Buffalo – NY Rangers 1:3 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:2 (kon.) | Carolina – Toronto 2:1 (kon.)
St. Louis – Boston 5:1 (kon.) | Chicago – Colorado 1:4 (kon.) | Calgary – Anaheim 3:6 (kon.)
Edmonton – Minnesota 0:4 (kon.) | Washington – NY Islanders 3:2 (1:0 po s.n.) | Philadelphia – Nashville 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
Carolina Hurricanes
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Toronto Maple Leafs
Sobota 21.02.2015, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Carolina Hurricanes se střetla v letošní sezóně s Torontem Maple Leafs již dvakrát, přičemž oba zápasy zvládla na jedničku a zvítězila v nich shodně 4:1. Hurricanes zásluhou gólu a asistence Justina Faulka 19. prosince ukončili sérii šesti porážek v řadě, zatímco o měsíc později se 20. ledna dvakrát střelecky prosadil Eric Staal a brankář Anton Khudobin předvedl 34 zákroků. Třetím vzájemným duelem obou týmů z PNC Areny Vás s potěšením provede Tomáš Reiner.
    Carolina Hurricanes půjde do třetího vzájemného střetnutí proti Torontu Maple Leafs v letošní sezóně v roli velkého favorita. Dokáže jasně dané papírové předpoklady naplnit?

     
    Carolina Hurricanes

    Carolina vstoupila do roku 2015 špatně, když během úvodních čtyř zápasů třikrát v řadě prohrála. Po sérii špatných výsledků jsou výkony Hurricanes jako na houpačce a výhry střídají prohry, hlavní trenér Bill Peters proto nebere střetnutí s Torontem na lehkou váhu. "Naše hra se nám trochu vymknula z rukou," prohlásil v pátek Peters. "Naše bilance z posledních 10 zápasů je 4-4-2, ale myslíme si, že dokážeme hrát lépe, takže musíme jít na led a ukázat to. Hrajeme proti nebezpečnému soupeři, kterého respektujeme," dodal trenér Hurricanes. Do sestavy Caroliny se vrací po zranění útočníci Victor Rask a Alexander Semin, kteří vynechali kvůli zdravotním problémům poslední dva zápasy. Pokud se v bráně Hurricanes objeví Cam Ward, odchytá své 499. utkání kariéry v NHL.
    Brankář Joel Ward je blízko dosažení 500. utkání kariéry v NHL, od kterého ho dělí před duelem proti Maple Leafs dva zápasy.

     
    Toronto Maple Leafs

    Pokud je označení výpadku formy u některých týmů za krizi příliš silné, tak věřte, že u Toronta to absolutně neplatí. Slavný kanadský tým vyhrál pouze 4 z posledních 27 zápasů, přičemž od porážky 13. ledna s LA Kings prohrál 11 utkání v řadě. Toronto ukončilo mizernou sérii 8. února výhrou 5:1 nad Edmontonem, na vítězství ale nedokázalo navázat a prohrálo další čtyři zápasy v řadě. Útočník Joffrey Lupul vynechal kvůli zranění ve spodní části těla poslední tři zápasy a také proti Carolině bude svému týmu chybět, proti Winnipegu už by měl být ale v pořádku. Obránce Dion Phaneuf od 21. ledna trénuje individuálně a po zranění ruky se vrací pomalu zpět do formy. Útočník Olli Jokinen přišel v neděli do Toronta z Nashvillu a proti Carolině by měl odehrát v dresu Leafs druhý zápas.
    Obránce Andrew MacWilliam byl poprvé povolán z AHL zpět do Toronta Maple Leafs a ráno s týmem absolvoval trénink.

     
    Vzájemné zápasy

    20.01.15 Toronto – Carolina 1:4
    19.12.14 Carolina – Toronto 4:1
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Tlustý (CAR) 13+8, +/- -16
    Andrej Nestrašil (CAR) 4+6, +/- +1
    Andrej Sekera (CAR) 2+17, +/- -7
    Richard Pánik (TOR) 9+3, +/- -2
    Roman Polák (TOR) 5+4, +/- -17
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Ward (Khudobin) – Hainsey, Bellemore – Gleason, Liles – Sekera (A), Faulk – Malone, McClement, Nestrašil – Gerbe, Rask, Lindholm – Skinner, Nash, Semin – E. Staal (C), J. Staal (A), Tlustý.

    Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Granberg, Robidas (A) – Gardiner, Holzer – Holland, Booth, Rielly, Polák (A), Kozun – Komarov, Jokinen, Clarkson – Winnik, Kadri, Pánik – van Riemsdyk, Bozak (A), Kessel.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Kelly Sutherland – Pierre Racicot, Shane Heyer.
    Základní pětka Caroliny Hurricanes a její bilance.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Střetnutí mezi Carolinou Hurricanes a Torontem Maple Leafs bylo zahájeno a hned v jeho úvodu bylo k vidění zakázané uvolnění, kterého se dopustili domácí hokejisté.
     
    00:29
    Leo Komarov se postaral o první střelu dnešní noci, z prostoru mezi kruhy ale našel pouze výstroj připraveného Cama Warda.
     
    01:28
    Jake Gardiner vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale byla zablokována.
     
    01:55
    Vzápětí se Leafs dostali k další střele, tentokrát z opačné strany, tenhle pokus ale pro změnu zamířil vedle pravé tyče.
     
    02:36
    Toronto vstoupilo do zápasu aktivněji, zatím se však dostalo pouze k jedné střele na bránu.
     
    03:15
    Roman Polák odvedl v rohu obranného pásma skvělou práci, když sebral puk svému soupeři a poté přesně rozehrál na Nazema Kadriho.
     
    03:45
    John-Michael Liles se snažil zakončit z blízkosti, jeho střela ale skončila pouze na připraveném brankáři Hurricanes Camu Wardovi.
     
    04:15
    Jordan Staal mohl udeřit na druhé straně z prostoru pravého kruhu pro vhazování, z blízkosti ale zamířil vedle pravé tyče!
     
    04:59
    Tyler Bozak se dostal vzápětí na opačné straně do zakončení, Cam Ward byl ale opět připraven.
     
    05:46
    Hurricanes poprvé výrazně zahrozili, když z levého kruhu pro vhazování nepříjemně vypálil Nathan Gerbe a James Reimer měl po dobrém zákroku co dělat, aby domácí hokejisty nepustil k dorážce!
     
    06:22
    James Reimer zastavil nahození Hurricanes krátce po reklamní přestávce a hra byla opět přerušena.
     
    06:32
    Eric Staal hledal z levého křídla před bránou Jordana, ten ale na jeho přihrávku nedosáhl.
     
    06:52
    Jiří Tlustý mohl otevřít skóre dnešního zápasu, když si z pravé strany skvěle vybruslil před bránu a poté se snažil puk zasunout backhandem ke vzdálenější levé tyči, James Reimer ale vytáhl fantastický zákrok a jeho střelu pravým betonem vykopl do rohu kluziště!
     
    07:58
    Hurricanes po velké šanci Jiřího Tlustého sevřeli Toronto v jeho vlastním obranném pásmu, James Reimer ale nemusel řešit žádnou vážnou situaci.
     
    09:17
    Nazem Kadri předvedl v útočném pásmu parádní individuální akci, když těsně před brankovištěm zamíchal s pukem a poté se ho z úhlu snažil backhandem usměrnit do brány, Cam Ward ale vytáhl skvělý zákrok a podržel svůj tým!
     
    10:39
    Jordan Staal přenechal puk na levém křídle najíždějícímu Ericovi Staalovi, jehož následná tvrdá střela bez přípravy minula levou tyč.
     
    11:19
    Stephane Robidas dojel rychle pro puk, aby Hurricanes bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    11:49
    Jeff Skinner se řítil sám na brankáře Jamese Reimera a místo blafáku se rozhodl pro střelu k levé tyči, kterou brankář Toronta Maple Leafs dokázal vyrazit! To byla obrovská šance.
     
    12:07
    Petter Granberg (TOR) dostal menší trest, 2 minuty cross-checking.
     
    12:44
    Korbinian Holzer se dostal ke střele, která našla pouze výstroj připraveného Jamese Reimera a ten přerušil hru.
     
    13:23
    Eric Staal se ocitl před bránou v dobré šanci, jenže se mu puk zamotal pod brusle a následně ho přejel.
     
    13:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    ERIC STAAL využívá přesilovou hru a posílá Hurricanes do vedení!! Justin Faulk pouze nahazoval puk na bránu, jenže jeho nahození tečoval Eric Staal a puk poté zamířil přesně k pravé tyči. James Reimer kvůli ztíženému výhledu nedokázal včas zareagovat. ASISTENCE: Justin Faulk, Jiří Tlustý.
    FAULK - 1:0
     
    14:20
    Cam Ward přerušil hru a po vstřelení úvodní branky v podání Justina Faulka následuje krátká reklamní přestávka.
     
    14:29
    Phil Kessel mohl vyrovnat střelou z levého kruhu pro vhazování, Cam Ward ale dokázal jeho diagonální ránu směřující ke vzdálenější pravé tyči lapačkou vyrazit! Skvělý zákrok.
     
    15:25
    Joel Ward si vzápětí připsal další úspěšný zákrok, který byl o poznání jednodušší.
     
    16:30
    Toronto chtělo v klidu rozehrát, jenže přihrávka do středního pásma skončila pouze na hokejce jednoho z domácích hokejistů.
     
    17:04
    Daniel Winnik se snažil mezi kruhy pro vhazování obhodit obránce Hurricanes, jenže se mu to nepodařilo.
     
    17:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    BRANDON KUZON střílí svůj první gól v NHL a vyrovnává na 1:1!! Brandon Kuzon si u pravé tyče sjel na volný puk, který se odrazil po střele Davida Bootha od vzdálenější levé tyče, a přestože jeho první střelu ještě jeden z obránců Hurricanes na brankové čáře zastavil, následná dorážka mu mezi bruslemi prošla do sítě. ASISTENCE: David Booth, Peter Holland.
    KOZUN - 1:1
     
    18:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    JORDAN STAAL skvěle tečoval puk a Hurricanes rychle odpovídají na vyrovnání Toronta Maple Leafs!! Eric Staal vypálil z pravého křídla a jeho následnou střelu skvěle tečoval před bránou k přední pravé tyči Jordan Staal. ASISTENCE: Jiří Tlustý, Eric Staal.
    J. STAAL - 2:1
     
    19:20
    Morgan Reilly předvedl mezi kruhy povedenou stahovačku a poté se z blízkosti snažil překonat Cama Warda, ten se ale na brankovišti skvěle roztáhl a fantastickým zákrokem jeho pokus zastavil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Brandon Kuzon odpověděl v závěru první třetiny na úvodní gól Erica Staala, jenže než se hráči Maple Leafs po oslavě vyrovnávací branky rozkoukali, tak Carolina opět vedla zásluhou skvělé teče Jordana Staala, kterému asistoval bratr Eric. Skóre po první třetině. Carolina Hurricanes 2 Toronto Maple Leafs 1.
    První třetina byla na střely hodně vyrovnaná, Carolina Hurricanes ale vyslala na bránu o jednu střelu více a ta zatím rozhoduje. Bratři Staalové 2 Toronto Maple Leafs 1.

     
    Vracíme se zpět do PNC Areny, abychom sledovali prostřední dějství zatím pohledného zápasu mezi Carolinou Hurricanes a Torontem Maple Leafs. Domácí do něj vstupují za stavu 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Maple Leafs mohli hned v úvodu druhé třetiny zahrozit, jejich střela z levého křídla ale byla zablokována.
     
    21:36
    Jeff Skinner vypálil na opačné straně ledové plochy z pravého kruhu pro vhazování a snažil se zamířit k přední levé tyči, u ní byl ale připravenu James Reimer, který si připsal úspěšný zákrok.
     
    21:54
    Daniel Winnik nahazoval puk na bránu a byl faulován.
     
    21:56
    Nathan Gerbe (CAR) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    22:26
    Puk skončil na střídačce jednoho z týmů a hra byla přerušena.
     
    22:58
    Justin Faulk dohrál v rohu kluziště souboj s protihráčem a Jordan Staal poté vyhodil puk k bráně Maple Leafs.
     
    23:59
    Nathan Gerbe se vrací zpět na led a Toronto Maple Leafs opět hraje v plném počtu.
     
    24:03
    Eric Staal se mohl prosadit, James Reimer ale dokázal jeho střelu z blízkosti u své pravé tyče skvělým zákrokem zastavit a poté puk přikryl lapačkou!
     
    25:25
    Hráči Toronta si nerozuměli v útočném pásmu a Alexander Semin mohl otočit hru.
     
    25:59
    Vzápětí přišla v podání Hurricanes střela z levého křídla, po které si James Reimer připsal snadný zákrok a střelu vyrazil.
     
    26:32
    Riley Nash nahodil puk do útočného pásma, za bránou Toronta ale nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by puk dojel.
     
    26:49
    Tyler Bozak nahazoval puk od modré čáry na bránu a pozorný Cam Ward ho našel v lapačce.
     
    27:08
    Justin Faulk vyslal na bránu Toronta z pravého křídla prudkou diagonální střelu, která letěla těsně nad ledem a minula vzdálenější levou tyč.
     
    27:15
    Eric Staal se vzápětí dostal na opačné straně útočného pásma k dorážce a puk po zákroku Jamese Reimera skončil v ochranné síti.
     
    27:50
    Carolina Hurricanes dostala týmový trest, 2 minuty příliš mnoho hráčů na ledě. Na trestnou lavici usedl Andrej Nestrašil.
     
    28:21
    Morgan Rielly musel spěchat rychle zpět do obranného pásma, aby zablokoval střelu Hurricanes.
     
    29:24
    Maple Leafs se zatím během přesilové hry dostali ke dvěma střelám, oba pokusy z levého křídla ale zamířily mimo.
     
    30:07
    Carolina Hurricanes si odpykala týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě a opět hraje v plném počtu.
     
    30:32
    Nazem Kadri jel sám na brankáře Cama Warda, místo blafáku se ale rozhodl pro střelu, kterou brankář Hurricanes zastavil!
     
    30:46
    John-Michael Liles (CAR) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    31:00
    Hráči Toronta jsou rozestavení v útočném pásmu, kde si vyměňují puk ze strany na stranu.
     
    31:07
    Vzápětí se Maple Leafs o puk zásluhou nepřesné diagonální přihrávky připravili a Hurricanes se podařilo vyhodit.
     
    32:26
    Když to nejde, tak to zkrátka nejde! Torontu Maple Leafs se nedaří ve hře pět proti pěti, natož v přesilových hrách.
     
    33:15
    Carolina hrála dnes tři oslabení a ani v jednom se nedostala pod tlak a brankář Cam Ward jen sledoval, jak jeho spoluhráči puk vyhazují z obranného pásma.
     
    34:06
    Zatímco Maple Leafs nevyužili ani jednu ze tří přesilových her, Hurricanes tu svou dokázali proměnit.
     
    34:32
    Olli Jokinen se snažil z levého křídla zamířit do levého horního rohu, jeho střela ale nebyla dostatečně přesná a Cam Ward ji ukryl ve své výstroji.
     
    35:04
    Jiří Tlustý vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale byla zablokována.
     
    35:48
    Carolina Hurricanes je ve východní konferenci nejlepším týmem v oslabení, když přečkala více než 87% přesilových her soupeřů.
     
    35:59
    Phil Kessel (TOR) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    36:31
    Eric Staal nedokázal v blízkosti modré čáry udržet útočné pásmo a Maple Leafs se podařilo vyhodit.
     
    37:04
    David Booth se pokusil ukradnout Hurricanes puk, nakonec se k němu ale nedostal. Kdyby ano, řítil by se sám na bránu.
     
    37:29
    Daniel Winnik se dostal v oslabení ke střele, která směřovala přesně k levé tyči, Cam Ward ji ale dokázal skvělým zákrokem vyrazit!
     
    37:40
    Střela Jiřího Tlustého od modré čáry směřovala pouze doprostřed brány a skončila na výstroji připraveného Jamese Reimera.
     
    38:03
    Další pokus Jiřího Tlustého a další úspěšný zákrok pro Jamese Reimera.
     
    38:25
    Andrej Nestrašil byl natlačen na bránu a zezadu ji svalil nechtěně na brankáře Jamese Reimera, který se chvíli cítil opravdu jako v kleci.
     
    38:39
    Leafs se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění a hra se přestěhovala zpět před Jamese Reimera.
     
    39:09
    Nathan Gerbe tvrdě vypálil v závěru druhé třetiny. Mimo.
     
    39:48
    Jiří Sekara posílal před bránu přihrávku, ale zastavil před Jamesem Reimerem obránce Roman Polák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část zápasu přinesla čtyři dobré příležitosti, z nichž největší měl na hokejce Nazem Kadri, který jel sám na bránu, místo blafáku se ale rozhodl pro střelu zápěstím, což nebylo ideální řešení a Cam Ward si připsal dobrý zákrok. Skóre po 40 minutách. Carolina Hurricanes 2 Toronto Maple Leafs 1.
    Brandon Kuzon dnes vstřelil v dresu Toronta svůj premiérový gól v NHL. Pomůže jeho trefa Maple Leafs alespoň k bodu?

     
    Naposledy se dnes vracíme do PNC Areny, abychom sledovali závěr zajímavého utkání, přestože jsme se v prostředním dějství žádného gólu nedočkali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Hurricanes se hned v úvodu třetí třetiny vrhli do útočného pásma a dostali Maple Leafs pod tlak.
     
    40:33
    James Reimer si poradil se střelou Hurricanes z blízkosti a po úspěšném zákroku přerušil hru.
     
    41:33
    Maple Leafs nahodili puk do útočného pásma a poté okamžitě odjeli střídat.
     
    42:22
    Útok Maple Leafs byl zastaven kvůli postavení mimo hru.
     
    42:46
    Brandon Kozun se pokusil vstřelit svůj druhý gól v dnešním zápase, jeho pokus ale skončil v ochranné síti.
     
    43:04
    Jiří Tlustý se ocitl ve velké šanci, jeho střela z blízkosti ale skončila pouze na výstroji připraveného Jamese Reimera.
     
    43:29
    Richard Pánik vyslal na domácí bránu z pravého kruhu pro vhazování táhlou střelu po ledě, ta ale byla sražena mimo.
     
    44:42
    Rozhodčí odpískali zakázané uvolnění, kterého se dopustili Maple Leafs.
     
    45:16
    Cam Ward si nyní připsal fantastický dvojitý zákrok, když si nejprve poradil s prudkou ránou Brandona Kuzona z pravého kruhu pro vhazování a poté v sedě dokázal zastavit i dorážku jeho spoluhráče!
     
    45:59
    Riley Nash se ocitl sám na levém křídle, jeho střela z úhlu ale byla sražena mimo.
     
    47:01
    Cam Ward vyjel za bránu, aby pomohl svým spoluhráčům, jenže jeho vyhození po mantinelu skončilo na hokejce jednoho z hráčů Maple Leafs.
     
    47:13
    Jake Gardiner se dostal na levém křídle k puku a bez přípravy napřáhl k tvrdé ráně, která minula levý horní roh Wardovy brány.
     
    48:35
    Phil Kessel zavezl puk do útočného pásma a poté v pravém kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, při které zlomil hůl a jeho pokus byl zablokován.
     
    49:45
    Eric Staal zavezl puk po levém křídle do útočného pásma a poté počkal, až se mu nabídne někdo ze spoluhráčů.
     
    50:16
    Justin Faulk si vybruslil obloukem před bránu a poté puk backhandem nahrnul na Jamese Reimera, který dokázal jeho pokus zastavit!
     
    50:26
    Jiří Tlustý (CAR) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    50:26
    Ještě, že Jiří Tlustý fauloval, protože Daniel Winnik naznačil střelu a poté se snažil objet bránu, a kdyby se mu to podařilo, uklízel by puk do prázdné klece.
     
    51:35
    Hurricanes mohli udeřit v oslabení, James Reimer si ale dokázal s jejich střelou z pravého kruhu pro vhazování poradit.
     
    52:22
    Richard Pánik napřáhl od modré čáry k tvrdé ráně, která zamířila nad.
     
    52:56
    Toronto dnes hrálo čtyři přesilové hry, ani jednu z nich však nedokázalo využít.
     
    53:08
    James Reimer si poradil s nahozením Jordana Staala a po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    53:08
    Jordan Staal dnes vystřelil třikrát na bránu a vstřelil jeden gól.
     
    53:29
    Druhý z bratrů Eric Staal vystřelil na bránu pětkrát a během dnešního zápasu vstřelil také jeden gól, ke kterému připsal asistenci.
     
    53:59
    Ron Hainsey si připsal před několika sekundami fantastický obranný zákrok, když se vrhl na led a v leže hokejkou vypíchl puk Danielu Winnikovi, který drze pronikal před bránu.
     
    54:47
    Hra byla přerušena a na řadu přichází poslední reklamní přestávka. Do konce zápasu zbývá 5 minut a 13 sekund.
     
    55:10
    Torontu Maple Leafs nyní utíká čas velice rychle a na střídačce už určitě zvažují hru bez brankáře.
     
    55:57
    James Reimer dnes zastavil 18 z 20 střel Caroliny Hurricanes.
     
    56:22
    Richard Pánik skvěle objel bránu, vzápětí se mu ale nepodařilo puk usměrnit na bránu.
     
    56:59
    Jordan Staal si z pravého křídla sjel před bránu a poté se ho snažil zasunout za záda Jamese Reimera, ten si ale připsal další úspěšný zákrok!
     
    57:38
    Čas nyní skutečně letí a James Reimer už se hlásí o svolení opustit svou bránu.
     
    58:14
    James Reimer už je na střídačce a nyní bude sledovat, zda se jeho spoluhráči dokáží prosadit v šesti.
     
    58:18
    Carolina Hurricanes si vzala oddechová čas, aby si její hráči mohli odpočinout před závěrečným tlakem Maple Leafs.
     
    58:52
    Nechci být pesimista, ale myslím si, že Toronto nemá na to, aby se mu podařilo vyrovnat, obzvlášť když se mu ani v přesilových hrách nedaří.
     
    59:06
    Puk skončil na střídačce a hra byla přerušena.
     
    59:15
    VHAZOVÁNÍ: Carolina 30 Toronto 20
     
    59:36
    Puk byl tentokrát po teči skončil mezi diváky a James Reimer už se zřejmě k opuštění brány nedostane.
     
    59:41
    Vhazovalo se po pravici Jamese Reimera a Hurricanes se podařilo získat puk. To je definitivní tečka za dnešním zápasem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Carolina Hurricanes potvrdila roli papírového favorita a potřetí v letošní sezóně NHL dokázala Toronto Maple Leafs porazit, i když tentokrát ne tak přesvědčivě. Výhra je však výhra. Vše podstatné se událo během první třetiny, během níž se prosadil Eric Staal a jeho bratr Jordan Staal, který bleskově odpověděl na vyrovnávací gól Brandona Kuzana, který vstřelil svůj první gól v NHL. Konečné skóre. Carolina Hurricanes 2 Toronto Maple Leafs 1.
    Jordan Staal vstřelil rozhodující gól dnešního zápasu a na jeho tváři pochopitelně nemohlo být vidět nic jiného než úsměv. Carolina Hurricanes zvítězila nad Torontem 2:1 a v dalším zápase, který je na programu v neděli, vyzve New Jersey Devils.

     
    Tři hvězdy utkání

    1. Eric STAAL (CAR) 1+1
    2. Jiří TLUSTÝ (CAR) 0+2
    3. Cam WARD (CAR) 24 zák., 1 gól, 95,8%
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Tlustý (CAR) 0+2, 2 střely, čas na ledě 17:00
    Andrej Nestrašil (CAR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 08:56
    Andrej Sekera (CAR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:25
    Richard Pánik (TOR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:31
    Roman Polák (TOR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:29 (03:44:55)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. E. Staal (Faulk, Tlustý), 19. J. Staal (Tlustý, E. Staal) – 18. Kozun (Booth, Holland)


    Carolina Hurricanes: Ward (Khudobin) – Hainsey, Bellemore – Gleason, Liles – Sekera (A), Faulk – Malone, McClement, Nestrašil – Gerbe, Rask, Lindholm – Skinner, Nash, Semin – E. Staal (C), J. Staal (A), Tlustý.
    Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Granberg, Robidas (A) – Gardiner, Holzer – Holland, Booth, Rielly, Polák (A), Kozun – Komarov, Jokinen, Clarkson – Winnik, Kadri, Pánik – van Riemsdyk, Bozak (A), Kessel.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Kelly Sutherland – Pierre Racicot, Shane Heyer
    bahis siteleri