Trenčín – Žilina 6:4 (kon.) | Martin – Poprad 1:3 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 0:2 (kon.)
Zvolen – Nitra 3:4 (po pr.) | Piešťany – Skalica 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 16.01.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil, tri body si odnášajú hostia! (19:48:04)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:50
    Hostia vyhodili puk smerom na prázdnu bránku, trafili iba jej žrď!
     
    58:20
    Bránka Košíc je prázdna, vhadzuje sa pred Košarišťanom.
     
    58:20
    Oddychový čas domácich.
     
    58:19
    Domáci v plnom počte.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú už iba dve minúty. Na ľadovej ploche sa nič zaujímavé nedeje.
     
    57:16
    Domáci hokejisti vysoko napádajú rozohrávku súpera, tretíkrát už inkasovať nechcú.
     
    56:50
    Košičania vyhodili puk cez všetky čiary a dobre sa bránia.
     
    56:19
    Domáci tím sa bude brániť! Košičania sa dopustili hry v šestici a hráčska lavica inkasuje dvojminútový trest. Odpyká si ho Lapšanský.
     
    56:19
    Na ľadovej ploche sa stále nedeje nič zaujímavejšie. Domáci Košičania sú síce aktívni, ale hostia sa bránia bravúrne.
     
    54:49
    Košičania chceli ísť do útoku, ale zastavil ich ofsajd na modrej čiare.
     
    54:32
    Hostia v plnom počte.
     
    54:06
    Košičania aj naďalej ostávajú v pásme. Od modrej čiary prudko pálil Štrbák, ale hosťujúci brankár stále predvádza skvelý výkon a drží svoj tím nad vodou.
     
    53:24
    Hrnkovi sa nepodarilo rozohrať za súperovou bránkou a hostia mu puk vypichli. Domáci tím sa nevie dostať k priamemu ohrozeniu svätyne.
     
    53:01
    Hostia hneď v úvode vlastnej oslabovky puk vyhodili cez všetky čiary, následne sa ale Košičania do pásma vrátili.
     
    52:33
    Banská Bystrica sa bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje za faul lakťom Peckham.
     
    52:14
    Teraz sa hrá dlhšiu dobu bez prerušenia. Hostia hrajú presne to, čo potrebujú a cez zabezpečenú defenzívu súpera do svojho pásma ani nepúšťajú.
     
    50:45
    Domáci hráči stále útočia, Z ľavej strany v rýchlosti zakončoval Bondra, ale priestor troch žrdí tesne minul. Košarišťan sa musí mať na pozore.
     
    50:10
    Medzičasom sa nám začala už posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Stále sledujeme aktivitu domácich, pretože za stavu 0:2 si ešte Banská Bystrica ziskom bodov byť istá nemôže.
     
    49:46
    Hostia získali buly na svoje hokejky a rýchlo sa presunuli do pásma. Tam prudko pálil Gachulinec, ale iba do náručia pozorného brankára.
     
    49:24
    Domáci hokejisti sa aj teraz natlačili do zakončenia, ale ich snaha bola márna. Bartoš po súboji skončil na zemi, posunul bránku a rozhodca hru vykazuje do stredného pásma.
     
    48:33
    Na& ľadovej ploche sa stále nič nemení. Domáci hokejisti sa presunuli do útoku, kde priamo spred bránky pálil Lapšanský, ale Košarišťan predviedol skvelú zorientovanosť a puk schoval v lapačke.
     
    47:39
    Domácim hráčom sa snaha uprieť nedá. Košičania sa stále tlačia do útoku, ale Sujovi teraz aktivita nevyšla podľa predstáv a puk skončil na striedačke hostí.
     
    47:09
    Hostia v plnom počte, ubránili sa bez väčšieho zaváhania.
     
    46:27
    Hostia sa opäť ukážkovo bránia a puk posielajú ďaleko od svojej bránky.
     
    46:03
    Oceliari sa napokon predsa len prebojovali do zaujímavej pozície. Hrnkovi najskôr hostia puk vypichli, ale následne z uhla pálil Lapšanský, no iba do betónov Košarišťana.
     
    45:39
    Hostia sa začali brániť veľmi dobre a puk poslali preč od svojej bránky. Banská Bystrica zatiaľ všetko s prehľadom zvláda.
     
    45:14
    Oceliari začali aktívne a ihneď po buly sa pokúsili prekvapiť, ale ich strela bola iba zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    45:09
    Hostia sa budú opäť brániť! Za nedovolené bránenie v hre odchádza na trestnú lavicu Nicastro.
     
    44:10
    Hostia v plnom počte.
     
    43:56
    Košičania spálili obrovskú príležitosť! Pred bránkou mal puk na hokejke osamotený Lapšanský, ale v čistej šanci ho v rýchlosti poslal iba pár centimetrov od žrde.
     
    43:03
    Domáci hokejisti museli pásmo na moment opustiť a následný návrat doň im nevyšiel. Dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    42:31
    Košičania začali aktívne. Obsadili útočnú tretinu a od modrej čiary prudko vypálil Štrbák, ale jeho pokus sa neskončil úspešným tečom Bartoša.
     
    42:10
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Gachulinec.
     
    41:54
    Hosťujúci hokejisti chceli zaútočiť a spečatiť svoj náskok. Handlovský to ale s kľučkami pred modrou prehnal a jeho tím zastavil ofsajd.
     
    41:26
    Zakázaného uvoľnenia sa teraz dopustili aj hosťujúci hokejisti. Hra je často prerušovaná.
     
    40:38
    Košičania sa po puk museli vrátiť za vlastnú bránku, pokus o pas smerom dopredu im ale nevyšiel.
     
    40:21
    V úvode tretej tretiny sa do útoku okamžite natlačili Košičania. Hrnka sa snažil prekvapiť pretlačením puku popri ľavej žrdi, ale neuspel.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej dva presné zásahy, pričom o oba z nich sa postarali hostia. Pred prestávkou môžu byť teda podstatne pokojnejší ako ich súper.

    Pomer striel doposiaľ: 22:17 v prospech Košíc.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:04.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    Michal HANDZUŠ - 0:2
     
    39:59
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia skórujú vo vlastnom oslabení sekundu pred koncom tretiny a dostávajú sa do dvojgólového vedenia! Gól strelil MICHAL HANDZUŠ, ktorý v rýchlom brejku po presnej prihrávke pred bránku nemal problém so zakončením. Asistencie: Michal Hudec a Andrej Košarišťan.
     
    39:29
    Košičania sa okamžite usadili v pásme. Od modrej čiary tvrdo pálil kapitán Štrbák, ale Bartošov teč puk medzi tri žrde nenasmeroval.
     
    39:03
    Hostia sa budú brániť! Dvojminútový trest za nedovolené bránenie inkasuje brankár Košarišťan. Odsedieť si ho pôjde jeho spoluhráč Matoušek.
     
    38:49
    Oceliari napokon puk získali na svoje hokejky a usadili sa v útočnej tretine. Z pravého kruhu chcel pálil Lapšanský, ale od strely bol veľmi dobre odstavený.
     
    38:14
    Košičania sa po puk museli stiahnuť pred vlastnú tretinu. Tam ho Černák vybojoval pre Spilara, ale jeho následná rozohrávka na Jenčíka úspech nepriniesla.
     
    37:37
    Domáci hokejisti sa do zakončenia natlačili priamo cez stred klziska. Košarišťan bol ale veľmi pozorný, počkal si na strelu a s prehľadom ju choval v lapačke.
     
    37:10
    Zakončenie ale stále neprichádza a diváci na druhý gól stále iba čakajú. Duel je však aj naďalej mimoriadne atraktívny.
     
    36:46
    V Steel aréne aj naďalej sledujeme rýchly hokej a dlhšie sa hrá bez prerušenia. V útoku sú domáci hokejisti.
     
    35:40
    Do hry sa zapojil aj gólman Košarišťan. Ten neváhal vykorčuľovať k zadnému mantinelu, kde puk odpálil pred dobiedzajúcim Sojčíkom.
     
    35:19
    Banskobystrickí hráči sa presunuli do útoku a dostali sa do zaujímavej príležitosti. Prudkú strelu pred bránkou zrejme trochu tečoval Kytnár, čím znepríjemnil Hylákovi život. Domáci gólman následne ranu ramenom vyrazil iba na ochrannú sieť.
     
    35:00
    Hosťom teraz kombinácia obrannej činnosti a vidiny rýchleho brejku opäť nevyšla a opäť je z toho len zakázané uvoľnenie.
    V Košiciach dnes vládne obzvlášť skvelá atmosféra. Steel aréna je vypredaná a hokejom sa tu baví 8347 platiacich divákov.
     
    34:09
    Banskobystričania chceli rozohrávať spoza vlastnej bránky, ale nevyšlo im to. Dlhý pas sa skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    33:44
    Domáci hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a presunuli sa do pásma. Z ľavej strany tam v jazde vypálil mladík Bondra, ale jeho pokus Košarišťan skvele prečítal a bezproblémovo zachytil.
     
    32:28
    Aj táto príležitosť hráčov spod Urpína vyzerala zaujímavo! Hylák ležal po predcházajúcom zákroku na ľade, jeho obrana puk neupratala a tak sa do zakončenia z otočky dostal Handzuš. Košický brankár sa ale medzičasom postavil a dobre sa presunul do dráhy puku.
     
    31:42
    Prepadnutie v obrane po striedaní sa mohlo domácim stať osudné! Hosťujúci White sa dostal k puku v útočnej tretine a ihneď pálil, ale iba tesne nad bránku.
     
    31:22
    Košičanom sa teraz založenie útočnej akcie nepodarilo. Puk iba do pásma dostal Spilar, ale nemal komu prihrávať, pretože všetci jeho spoluhráči striedali.
     
    30:49
    Banskobystričanom ale nemôžeme krivdiť. Hostia sa s prehľadom ubránili, presunuli sa do pásma a dokonca aj vystrelili, Hylák puk radšej podržal a hru upokojil.
     
    30:28
    Hráči oboch celkov už medzičasom prestriedali a domáci hokejisti sa stále držia v útočnom pásme. Košičania prevzali aktivitu plne do svojich rúk.
     
    29:30
    Domáci hráči v strede klziska vybojovali puk a nahrnuli sa do pásma. konkrétne to bol Bartánus ktorý pálil spoza obrany, ale iba do tela Košarišťana.
     
    28:32
    Hostia v plnom počte.
     
    28:10
    Banskobystričanom sa dobre darí v defenzívnej činnosti a v tomto oslabení už súpera pred svoju bránku pustiť nechcú.
     
    27:35
    Hosťujúci gólman si ale do Košíc priviezol aj pozornú a spoľahlivú defenzívu! Košarišťan teraz síce ležal na zemi, ale jeho zadáci mu pomohli a puk odpálili cez všetky čiary.
     
    27:21
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnej tretine a poriadne to tam roztočili. Košičania napokon vypálili z nebezpečnej pozície, ale Košarišťan si poradil a dží svoj tím vo vedení!
     
    26:32
    Banská Bystrica sa bude brániť! Gachulinec smeruje na dve minúty za držanie.
     
    26:13
    Bambúch puk na modrej čiare stratil a do útoku sa nahrnuli Košičania. Strela spoza obrany v podaní Jánošíka im zabezpečila zisk pásma.
     
    25:43
    Banskobystričania aj po buly udržali útočné pásmo. Puk dostal na modrej čiare Bambúch a prudko pálil, ale Hylák si s jeho strelou poradil vyrazením betónom.
     
    25:05
    Až priamo pred ránko Košíc sa teraz s pukom dostal Handlovský. Po svojej prudkej strele sa dokonca tlačil aj do dorážky, ale Hylák puk z rukavice nepustil.
     
    24:34
    Hosťujúci hokejisti sú aj naďalej aktívni. Pokusom domáceho tímu sa s ľahkosťou ubránili a opäť sa pustili do útočenia.
     
    23:56
    Košičania si prevzali puk a pokúsili sa o vyrovnanie. Spilar si predĺžil striedanie a krížnou prihrávkou cez pásmo hľadal Rachůnka, no ten v rýchlosti nezareagoval.
     
    23:20
    Domáci hokejisti sa dopustili ba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Hylákovej ľavici.
     
    22:40
    Rýchla kontra Košičanov po obrannej činnosti sa neskončila úspešnou strelou. Puk takmer stredom potiahol Bartánus, ale jeho rana bola zblokovaná iba mimo troch žrdí.
     
    21:57
    Hostia sú gólom riadne nabudení a aj naďalej sa tlačia do zakončenia. Kadura za bránkou súpera vybojoval puk a hodil ho do nebezpečnejšej pozície, ale obrana Košíc si poradila.
     
    21:10
    Domáci hokejisti sa na gól okamžite pokúšali odpovedať rovnakým spôsobom, ale ani len neohrozili brankára. Puk do pásma potiahol Lapšanský, no strela následne neprišla.
    Dominik KADURA - 0:1
     
    20:27
    Banská Bystrica dala gól!

    Hosťujúci hokejisti využívajú prvú šancu v tejto tretine a dostávajú sa do vedenia! Pred bránkou ostal úplne osamotený DOMINIK KADURA, ktorý po presnej Handzušovej prihrávke spoza bránky nemohol so zakončením zaváhať. Asistencia: Michal Handzuš.
     
    20:12
    druhá tretina sa začala víťazným buly hosťujúceho Handzuša a Banská Bystrica sa ihneď presunula do pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme rýchly a atraktívny hokej, ktorý ale zatiaľ nepriniesol žiaden presný zásah.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Do konca prvej tretiny ostáva už iba pár minút a Košičania sú stále v útoku. Gól už ale asi neuvidíme.
     
    19:14
    Z pravej strany tvrdo vypálil Jenčík a Košarišťanovi nebolo všetko jedno. Hosťujúci gólman si ale s prehľadom poradil.
     
    18:49
    Košičania sa v plnom počte usadili v útoku. Z ľavej strany sa puk pred bránku snažil prepchať Češík, ale našiel iba hokejku súpera.
     
    18:19
    Domáci v plnom počte, ubránili sa bez akýchkoľvek problémov.
     
    17:52
    Domáci hokejisti stále nepúšťajú súpera späť do pásma. Banská Bystrica presilovku podľa všetkého nevyužije.
     
    17:21
    Domáci hokejisti ale puk opäť vybojovali na svoje hokejky a dokonca nazbierali cenné sekundy. Rachůnek vypálil spoza obrany, jeho ranu zastavil zadný mantinel.
     
    16:51
    Hostí pri následnom pokuse o návrat do pásma zastavil iba ofsajd.
     
    16:40
    Domáci hokejisti ihneď po prvom buly čelili strele, s ktorou si ale Hylák bezproblémovo poradil. Po následnom vhadzovaní Oceliari puk odpálili cez všetky čiary.
     
    16:19
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Šeda.
     
    16:02
    Hostia sa mohli dostať do vedenia! Po tvrdej strele Handlovského bol Hylák úplne dezorientovaný a nevedel, kde je puk, no aj napriek tomu pokusy o dorážky zlikvidoval dobre osadenými betónmi.
     
    15:51
    Hosťujúci hokejisti pridali na aktivite a stále sa tlačia do zakončenia. Banskobystrickí hráči vypálili aj tentokrát, ale Hylák si poradil.
     
    15:20
    Hostia boli z pásma vytlačení, no okamžite pomýšľali nad návratom do tretiny. Zastavil ich ale iba ofsajd na modrej čiare.
     
    14:56
    Hostia napokon puk v strede klziska vybojovali a presunuli sa do útoku! Tam po skvelej práci jedného zo spoluhráčov spred bránky zakončoval zrejme Hudec, ale prudké zakončenie skončilo iba na betónoch Hyláka.
     
    14:32
    Nie však nadlho. Košičania buly vyhrali a puk okamžite dostali von z pásma. V strede klziska ho k mantinelu pritlačil Hrnka.
     
    14:00
    Domáci hokejisti sa v rámci rýchlej rozohrávky dopustili iba zakázaného uvoľnenia, hra sa presunie pred Hyláka.
     
    13:37
    Prvá útočná formácia Košíc je na ľade dominantná a opäť sme vďaka nej videli skvelú šancu na otvorenie skóre. Na hokejke ju mal Spilar, ale priestor troch žrdí tesne minul. Hostia sa vôbec nevedia nájsť a musia sa brániť.
     
    12:43
    Hostia dianie na ľadovej ploche upokojili. Puk vyviezli zo svojho pásma, odovzdali ho na opačnej strane a oba celky odchádzajú striedať.
     
    11:52
    Košičania ale napokon aj ôsmykrát v tomto zápase vypálili presne. Skúsil to Hrnka, ale hosťujúci gólman puk trochu neisto prikryl lapačkou.
     
    11:23
    Domáci hokejisti sú stále v pásme. Po krížnej prihrávke to už-už vyzeralo na tutovku Lapšanského, ale puk bol prirýchly a domáci útočník ho nestihol spracovať.
     
    10:55
    Košičania bleskovo odpovedali. Puk do pásma potiahol Bartoš, ktorý následne našiel Jenčíka, ale ten bekhendom zakončil iba do betónov brankára.
     
    10:36
    Aj hosťujúci hokejisti sa presunuli do útočnej tretiny. Tam ale boli iba v ťažkej pozícii a ani po Birovom nahodení sa im nepodarilo zakončiť do priestoru bránky.
     
    09:48
    Košičania po buly získali puk a okamžite sa pustili do útočenia. Za bránkou si ho prevzal Bondra, presunul sa až do medzikružia a pálil, ale hosťujúci gólman si s jeho ranou bezproblémovo poradil.
     
    09:29
    Napokon je už všetko v poriadku a po krátkej technickej prestávke sa pokračuje v hre. Vhadzuje sa po ľavici Košarišťana.
     
    09:29
    V Košiciach je hra momentálne prerušená, pretože na ľadovej ploche sa objavilo pár drobných nečistôt. Ich odstránenie ale nebude trvať dlho a o malý moment sa v zápase môže pokračovať.
     
    09:29
    Domáci hokejisti po buly pred svojou bránkou puk opäť bleskovo vybojovali späť na svoje hokejky a vrhli sa do útočenia. Hostia sa pre istotu bránia vyhodením aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    09:03
    Nemôžeme ale zabúdať ani na hosťujúci tím! Po sekundách trápenia sa vyštartovali Barani do rýchleho protiútoku a Hylák mal čo robiť, aby im odolal. Napokon ale všetko vyriešil podobne ako jeho náprotivok.
     
    08:50
    Steel arénou to opäť len tak zahučalo. Domáci hokejisti sa nasťahovali do pásma, ale po krížnej prihrávke popred bránku sa puk tesne nedostal k voľnému Hrnkovi.
     
    08:03
    Domáci hokejisti stále držia pásmo a takmer z toho bol prvý gól zápasu. Z pravej strany sa k žrdi natlačil Jenčík a pokúšal sa okolo nej puk zasunúť až za čiaru. Košarišťan však svoj tím opäť podržal.
     
    07:46
    Domáci hokejisti to teraz v Steel aréne poriadne roztočili! Puk si vzal Spilar, zaviezol ho do tretiny, povykrúcal obranu, obtočil sa okolo bránky a potom hľadal Bartoša, ale Košarišťan puk hokejkou vyrazil.
     
    06:57
    Hra je rýchla a presúva sa zo strany na stranu. Hostia ale ešte stále nemajú na svojom konte ani jednu strelu.
     
    06:12
    Oceliari stále ostávajú v pásme. Pred bránku sa natlačil urastený Bondra, ale brankárovi vo výhľade aj tak nezabránil. Košarišťan je zatiaľ bezchybný.
     
    05:36
    Banskobystričania ale ďaleko nezašli. Puk si Košičania za vlastnou bránkou vzali na svoje hokejky a dopredu sa po pravom krídle rútil Bartánus. Svoj útok zakončil strelou z tiesnenej pozície, s čím nemal Košarišťan žiaden problém.
     
    04:58
    Hra sa nám poriadne rozprúdila. Hosťom sa konečne podarilo oslobodiť sa a puk vyhodili preč zo svojej obrannej tretiny.
     
    03:59
    Košičania v pásme ostali a bola z toho prvá vážnejšia príležitosť tohto zápasu! Jánošíjkovi strela spoza obrany nevyšla, ale puk sa odrazil k jeho spoluhráčom. Tí prudko vypálili a Košarišťan iba vyrazil, ale Jenčíkova hokejka bola na dorážku prikrátka.
     
    03:38
    Košičania to teraz vôbec nemysleli zle. Zorientovaný Spilar spoza bránky hľadal Jenčíka, ale tesne pred ním hosťujúca obrana zareagovala a puk odpálila.
     
    02:46
    Košičania vyhrali vhadzovanie a udržali sa v útočnej tretine. Domáci hokejisti teraz prevzali aktivitu do svojich rúk, ale Barani sa ukážkovo bránia a druhú strelu nepripúšťajú.
     
    02:16
    Hra sa prvýkrát v tomto zápase prerušuje. Postarali sa o to domáci hokejisti, ktorí sa udržali v pásme a svoj útok zakončili Sojčíkovou strelou z medzikružia. Tá však mierila iba priamo do stredu bránky.
     
    01:34
    Stále sa hrá bez akéhokľovek prerušenia. Hostia sú smerom dopredu stále aktívni, puk teraz v strede klziska vybojoval White a posunul ho do útoku.
     
    00:48
    Hostia sú ale v úvode aktívnejší a puk napokon predsa len získali na svoje hokejky. Hráči Banskej Bystrice sa s ním rýchlo presunuli do pásma, ale vystrelili iba úplne mimo bránky.
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky hosťujúci hokejisti, ktorí sa ihneď pustili do útočenia. Puk do pásma nahodil Kadura, ale jeho spoluhráči ho tam nedokorčuľovali.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a zápas sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Pred úvodným buly odovzdá prezident HC Košice Juraj Mondík pamätné plakety a diplom úspešným juniorským reprezentantom do 20 rokov Erikovi Černákovi, Radovanovi Bondrovi a Branislavovi Pavúkovi, ktorí na MS 20 v Kanade získali bronzové medaily.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Černák, Philipp (A), Jánošík, Šeda, Cebák, Macejko – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Češík, Bartánus – Bondra, Chovan, Suja, Hinďoš

    HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Wiikman) – Nicandro, Rosandič, Čížek, Biro, Grachulines, Peckham, Róth, Bambúch (A) – Kadura, Handzuš, Hudec (C) – Kafka, Handlovský (A), Preisinger – White, Kytnár, Matoušek – Lamper, Zigo, Bendík

    Rozhodca: Lokšík, Novák – Rovenský, M. Korba.
    ZAUJÍMAVOSŤ: šláger 41. kola je vypredaný! Priamo v košickej Steel aréne si ho pozrie 8347 platiacich divákov.
     
    Posledné extraligové zápasy:

    HC Košice:
    Nitra – Košice 4:3 pp
    Piešťany – Košice 3:4
    Košice – Martin 1:3
    Košice – Trenčín 2:1 pp
    Zvolen – Košice 3:2 sn

    HC '05 Banská Bystrica:
    B. Bystrica – Piešťany 6:1
    Martin – B. Bystrica 5:2
    B. Bystrica – Trenčín 2:3 pp
    Zvolen – B. Bystrica 1:4
    Žilina – B. Bystrica 2:5
    --------------------------------------------------------------------------

    Najproduktívnejší hráči:

    HC Košice:
    Richard Jenčík – 29 bodov (19+10)
    Marek Bartánus – 27 bodov (11+16)
    Peter Bartoš – 26 bodov (7+19)
    Adam Lapšanský – 22 bodov (16+6)
    Tomáš Hrnka – 20 bodov (6+14)
    Gabriel Spilar – 20 bodov (5+15)

    HC '05 Banská Bystrica:
    Petr Kafka – 41 bodov (24+17)
    Michal Hudec – 36 bodov (15+21)
    Milan Kytnár – 31 bodov (17+14)
    Lukáš Handlovský – 31 bodov (14+17)
    Andrej Kudrna – 27 bodov (12+15)
    --------------------------------------------------------------------------

    Brankári:

    HC Košice:
    Marcel Melicherčík – 1513 minút a 32 sekúnd, 641 striel, 44 gólov, úspešnosť 93.14%
    Alexandr Hylák – 1045 minút a 43 sekúnd, 464 striel, 35 gólov, 92.46%

    HC '05 Banská Bystrica:
    Miika Wiikman – 1704 minút a 52 sekúnd, 878 striel, 69 gólov, 92.14%
    Andrej Košarišťan – 774 minút a 56 sekúnd, 348 striel, 31 gólov, 91.09%
    --------------------------------------------------------------------------

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
    5. kolo Košice – B. Bystrica 4:2
    14. kolo B. Bystrica – Košice 0:1
    23. kolo Košice – B. Bystrica 2:1 sn
    32. kolo B. Bystrica – Košice 2:3
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Najväčšie derby 41. kola je na pláne práve v metropole východu, kde sa domáce Košice predstavia proti Banskej Bystrici.

    Steel aréna bude svedkom zápasu dvoch najúspešnejších tímov extraligy v doterajšom priebehu ročníka. Domáci Košičania sú na tom oproti svojmu súperovi o čosi lepšie a na svojom konte majú o štyri body viac ako Barani, teda 88. V tabuľke im patrí prvá priečka, ktorú získali za 24 riadnych víťazstiev, 5 triumfov po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6 zápasov, v ktorých vybojovali bod. V 7 prípadoch Oceliari nebodovali vôbec. Ich celkové skóre doposiaľ je 113:81 a ich defenzíva je druhá najúspešnejšia v rámci celej súťaže (po trenčianskej Dukle).

    Hosťujúca Banská Bystrica sa rovnako nemôže na nič sťažovať. Hokejistom spod Urpína patrí v tesnom závese za majstrom priebežná druhá pozícia, pričom ich strata činí iba spomínané 4 bodíky. Banskobystričania doterajší zisk 84 bodov vybojovali za 23 riadnych triumfov, 5 výhier po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 5 bodových ziskov. V 9 prípadoch Barani nebodovali ani raz. Ich celkové skóre doposiaľ je 149:105, čo svedčí o tom, že tím zo stredného Slovenska má doposiaľ najproduktívnejšiu ofenzívu z celej súťaže!

    Úvodné buly atraktívneho šlágra kola je naplánované na 17.30. Všetky dôležité informácie zo zápasu vám prinesieme v tomto podrobnom textovom prenose.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 21. Kadura (Handzuš), 40. Handzuš (Hudec, Košarišťan)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Černák, Philipp (A), Jánošík, Šeda, Cebák, Macejko – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Češík, Bartánus – Bondra, Chovan, Suja, Hinďoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Wiikman) – Nicandro, Rosandič, Čížek, Biro, Gachulinec, Peckham, Róth, Bambúch (A) – Kadura, Handzuš, Hudec (C) – Kafka, Handlovský (A), Preisinger – White, Kytnár, Matoušek – Lamper, Zigo, Bendík

    Rozhodčí: Lokšík, Novák – Rovenský, M. Korba

    Diváci: 8347
    bahis siteleri