Japonsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Kanada 1:7 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Česko
1:7 (1:1, 0:4, 0:2)
Kanada
Čtvrtek 08.01.2015, 21:30Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
    Sarah POTOMAKOVÁ - 1:7
     
    58:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    A bohužel je tady ještě jedna pojistka kanadského vítězství. Výborně to teď provedla Giguereová, jež se s kotoučem protáhla přes dvě pásma, natáhla na sebe pozornost a pak prošťouchla puk do sóla SARAH POTOMAKOVÉ. Na její bekhendové zakončení si sice Škodová sáhla, ale v cestě do sítě mu nezabránila – 1:7. Asistence: Elizabeth Giguereová.
    Kristin O'NEILLOVÁ - 1:6
     
    56:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jako bych to zakřikl, o chvíli později je na světě šestý gól hokejistek Kanady. Lidsay Agnewová vysunula dopředu KRISTIN O'NEILLOVOU, která už byla před Škodovou sama, a ještě jí na pětníku udělala několik rychlých pohybů. To už naše gólmanka neměla šanci zareagovat a dnes poprvé kapituluje – 1:6. Asistence: Lindsay Agnewová.
     
    51:59
    Kanaďanky už hrají v plném počtu a mířily za šestým gólem. Za obranu se do samostatného úniku dostala Elizabeth Giguereová a chvíli přemýšlela, co udělá. Jako by si ji Škodová chtěla nalákat na lapačku, do které potom schovala kotouč a kanadskou útočnici rozesmutnila!
     
    50:28
    Paradoxně ve vlastím oslabení zahrozily Kanaďanky, jmenovitě Rhyen McGillová. Nejdřív si to hasila na Škodovou z úhlu, potom dojela jako první volný kotouč, ale cestu do naší klece nenašla ani jednou!
     
    49:40
    Kristýna Pátková inkasovala u hrazení tvrdý úder, naštěstí už zamířila na střídačku a bude moci pokračovat v zápase. Její spoluhráčky teď jdou na přesilovku, Lindsay Agnewová (CAN) si odpyká menší trest za krosček.
     
    48:58
    A teď se na naši stranu přiklonil i potřebný kousek štěstí. Kanadskou přihrávku si jedna z našich hráček srazila na branku, ale Škodová se stačila vrátit. Potom jak široká, tak dlouhá zastavila kotouč na čáře.
     
    47:32
    Nejlepší hráčka Kanady na turnaji Sarah Potomaková se protahovala po pravé straně pásma a hledala mezírku u bližší tyčky. Marně, protože Škodová k ní byla pevně přitisknutá.
     
    44:51
    Kanadská kombinace vedla ke Kristin O'Neillové na pravý kruh. Ta sice nebyla v nejlepším úhlu, přesto pálila z první a Škodová musela kotouč rychle vykopnout.
     
    40:01
    Do české branky na třetí třetinu nastupuje Blanka Škodová, která střídá Kateřinu Zechovskou.
     
    39:48
    Výborně Forejtová, škoda jen toho zakončení! Česká útočnice táhla přečíslení, které však smolně vyřešila pouze ranou do nohou bránící hráčky. Následně sama doklouzala až za kanadskou svatyni.
    Lindsay AGNEWOVÁ - 1:5
     
    38:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel vzápětí jsme si opět nedokázaly pokrýt kanadské dorážky z bezprostřední blízkosti, což nám opět uštědřilo další hřebíček do rakve. Nejrychleji se před brankou dokázala zorientovat LINDSAY AGNEWOVÁ, která doklepla puk do české sítě – 1:5! Asistence: Melissa Huntová.
     
    38:26
    Stejný případ byl k vidění i nyní, položený beton české brankářky přejít puk přes brankovou čáru nepovolil!
     
    37:47
    Zato na druhé straně se znovu musela předvést Zechovská! Tentokrát ji kotouč vypadl z rukavic a poskakoval brankovištěm, napodruhé již česká gólmanka řekla stop kanadským dorážkám!
     
    32:47
    Zechovská v tuto chvíli doslova nevěděla, kde jí hlava stojí, přesto se jí ale podařilo udržet puk před brankovou čarou! Nebezpečná byla zejména střela Ryleigh Houstonové!
     
    31:58
    O několik sekund později je Kateřina Zechovská znovu v permanenci! Na brankovišti se nejrychleji zorientovala Jaycee Gebhardová, její prudká dorážka ale skončila v náruči české jistoty!
    Micah HARTOVÁ - 1:4
     
    30:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Úvodní desetiminutovka druhé části českému týmu nevyšla vůbec podle představ, právě zde přichází o naději na obrovskou senzaci. Kanaďanky nepředvedly v početní výhodě žádnou ohromující kombinaci, nýbrž dobrou práci na brankovišti a clonění brankářce. Poté již přišla přesná střela k tyči v podání MICAH HARTOVÉ a bylo hotovo – 1:4! Asistence: Sarah Potomaková.
     
    29:29
    Naopak na druhé straně došlo k rychlému protiútoku, který musela nedovoleně hasit Libuše Holá (CZE). Její podražení ji vyneslo dvouminutový trest a první přesilovku Kanady.
    Sarah-Eve COUTU-GODBOUTOVÁ - 1:3
     
    27:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní již silný kanadský výběr dokázal svůj tlak přetavit ve vstřelenou branku! Forejtovou rychlou kličkou zmátla Houstonová, jejíž střelu bleskurychle doklepla na brankovišti volná SARAH-EVE COUTU-GODBOUTOVÁ – 1:3! Asistence: Ryleigh Houstonová a Josiane Pozzebonová.
     
    26:52
    Suchardaová z pravé strany poslala na Zechovskou velmi nepříjemný pokus! Česká gólmanka sice vytratila puk ze své výstroje, dorážka kanadské útočnice do české sítě však přišla až po odpískání!
     
    21:31
    Tak tady číhá příležitost. V útočném pásmu si naprosto zbytečně počínala nedovoleně Jaycee Gebhardová (CAN), která si bude muset posedět na lavici hanby.
    Sarah POTOMAKOVÁ - 1:2
     
    20:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    České bojovnice zřejmě nevstoupily do úvodních okamžiků druhé části plně koncentrovány, což se rychle projevilo. Jinak si nedokážu vysvětlit volný prostor, který dostala SARAH POTOMAKOVÁ před brankářkou Zechovskou. Poté již stačilo pouze trefit prostor u vzdálenější tyče – 1:2! Asistence: Elizaberth Giguereová a Micah Hartová.
    Elizabeth GIGUEREOVÁ - 1:1
     
    18:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Škoda. Favorit zápasu ještě do první sirény maže senzační vedení českého výběru. Skvělou samostatnou akci předvedl Sarah Potomaková, která z pravé strany poslala puk před branku, kde ho v pádu dotlačila do sítě ELIZABETH GIGUEREOVÁ! Zechovská byla v tomto případě bezmocná – 1:1! Asistence: Sarah Potomaková a Samantha Coganová.
     
    17:49
    Quarantaová se ji pokusila zaskočit z ostrého úhlu, česká gólmanka chvíli nevěděla, kde má puk, ale za brankovou čáru ho znovu nepustila! Do konce první části zbývají dvě minuty, pojďme udržet senzační vedení!
     
    13:46
    Klára Hymlárová taktéž ukázala, že se toho nebojí! V úniku jeden na jednoho vystřelila mezi nohama bránící hráčky a znovu nadělala Boissonnaultové obrovské potíže!
    Michaela PEJZLOVÁ - 1:0
     
    11:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprostá hokejová paráda! Americká hala rázem neuvěřitelně ztichla, české naděje se totiž na začátku dvanácté minuty dostávají do vedení! Obří pochvalu zaslouží kapitánka MICHAELA PEJZLOVÁ, která si z pravého kruhu vyjela s kotoučem až do střelecké pozice a neomylně poslala puk do šibenice kanadské klece! Tato branka je skvělou odměnou za výbornou práci v první třetině – 1:0! Asistence: Klára Hymlárová a Barbora Patočková.
     
    09:33
    A znovu si potlesk publika vysloužila brankářka Zechovská! Labbeová ji po stahovačce napálila do ramena, česká gólmanka spolu s obranou dokázala odklidit puk z nebezpečné blízkosti české svatyně!
     
    06:49
    Neskutečný zákrok Kateřiny Zechovské stále znamená čisté konto na straně našeho týmu! Ve více než tutové šanci se ocitl Sarah Potomaková, když byla se svojí spoluhráčkou sama na českém brankovišti! Zechovská se ale bleskurychle přesunula a lapačkou vyškrábla puk mimo tři tyče!
     
    05:41
    Skvěle Bartošová! Kanadský protiútok dva na jednoho se jí povedlo čistým způsobem zastavit. Od kouče Fidrmuce obdržela na hráčské lavici zaslouženou pochvalu.

    Petr Dejnožka

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Pejzlová (Hymlárová, Patočková) – 19. Giguereová (Potomaková, Coganová), 21. Potomaková (Giguereová, Hartová), 28. Coutu-Godboutová (Houstonová, Pozzebonová), 31. Hartová (Potomaková), 39. Agnewová (Huntová), 57. O'Neillová (Agnewová), 59. Potomaková (Giguereová)


    Česko: Zechovská (41. Škodová) – Holá, Zíková, Zedníková, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová "C" – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Kanada: Boissonnaultová (Campbellová) – Suchardaová, Tseová, Huntová, Matteauová, Eastwoodová, Pozzebonová, Hartová "C" – Giguereová, Labbeová, Potomaková – O'Neillová, Houstonová, Coutu-Godboutová – Gebhardová, Coganová, Agnewová – Quarantaová, Highamová, McGillová – Fieldová. Trenérka: Cassie Turnerová.

    Rozhodčí: Nakajamaová (JPN) – Te-Ri (KOR), Pagonová (SLO).
    bahis siteleri