Chelsea – West Ham 2:0 (kon.) | Burnley – Liverpool 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:3 (kon.)
Everton – Stoke 0:1 (kon.) | Leicester – Tottenham 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Newcastle 3:1 (kon.)
Sunderland – Hull City 1:3 (kon.) | Swansea – Aston Villa 1:0 (kon.) | West Brom – Manchester City 1:3 (kon.)
Arsenal – Queens Park 2:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (1:0)
Queens Park Rangers
Pátek 26.12.2014, 18:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
    Hlavní kouč Arsène Wenger dnes vyhrál s Arsenalem svůj šestistý zápas a zároveň čtyřstý ligový zápas.

     
    Jak se později ukázalo, tak gól Tomáše Rosického byl velmi důležitý a zajistil Arsenalu důležitý tříbodový zisk. Fotbalisté QPR odjíždí s prázdnou. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek svátečního večera. (20:32:35)
     
    Rozhodčí Atkinson dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak zápas, ve kterém Arsenal zvítězil nad QPR 2:1. Do vedení mohli jít domácí fotbalisté už v 9. minutě, ale Sánchez nedokázal proměnit pokutový kop, a tak si Arsenal na vedoucí gól musel počkat. Běžela 37. minuta a Sánchez dal vstřeleným gólem zapomenout na neproměněnou penaltu. Domácí tým se dostal do vedení naprosto zaslouženě, protože byl od úvodních minut aktivnější. V základní sestavě se v letošní sezoně objevil poprvé Tomáš Rosický, který se v 65. minutě radoval i z první letošní ligové branky. To hosté na sebe často neupozorňovali, vždyť první střelu na branku vyslali až v 69. minutě, ale gólman Szczęsny si poradil zkušeně. V 79. minutě fauloval ve vápně Debuchy a fotbalisté QPR dostali výhodu pokutového kopu, který si vzal na starost Austin a přesnou trefou snížil na 2:1. Hosté pak na soupeře vyvíjeli tlak a snažili se o vyrovnávací gól, ale ten nepřišel. Navíc Arsenal hrál pouze v deseti, protože v 53. minutě se nechal vyloučit Giroud.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Volný přímý kop si vzal na starost Kranjčar, ale ten ze své kopačky vyslal pouze nepřesný pokus, který skončil vysoko nad brankou. Szczęsny tak zasahovat nemusel.
     
    90+5
    Následuje volný přímý kop pro QPR.
     
    90+4
    Fotbalisté Arsenalu rozehráli, ale velmi mizerně a o balon přišli. Fer okamžitě vyrazil do protiútoku, avšak Coquelin mu vystavil stopku. Nicméně hráč Arsenalu se provinil proti pravidlům a vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+3
    Arsenal se ubránil a vyrazil do protiútoku, který táhl Sánchez, ale hra byla přerušena. Kranjčar totiž svého protihráče zastavil, ale bylo to s faulem a sudí vytasil žlutou kartu.
     
    90+3
    Fotbalisté v modrobílých barvách jsou u balonu a vytváří na Arsenal tlak. Domácí tým se brání velmi pozorně, protože by v samotném závěru nerad přišel o vítězství.
     
    90+2
    Podle opakovaného záběru můžeme vidět, že ke kontaktu opravdu došlo, ale rozhodčí penaltu nenařídil.
     
    90+1
    Hosté se dožadovali pokutového kopu, protože to vypadalo, že Gibbs fauloval Zamoru ve vápně.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.
     
    90
    Hráči QPR zahrávali další rohový kop, ale tentokrát už nebezpeční nebyli.
     
    89
    Flamini si připsal velmi důležitý obranný zákrok a zabránil inkasovanému gólu. Flamini byl dobře postaven před brankovou čarou a zablokoval prudkou střelu.
     
    89
    Hoilett se prodral ke střele, ale jeho pokus byl nepřesný. Nicméně jeden z protihráčů Hoilettovu střelu tečoval, a tak dostanou hosté výhodu standardní situace.
     
    88
    Na trávník se dostává také Coquelin, kterému přenechává místo Welbeck.
     
    88
    Kranjčar vzal vše na sebe, připravil si míč na střelu a poté jednoduše vypálil, avšak jeho pokus byl velmi nepřesný a do branky se tedy nevešel.
     
    86
    Hosté se dostali na soupeřovu polovinu, ale centr ke vzdálenější tyči se jim vůbec nepodařil. V obranné fázi selhal Chambers, který svého protihráče nechal úplně lehce projít.

    Lucie Rapantová

    Branky: 37. A. Sánchez (Gibbs), 65. Rosický (A. Sánchez) – 79. Austin (pen.)

    Karty:   90+4. Coquelin (ARS) – 27. Ferdinand (QPR), 55. Mutch (QPR), 70. Hoilett (QPR), 90+3. Kranjčar (QPR)   53. Giroud (ARS)

    Neproměněná penalta: 9. A. Sánchez (ARS), brankář Green zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4.
    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Monreal, Gibbs – Flamini – Cazorla, Rosický (83. Chambers), A. Sánchez, Giroud – Welbeck (88. Coquelin).
    Náhradníci: Ospina – Podolski, Walcott, Chambers, Campbell, Coquelin, Bellerín.

    Queens Park Rangers: Green – Onuoha, Ferdinand (C), Caulker – Isla, Mutch (71. Zamora), Henry (62. Fer), Kranjčar, Traoré (62. Hoilett) – Vargas, Austin.
    Náhradníci: McCarthy – Hill, Fer, Phillips, Wright-Phillips, Hoilett, Zamora.

    Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Kirkup
    bahis siteleri