Čeljabinsk – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.) | Toljatti – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Soči – N.Novgorod 3:4 (kon.) | Minsk – Petrohrad 1:7 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 1:3 (kon.) | Atlant – Jokerit 2:4 (kon.) | HC Slovan – Riga 3:4 (kon.)
konec
Atlant Moskevská oblast
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Jokerit Helsinky
Středa 18.02.2015, 17:30 • Arena Mytišči - Ice Palace Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude z dnešního zápasu KHL vše. Jsem rád, že jste sledovali tento online přenos a někdy příště u onlajnů na shledanou! (19:59:27)
     
    Je tu konec dnešního utkání. 40 minut předváděli lepší hru hosté, i když Atlant jim byl vyrovnaným rivalem, ale poslední dvacetiminutovka probíhala, hlavně ze střeleckého hlediska, v úplné režii Moskevské oblasti. Jokerit sice vedl už 4:0, jenže domácí předvedli, že se nevzdávají za žádného průběžného stavu, a proto závěru nechyběla ani dramatická vložka.
     
    STŘELY NA BRANKU – 3. TŘETINA (CELKOVĚ)

    Atlant: 22 (42)
    Jokerit: 7 (30)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Pravděpodobně poslední dnešní máchnutí lapačkou předvedl hlídač Helsinek. Hraje se mezi útočným pásmem domácích a středovou zónou.
     
    59:41
    Moskevská oblast to ještě zkouší se šesti hráči do pole, ovšem času už je příliš málo. Nyní zneškodňoval Helenius aktivním zákrokem.
    Andrej TARATUCHIN - 2:4
     
    58:40
    Atlant právě vstřelil branku!
    Přece jen se domácí fanoušky dočkali dalšího úspěchu z hokejek Atlantu. ANDREJ TARATUCHIN po vhazování přejel kolem Helenia, kde se na milisekundu mihl kotouč a útočník ho nasměroval za záda nepozorného strážce. Asistence: Arťom Černov.
     
    58:09
    Hosté střídají a zmocňují se předmětu hry u střídačky. Jediné, co s ním dokázali udělat, bylo velmi nepřesné poslání na icing.
     
    57:27
    Postup Jokeritu zpomalili a poté i celkově zpacifikovali domácí obránci. Jejich daleké přenesení hry se však zrovna dvakrát nedaří.
     
    56:46
    Hráč Moskevské oblasti toho nemohl moc dělat proti výrazně přesile hokejistů v bílém. Ti důrazně čistí své obranné území.
     
    54:49
    Už to vypadalo, že rozdíl bude o branku menší, jenže Helenius spatřil kotouč, přemístil se k němu a už ho nikomu nepůjčil.
     
    54:06
    Petr Koukal (Jokerit) si jde odpočinout na 2 minuty na trestnou lavici za hrubost.
     
    54:01
    Dělovka z voleje od modré čáry měla razanci, přesto ji Helenius spatřil a odrazil pryč od jeho vymezeného prostoru.
    Andrej TARATUCHIN - 1:4
     
    51:56
    Atlant právě vstřelil branku!
    Na domácí straně propuká radost aspoň ze snížení. ANDREJ TARATUCHIN vycítil tu nejlepší chvíli, postavil se na hranici brankoviště a když mu Černov zkusil přihrát po obtočení kasy, bylo skoro hotovo. Střelec doklepával za bezmocného brankáře. Asistence: Arťom Černov.
     
    51:16
    Přesilová hra domácím jen prospěla. Proti fantasticky chytajícímu maskovanému Heleniovi se však modrožlutí nedokázali prosadit.
     
    49:55
    Dnešní utkání sleduje 6300 diváků.
     
    49:10
    Maximální míru sebeobětování ukázal svými neuvěřitelnými zákroky na brankové čáře Helenius. Obrovský tlak nakonec zastavil, černá guma se vykutálela až po přerušení zpod jeho zad!
     
    48:23
    Semir Ben-Amor (Jokerit) oslabí hosty na 2 minuty poté, co opustil hrací plochu za nedovolené bránění.
     
    48:13
    Atlant se marně snaží o bušení na finská vrata. Helenius se přemisťuje ve vysoké rychlosti na ta správná místa.
     
    47:10
    Gilroy nevyzrál na připraveného gólmana. Hostující hlídač kotouč uviděl včas a výstroj pro něj byla dostatečným úkrytem.
     
    47:00
    Ossi Vannanen (Jokerit) dostává 2 dvouminutové tresty – jeden za krosček a druhý za hrubost. Za Moskevskou oblast míří na lavici hanby Vadim Chlopotov, taktéž za hrubost.
    Tommi HUHTALA - 0:4
     
    46:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Se značnou lehkostí protančili do opuštěné obranné třetiny útočnici hostujícího Jokeritu a připsali si další zářez. Engren neměl jinou možnost, než vyjet proti blížícímu se TOMMIMU HUHTALOVI ze strany a nakonec po jeho ráně kapituloval. Asistence: Niklas Hagman, Niko Kapanen.
     
    44:42
    Hostující udrželi puk před modrou čarou a série nahrávek pokračuje dále. Atlant hájí čest v kompaktně pohybujícím se bloku.
     
    44:16
    Vjačeslav Leščenko (Atlant) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
    Ryan GUNDERSON - 0:3
     
    42:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Nádhernou akci předvedla finská parta. Ohtamaa přesně vyslal dopředu RYANA GUNDERSONA, který vykoupal brankáře a když maskovaný muž bezmocně ležel na zemi, zaznamenal úspěch nesmlouvavou přízemní palbou. Asistence: Attee Ohtamaa.
     
    41:46
    Snaha o ohrožení Helenia byla zastavena obětavou obrannou složkou hostujícího celku.
     
    41:20
    Domácí si s lehkostí vyměňovali mezi sebou jednu přihrávku za druhou, až se do toho vložil Engren a chytil puk do lapačky.
     
    40:14
    Gundersonovi se nepovedlo napoprvé zpracovat razantní a zároveň skákavý pas. Jeho pozdější založení protiakce nekončí šťastně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    STŘELY NA BRANKU – 2. TŘETINA (CELKOVĚ)

    Atlant: 9 (20)
    Jokerit: 12 (23)
     
    Ve 2. části byly herní poměry dlouho velmi vyrovnané. Efektivita stála na straně helsinských zástupců, kteří díky o chlup větší dravosti pijí sladký nektar v podobě dvougólového vedení před rozhodující etapou hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    Petteri WIRTANEN - 0:2
     
    38:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Protiútok vedený hosty zafungoval jako včelí bodnutí. PETTERI WIRTANEN postupoval společně s Poystim ze středního pásma, párkrát si s ním vyměnil touš a v jízdě z bezprostřední blízkosti uklidil ránu k právě tyčce z pohledu Engrena. Asistence: Eetu Poysti.
     
    37:51
    Pohotový hlídač domácí svatyně provětral lapačku a nenechal iniciátora ofenzivního prověření, aby zvedl ruce nad hlavu.
     
    37:15
    Nepřesnosti při zakládání útoku připravily během posledních okamžiků Atlant minimálně o 2 střelecké pozice. Volný kotouč vždy zpracoval holí brankář hostujícího týmu.
     
    36:28
    Pravý mantinel pomohl vyhození Jokeritu, aby se doklouzalo až za branku Engrena. Ve finále si pro něj sjel obránce v modrožlutém.
     
    35:57
    Opět vzal velký díl zodpovědnosti na svá bedra Helenius. Ránu protivníka odrazil nejdál, kam to jen šlo.
     
    35:32
    Nejdříve se do trajektorie letícího puku položil Engren a o pár vteřin později prokázal vlastní um Helenius. Maskovaní obstáli na jedničku.
     
    34:52
    Atlant znovu vyhodil pryč od konstrukce branky a Helsinky se rozhodly tuhle situaci řešit co nejrychlejším průnikem. Tahle taktika nebyla zrovna nejpovedenější, defenzivní pár zachraňuje.
     
    34:05
    Omark vyhledal na modré čekajícího Mosese, střílející to nemyslel zle, ale přepálil vše, co mu stálo v cestě a Engren byl bez práce.
     
    33:16
    Defenzivní blok domácích vyhnal Jokerit od Engrena. Žolíci musejí znovu s obtížemi získávat dobytou zónu pod svou nadvládu.
     
    33:08
    Alexander Junkov (Atlant) je vyloučen na 2 minuty za hákování. Hosté mohou vylepšit momentální pozici.
     
    32:04
    Daleké nahození domácích mělo úplně nulový efekt. V místech na útočné polovině nikdo nestál, až po delší chvíli kotouč modrožlutí dobruslili.
     
    31:12
    Puk doskákal až ke Korobovovi, ten v tísni nastřelil jen prvního před ním stojícího obránce a nemůže být s dalším vývojem spokojen.
     
    30:33
    Voronin vlétl do pásma jako hladový vlk společně s dalšími spoluhráči, jenže obranná dvojka v bílém zkrotila jejich ofenzivní choutky.
     
    29:42
    I tentokrát stačilo brankáři ve službách finského družstva pohodově nastavit část výstroje. O nic dalšího se nebylo potřeba starat.
     
    29:25
    Před Šmeljovem se otevíral slibný prostor, z něhož je možno ohrozit Helenia. To by střelci však nesměl utéct kotouč z dosahu, maskovaný helsinský muž jen nastavil lapačku.
     
    28:12
    Brejkovou situaci Jokeritu jasně viděl gólman v modrožlutém a vyrazil ji mimo. Když podobnou příležitost dostal Atlant, nenaložil s ní o moc líp.
     
    26:44
    Engren si stoupl do dráhy dělového výpalu letícího z ostrého úhlu a klidní dění u jeho svatyně.
     
    25:04
    Andrej Taratuchin (Atlant) nešťastně vyhazuje při zakládání akce z obranné třetiny, a tak putuje na trestnou lavici odpykat dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    24:59
    Bitva o zisk územní převahy skončila, dá se říci, remízou. Atlant sice ukradl černou pryž, nic dalšího s ní ovšem nevymyslel.
     
    23:42
    Zajímavá situace se rodila na území brankoviště Helsinek. Hráč Moskevské oblasti hledal zadovkou z otočky najíždějícího kolegu, jeho ránu má v hrsti Helenius.
     
    22:49
    Hostující hokejista nevyvinul potřebnou rychlost a nedostihl dlouhou nahrávku, zakázané uvolnění přemisťuje centrum dění k brankáři.
     
    21:26
    Eetu Poysti posílal puk do prostoru před brankou, pravděpodobně došlo k tečování střely a zazvonila tyč! Akci zkoumal i videorozhodčí, nic nového neodhalil.
     
    20:48
    Ani druhý pokus o rozjetí útočné akce v podání Jokeritu si s přesností nepotykal. Rozehrávat bude obránce Atlantu zpoza klece.
     
    20:06
    Puk se došoural po vhazování k hostům. Ti ihned vyrazili dopředu, kde ale dominantní roli zastával Engren.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    STŘELY NA BRANKU – 1. TŘETINA

    Atlant: 11
    Jokerit: 11
     
    O něco málo lepší bylo nejspíše mužstvo Jokeritu, jenže je nutné dodat, že i řada šancí Atlantu měla velmi dobré parametry a domácí mohou litovat, že si v některých pozicích neporadili o kousek lépe. Solidní příležitost v podobě dvouminutové hry 5 proti 4 nepřetavili v gólovou radost, a tak se budou snažit o srovnání poměrů ve 2. dvacetiminutovce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Obranné schopnosti hostů způsobily, že Helenius betonem vyrážel nekompromisní vypálení domácího útočníka.
     
    18:55
    Početní převaha bude za pár sekund minulostí. Helenius možná několikrát byl přinucen vytáhnout zásah, na druhou stranu hodně dělovek Moskevské oblasti šlo také vedle.
     
    17:00
    Semir Ben-Amor (Jokerit) je vyloučen na 2 minuty za hrubost. První přesilovou hru dnes tedy odehraje Atlant.
     
    16:47
    Díky početní převaze v rohu kluziště převzali černou pryž pod svá křídla hokejisté Helsinek, Engren vychytal následnou ránu z úctyhodné vzdálenosti.
     
    16:16
    Reakce Helenia byla bezchybná. Hlídač brány se natáhl po prudkém výpalu a s pomocí lapačky zakročil.
     
    15:58
    Z levé strany uklízel do prostoru brankové konstrukce Hagman, brankář Atlantu vystihl jeho záměr a kotouč skryl ve výstroji.
     
    14:49
    Levitskij chtěl obalamutit při postupu 1 na 1 obránce efektní stahovačkou, ta však příliš přesnosti nepobrala.
     
    13:58
    Na Engrena mířila nepříliš dobrá střela z hokejky helsinského hokejisty. Maskovaný muž s přehledem lapuje.
     
    13:32
    Sošnikov prokličkoval kolem všech soupeřů, kteří mu komplikovali život při tůře na ofenzivní část hrací plochy. Ve finální fázi mu přesto puk odskočil a nic víc se kolem brankoviště dít nebude.
     
    12:45
    Chyba v rozehrávce Helenia málem hodně nepříjemně překvapila Jokerit! Finské družstvo stihlo na poslední chvíli přejít do obranného postavení a odvézt kus černé gumy dále od klece.
     
    11:07
    Engren pokryl kvalitní ránu Helsinek a jeho spoluhráči zvítězili při následném buly po jeho levici. Útočná akce končí zásahem hostů.
     
    10:53
    Moskevská oblast sice zvládla buly u půlicího kruhu, přes blok Jokeritu ovšem cestu nenašla a odevzdává kotouč právě partě z Finska.
     
    10:23
    Hosté vlétli do útočné části ledové plochy podél pravého mantinelu. Aktivní členové domácí sestavy stačili zareagovat a odvrátit ohrožení.
     
    09:49
    Puk v posledních chvílích obíhá hlavně hole hostujících hokejistů. Ti se ale musí mít na pozoru před protiakcemi z produkce Atlantu.
    Steve MOSES - 0:1
     
    08:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    STEVE MOSES to udělal náramně. Engren sice stál u jedné z tyček, avšak hostujícímu střelci drzost nechybí a zkusil právě k pokryté části brankové konstrukce vypálit, což se nakonec ukázalo jako nejlepší možné řešení. Bez asistence.
     
    08:36
    Moses byl faulován v samostatném úniku Jarulinem a rozhodčí neváhal a zkřížil ruce nad hlavou. Uvidíme trestné střílení.
     
    08:14
    Střelec Moskevské oblasti vydoloval kotouč zpod bránícího zástupce hlavního finského města a protáhl brankáře hostů. Jeho vyrážečka zasáhla včas.
     
    07:47
    Nahození domácího týmu získal útočník v modrožlutém u mantinelu. Došlo i ke střelbě, Helenius ji viděl.
     
    07:27
    Vhazování zvládli s bravurou hosté. Ti v útoku narazili na tvrdý odpor obrany a Atlant kombinuje v blízkosti kasy Jokeritu.
     
    07:26
    Přechodu Moskevské oblasti vystavila stopku ofsajdová situace. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    06:07
    Jokerit zvládl nebezpečnou situaci odvrátit. Momentálně je ale o něco aktivnější celek domácích a gólman si užívá plnými doušky důležité činnosti.
     
    05:26
    Kombinace Atlantu se zadrhla na mantinelu, ale útočníci zabojovali a hosté měli ještě potíže. Helenius na svém místě.
     
    04:52
    Tentokrát chtěli předvést ofenzivní schopnosti domácí hráči, avšak defenziva na opačné straně hrací plochy byla dostatečně připravená.
     
    04:16
    Obranná dvojice neosvobodila svůj celek na dlouhou dobu. Helsinky opět zkušeně okradly protivníky o puk a Omark trefuje jen helmu Engrena!
     
    03:42
    Atlant má potíže s pohodlnou rozehrávkou. Dotírající finští hokejisté vybojovali kotouč na útočné modré a usadili se v útočné třetině.
     
    03:10
    Nyní ovšem Junkov prověřil reflex hostujícího strážce. Jeho hbitý pohyb lapačkou nenechal nikoho na pochybách.
     
    02:43
    Moskevská oblast vepředu rozvířila klidné vody, přesto Helenius neměl takřka žádnou těžkou práci a hra se přelévá na druhou stranu.
     
    01:49
    Linus Omark nechal za sebou bránícího hráče a sám vyprodukoval nebezpečné zakončení. Engren stačil nevyzpytatelný střelecký pokus zblokovat mimo.
     
    01:33
    Důrazný souboj za kasou vyhrál Atlant a ihned se jeden z domácích útočníků vydával do brejku, jenže zastavil jej ofsajd.
     
    01:00
    Gólman Jokeritu se poprvé musel natáhnout pro slabou ránu z hole soupeřícího hráče. Ani následná akce hostů nesklidila kýžený úspěch
     
    00:16
    Úvodní buly dopadlo lépe pro domácí. Ti zamířili do svého pásma, odkud postupují pomalu, ale jistě vstříc Heleniovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Národní hymny dozněly, fanoušci přivítali své hrdiny. Utkání může být za okamžik zahájeno.
     
    Hokejisté domácího celku oblékli modrožlutou kombinaci, Jokerit dnes nastoupí s dresy bílé barvy.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlant Moskevská oblast: Engren (Krasikov) – Tjuljapkin, Novopašin, Korobov, Jarulin, Sorokin, Babčuk, Gilroy – Potapov, Sošnikov, Šmeljov – Bodrov, Levitskij, Jašin – Kozlov, Taratuchin, Černov – Chlopotov, Voronin, Junkov, Leščenko

    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Todd, Vaananen, Jaakola, Gunderson, Lajunen, Ohtamaa – Hagman, Kapanen, Huhtala – Ben-Amor, Wirtanen, Poysti – Moses, Koukal, Omark – Maki, Rita, Hahl

    Rozhodčí: Vasiljev, Jeřábek – Koršak, Černyšev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    PRODUKTIVITA – JOKERIT

    1. Steve Moses – 56 bodů (35+21)
    2. Linus Omark – 45 bodů (16+29)
    3. Ryan Gunderson – 34 bodů (5+29)
     
    PRODUKTIVITA – ATLANT

    1. Sergej Šmeljov – 36 bodů (9+27)
    2. Andreas Engqvist – 34 bodů (17+17)
    3. Matt Gilroy – 30 bodů (9+21)
     
    JOKERIT HELSINKY

    Hostující hokejisté mají sice lepší výchozí pozici, přesto nemohou mít zásluhou posledních odehraných střetnutí úplně čisté svědomí. Finský zástupce v nadnárodní lize posbíral solidních 112 bodů během 56 zápasů, ale 3 nejnovější měření sil dopadly neúspěchem. Helsinští padli vždy o gól a na jejich úkor bodoval Omsk, Dynamo Moskva a Petrohrad.
     
    ATLANT MOSKEVSKÁ OBLAST

    Domácí hrají poslední dobou v dobré pohodě. Z posledních 5 duelů vytěžili 13 bodů z 15 možných a zažehli tak stíhací jízdu za elitní osmičkou, která má oprávnění startu ve vyřazovacích bojích. Momentálně ovšem celkový zisk 79 bodů Atlantu stačí jen na 9. příčku, osmé družstvo Soči je na tom ještě o 4 bodíky lépe. Je proto otázkou, zda naváže Moskevská oblast na minulé výkony a potvrdí formu i tentokrát.
     
    Pěkný středeční podvečer u hokejové KHL. Na programu jsou další zápasy téhle soutěže a tenhle online přenos vrhne všechnu pozornost směrem k duelu mezi Atlantem a Jokeritem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tadeáš Mima

    Branky a nahrávky: 52. Taratuchin (Černov), 59. Taratuchin (Černov) – 9. Moses (TS), 39. Wirtanen (Poysti), 43. Gunderson (Ohtamaa), 47. Huhtala (Hagman, Kapanen)


    Atlant Moskevská oblast: Engren (Krasikov) – Tjuljapkin, Novopašin, Korobov, Jarulin, Sorokin, Babčuk, Gilroy – Potapov, Sošnikov, Šmeljov – Bodrov, Levitskij, Jašin – Kozlov, Taratuchin, Černov – Chlopotov, Voronin, Junkov, Leščenko
    Jokerit Helsinky: Helenius (Karlsson) – Todd, Vaananen, Jaakola, Gunderson, Lajunen, Ohtamaa – Hagman, Kapanen, Huhtala – Ben-Amor, Wirtanen, Poysti – Moses, Koukal, Omark – Maki, Rita, Hahl

    Rozhodčí: Vasiljev, Jeřábek – Koršak, Černyšev

    Diváci: 6300
    bahis siteleri