AC Milán – Cesena 2:0 (kon.) | Empoli – Chievo 3:0 (kon.) | Lazio – Palermo 2:1 (kon.)
Hellas Verona – AS Řím 1:1 (kon.) | Fiorentina – Turín 1:1 (kon.)
konec
Empoli FC
3:0 (1:0)
Chievo Verona
Neděle 22.02.2015, 15:00 • Stadio Carlo Castellani (Empoli) • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové příznivce! Čtyřiadvacáté kolo italské Serie A nám nabídne souboj Empoli FC – Chievo Verona. Oba týmy mají v tuto chvíli shodně 24 bodů a domácí jsou jen díky skóre o jednu příčku výše, když jim momentálně patří čtrnáctá pozice. Empoli je remízovým králem letošní sezony, v níž si zatím ve 23 zápasech připsalo 12 remíz. V posledních kolech se týmu z Toskánska daří, když nejprve remizoval na půdě římského AS, poté porazil doma Cesenu a v posledním zápase si připsal další cennou venkovní remízu, tentokrát proti AC Milán. V posledních zápasech se daří však i hostům z Verony, kteří vyhráli na půdě Parmy a v minulém kole porazili doma 2:1 Sampdorii. Který z dnešních soupeřů naváže na dobré výsledky z posledních kol? Zápas můžete sledovat od 15:00 prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Empoli FC: Sepe – Hysaj, Tonelli, Rugani, Rui – Vecino, Valdifiori, Croce – Saponara – Maccarone, Tavano (C).
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Mchedlidze, Laurini, Signorelli, Barba, Pucciarelli, Verdi, Zielinski, Brillante, Somma.

    Chievo Verona: Bizzarri – Schelotto, Gamberini, Dainelli, Zukanović – Birsa, Izco, Radovanović, Hetemaj (C) – Botta, Meggiorini.
    Náhradníci: Bardi, Seculin – Mattiello, Pozzi, Cofie, Cesar, Fetfatzidis, Sardo, Pellissier, Biraghi, Paloschi.

    Rozhodčí: P. Tagliavento – S. Ranghetti, E. Libertatore.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Tavano (EMP) dostihl dlouhý míč ještě na hrací ploše a odcentroval pod sebe do vápna, kde zakončoval Saponara, který však špatně trefil balón a po teči Hetemaje z toho bude jen rohový kop pro domácí.
     
    4
    Radovanović fauloval v blízkosti vlastního vápna Maccaroneho a bude z toho nebezpečná standardka pro Empoli.
     
    5
    Valdifiori přišel s nebezpečným centrem napříč vápnem, ale ani jeden z nabíhajících hráčů nedokázal balón usměrnit na bránu.
     
    7
    V úvodu zápasu je aktivnější Empoli, které prakticky neustále operuje s míčem na útočné polovině. Hosté se zatím do útoku nedostávají.
     
    9
    Hosté mají zatím velké problémy s rozehrávkou a s míčem se zatím nejsou schopni dostat za polovinu hřiště.
     
    10
    Hetemaj (CHV) se teď rozběhl s míčem podél levé postranní čáry a nakonec dokázal vybojovat alespoň rohový kop pro Chievo.
     
    11
    Míč po zahraném rohu nebezpečně poskakoval v domácím vápně, ale jako první se dokázal zorientovat Maccarone a hosté se tedy do zakončení nedostali.
     
    13
    Na druhé straně mělo Empoli další přímák, po němž poslal jeden z obránců míč na vlastní bránu, ale balón neměl přílišnou razanci, takže se brankář Bizzarri nenechal zaskočit a míč chytil.
     
    15
    Hra nyní vcelku postrádá tempo a hosté se dostávají k míči častěji než v úvodu zápasu. Oba týmy mají potíže s přechodem do útoku.
     
    17
    Domácí získali míč na útočné polovině a z pravé strany hrozil Maccarone, který nakonec přihrál ve vápně pod sebe, jenže všichni nabíhající měli míč na paty a balónu se nakonec zmocnil jeden z obránců.
     
    20
    Statistiky držení míče jsou na straně domácích, ale většinu hrací doby se jedná o neškodnou kombinaci ve středu hřiště, která je k vidění i právě teď.
     
    21
    Hosté z Verony se pokusili o rychlý protiútok, ale brzy byli zastaveni odpískaným ofsajdem.
     
    22
    Empoli právě vstřelilo branku! Domácí jdou po rohovém kopu do vedení! Po na krátko rozehraném rohu následoval perfektní centr před bránu, kde si na míč vyskočil DANIELE RUGANI, který hlavičkou z malého vápna překonal Bizzariho.
    Daniele RUGANI - 1:0
     
    25
    Hosté budou mít šanci odpovědět, jelikož mají nyní k dispozici rohový kop.
     
    26
    Birsův centr ovšem nenadělal domácí obraně velké potíže a hosté se tedy do zakončení nedostali.
     
    28
    Nyní však musí být ve střehu opět brankář Chieva, jelikož po Birsově faulu bude Empoli zahrávat velmi nebezpečnou standardní situaci.
     
    29
    Exekuce se ujal Rui, který kroutil míč k levé tyči, ale jeho rána byla příliš vysoká, takže Bizzarri nemusel zasahovat.
     
    31
    Tavan teď zpoza vápna spíše jen přihrál míč hostujícímu brankáři, který bude odkopávat od vlastní brány.
     
    33
    Maccarone poslal kolmici do šestnáctky, kam si nabíhal Tavano, který se sice dostal k míči, ale následně byl zblokován obráncem. Empoli však bude alespoň zahrávat rohový kop.
     
    34
    O chvíli později je tu další rohový kop pro domácí tým.
     
    35
    Ani tentokrát z toho však pro hosty nebezpečí neplynulo, neboť rozhodčí odpískal domácím útočný faul a přisoudil míč Chievu.
     
    36
    Hostující Radovanović fauloval zezadu unikajícího Maccaroneho a za svůj druhý prohřešek tohoto typu vidí první žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    37
    Následná standardní situace neohrozila hostující bránu. Valdifioriho centr dolétl pouze k jednomu z obránců Chieva.
     
    39
    Tavano se nebezpečně prodíral s míčem do vápna, kde mu však dobrým obranným zákrokem dokázal jeden z obránců míč ukopnout.
     
    40
    Brankář Sepe teď netrefil míč dobře po malé domů od jednoho ze spoluhráčů a měl co dělat, aby následně dostihl balón dříve, než dotírající Botta.
     
    41
    Saponara zkusil vypálit zpoza šestnáctky, ale jeho přízemní pokus byl sražen mimo bránu.
     
    43
    Hostující Hetemaj se snažil prodrat s míčem do vápna, ale rozhodčí mu odpískali útočný faul. Kapitán Chieva následně marně protestuje a míč připadá domácím.
     
    45
    Saponara se před vápnem vyhnul bránícímu hráči a následně vystřelil, ale jeho pokus byl sražen na roh.
     
    45
    Po rohovém kopu končí míč pouze na kopačkách hostujících hráčů.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je za námi. Lepší výkon zatím předvádí domácí Empoli, které se zaslouženě dostalo do vedení, když se ve 22. minutě prosadil po rohovém kopu Rugani. Hosté jsou zatím v útoku takřka neviditelní a rozhodně budou muset svou hru vylepšit, pokud si chtějí z Empoli odvést nějaké body. Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Valter Birsa, přichází Alberto Paloschi.
     
    46
    Empoli právě vstřelilo branku! Tak to je bleskový vstup do druhého poločasu! Vecino se na pravé straně rozeběhl s míčem, postupně se dokázal prosmýknout kolem tří bránících hráčů a nakonec poslal míč před bránu, kde stál MASSIMO MACCARONE, který přibližně z osmy metrů nedal střelou z první brankáři žádnou šanci.
    Massimo MACCARONE - 2:0
     
    48
    Uvidíme, jak na rychlý gól zareagují hosté, kteří musí nyní dohánět již dvoubrankovou ztrátu, ale v zápase zatím nic nebezpečného nepředvedli.
     
    50
    V útoku jsou však zatím nadále domácí hráči, kteří nyní získali výhodu rohového kopu.
     
    52
    Valdifiori si nakonec mohl rohový kop vyzkoušet v rychlém sledu rovnou dvakrát, ale ani jeden pokus neznamenal pro hostující obranu žádné větší ohrožení.
     
    54
    Kdepak, hosté se nadále prakticky nedostávají do hry. I za současného stavu jsou u míče většinu času domácí a brankář Sepe už se ve své bráně možná vcelku nudí.
     
    55
    Nyní domácího gólmana spíš "pozdravil" lehkou přízemní střelou nově nastoupivší Paloschi a Sepe si po delší době alespoň sáhl na balón.
     
    57
    Po dobrém prostrčení míče se v šanci ocitl Saponara, který se z úhlu dostal blízko k bráně, ale následnou střelou trefil jen připraveného brankáře Chieva.
     
    58
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Piotr Zielinski.
     
    60
    Velká šance domácích! Maccarone poslal před bránu přízemní přihrávku z levé strany a Tavano se na hranici malého vápna dostal přes obránce do zakončení, které však prolétlo jen těsně vedle pravé tyče.
     
    62
    Obraz hry je nadále beze změny. Míč má na svých kopačkách téměř pořád Empoli, které kontroluje hru. Hosté jsou opravdu hodně marní.
     
    64
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Riccardo Meggiorini, přichází Sergio Pellissier.
     
    65
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Ivan Radovanović, přichází Joannis Fetfatzidis.
     
    65
    Chievu nyní nepomohla ani standardní situace, jelikož nabíhající hráči byli v ofsajdové pozici, což neuniklo pozornosti rozhodčího.
     
    67
    Empoli právě vstřelilo branku! Domácí zaslouženě zvyšují svoje vedení! MASSIMO MACCARONE převzal míč na pravé straně vápna a povedenou přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Bizzarriho, který se po míči natahoval marně. Pro Maccaroneho je to již druhá branka v tomto zápase a pátá trefa z posledních čtyř utkání.
    Massimo MACCARONE - 3:0
     
    70
    Hosté se teď přízemní kombinací dostali až do šestnáctky, kde však následovala mizerná finální přihrávka, kterou bez potíží vystihl jeden z obránců Empoli.
     
    72
    Maccarone je dnes opravdu hodně aktivní, a proto je častým terčem nedovolených zákroků. Po jednom z nich budou nyní domácí zahrávat standardku v blízkosti hostující šestnáctky.
     
    73
    Hostující obrana si s centrovaným míčem poradila.
     
    74
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Massimo Maccarone, přichází Levan Mchedlidze.
     
    76
    Tavano se blízko před bránou dostal do zakončení, ale jeho střelu zvládl bránící hráč zblokovat.
     
    78
    Chievo se stále jen brání. Zápas má jednoznačný průběh a o vítězi už je s velkou pravděpodobností rozhodnuto.
     
    80
    Zielinski převzal míč v šestnáctce, kde však nakonec vůbec nic nevymyslel a lacině "předal" balón soupeři.
     
    83
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Franco Signorelli.
     
    83
    Mchedlidze si podle rozhodčího pomohl při standardní situaci faulem, takže se k míči dostanou hosté.
     
    84
    I v poslední desetiminutovce je to hra na jednu bránu. Domácí brankář Sepe zatím v zápase neřešil žádnou vážnější situaci.
     
    86
    Hosté to teď zkusili centrovaným míčem do vápna, ale balón před bránou jen neškodně prolétl a nikdo z útočníků se k hlavičce nedostal.
     
    87
    Za zbytečný faul na polovině hřiště vidí žlutou kartu hostující Botta, který přijde o následující utkání svého týmu.
     
    89
    Zápas už se v poklidu dohrává. O vítězi je již nějakou dobu rozhodnuto.
     
    90
    Rozhodčí Tagliavento nastavuje dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Signorelli fauloval těsně před domácím vápnem a hosté budou mít k dispozici nejspíše poslední šanci na čestný gólový úspěch.
     
    90+2
    Pellissier se však prezentoval pouze přízemní střelou, která mířila přímo na Sepeho.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Jednoznačný zápas je u konce! Empoli poráží doma Chievo jasně 3:0 a výsledek zcela odpovídá obrazu hry. Domácí byli celý zápas lepší a hrálo se prakticky jen na hostující branku. Chievo podalo velmi bídný výkon a bylo naprosto neviditelné směrem dopředu.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Na shledanou u dalšího online přenosu. (16:50:39)

    Martin Švejkar

    Branky: 22. Rugani (Valdifiori), 46. Maccarone (Vecino), 67. Maccarone (Vecino)

    Karty:   36. Radovanović (CHV), 87. Botta (CHV)


    Empoli FC: Sepe – Hysaj, Tonelli, Rugani, Rui – Vecino (83. Signorelli), Valdifiori, Croce – Saponara (58. Zielinski) – Maccarone (74. Mchedlidze), Tavano (C).
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Mchedlidze, Laurini, Signorelli, Barba, Pucciarelli, Verdi, Zielinski, Brillante, Somma.

    Chievo Verona: Bizzarri – Schelotto, Gamberini, Dainelli, Zukanović – Birsa (46. Paloschi), Izco, Radovanović (65. Fetfatzidis), Hetemaj (C) – Botta, Meggiorini (64. Pellissier).
    Náhradníci: Bardi, Seculin – Mattiello, Pozzi, Cofie, Cesar, Fetfatzidis, Sardo, Pellissier, Biraghi, Paloschi.

    Rozhodčí: P. Tagliavento – S. Ranghetti, E. Libertatore
    bahis siteleri