorem jejich první branky se stal ALEŠ PADĚLEK.
    Asistence: Kunstmüller, Staněk
     
    33:54
    Domácí v plném počtu.
     
    34:21
    Zakázané uvolnění Plamenů.
     
    35:36
    Hra pokračuje v útočné třetině Kozlů. Jan Hanzl od modré nahodil kotouč na Slámu, ten ho chytl do své náruče a hru přerušuje.
     
    36:06
    Stále si Kozlové drží svou útočnou pozici.
     
    38:39
    Domácí jdou opět do čtyřech. Vyloučen Jan Veselý na 2 minuty za hákování. Sníží hosté na 4:2?
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I v druhé části tohoto utkání se více dařilo domácím Kozlům, ti v této třetině porazili hosty 3:1, a celkové skóre je zatím 4:1! O branky se v této třetině postarali ve 28. minutě Dominik Zumr, hned po něm ve 29. Václav Jankovský a kuriozitní gól v oslabení trefil ve 33. minutě Pavel Šifta ihned po tomto góle si hosté vyžádali oddechový čas a do minuty snížili stav na 4:1 gólem v přesilové hře a její autorem je zkušený Aleš Padělek, který zatím jako jediný prostřelil Martina Sejpala.

    Třetí třetina začne podobně jako ta druhá, hosté budou chvíli hrát přesilovou hru. Jak to tedy celé dopadne uvidíme cca v 18:34. Tak buďte u toho s námi!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Ve třetí třetině jsou v přesile hosté a zahájili poslední periodu vyhranou bulí.
     
    40:39
    Domácí v plném počtu.
     
    41:12
    Hosté do slova vypíchli kotouč, skákající na Pýchově holi a zákeřně zaútočili na Sejpala. Ten v poslední chvíli kotouč podržel ve své lapačce.
     
    42:01
    Zakázané uvolnění Plamenů.
     
    42:24
    Jankovský prokličkoval podél mantinelu až ke kruhu před Slámou a přihrál to najíždějícímu Šafránkovi, ale ten tam nebyl sám a o puk se s Frolíkem nemohl dohodnout. Mezitím Sláma svou lapačkou kotouč podržel.
     
    42:44
    Další pokus Jankovského nevyšel.
     
    43:11
    Ofsajd Kolína.
     
    44:31
    Hosté ve velké šanci. Padělek tvrdě v mezikruží vystřelil na Sejpala, ale ten vyráží.
     
    44:59
    Hra se přesunula zpět do útočného pásma domácích. Hosté zatím brání velmi dobře a nenechávají Kozly vystřelit.
     
    46:30
    Začíná přesilová hra domácích. Potrestán Aleš Padělek na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    47:07
    Skokan tvrdě od modré vystřelil, ale jeho střela byla odražena do ochranné sítě nad Slámou.
     
    48:30
    Domácím se nepodařilo využít jejich přesilovou hru. A Padělek pokračuje ve hře. Hraje se 5 na 5.
     
    49:02
    Zakázané uvolnění Žďáru.
     
    49:16
    Žďár právě vstřelil branku!

    Ukázkově vymetl roh pravého rohu Sejpalovy branky ALEŠ PADĚLEK, po přesné nahrávce od Tomáše Smejkala. Snižuje tak skóre na 4:2. A stále není konec zápasu.
    Asistence: Tomáš Smejkal.
     
    49:49
    Jakoby se oba týmy proměnili a momentálně tím lepším jsou na ledě Plameny.
     
    50:02
    Kozlové jdou do 4! Vyloučen Lukáš Skokan na 2 minuty za držení protihráče. Vylepší si hosté skóre?
     
    50:19
    Staňkova rána byla namířená na branku Sejpala. Ten ji neměl pod kontrolou nakonec pomocí Pácala kotouč podržel.
     
    51:02
    Stále se pokračuje ve třetině u Sejpala.
     
    51:58
    Kozlové kotouč vybojovali a opět v oslabení ujeli 2 na jednoho. Nakonec se kotouč dostavil na hůl Valáška, který chtěl kotouč poslat podél pravé tyčky Slámovy branky. Ale tam byl už Sláma připraven.
     
    52:02
    Domácí v plném počtu.
     
    53:33
    Josef Malý zahájil útok a ve středním pásmu přihrál Valáškovi, který měl pokračovat, v tom mu zabránil Michal Kaňka (ZNS), který ho podrazil a odpyká si za to 2 minuty! Pro Kozly začíná přesilová hra.
     
    54:04
    Hosté se vysvobozují vyhozením kotouče na druhou stranu hřiště.
     
    54:28
    Domácím se nedaří dostat se zpět do pásma ke Slámovi.
     
    55:01
    Už jsou zpět a mají půl minuty na to proměnit svou přesilovku.
     
    55:33
    Hosté v plném počtu.
     
    55:47
    Valáškova rána skončila těsně vedle branky!
     
    56:10
    Jan Veselý chtěl dostat kotouč do branky z poza branky, ale neúspěšně. Sláma mu nedal šanci volného prostoru.
     
    56:24
    Zakázané uvolnění Kolína.
     
    57:02
    Plameny dráždí Kozly u Sejpala a vytvořily si menší tlak.
     
    58:53
    Plameny to zkouší v 6 bez brankaře!
     
    59:02
    Kozlové právě vstřelili branku!

    Tak a tímto už je definitivně vymalováno. Do prázdné branky přes celé hřiště kotouč do Slámovy branky vstřelil JAN VESELÝ a zvýšil skóre Kozlů na 5:2!
    Bez asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Jsme u konce prvního kola! V zápase SC Kolín- SKLH Žďár nad Sázavou, zvítězili domácí 5:2! V poslední třetině ještě snížil skóre ukázkovou šibenicí Aleš Padělek a do prázdné branky přes celé hřiště poslal kotouč Jan Veselý, který si tak může připsat svůj první gól za Kolín. Kolín tímto získává první tři body. Nejlepšími hráči tohoto utkání byli vyhlášeny Pavel Šifta a Aleš Padělek – gratuluji! Z dnešního online přenosu to je ode mě vše a těším se příště, na počtenou! (19:07:24)

    Tereza Nedbalová

    Branky a nahrávky: 8. Malý (Pýcha), 28. Zumr (Malý, Skokan), 29. Jankovský (Frolík, Šafránek), 33. Šifta (Malý), 60. Veselý – 34. Padělek (Kunstmüller, Staněk), 50. Padělek (Smejkal)


    SC Marimex Kolín: Sejpal (Moravec) – Hanzl, Pácal, Pýcha, Skokan "A", Muláček, Barták, Fiala – Frolík, Šafránek "A", Jankovský- Malý "C", Valášek, Šifta – Veselý, Zumr, Ježek, – (Semirád, Hlavatý)
    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vlach) – Staněk "A", Vítek, Pleva "A", Jícha, Smejkal, Kolda, Doležal, Padělek, Kunstmüller, Plachý "C", Man, Dítě, Kaňka, Kotlík, Vítek, Říha, Zídek, Gregar

    Rozhodčí: Luczków – Špringl ml., Marek

    Diváci: 610
    bahis siteleri