Buffalo – Columbus 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 6:4 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (2:3 po s.n.)
Philadelphia – New Jersey 4:6 (kon.) | Detroit – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Florida 3:2 (po pr.)
Nashville – Ottawa 3:2 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 2:3 (kon.) | Dallas – Chicago 2:3 (0:1 po s.n.)
Minnesota – Colorado 5:0 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:5 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:6 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Columbus Blue Jackets
Pátek 10.10.2014, 01:10 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    ARŤOM ANISIMOV - 1:3
     
    57:34
    Columbus právě vstřelil branku!
    Troufám si tvrdit, že je rozhodnuto, i když Blue Jackets loni ztratili i jasnější vedení, a to krátce před koncem. Scott Hartnell si připisuje první bod v novém působišti, když mezi kruhy našel přesným pasem ARŤOMA ANISIMOVA, jehož zblokovaná střela zaplula za záda překvapeného Enrotha. Asistence: Scott Hartnell, Alexander Wennberg.
     
    54:43
    Vzápětí se již mezi tři tyče trefil ze středu útočného pásma Chris Stewart. Na jeho ránu zápěstím byl Bobrovskij připraven a připisuje si dvacátý úspěšný zákrok.
     
    54:13
    Buffalo tlačí, o tom žádná, stejně jako po prvním obdrženém gólu. Blízko srovnání byl Christ Stewart, jehož střela z pravého kruhu snad lízala tyčku branky Bobrovského.
    Cam ATKINSON - 1:2
     
    52:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Učebnicová akce a prvá využitá přesilovka Blue Jackets. Johansen našel u pravé tyče Enrotha CAMA ATKINSONA, který si posunul kotouč do středu před branku a poté se trefil přesně nad lapačku gólmana. Asistence: Ryan Johansen, Nick Foligno.
     
    50:47
    Z trestu Tjutina zbývá dvaadvacet vteřin, když je potrestán dvěma minutami Brian Gionta (BUF) za hrubost.

    Na vyloučení: 5-3.
     
    49:09
    První přesilová hra Buffala v zápasu. Fjodor Tjutin (CBJ) odchází na dvě minuty na trestnou lavici za hákování.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    46:32
    Jhonas Enrotz hrátce po buly předvedl parádní zákrok proti zakončujícímu Michaelu Chaputovi!
     
    39:23
    Ale také Sergej Bobrovskij se ukázal ve velmi dobrém světle po pokusu Chrise Stewarta kousek za modrou čárou.
     
    38:07
    Jack Johnson našel na útočné modré rozjetého Hartnella, který se posunul blíže do středu a vystřelil. Lapačka Enrotha byla na místě – velmi dobrý zákrok domácího strážce svatyně.
    ZEMGUS GIRGENSONS - 1:1
     
    34:42
    Sabres právě vstřelili branku!
    Z vedení se hosté radovali sotva minutu a pár vteřin k tomu. ZEMGUS GIRGENSONS se protáhl kolem statického Arťoma Anisimova nejen do útočného pásma, ale až před Bobrovského. Při zakončení sice ztratil koordinaci a upadl, puk za záda ruského gólmana však protlačil. Asistence: Markus Foligno.
    JACK SKILLE - 0:1
     
    33:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po vyhraném buly sice Buffalo poslalo kotouč před Bobrovského, ale domácí znovu ztratili puk a znovu si nedali pozor na rychlý kontr Columbusu, který nyní už zaslouženě trestá! Boll vyslal po pravé straně přihrávkou do jízdy JACKA SKILLEHO, který si nabruslil do pravého kruhu a odtud nekompromisní ranou do levého horního rohu propálil Jhonase Enrotha. Asistence: Jared Boll, Michael Chaput.
     
    26:46
    Alex Wennenberg, mladý Modrý kabát, se ukazuje zatím ve výborném světle. Po levé straně se proháčkoval obranou Sabres jako Alberto Tomba slalomovými tyčemi, v rozhodující chvíli mu však sebrali puk z hole obránci domácích.
     
    24:04
    V situaci dva na jednoho mohl Calvert nahrát v tandemu jedoucímu Letestuovi. Rozhodl se pro střelu, kterou vyráží Enroth.
     
    18:29
    Rasmus Ristolainen (BUF) naprosto zbytečně zahákoval ve středním pásmu u trestné lavice Matta Calverta, takže si jí prohlédne na dvě minuty hodně zblízka. Jde o třetí přeslovku Columbusu v průběhu první třetiny.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    14:11
    Scott Hartnell mohl poslat Columbus do vedení. Po výborné přihrávce se s ničím nepáral a na levém kruhu vypálil dělovku z první. Enroth vůbec netušil, kde má kotouč. Zaregistroval jej až poté, co se kus pryže odrazila od horní tyčky před jeho brankoviště.
     
    12:31
    Zcela jasné vyloučení domácích. Nick Foligno dostal přihrávku do jízdy a ve středním pásmu se už už odpoutával od protihráčů, když jej podrazil Tyler Myers (BUF).

    Na vyloučení: 3-1.
     
    11:37
    Alexander Wennberg nyní předvedl, že orientace v předbrankovém prostoru mu nedělá zcela žádný problém. Počkal si na odraz nahozeného puku, tvrdě vypálil a Enroth nyní podržel Sabres!
     
    10:17
    Což o to, Myers se ujal kousek za modrou nahozeného puku. Vystřelil a Brian Gionta nebyl dalek toho, aby tečoval za záda Bobrovského kotouč po Myersově pokusu.
     
    09:46
    Mike Weber (BUF) a Jared Boll (COL) dostávají vzájemně dvě minuty za napadení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    07:54
    Nick Foligno dorážel Johansenovu střelu u levé tyče Enrotha, tkerý se roztáhl na brankové čáře jak široký tak dlouhý a nedovolil Columbusu radost z prvního gólu v sezoně.
     
    07:11
    Tentokrát prosvištěl pokus Wisniewského těsně vedle pravé tyče Enrotha a z dorážky se neprosadil ani Ryan Johansen.
     
    06:15
    Hned po komerční přestávce se bude vylučovat, neboť Josh Gorges (BUF) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    05:45
    Obrovská mela před Bobrovským. Nejprve u jeho pravé tyče poslal Chris Stewart puk pouze do ruského gólmana, stejně jako Zemgus Girgenson po střele zápěstím, a poté zblízka minul branku Marcus Foligno.
     
    04:13
    Buffalo zahrozilo z rychlého protiútoku a Andre Benoit se dostal před branku Bobrovského k puku. Zblízka po pasu Reinharta vystřelil pouze do připraveného gólmana Columbusu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 35. Girgensons (Foligno) – 34. Skille (Boll, Chaput), 53. Atkinson (Johansen, Foligno), 58. Anisimov (Hartnell, Wennberg)


    Buffalo Sabres: Enroth (Neuwirth) – Gorges, Myers, Benoit, Meszároš, Weber, Ristolainen – Moulson, Ennis, Stafford – Foligno, Girgensons, Stewart – Hodgson, Reinhart, Gionta – Deslauriers, McCormick, Mitchell. Trenér: Ted Nolan.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Erixon, Wisniewski, Tjutin, Prout – Hartnell, Anisimov, Daňo – Foligno, Johansen, Atkinson – Calvert, Letestu, Wennberg – Skille, Chaput, Boll. Trenér: Todd Richards.

    Rozhodčí: 6 Francis Charron, 32 Tom Kowal – 91 Don Henderson, 54 Greg Devorski

    Diváci: 18215
    bahis siteleri