NY Islanders – NY Rangers 1:2 (kon.) | Philadelphia – Dallas 1:2 (kon.) | Carolina – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.)
Montreal – Tampa 0:1 (po pr.) | Ottawa – Boston 1:3 (kon.) | Minnesota – New Jersey 6:2 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 5:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 2:5 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 11.03.2015, 00:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u sledování onlajn přenosu z NHL. V tomto utkání přivítá domácí Montreal Canadiens v Bell Centre tým Tampa Bay Lightning
     
    Montreal má na kontě 90 bodů a je v čele Východní konference. Hostující Tampa má 88 bodů a je o dva body za Montreal v Atlantické divizi. Poslední vzájemný zápas sehrály oba celky 6. ledna. V tomto utkání se z vítězství radovala Tampa, který vyhrála v poměru 4:2.
     
    Československá stopa:
    Tomáš Plekanec (MTL) – 66 zápasů, 45 bodů (19+26)
    Ondřej Palát (TBL) – 63 zápasů, 56 bodů (15+37)
    Andrej Šustr (TBL) – 63 zápasů, 10 bodů (0+10)
     
    Tři nejproduktivnější hráči

    Montreal Canadiens:
    Max Pacioretty – 66 zápasů, 57 bodů (31+36)
    P.K. Subban – 66 zápasů, 49 bodů (12+37)
    Tomáš Plekanec – 66 zápasů, 45 bodů (19+26)

    Tampa Bay Lightning:
    Tyler Johnson – 65 zápasů, 64 bodů (24+40)
    Steven Stamkos – 67 zápasů, 61 bodů (36+25)
    Nikita Kučerov – 67 zápasů, 56 bodů (25+31)
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Markov, Subban, Gilbert, Petry, Beaulieu, Gončar – Pacioretty, Desharnais, Weise – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Eller, De La Rose, Smith-Pelly – Prust, Mitchell, Flynn

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskiy) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Barberio – Killorn, Stamkos, Callahan – Palát, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Drouin – Morrow, Boyle, Namestnikov

    Rozhodčí: L’Ecuyer, Kozari – MacPherson, Heyer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zápas začne jak už je u NHL zvykem o trochu později, protože ještě musí proběhnout zahajovací ceremoniál.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:20
    Úvodní vteřiny utkání patří hostující Tampě, která je aktivnější a tlačí domácí Canadiens v jejich obranném pásmu.
     
    02:23
    Domácí si stále příliš puku neužívají. Blesky mají zatím jasnou převahu, se kterou si Montreal neví rady.
     
    03:16
    De La Rose prověřil pozornost Bishopa a vybojoval útočné pásmo pro domácí Montreal.
     
    03:45
    Rozhodčí uznali špatnost svého verdiktu, takže následovat bude vhazování ve středu hřiště.
     
    04:35
    Markov a Subban se snažili vybojovat útočné pásmo pro domácí Canadiens, ale obranná dvojce pohořela již na modré čáře soupeře.
     
    05:34
    Prust nahodil kotouč na branku Tampy. Hostující Bishop raději puk přikryl. Následovat bude vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    06:05
    Zbrklí přechodem do útočného pásma se prezentoval Montreal, který se dostal do ofsajdu, když Pacioretty zajel s pukem do pásma pomaleji než Desharnais. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    06:27
    Ve své typické pozici se ocitl P.K. Subban, který se dostal na modré čáře k puku, kde nic nevymýšlel a vyslal dělovou ránu na branku hostů. Bishop zasahovat nemusel, neboť střela domácího obránce jen těsně minula branku.
     
    08:02
    Těžké chvíle prožívala hostující obrana, protože Montreal se dostal do rychlého protiútoku. Gallagher se dostal k puku těsně před Bishopem, ale jeho střela ani dorážka se neujali. Do zakončení si také sjížděl Tomáš Plekanec, ten se k němu však nedostal, protože rozhodčí přerušuje hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    10:04
    Gallagher vyslal puk na najíždějícího Tomáš Plekance, který se dostal do samostatného úniku, avšak přihrávku od Galleghera si český útočník nezpracoval optimálně a kotouč mu v těsně před brankou Bishopa utíká.
     
    10:28
    Callahan si počínal jak nejlépe mohl a z nepříznivé situace vytěžil maximum. Už vypadalo, že domácí Canadiens podniknou další útoční výpad, ale Callahan vybojoval kotouč a pohotově vystřelil na domácího brankáře, který puk kryje pod lapačkou, takže Tampa vybojovala pásmo.
     
    10:52
    Lightning byli vytlačeni z útočného pásma a při snaze jej vybojovat zpět je pískán ofsajd.
     
    10:56
    Vyloučen Johnson (MTL) na dvě minuty za sekání.
     
    12:00
    Polovina trestu domácího hráče je minulostí, ale hosté si stále nemohou vytvořit tlak v útočném pásmu. Domácí Canadiens předvádí skvělou obranou práci.
     
    12:52
    Montreal se dostal do útoku dva na jednoho v oslabení, ale finální fáze nejslavnějšího kanadského týmu vázal, takže z celé situace nakonec nic není.
     
    12:56
    Domácí v plném počtu.
     
    13:45
    Další vyloučení na domácí straně. Na trestnou lavici odjíždí Tom Gilbert na dvě minuty za hákování.
     
    14:46
    Ve druhé přesilové hře, si Tampa už dokázala vytvořit tlak a několikrát prověřit pozornost Price, ale stále to není ten pravý tlak, na který jsme zvyklí.
     
    16:08
    Price podržel svůj týmy, když zneškodnil hned tři střely během chvíle. Mezi střelci, který zkoušeli překonat kanadského brankáře byl také Ondřej Palát, ale ani on nepochodil.
     
    16:16
    Hra se trochu vyostřuje. Po sérii čistých a pro diváka pohledných hitů v obranném pásmu domácích přešel Montreal do útoku, který jim však zastavuje ofsajd. Po odpískání se na ledě vytvořili dvě menší skupinky hráčů, ty si vyříkávali předchozí souboje.
     
    16:52
    Přesilovou hru si v první třetině zahrají domácí. Stamkos se provinil sekání, což hlavním rozhodčím neuniklo a posílají kapitána Tampy odpočinout na trestnou lavici.
     
    17:48
    Canadiens se nedaří vybojoval útočné pásmu. Obrana Lightning všechny útoky domácího celku odráží a vždy pohotově vyhodí puk za domácí branku.
     
    18:34
    Do vypršení trestu Stamkose zbývá již několik sekund, ale domácí stále nic v přesilové hře nepředvedli. Zdá se, že přesilové hry nebudou to co by mělo dnešní utkání rozhodnout
     
    19:01
    Hraje se poslední minuta první části, ve které se již zřejmě nic nestane.
     
    19:51
    Těsně před první sirénou odpískal čárový rozhodčí ofsajd domácího celku, takže na řadu přijde ještě jedno vhazování před koncem prvním části hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. Úvodní branky zápasu jsem se v ní nedočkali, přestože byli k vidění hned tři přesilové hry. Ani jeden z týmů nemá jasnou herní převalu, ale do nebezpečnějšího zakončení se snadněji dostávají domácí Canadiens, ale zdá se, že dnešní utkání rozhodne jedna dvě chyby brankářů, kteří dnes budou klíčovým faktorem.
     
    Hráči jsou zpět na ledě Bell Centre, takže druhá třetina může začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Po vhazování přešli Canadiens do útočného pásma, kde po přihrávce Markova zkoušel ohrozit Bishopa z dorážky Smith-Pelly, ale v klíčový okamžik puk minul.
     
    21:13
    Přechod do útočného pásma Tampy zastavuje ofsajd, takže následovat bude vhazování ve středním pámu.
     
    21:36
    Nepřesnosti pokračují. Tentokrát je pískán ofsajd na straně domácího celku.
     
    21:43
    Petry špatně rozehrál a puk se dostal na zakázané uvolnění. Řada nepřesností, tak neutichá. Vhazovat se bude před domácím brankáře Pricem.
     
    22:30
    De La Rose (MTL) si odpyká dvouminutový trest za podražení.
     
    22:36
    Montreal vyhrál vhazování ve své obranné třetině, takže P.K. Subban mohl v klidu vyhodit kotouč až za branku hostů.
     
    23:18
    Lightning sice drží kotouč v útočné třetině, ale nemají jej zcela pod kontrolou. Domácí obranné řady odvádí dobrou práci během oslabení a hosty do ničeho zásadního nepouštějí.
     
    24:10
    Max Pacioretty zavezl puk až do útočného pásma, kde se mu podařilo ušetřit cenné vteřiny a po úspěšné misi odjíždí zpět na střídačku.
     
    24:30
    Domácí v plném počtu, takže ani tato přesilová hra nebyla využita.
     
    25:30
    Po přesilové hře si domácí Canadiens zvládli vytvořit tlak před Bishopem, na kterého také vyslali hned několik střel, ale americký brankář zůstává nadále nepřekonán.
     
    26:21
    Tampa Bay kontrolovala puk v útočném pásmu, ze kterého se po vlastní chybě vyhnala do středního pásma, kde následně vybojovali puk domácí, ty nahodili puk na Bishopa, který jej raději ukryl pod lapačku, takže následovat bude vhazování v útočném pásmu Canadiens.
     
    Zajímavou infografiku brankářů nám nabídla režie. Nejvíce výher má v této sezóně na svém kontě brankář Canadiens Carey Price a na druhém místě je Ben Bishop z Tampy. V TOP5 jsme mohli vidět také slovenského Jaroslava Haláka.
     
    28:02
    Ondřej Palát se dostal do dobré pozice pro zakončení, ale českému útočníkovi nesedla střela, tak jak by si představovat a Price jí vyráží do rohu kluziště.
     
    28:57
    Montreal se snažil udržet v útočném pásmu zuby nehty, ale obrana hostů je nakonec vyhání a k jejich brance, kterou stráží dle statistik nejlepší brankář aktuálního ročníku NHL – Carey Price.
     
    30:33
    Gallagher byl rychlejší než jeho spoluhráči při přechodu do útočného pásma, domácí se tudíž dostávají do ofsajdového postavení. Následuje komerční přestávka.
     
    Stamkos proti Montrealu:
    Ve 22 zápasech nasbíral 17 bodů za 11 branek a šest asistencí.
     
    31:04
    Gallagher se tentokrát již úspěšně a s pukem dostal do útočného pásma, kde pohotově vystřelil na branku hostů, ale na připraveného Bishopa nevyzrál. Bude se vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    Na druhé straně musel předvést pohotový zákrok Price, který likvidovat střelu Boyleho.
     
    32:43
    Více jak polovina zápasu je již minulostí, ale úvodní branky jsem se stále nedočkali. Oba brankáři jsou zatím bezchybní a drží své týmy.
     
    33:48
    Zdálo se, že Tampa nahodila puk do útočného pásma nepříliš povedeně, ale Ondřej Palát jej zvládl vybojovat a ještě vystřeli, jeho střelu kryl Price ve své lapačce. Následovat bude vhazování v útočném pásmu hostů.
     
    34:32
    Nepřesný přechod přes modrou čáru do útočného pásma Montrealu zastavuje rozhodčí, který píská ofsajd. Následuje komerční přestávka.
     
    34:40
    Zakázané uvolnění hostů. Hra se přesune před Bishopa
     
    35:23
    Vyloučen Max Pacioretty (MTL) na dvě minuty za sekání.
     
    36:13
    Tampa drží útočné pásmo, ale přes domácí blok se nemůže dostat k zakončení, takže zatím jen vyčkává.
     
    36:35
    Do zakončení se dostal Stamkos, ale jeho střela postrádala přesnost a míří mimo domácí branku, avšak Tampa stále drží útočné pásmo.
     
    37:15
    Paquette pohotově po obdržení přihrávky vystřelil na Price, ten jeho střelu chytil, ale následně se před domácí brankáře strhla menší strkanice, protože Markov si vyříkával něco s útočníkem hostů.
     
    37:44
    Max Pacioretty vybojoval kotouč na modré čáře a Montreal se dostal do rychlého protiútoku dva na jednoho. Pacioretty místo přihrávky volil střelu, kterou Bishop vyrazil před sebe, kde byl zcela osamocený Jacob De La Rose, ten prakticky z první vystřelil, ale jeho zakončení do poloprázdné branky zvládl Bishop fantasticky chytit a zamezit mu ve skórování.
     
    39:01
    Hraje se poslední minuta druhé části, ve které jsem zatím branku také neviděli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ani ve druhé třetině jsem branku neviděli. Nejblíž k ní měl těsně necelé tři minuty před druhou sirénou De La Rose, ale proti jeho střele vytáhl Bishop fantastický zákrok, takže na světelné tabuli svítí stále stav 0:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí Montreal vyhrál buly, ale byl zatlačen do svého obranného pásma, avšak stále kontroluje puk.
     
    40:44
    Od modré čáry vystřelil Stralman, proti jeho střele úspěšně zasáhl domácí brankář Price, který jeho střelu chytá. Následovat bude vhazování v útočném pásmu hostů.
     
    41:49
    Montreal se na malou chvilku podíval do útočného pásma, ale střelu na uvítanou nevystřelil.
     
    42:00
    Hra se přesunula do středního pásma, kde aktéři tohoto utkání svádějí boj o puk.
     
    42:54
    Tampa Bay bojuje o kotouč v svém útočném pásmu, ale domácí obrana je zatím pozornější.
     
    43:37
    Ve třetí části hry jsou zatím aktivnější hosté, ze kterých vyzařuje chuť vyhrát, ale Montreal na svém ledě nerad prohrává. Dle domácích utkání jsou Canadiens na čtvrtém místě celé NHL.
     
    44:30
    Útok Montrealu se zastavil na ofsajdu.
     
    45:04
    Kučerov vybojoval puk ve středním pásmu, odkud jej zavezl za domácí branku, kde jej zadní přihrávkou posunul na Johnsona, který vystřelil na Price, ten však jeho střelu chytá.
     
    46:00
    Domácí se snaží hru uklidnil, ale nějak se jim to nedaří. Hostů tempo, které učili vyhovuje.
     
    46:45
    Tampa po své chybě přišla o puk a útočné pásmo, ale hned ve středním získala puk zpět.
     
    47:10
    Nepřesná rozehrávka hostů míří na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Benem Bishopem.
     
    47:34
    Stamkos pouze zavezl puk do útočného pásma, kde jej přenechal na svého kolegu v útoku Killorna, který o něj však přišel.
     
    48:23
    Montrealu se podařilo na chvíli udržet útočné pásmo a po delší době prověřit připravenost Bishopa, ale obrana hostů v čele s americkým brankářem opět odolala.
     
    49:44
    Hra začíná být čím dál více bojovná, protože za každou chybu může přijít potrestání v podobě branky, která v tomto čase dost ovlivnila další průběh utkání.
     
    50:36
    Skvělý zákrok vytáhl Carey Price proti střele Ryana Callahana, který si už málem radoval ze vstřelené branky, ale domácí brankář byl proti.
     
    Komerční přestávka.
    Střely: 18-29
     
    51:08
    Ben Bishop opět ukázal, že umí skvěle rozehrávat svou hokejkou, čímž výrazně pomáhá obraně Tampy.
     
    51:39
    Útok domácích zastavuje ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:49
    Gilbert zkoušel překvapit Bishopa od modré čáry, ale střela domácího obránce k americkému brankáři ve službách Tampy nedošla.
     
    53:39
    Ani jeden z týmů nedokáže udržet útočné pásmo delší dobu. Těžiště hry se rychle přesouvá.
     
    54:40
    Canadiens nahodili puk do útočného pásma, kde se jej však zhostili hosté.
     
    55:20
    Domácí kontrolují puk za svou branku a nikam příliš nespěchají, zdá se.
     
    55:41
    Sražená střela domácích míří do ochranné sítě, takže následovat bude vhazování v útočném pásmu Montrealu, ale předtím ještě proběhne komerční přestávka.
     
    56:18
    Do konce základní hrací doby zbývají necelé čtyři minuty a o vítězi tohoto utkání není stále rozhodnuto.
     
    56:53
    Bishop si vyjel pro puk mezi kruhy, aby rozehrál, avšak poslal puk přímo na hokejku Gallaghera. Domácí útočník sice ihned vystřelil, ale jeho střelu zablokovali hráči Tampy, takže brankou nekončí.
     
    57:52
    Domácí se dostali do slibně vyhlížející akce, kterou však zazdil David Desharnais, takže z ní nakonec nic nebylo.
     
    59:01
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:10
    Montreal se vyváží závěrečný tlak, ale strážce branky Tampy Bishop stále odolává.
     
    59:15
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    59:40
    Tampa kontroluje puk v útočném pásmu a zdá se, že o vítězi základní hrací doba nerozhodne.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje celé prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla. Můžou za to především skvělí brankáři na obou stranách. Jak Price, tak Bishop patří dle statistik k absolutním špičkám NHL, což se potvrdilo i v tomto zápase.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Následuje pětiminutové prodloužení.
     
    60:26
    Hned v první minutě prodloužení byli blízko ukončení zápasu hosté. Alex Killorn vyrazil kotouč domácímu brankáři z lapačky, ten se následně odrazil od tyčky za záda Price, kde už jej brankář Montrealu ukryl pod svou lapačku.
     
    61:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    První šance hostům nevyšla, ale druhá už ano. TYLER JOHNSON projel s pukem za brankou odkud přihrával před Price, kde si nejspíše puk do branky srazil jeden z obránců, kteří hlídali Kučerova. Asistence: Jason Garrison a Braydon Coburn.
    Tyler JOHNSON - 0:1
     
    Konec zápasu.
     
    Prodloužení trvalo pouze minutu a tři vteřiny, protože o vítězi utkání rozhodl v tomto čase Tyler Johnson. Tampa Bay si tak připisuje cenné dva body, čímž se dotáhla na Montreal.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Carey Price (MTL) – 36 zákroků, 1 gól, 97,2%
    2. Ben Bishop (TBL) – 19 zákroků, 0 gólů, 100%
    3. Tyler Johnson (TBL) – 1+0, ice time 18:36
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Plekanec (MTL) – 0+0, ice time 18:59
    Andrej Šustr (TBL) – 0+0, ice time 17:41
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, ice time 11:31
     
    To je ode mě pro toto utkání vše. Přeji co nejlepší start do nového dne. Budu se na Vás těšit u dalších onlajn přenosů nejen z NHL. Na shledanou. (03:22:14)

    Jan Thöma

    Branky a nahrávky: 62. Johnson (Garrison, Coburn)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Markov, Subban, Gilbert, Petry, Beaulieu, Gončar – Pacioretty, Desharnais, Weise – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Eller, De La Rose, Smith-Pelly – Prust, Mitchell, Flynn
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskiy) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Barberio – Killorn, Stamkos, Callahan – Palát, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Drouin – Morrow, Boyle, Namestnikov

    Rozhodčí: L’Ecuyer, Kozari – MacPherson, Heyer
    bahis siteleri