Spišská N. Ves – Topoľčany 9:4 (kon.) | Prievidza – Lipt. Mikuláš 3:5 (kon.) | Trnava – Prešov 3:2 (kon.)
Michalovce – Detva 6:4 (kon.) | SR 18 – Bardejov 0:4 (kon.) | Pov. Bystrica – Senica 4:6 (kon.)
konec
HK Gladiators Trnava
3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
PHK Prešov
sk Pátek 10.10.2014, 17:00 • Zimný štadión Trnava • 1. liga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:05:12)
     
    59:56
    Na druhú stranu mohol zaútočiť Schmidt, bekhendom poslal ani nie žabku ako skôr ropuchu smerom k bráne, ktorú ale netrafil.
     
    59:43
    Komlošovu strelu od modrej čiary sa snažil tečovať na kruhu Ivančo, nevyšlo.
     
    59:25
    Teraz Riečický odchádza na striedačku. Prešovu sa veľmi nedarí, no teraz veľmi ani Trnave dostať sa dopredu.
     
    58:45
    Trnava reaguje oddychovým časom.
     
    58:45
    Baran dostal puk, prekorčuľoval do pásma a prihral do strany, Lisoňova strela sa od brvna divoko odrazila do siete! Mám pocit, že predtým lízla aj Riečického hlavu.
     
    58:29
    Stále sa to drží na úrovni modrej čiary, takže aj Riečický stále ostáva v bráne.
     
    58:11
    Riečický na ľade, ale vykorčuľovaný medzi kruhmi čaká, ako sa situácia v útočnom pásme Prešova vyvinie.
     
    58:11
    Prešov si berie oddychový čas!
     
    57:42
    Brandis vystihol chybu vzadu, ale Chalupa ju veľmi chcel napraviť. Tak veľmi, že vliezol takmer pod Brandisa, vypichol mu puk a náseldne skončili na ľade obaja.
     
    56:00
    Hajnikovu prihrávku nepretlačil Jaroš za Hálu, puk ale ostal pred ním, práve Hajnik sa hnal na dorážku.
     
    55:29
    Čunderlík získal puk za bránou a razantným vyhodením ho posiela o plexisklo na druhú stranu klziska.
     
    55:03
    Chyba Prešova a Trnava mala šancu v oslabení. Bol tam Baran a Poláček, ten to vzal na seba, ale strelou netrafil dobre priestor.
     
    54:41
    Trnava – Tomáš Hluch – dve minúty za zdržiavanie hry; zovretie puku.
     
    54:09
    Ďalšia zahodená šanca, ako to už u Trnavy býva. Baran prihral na voľného Hegyiho, ktorý bol pred Riečickým sám, spravil si ho blafákom, ale zakončenie šlo mimo bránu.
     
    52:56
    Chvíľu sa hralo síce v tempe, ale bez šancí, keď tu zrazu sa pred Riečickým k puku, ktorý ušiel dvom hráčom čo sa vzájomne odtláčali, Bachratý. Nemal veľa času, spracoval si puk a mieril k vzdialenejšej žrdi, no trafil do Riečického betónu.
     
    50:12
    Tak teraz klobúk dolu pre obe strany. Hronec priťukol puk pred seba priamo na Hajnika, ktorý ušiel dopredu. Až na kruhoch ho dostihol Hluch, ale už veľmi nemal ako zasiahnuť a ostalo to na Hálovi, ktorý dokázal situáciu ustáť, puk mu ostal pred natiahnutým betónom. Nevedel poriadne, že ho tam má, ale keď sa k nemu prihnal Jaroš, už reagoval na jeho snahy o dorážky a Trnava tak drží tesné vedenie.
     
    49:49
    Bachratého strelu po vhadzovaní vyráža Riečický betónom.
     
    49:12
    Výborná práca Kivadera, no bol ešte trochu tiesnený Hrbáčikom, obaja spadli na kolená. Kivader stále mal puk, no kým sa postavil, pred bránu sa stiahol bek a zabránil najhoršiemu.
     
    48:44
    Kobeľa si vymenil puk s Pekarčíkom, delovku od modrej vyrazil Hála bez problémov betónom.
     
    47:59
    Táto presilovka už konečne vyzerá ako presilovka a nie ako výborné bránenie. Ivančova strela od modrej cez prehustený priestor a Hála kryje.
     
    47:36
    Trnava – Róbert Brandis – dve minúty za hákovanie. Prešov krátko po skončení oslabenia zaútočil a Brandis zatiahol ručnú.
     
    46:40
    Teraz sa ale domáci dostali do šance, najprv spravil pekné kľučky Lisoň, ale sám Riečický skôr ako sa znova k puku dostal mu ho vyrazil, neskôr prihrávka pred bránu hľadala Barana.
     
    46:05
    Nečakala som, že by Trnava v presilovke vyvinula nejaký tlak, keďže presilovky v tomto zápase vyzerajú ako vyzerajú, no postupne sa Trnava sťahovala až príliš dozadu. Pekarčík dokonca obral o puk Macháča ako malého žiaka.
     
    45:24
    Prešov – Dušan Kobeľa – dve minúty za podrazenie.
     
    44:25
    Brandis mal na sebe takmer troch hráčov. Najviac ho otravoval Ivančo, pre ktorého napokon nezakončil.
     
    43:59
    Pomerne nenápadne sa Prešov dostal dopredu a bolo to bez šance, ale po chvíli spravila Trnava chybu a to už sa hostia dostali do tlaku. Hála je však pozorný z každej strany.
     
    43:10
    Šikovne to spravil Komloš, Lisoň si ho síce obhodil pukom, ale za ním ho nepustil. Následne Prešov puk posiela len na icing.
     
    41:26
    Jaroš už sa chystal von z pásma, ale zazrel, že Chalupa predsa len udržal puk v pásme a pomáha mu ho vybojovať.
     
    40:17
    Dva bloky "košíkarov". Pred Riečickým vyrazil prihrávku na Lisoňa Komloš, na druhej strane Pekarčík bojoval s Macháčom a prihrávku na druhú stranu vyblokoval Poláček na striedačku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:17
    Nešťastný stret na útočnej modrej Prešova, hra je prerušená až po tom čo Trnavčania získali puk. Závodský tam skončil na ľade, po prerušení hry k nemu prikorčuľoval Pekarčík, ktorý je však hokejová hlava a pochybujem, že by mal niekedy úmysel niekomu ublížiť. Závodskému sa ospravedlnil a kýve hlavou, že toto v žiadnom prípade nemôže byť faul. Súhlasí s ním aj čiarový rozhodca, s ktorým sa hlavný radí, keďže neprehľadnú situáciu dobre nevidel.
    Jakub Závodský napokon za pomoci spoluhráčov spolu s lekárom odchádza na striedačku.
     
    38:37
    Čunderlík si takmer spravil coast-to-coast! Výlet od vlastnej brány k tej druhej mu ale na poslednú chvíľu zastavil Ivančo.
     
    37:55
    Trnava dala gól!
    Baran pohybom oklamal Kobeľu a puk poslal na bránu, kde z prvej šance JULIÁN ACHS ešte neuspel, no na dorážku už bol čelom k bráne a prehodil pololežiaceho Riečického.
    Asistencia: Martin Baran.
     
    37:45
    Aj samotní Trnavčania sú zo svojho kolotoča na Riečického bránu unavení.
     
    37:30
    Kivaderova šikovná strela na žŕdku, tesne minul bránu.
     
    36:26
    Ak ste počuli treskot, to trnavským fanúšikom teraz padol kameň zo srdca. Čopák zachytil Čunderlíkovu kľučku a zrýchlil prihrávku dopredu, kde nevyšla síce prihrávka na druhú, ale práve to, že bol puk zblokovaný, napokon pomohlo – pobral sa k bráne, kde naň tesnúčko zareagoval Hála vytiahnutou ľavou nohou.
     
    36:00
    Hajnik zblokoval Poláčkovu prihrávku skrz pásmo, následne Kobeľa zachytil pred bránou puk a posiela ho preč.
     
    35:23
    Chalupa mal puk, ale nemohol do pásma, bol by to ofsajd. Spomalil a pripravil ho oň Baran.
     
    34:40
    Schmidt dokonca chcel zaútočiť, ale Prešovčania ho riadne bránili. Napokon Trnava zdržiava hru v útočnom pásme pri mantineli.
     
    34:08
    Oba tímy sa v nevýhode v tomto zápase zatiaľ dobre bránia. Prešov hoci je v pásme, nemá veľké šance, Hála zatiaľ čelil jedinej strele po vhadzovaní.
     
    32:55
    Trnava – Pavol Poláček – dve minúty za držanie. Ešte počas signalizovaného trestu sa hostia dostali dopredu, ale Jaroš dostával prihrávku od Hajnika trošku nepresne.
     
    32:17
    Lisoňova strela z pravého kruhu bola Riečickým vyrazená do ochrannej siete.
     
    31:55
    Baran síce zachytil vyhadzovanie, ale bekhendom ho posunul len pred seba a tak ho získal Novický a Prešov sa predsa len dostane von.
     
    31:26
    Olejník zachytil puk na modrej čiare, pristavil si ho, Hála chytá strelu medzi betóny a prerušuje hru.
     
    31:05
    Čunderlík s pukom voľný za bránou, ale pred ňou nemá voľných spoluhráčov. Macháč sa teda stiahol od modrej, no sterela bola zblokovaná.
     
    30:49
    Jaroš sa hnal za pukom, ale nestihol a je to zakázané uvoľnenie Prešova.
     
    30:01
    Po dlhšom čase nahodenie aj do trnavského obranného pásma. Sledujeme teraz dosť veľa technických nepresností a hra trošku viazne.
     
    28:45
    Barinka mal teraz výrazne sťaženú pozíciu, každú chvíľu bol pri ňom Kobeľa a vždy keď mal trnavský útočník puk, tak ho pritláčal o mantinel čo to dalo. Výborné znepríjemňovanie hokeja týmto odchovancom Košíc.
     
    27:30
    Trnavu gól očividne povzbudil, má dobrý tlak i šance. Teraz po jednej z nich vznikla menšia šarvátka, ktorú rýchlo čiaroví rozdelili. Hlavný rozhodca Bundil tresty neudeľuje, no situáciu s aktérmi oboch tímov vykomunikoval, aby si nemysleli, že mu môžu len tak skákať po hlave a popostrkovať sa aj nabudúce.
     
    26:02
    Trnava dala gól!
    Dostrkaný hádam aj očami zo striedačky, ale je tam. Po peknej kombinácii zakončoval MARTIN HRBÁČIK, Riečický puk neudržal medzi betónmi.
    Asistencie: Tomáš Hluch a Jaroslav Bachratý.
     
    24:30
    Puk bol hádam meter od bránkoviska, Riečický natiahnutý v ňom a dvaja brániaci na pravej strane. Lisoň bol blízko pri puku, ale musel spraviť otočku a tým stratil čas.
     
    22:57
    Trnave sa v presilovke zatiaľ nedarí, nevie sa vmotať do útočného pásma. Teraz si Pekarčík jednou rukou vodil hráčov, ale potom spravil chybu, keď sa stočil k mantinelu a tam už ho pritlačil Poláček.
     
    22:28
    Prešov – Erik Ivančo – dve minúty za podrazenie.
     
    21:48
    Na druhej strane šanca Schmidta, jeho strelu z otočky ale Riečický má v moci.
     
    21:15
    Ohromná šanca Kivadera! Výborne si spravil Hálu, prekonal ho a mieril na vinkel, ale domácemu brankárovi pomohla jeho žrď!
     
    21:06
    Čunderlík hneď po návrate na ľad priniesol vzduch do trnavského útoku. Jeho zadovka na Lisoňa ale nebola vhodná, Lisoň si ju musel stiahnuť a už bol mimo streleckú pozíciu.
     
    20:47
    Dvakrát šiel puk tesne. Raz pri strele tesne mimo bránu, raz pri prihrávke tesne minul hráča.
     
    20:32
    Prešov sa hneď po úvode nasťahoval do pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:13
    Tak ako Prešov pri prvom, tak aj Trnava sa pri tomto oslabení najprv dobre bráni. Po vyhodení zachytil návratovú prihrávku v strednom pásme Bachratý.
     
    18:52
    Trnava – Martin Čunderlík – dve minúty za krosček.
     
    18:39
    Prešov sa znova dostal dopredu, ale Jaroš prihrávku mierenú pred bránu nezachytil. Možno ju cez tvoriacu sa hru dobre ani nevidel.
     
    17:34
    Baran vyslal puk na Lisoňa, ktorý to skúsil z pravej strany bez prípravy tvrdou strelou. Riečický vyrazil do vzduchu, jeho bek nedovolil, aby sa padáčikom dostal k jeho bráne.
     
    17:12
    V závere presilovky to hrozilo hneď dvakrát. Riečický prikrýval dobrú strelu z diaľky a vzápätí po vhadzovaní čelil ďalšej, ktorú odrazil len reflexívne telom.
     
    16:49
    Tuším na bránu v tejto presilovke ešte nemierila riadna strela. V úvode sa Prešov dvakrát poľahky oslobodil vyhodením a teraz síce Trnava puk posúva, ale bez efektu.
     
    15:11
    Prešov – trest pre hráčsku lavicu – dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest si odsedí Marek Borecký.
     
    14:42
    Prešov riadne zatlačil, no hodnú chvíľu sa puk posúval pri mantineli. Hajnikova prihrávka spoza brány, kde vyzvŕtal obranu, sa už ale ujala a následne to pred Hálom vrelo. Jaroš a Chalupa ale neuspeli v posúvaní puku z bránkoviska do siete.
     
    14:00
    Šanca na druhej strane, ale Hála puk vyrazil do vzduchu a pokryl.
     
    13:00
    Obrovská šanca domácich! Dokonale pokazená prihrávka od brány hostí, ktorá našla priamo Brandisa. Ten naznačil golfák, spravil si protihráča pred sebou a potom oklamal ďalšiho prihrávkou na Rosu. Ten ale nedokázal dobre trafiť puk a zahodil tak túto veľkú šancu na vyrovnanie.
     
    12:28
    Schmidt vystihol úmysel Pavlovského, ale nedokázal už zmariť prihrávku. Na trnavské šťastie puk minul adresáta čakajúceho pri žrdi a zamieril na roh.
     
    11:35
    Dominik Riečický predviedol ďalší dôležitý zákrok, nie nadarmo má doma toľko kovov značiacich mládežnícke úspechy.
     
    10:29
    Najmladšia obrana nielen tohto tímu, ale snáď aj celej ligy s výnimkou repre projektu, konkrétne jej člen Komloš, dostal teraz cennú lekciu do hokejového života. Barinka si z neho uštrikoval sveter a potom sa snažil nasadiť ho Riečickému, ale ten nechce, aby mu bolo horúco a predviedol sa lapačkou.
     
    08:38
    Hostia sa dostali do nebezpečne vyzerajúcej akcie, keď ich tam bolo viac ako Trnavčanov. Chalupovu strelu ale má Hála.
     
    07:54
    Burzala so strelou dlho otáťal, napokon končí v Riečického betónoch. Číhajúci Božik nemá šancu na dorážku a nedočiahol ani na teč.
     
    06:52
    Prešov dáva gól!
    Divokých pár minút zápasu! Po tom, čo od modrej Poláček trafil puk do protihráča šli hostia do prečíslenia a MAREK BORECKÝ prekonal Hálu strelou na mŕtvu nohu!
    Bez asistencie.
     
    06:43
    Opäť šanca, na druhej strane Lisoňovu strelu rieši Riečický.
     
    06:12
    Prešov dáva gól!
    Ale hostia rýchlo vyrovnávajú stav stretnutia, keď sa MICHAL KIVADER presadil jednoduchou strelou zblízka.
    Asistencie: Filip Pekarčík a Marcel Pavlovský.
     
    04:42
    Trnava dala gól!
    Prešov už takmer dostal puk von z pásma, ale na čiare ho ešte zachytil Poláček. Jaroš pred ním s upratovaním neuspel, kapitánovo nahodenie sa dostalo na bránu, puk sa ozval o žrď – a rozhodca ukazuje "puk v sieti"! Po porade s čiarovými, na protesty Pavlovského gól i tak platí, z mojej pozície netuším kde puk bol, je možné, že sa o Riečického odrazil za čiaru. Tečoval ho tam napokon RÓBERT BRANDIS.
    Asistencie: Pavol Poláček a Daniel Rosa.
     
    03:49
    Šanca pre Achsa! Lisoňovu strelu ťahom tesne pred bránou tečoval, mal pred sebou odkrytý priestor, ale puk ho neposlúchol a odskočil na zadný mantinel!
     
    03:32
    Potlesk domácich pre strelca, no ani brankár sa neprezentoval zlým zákrokom. Riečický poťažkáva v lapačke získaný puk.
     
    03:28
    Priestor dostala už i štvrtá formácia, v prešovskom prípade len jej torzo. Pri striedaní Trnavy sa snažil Prešov využiť medzeru v strednom pásme, ale Pekarčík dostal prihrávku už do ofsajdu.
     
    02:20
    Prihrávku na Čunderlíka zblokoval Ivančo. Trnava síce bola v pásme, ale bez šance. Teraz odchádzajú oba tímy prestriedať, zatiaľčo je jediný hráč s pukom za prešovskou bránou.
     
    01:36
    Tiesnený Božik dokázal prihrávku len vklepnúť do pásma. Trnava oň bude musieť bojovať v rohu.
     
    00:57
    Pekná prihrávka na Hajnika, ktorý mal protihráčov za pätami! Svoj takmer nájazd ale na gól nevyužil.
     
    00:35
    Po úvodnom vhadzovaní sa Pekarčík priam až nesmelo dostal k puku, akoby nevedel, či vôbec môže. Prešov sa ale v pásme len otočil do obrany. Na druhej strane sa otvoril priestor Lisoňovi, ale Riečický je proti jeho strele pozorný.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Prajem príjemné sledovanie "reprízy" minuloročného štvrťfinále. HK Gladiators Trnava privíta vynovený tím Prešova.

    Obom tímom sa v tejto sezóne celkom darí. Koňare zažívajú priam famózny prerod. V prvom vzájomnom zápase tohto roka nebudú podľa našich informácií tímy celkom kompletné pre zdravotné problémy. Určite to ale bude zaujímavý duel!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Branky a nahrávky: 5. Brandis (Poláček, Rosa), 27. Hrbáčik (Hluch, Bachratý), 38. Achs (Baran) – 7. Kivader (Pekarčík, Pavlovský), 7. Borecký


    HK Gladiators Trnava: Hála – Jak. Macháč, Poláček, Závodský, Marek Hronec, Hluch, Burzala, Šišmič – Lisoň, M. Baran, Achs – D. Rosa, D. Schmidt, Brandis – D. Božik, M. Čunderlík, Barinka – Hrbáčik, Bachratý ml., D. Hegyi.
    PHK Prešov: D. Riečický – Komloš, D. Novický, Ivančo, Kobeľa, Má. Olejník, – F. Pekarčík, Kivader, Pavlovský – I. Jaroš, Tomčák, Hajnik – L. Potoček, S. Chalupa, Čopák – Borecký, Ferenc.

    Rozhodčí: Bundil – Návratek, Synek

    Diváci: 255
    bahis siteleri