Poprad – Zvolen 5:4 (kon.)
konec
HK Poprad
5:4 (1:1, 3:0, 1:3)
HKM Zvolen
sk Středa 11.03.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prajeme vám príjemný večer a vítame vás pri sledovaní play-off 2015! V dnešnom v poradí dvanástom hracom dni sa odohrá jeden zápas. HK Poprad bude doma hostiť Zvolen, ktorý si môže v podtatranskom prostredí zabezpečiť postup do semifinále. Súboj to bude teda poriadne zaujímavý. Pod tlakom sú určite viac domáci hokejisti, keďže pre ktorých to môže byť rozlúčka so sezónou.

    1. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 3:4 (1:1, 2:1, 0:2), stav série 0:1
    Góly a asistencie: 15. Michal Chovan (Obdržálek), 25. L. Jurík (Michal Chovan, F. Fekiač), 33. Škvaridlo (Juraško, Bortňák) – 12. Fabian, 31. Matis (Štrauch), 44. Kroták, 45. Gríger (T. Sýkora, S. Takáč)

    Úvodné stretnutie série medzi Zvolenom a Popradom prinieslo skvelé útočné predstavenie oboch mužstiev a 7 gólov.
    Prvá tretina bola vyrovnaná ako herne, tak výsledkovo. Skóre duelu otvoril v 12. minúte Štefan Fabian, keď vybojoval puk v strednom pásme a ľahkou strelou švihom spoza obrancu Ťavodu prekonal gólmana Šimka. O tri minúty neskôr však už bolo vyrovnané. Puk do jazdy dostal Michal Chovan a pekným forhendovým blafákom nedal šancu na úspech Kostúrovi.
    V úvode druhej tretiny prevzali do svojich rúk iniciatívu domáci, ktorí sa v 25. minúte zásluhou kapitána Lukáš Juríka dostali prvýkrát v zápase do vedenia. Po strelenom góle Zvolenčania ožili a vypracovali si viacero šancí na zvýšenie svojho náskoku, ale gólman Kostúr tlaku HKM odolával. Na opačnej strane sa však do jednej z mála šancí počas druhej časti hry dostali hostia a okamžite potrestali zmätky v defenzíve Zvolena, pred Šimkom sa najlepšie zorientoval Matúš Matis. Bryndziari však ešte raz do záveru druhej tretiny strhli vedenie opäť na svoju stranu. V 33. minúte nahodil puk na popradskú bránu Juraško a tesne pred Kostúrom ho tečoval Tomáš Škvaridlo.
    Tretiu tretinu naplno ovládli Popradčania, ktorí otočili výsledok vo svoj prospech a víťazstvo už do konca stretnutia nepustili z rúk. O vyrovnávajúci gól sa postaral výkonmi stále "mladík" Arne Kroták, ktorý sa v 44. minúte pri vlastnom oslabení dostal do úniku a prekonal zvolenského brankára. Netrvalo dlho (presne 83 sekúnd) a po ďalších zmätkoch vo zvolenskej obrane dostal popradských kamzíkov do rozhodujúceho vedenia Dávid Gríger. Zvolenčania sa nezmohli v závere zápasu na žiadny výraznejší tlak a tak si hostia pohodlne postrážili síce tesné, ale o to dôležitejšie úvodné víťazstvo celej štvrťfinálovej série.

    2. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 2:1 (1:0, 0:0, 1:1), stav série 1:1
    Góly a asistencie: 19. L. Jurík (Michal Chovan, Obdržálek), 53. Michal Chovan (Obdržálek, Hraško) – 46. Fabian (S. Takáč)

    Druhé stretnutie pod Pustým hradom už nebolo na góly bohaté, no zato sme boli svedkami kvalitného hokeja popretkávaného množstvom gólových šancí a pekných akcií.
    Videli sme iba tri presné zásahy, a to dva z hokejok Zvolenčanov a jeden od popradských hokejistov. Zápas sa začal v jemnom tempe, tímy nechceli opäť zo začiatku nič riskovať. Domácim hokejistom sa naskytla prvá väčšia šanca v priebehu 14. minúty, keď bol v možnosti strelenia čistého gólu Petr Obdržálek, ale jeden z Popradčanov ho fauloval, a tak mohol Obdržálek poslať svoj tím do vedenia formou samostatného nájazdu. Bránu však netrafil a stav ostal nezmenený. To však neplatilo dlho, keďže na konci predposlednej minúty prvej tretiny sa „bryndziari“ blysli ukážkovou kombináciou, v ktorej Chovan prihrával pred bránu Juríkovi a ten z prvej prekonal Kostúra.
    V priebehu druhej časti hry sa snažili hostia hneď v úvode vyrovnať, keď ukázal svoj pekný individuálny pohyb s pukom Arne Kroták, ale v blafáku skvelého Baroša neprekonal. Následne mali Popradčania možnosť na vyrovnanie v početnej prevahe o dvoch hráčov, no v nej zase Tomáš Sýkora triafal z tesnej blízkosti iba žŕdku zvolenskej svätyne. V závere dvadsaťminútovky ešte výrazne pohrozil aj Hvila, ale Baroš opäť šikovne vymrštil svoj betón a nedal šancu popradskému útočníkovi.
    Tretia tretina bola teda dokonalým rozuzlením zápasu, v ktorej padli dva góly. Hosťom sa podarilo vyrovnať v priebehu 46. minúty, keď Fabian nenápadnou strelou od modrej čiary prekvapil brankára Baroša. Po vyrovnávajúcom góle sa tempo hry upokojilo a znovu sa hralo rýchlo po vedúcom góle Zvolena, ktorý strelil v priebehu 53. minúty Michal Chovan, keď svojou hokejkou šikovne tečoval delovku z hokejky Petra Obdržálka. Kamzíci v závere poriadne tlačili a dusili domácich v pásme, no nenašli druhýkrát v zápase recept na bravúrneho brankára Samuela Baroša, ktorý bol v ten deň mužom Zvolena priamo pri čine. Poprad teda ani v power-play nevyrovnal, Zvolenčania neskórovali do prázdnej brány, a tak Zvolen po víťazstve 2:1 vyrovnal stav série na 1:1.

    3. zápas: HK Poprad – HKm Zvolen 2:3 s.n. (2:0, 0:2, 0:0 – 0:0 – 0:1), stav série 1:2
    Góly a asistencie: 8. Kroták, 18. Gríger (S. Takáč, Kasík) – 25. Brabenec (Puliš), Bortňák (Podkonický), rozh.náj. Michal Chovan

    Tretí zápas, ktorý sa odohral pod Tatrami, začal v dobrom tempe a skvelej atmosfére. Už od úvodu boli domáci častejšie pri puku a aj viackrát sa im podarilo ohrozovať brankára Baroša. V 8. minúte však už Arne Kroták dokonale prečítal rozohrávku súpera a v samostatnom zakončení nezaváhal. Už od úvodu stretnutia hráčom postupne viac a viac tiekli nervy a každú chvíľu sa odohrala nejaká menšia strkanica. Všetko sa však zaobišlo bez vysokých trestov. Skóre stretnutia sa následne menilo až v závere prvej tretiny, keď šikovnou prihrávkou našiel Takáč Grígera pri opačnej žrdi a ten strelou z prvej nedal šancu Barošovi.
    Na druhú tretinu tréner Josef Turek ako keby vymenil svojich hráčov, pretože na ľad naskočili bryndziari vo vysokom nasadení a tempe, čo vyústilo v prvý gól hostí. Ten strelil v priebehu 25. minúty Kamil Brabenec, ktorý unikol popradskej obrane a v blafáku sa nemýlil. Hostia následne pokračovali v tlaku a podarilo sa im vyrovnať už minútu nato. Bortňák sa šikovne natlačil z rohu klziska pred bránu a drzým spôsobom pretlačil puk poza chrbát brankára Matúša Kostúra. Pästných výmien bolo viac a viac, Zvolenčania sedeli častejšie na trestnej lavici, no domácim hokejistom sa v presilovkách nič zmysluplné nedarilo tvoriť, a tak sa išlo do šatní za stavu 2:2.
    V tretej časti hry sa hralo veľmi opatrne, Poprad vyvíjal bohapustý tlak na Zvolenčanov. V 47. minúte Sýkora trafil žrď a o minútu mal veľkú možnosť aj Boltun, no z blízkosti brány Baroša neprekonal. Kamzíci hrýzli stále čoraz intenzívnejšie, šance mal v priebehu 54. a 55. minúty Arne Kroták, ale nedokázal využiť svoje skúsenosti na to, aby sa presadil proti skvelému brankárovi Barošovi. V tretej tretine sa teda nerozhodlo a nasledovalo predĺženie.
    V ňom, ako poväčšine celý zápas, boli aktívni domáci hokejisti, ktorí začali v dobrom tempe, ale k výraznejším šanciam sa dostali až na konci tohto desaťminútového predĺženia, keď Bartečko v samostatnom zakončení trafil iba Barošov betón a v samotnom závere Hvila a Rapáč taktiež neboli úspešní.
    Rozuzlenie teda prišlo v samostatných nájazdoch, kde Podtatranci nestrelili ani jeden gól, hostia sa presadili raz, a to bolo rozhodujúce. O víťazstve Zvolena 2:3 po samostatných nájazdoch rozhodol Michal Chovan.

    4. zápas: HK Poprad – HKm Zvolen 3:1 (0:0, 2:1, 1:0), stav série 2:2
    Góly a asistencie: 23. Boltun (Kasík, Hvila), 36. R. Rapáč (Hvila, Boltun), 52. Kroták (Kasík, Fabian) – 28. Puliš (Brabenec).

    Aj druhý zápas, ktorý sa hral na popradskom zimnom zápase (celkovo štvrtý v sérii) začali lepšie domáci hokejisti. V prvej tretine hrali nátlakový hokej a dokázali si vypracovať množstvo gólových príležitostí, ktoré ale všetky pochytal skvelý gólman Baroš.
    V druhej časti hry sme konečne videli presné zásahy, presne tri. Skóre duelu otvoril v 23. minúte Boltun. Vedenie si však domáci neudržali dlho a najlepší kanonier základnej časti Radovan Puliš strelil v 28. minúte počas presilovej hry svoj premiérový gól v tohtoročnom play off – 1:1. Popradčania strhli opäť vedenie na svoju stranu v 36. minúte, keď učebnicovú kombináciu zakončil do zvolenskej svätyne Rapáč.
    V tretej tretine sa očakávam nápor HKM, ale hostia boli až príliš často vylučovaní, čo im bránilo vytvoriť si súvislejší tlak. Všetko korunoval trest pre najproduktívnejšieho hokejistu dlhodobej časti sezóny Kamila Brabenca 2+10 minút, počas ktorého sa domáci dostali do rozhodujúceho dvojgólového vedenia, keď sa v 52. minúte presadil skúsený Arne Kroták.

    5. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 3:2 p.p. (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0), stav série 3:2
    Góly a asistencie: 20. Škvaridlo (Bagin), 32. Puliš (Brabenec), 58. Puliš, 66. Michal Chovan – 6. Paločko (Takáč), 22. Rapáč (Suchý), 55. Hvila
    Séria sa opäť preniesla pod Pustý hrad, kde sme znovu videli zaujímavý zápas. Viac hokejovej chuti mali znovu Popradčania, ktorí každý zápas v sérii hrajú vždy o niečo lepšie než Zvolenčania, najmä viackrát sa im darí ohrozovať bránu. Bolo tomu tak aj posledný zápas, keď bryndziari ohrozili Kostúra dokopy 25-krát, zatiaľ čo kamzíci Baroša 36 ráz. Efektivita streľby však bola naklonená na zvolenskej strane.
    V prvej tretine otvorili skóre hostia, keď sa v priebehu 6. minúty úspešnou strelou presadil Paločko. Hostia však stihli do klaksónu zaznamenať dôležitý gól do šatne, keď v 20. minúte vyrovnal na 1:1 Škvaridlo.
    Počas prostrednej časti hry sme taktiež videli dva presné zásahy. Kamzíci sa znovu dostali do vedenia, keď v 22. minúte tečoval Suchého strelu Rapáč. Domáci však bojovali ďalej a o desať minút neskôr sa radovali z gólu, ktorý vsietil Puliš po prihrávke od Brabenca.
    Na začiatku tretej dvadsaťminútovky bol stav znovu vyrovnaný, hralo sa veľmi opatrne a pozorne zozadu. Väčšia chybička prišla až v 55. minúte, keď sa Hvilovi naskytol priestor pred bránou a tento útočník Popradu už nemal problém s koncovkou. Podtatranci následne 2 minúty a 36 sekúnd pred koncom stretnutia začali čeliť početnej výhode Zvolena. Stredoslováci hrýzli do Kostúra a vyplynul z toho mimoriadne dôležitý vyrovnávajúci gól Puliša, ktorý poslal zápas do predĺženia. V ňom prišlo rozhodnutie až v druhej polovici, keď v 66. minúte po zaváhaní Makovského prekonal Kostúra Chovan, ktorý teda rozuzlil stretnutie. Zvolen zdolal Poprad 4:3 po predĺžení, dostal sa do vedenia v sérii 3:2 a pod Tatrami môže využiť prvý mečbol.

    Termíny série:
    2.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
    3.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
    6.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    7.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    9.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
    11.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
    13.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Zvolena do štvrťfinále:
    Zvolenskí "Bryndziari" zažili v porovnaní s predchádzajúcou sezónou oveľa vydarenejšiu základnú časť. Kým v ročníku 2013/14 obsadili hokejisti HKM až konečné siedme miesto, teraz sa im podarilo prebojovať do prvej štvorky, aj keď takmer až do posledného kola o ňu zvádzali boj predovšetkým so svojím štvrťfinálovým súperom – Popradom.
    Treba povedať, že Zvolenčania nemali počas dlhodobej časti sezóny výraznejšie výkonnostné výkyvy.
    Pozitívom je aj skutočnosť, že vedenie nemuselo pod Pustým hradom ani jedinýkrát meniť trénerov a počas celého ročníka koučoval Zvolenčanov tandem Josef Turek – Ivan Černý.
    Ako som už spomínal, zvolenskí rytieri obsadili s 99 bodmi na konte dobré 4. miesto a navyše, ovládli individuálne štatistiky celej ligy. Najproduktívnejším hráčom a zároveň najlepším nahrávačom sa stal Kamil Brabenec, kráľom strelcov Radovan Puliš a ligovým obrancom vládol Peter Hraško.
    Čo sa týka pohybov v kádri, viac sa hovorilo o odchodoch ako príchodoch. Smerom dnu prišla pred sezónou dvojica Petr Obdržálek a Martin Sloboda. Ku koncu sezóny prišiel do Zvolena Lukáš Popela (Prešov) a formou striedavých štartov brankár Samuel Baroš. Naopak, počas sezóny opustili Zvolen dvojica Slovincov – Andrej Hebar a Damjan Dervarič. Pod Pustým hradom dlho nepôsobili ani Slavomír Tomko, či Tomáš Varholík. Matej Síkela absolvoval krátkodobé hosťovanie v Žiline, ale na konci prestupového obdobia sa vrátil späť pod Pustý hrad.
    Zvolenčania sa vyznačovali svojou obrovskou ofenzívnou silou, veď strelili až 175 gólov, čo ich radí za Nitru a Banskú Bystricu na tretie miesto. Treba však dodať, že naopak, veľkou slabinou je obrana, čo dokumentuje až 161 inkasovaných gólov. Viackrát ťahali puk zo svojej siete iba brankári Piešťan, Skalice a Žiliny.
    Výhodou pre Zvolen môže byť, že minimálne v 1. kole play-off bude mať výhodu domáceho prostredia v prípadnom siedmom dueli.

    Cesta Popradu do štvrťfinále:
    Od prvej sezóny v extralige patria popradskí hokejisti ku každoročne postupujúcim tímom do vyraďovacej fázy. Nestalo sa tak iba jediný raz, a to v sezóne 2008/2009, keď kamzíci museli hájiť svoje pôsobenie v našej najvyššej súťaži formou baráže. Poprad však ešte nikdy nedvihol nad hlavu titul Majstra Slovenska v hokeji. Podarilo sa mu dvakrát dostať do finále, a to v sezónach 2005/06 a 2010/11, no vtedy ich dokázala poraziť Žilina, respektíve Košice. Podtatranci teda stále čakajú na svoj prvý triumf.
    Tento rok, rovnako ako predošlý, ukončili základnú časť na piatom mieste. Nazbierali dokopy 98 bodov. Pohybovali sa v tabuľke aj vyššie, dokonca v novembri sa na istý čas ocitli aj na prvom mieste, ktoré si delili s majstrovskými Košicami o skóre. Postupne však mierne upadala jesenná forma a Popradčania sa ocitli až na záverečnej piatej priečke. Najproduktívnejším hráčom základnej časti sa stal Tomáš Sýkora, ktorému sa podarilo nazbierať 47 bodov za 24 gólov a 23 asistencií. Medzi dôležitého muža v popradskom tíme sa považuje aj gólman Kostúr, ktorý patrí medzi najlepších v lige, aspoň v základnej časti tomu tak bolo. Podľa priemeru obdržaných gólov (2.11 na zápas) a úspešnosti zásahov (rovných 92%) sa ocitol na 5. pozícii, no napríklad podľa počtu shootoutov sa umiestnil na tretej priečke a najlepší bol v počte víťazných zápasov, keď ich v základnej časti nazbieral presne 26. Hokejisti spod Tatier sa nepovažujú za veľkého favorita na zisk pohára, ale so Zvolenom môžu odohrať zaujímavé a aj dobré zápasy.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – D. Brejčák, Makovský – Kasík, Malina – Gáborčík, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis

    HKm Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Pokovič – F. Fekiač, Ťavoda – Popela, Pichnarčík – Sloboda, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Síkela, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, V. Fekiač

    Rozhodca: J. Konc, Jonák – Holienka, Kacej.
     
    Zmeny v zostavách
    Poprad: Tréner Milan Jančuška dnes zo zostavy vyradil obrancu Štefana Fabiana kvôli zraneniu členka z predchádzajúceho zápasu, a tak musel poposúvať obranné rady. Brejčák sa zaradil ku Makovskému, na jeho miesto sa dostal Malina a vo štvrtej formácii je obrannou dvojicou Gáborčík a Dinda. Útoky sú nezmenené.
    Zvolen: Kouč Josef Turek v defenzíve vymenil Pichnarčíka s Fekiačom. V útoku nastáva zmena v štvrtej formácii, keď Igora Jaroša nahrádza na krídle Viktor Fekiač.
     
    Dnes to opäť vyzerá na perfektne atmosférou vybavený zápas, pretože štadión sa postupne zapĺňa do každého voľného miestečka. Dnes na zimnom štadióne v Poprade je väčší počet zvolenských fanúšikov, čiže o skvelé publikum sa nemusíme obávať.
     
    Na ľade už máme oba celky, domáci hráči vytlieskaní svojimi priaznivcami, bryndziari zase svojou menšinou v hosťujúcom sektore. Pred začiatok stretnutia ešte vyznie štátna hymna Slovenskej republiky, a potom sa môže tento dôležitý zápas, najmä pre domácich, začať!
    Už pred začiatkom zápasu je atmosféra vynikajúca!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Na úvodnom vhadzovaní dnešného zápasu sa podarilo zvíťaziť Kamilovi Brabencovi, hostia ihneď nastrelili puk na Kostúra, ktorý však s istotou zachytil puk do lapačky.
     
    00:31
    Bartečko získal puk v útočnom pásme po Grígerovej prenechávke, následne však obranca Sloboda šikovne vypichol puk skúsenému útočníkovi.
     
    00:58
    Kroták nahadzoval z ľavého kruhu puk na bránu, kde mu korčuľoval Matúš Paločko, ale úspešnejšia bola zvolenská defenzíva.
     
    01:30
    Takáč iba jednoducho z ľavého kruhu nastreľoval puk smerom na bránu, ale minul ju. Puk získal Frederik Fekiač, ktorý môže v pokoji rozohrať.
     
    01:57
    Do obrovskej šance hneď v úvode zápasu sa dostal Richard Rapáč, ktorý strieľal z medzikružia, ale jeho zakončenie smerovalo iba tesne vedľa pravej žrde!
     
    02:46
    Zvolenčanom sa teraz podarilo mierne zatlačiť na domácu defenzívu, obrancovia Dinda a Gáborčík si však dokázali poradiť so súperovými hráčmi. Následne Poprad rozohráva spoza bránky.
     
    03:28
    Hostia však okamžite napadli rozohrávku, k puku sa dostal Sloboda, ktorý perfektne dokázal v medzikruží nájsť čerstvého Kamila Brabenca, ten však strelou trafil iba proti nemu stojaceho protihráča.
     
    03:55
    Kamzíci sa dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa vhadzuje po ľavej ruke brankára Kostúra. Je to vôbec prvý icing v priebehu tohto zápasu.
     
    04:10
    Po ofsajde Zvolena sa pri útočnej modrej čiare hostí pustili mierne do seba Paukovček s Pokovičom. Obaja odchádzajú na dve minúty za hrubosť.
     
    04:37
    Obranca Makovský sa s rozohrávkou nikam neponáhľa, pozorne kontroluje situáciu v obrannom pásme a čaká.
     
    04:54
    Arne Kroták sa dostal do dobrej šance spred brány, Baroš však dokázal účinne zastaviť strelu vo výstroji. Potom sa strhla ďalšia potýčka, v ktorej boli Matúš Paločko a Frederik Fekiač. Aj oni odchádzajú na dve minúty za hrubosť.
     
    05:27
    Emil Bagin získal puk na modrej čiare a okamžite pálil, jeho príklep však nedokázal nájsť priestor popradskej brány. Následne kamzíci získali puk a začínajú rozohrávať po prestriedaní oboch mužstiev.
     
    06:02
    Ťavoda rozohrával nepresne z obranného pásma, Podkonický takmer stihol puk, ale iba takmer. Je z toho zakázané uvoľnenie a vhadzuje sa pred Barošom.
     
    06:15
    Oba tímy hrajú s piatimi hráčmi, Popradčania nasťahovaní v obrannom pásme Zvolena.
     
    06:37
    Rapáč posielal z ľavého kruhu nebezpečný puk do ohňa pred bránkovisko, kde si zbiehal Radoslav Suchý, avšak napokon nedokázal na puk siahnuť.
     
    07:13
    Tomáš Sýkora sa natlačil po ľavej strane do zakončenia, mierne tým potešil popradské publikum, ale iba na krátky moment. Pretože strelil do bočnej siete.
     
    07:51
    Na ľade máme momentálne druhú zvolenskú formáciu a miešanú formáciu Popradu. Puk v tejto chvíli Zvolenčania kvôli nepresnej rozohrávke Popradu.
     
    08:32
    Chovan napokon potiahol puk po pravom krídle, za bránou ho však odstavil Makovský a Popradčania rozohrávali. Došli však iba po útočnú modrú čiaru.
     
    09:19
    Lukáš Hvila strieľal od modrej čiary, puk však na chráničoch zastavil Ťavoda a okamžite sa puk odrazil do dráhy jazdy pre Podkonického. Jeho následnú prihrávku z ľavého kruhu však zastavil Brejčák, ktorý sa ukážkovo položil na ľad a zabránil prechodu puku.
     
    09:45
    Z pravého kruhu sme v tejto chvíli videli strelu od Petra Hraška, ktorý nevyslal bohvie aký razantný projektil, ale predsa len musel Kostúr zasahovať. Hra bola prerušená.
     
    10:19
    Dávid Gríger si v strednom pásme spracoval prihrávku od Ľuboša Bartečka a pokračoval v súboji jeden na jedného proti Jánovi Ťavodovi. Trochu ho povyzvŕtal v medzikruží, ale napokon Baroš spoľahlivo zasiahol svojou výstrojou.
     
    10:38
    Zvolenskí hráči momentálne riešili situáciu iba jednoduchým nahodením na brankára Kostúra. Popradský gólman však pre istotu prikryl puk a hostia tak získavajú vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    11:20
    Popradčania prepadli v útočnom pásme, následne šli hostia do prečíslenia, ale nepodarilo sa im ho využiť.
     
    11:28
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do vedenia! ARNE KROTÁK prešiel s pukom takmer celé ihrisko. Rozkorčuľoval sa od obrannej modrej čiary, na útočnej modrej prešiel cez jedného protihráča, potom sa pekne uvoľnil v medzikruží a špičkovou strelou do pravého horného rohu prekonal Baroša!
    Asistencia: Jakub Makovský.
    KROTÁK - 1:0
     
    12:17
    Bartečkovi uviazol puk vo výstroji pred útočnou modrou čiarou, následne ho však Zvolenčania o kus čiernej gumy obrali.
     
    12:44
    Popradčania teraz aj naďalej pokračujú vo veľkom tlaku, prvá formácia Popradu sa dostala do skvelých šancí spred brány. Bol tam Paukovček, Gríger, potom mal možnosť aj Kurali, no všetko zvolenská defenzíva upratala. Následne sa bude po ďalšej miernej strkanici opäť vylučovať.
     
    12:45
    Dvojica hlavných rozhodcov momentálne stojí pri časomiere a zapisovateľovi diktujú tresty.
     
    12:45
    Rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu Jána Ťavodu za seknutie na dve minúty plus dve minúty hrubosť. Emila Bagina takisto na dve minúty za hrubosť a z popradského kádra Radoslava Suchého a Dávida Grígera taktiež na dve minúty za hrubosť. Poprad má presilovku.
     
    13:04
    Kroták pálil príklepom od modrej čiary, jeho strelu dokázal tečovať Paločko, ale nakoniec iba mimo brány.
     
    13:49
    Popradskí hokejsiti sú stále nasťahovaní v útočnom pásme, videli sme tam viacero striel od modrej čiary v podaní Kasíka, Hvilu a Krotáka, ale všetko to boli neproblémové zakončenia pre brankára Baroša.
     
    14:03
    Vylučuje sa tentokrát opäť, sily na ľade sa vyrovnávajú. Jaroslav Kasík dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    14:31
    Zvolenský obranca Michal Juraško rozohrával nepresne, ani jeden z jeho spoluhráčov nedokázal zachytiť puk. Znamená to teda zakázané uvoľnenie.
     
    14:37
    Kroták hľadal na pravom kruhu Kuraliho, hru však pozorne prečítal Petr Obdržálek, ktorý okamžite zachytil tento puk.
     
    15:04
    Kamzíci sa v tejto chvíli už bránia, keďže bryndziari hrajú v skrátenej početnej prevahe o jedného hráča.
     
    15:40
    Zvolenčania sa pred chvíľou iba usadili v útočnom pásme a zatiaľ posielajú puky iba mimo brány.
     
    15:48
    Zvolen dal gól!
    Hostia vyrovnávajú stav stretnutia využitím presilovej hry! Od modrej čiary nahadzoval puk pred bránu Hraško. Pred Kostúrom dobre clonil Sloboda, ktorý dokázal tečovať strelu smerom na bránu, no dôležitá a rozhodujúca bola dorážka RADOVANA PULIŠA!
    Asistencie: Martin Sloboda a Peter Hraško.
    PULIŠ - 1:1
     
    15:59
    Mário Kurali zo stredného pásma iba poľahky nahodil na Baroša, čím domáci teda získali vhadzovanie v útočnej tretine ihriska.
     
    16:16
    Obranca Mário Kurali bol znovu aktívnejším mužom na ľade, tentokrát sa preštrikoval na útočnú modrú čiaru, ale jeho delovku dokázal Baroš bezpečne vyraziť betónom.
     
    16:53
    Daniel Brejčák si na modrej čiare myslel, že zachránil útočné pásmo, a tak prihrával na spoluhráčov, no napokon z toho bolo iba právoplatné postavenie mimo hry domáceho mužstva.
     
    17:17
    Martin Sloboda dostal prihrávku do medzikružia, odkiaľ na dva razy strieľal, ale mal pred sebou dobre brániaceho Kasíka, cez ktorého neprešla ani jedna strela.
     
    17:55
    Paločko nahodil po ľavej strane do útočného pásma Takáčovi do jazdy, Takáč však stratil rovnováhu. Puk však ešte stihol vybojovať Kroták.
     
    18:12
    Ten okamžite nahrával do medzikružia na Matúša Paločka, kanonier domáceho celku však nevydareným príklepom veľmi neohrozil Baroša, ktorý takéto strely zvykne chytávať s prehľadom.
     
    18:42
    Rapáč urobil protismernú kľučku na pravom kruhu, následne našiel v medzikruží Lukáša Hvilu, ktorému ponúkol možnosť na zakončenie, ale Hvila pálil iba nad bránu.
     
    19:12
    Popradský útočník Lukáš Hvila to znovu skúšal, ale tentokrát iba ľahkým nahodením zo stredného pásma, ktoré, ako sme už spomenuli, pre Baroša nie je problémom.
     
    19:21
    Paukovček strieľal z horných častí medzikružia, strela sa odrazila zo zadného mantinelu ku žrdi, kde ešte dorážal Gríger, ale puk uviazol niekde pod Barošovým telom. Gól však z toho nebol.
     
    19:47
    Bartečko teraz pravdepodobne čisto a podľa pravidiel zrazil k zemi telom Obdržálka, ktorý odchádza na striedačku aj za pomoci lekára. Na popradskej strane sa však asi bude ešte vylučovať.
     
    19:47
    Áno, je to tak. Ľuboš Bartečko dostáva dve minúty za faul kolenom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke sme videli dva presné zásahy, no o niečo viac bolo na ľade strkaníc a potýčiek, po ktorých sa následne vylučovalo. Skóre je však 1:1, keď sa za domácich rutinérsky presadil Kroták a za hostí vyrovnával Puliš.
    Druhá tretina začína približne o 17:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Pripomínam, že hostia hrajú ešte skrátenú presilovú hru. Okamžite sa bryndziarom podarilo nasťahovať do útočného pásma. Bolo to však bez streleckého pokusu, keď po pár sekundách vyhodil puk Kurali.
     
    20:46
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa znovu dostávajú do vedenia v tomto zápase a dokonca vo vlastnom oslabení! Hvila získal puk na obrannej modrej čiare a perfektne vyslal do brejku ARNEHO KROTÁKA, ktorý predviedol jeden zo svojich učebnicových nájazdov, ktorým si na svoje konto v tomto zápase pripísal druhý gól v poradí!
    Asistencia: Lukáš Hvila.
    KROTÁK - 2:1
     
    21:17
    Teraz však pohrozil Kostúra Lubor Pokovič, ktorý sa bekhendom ako ľavák natlačil po pravej strane ihriska a strieľal z tesnej blízkosti, no Kostúr zmenšil strelecký uhol a následne vychytal puk svojím ramenom.
     
    21:42
    Ostáva ešte päť sekúnd do Bartečkovho návratu na ľad. Popradčania dokázali nahodiť na Baroša, ktorý prikryl puk a vhazuje sa po jeho pravici.
     
    21:46
    Po vyhratom vhadzovaní kamzíkov okamžite vypálil príklepom Radoslav Suchý, jeho projektil však brankár Samuel Baroš excelentným semaforom zachytil do svojej lapačky!
     
    22:09
    Jozef Kentoš sa snažil natlačiť do koncovky po pravej strane, silovo ho však porazil Suchý a následne Kentoš stratil rovnováhu. Všetko v rámci pravidiel.
     
    22:28
    Na ľadovej ploche v útočnom pásme Popradu ostal ležať nehybne popradský útočník Matúš Paločko, ktorý z ľadovej plochy odchádza v nepríjemných bolestiach za sprievodu lekára domácich.
     
    22:58
    Makovský zabojoval pri mantineli v útočnom pásme a udržal puk v tretine, no následne bol šikovnejší aktér zvolenského gólu Puliš, ktorý opäť vydoloval puk spomedzi Makovského korčúľ.
     
    23:41
    V stopercentnej šanci pred brankárom Kostúrom sa ocitol Michal Chovan, ktorý mal čas na prípravu streľby, napokon však trafil popradského gólmana do výstroje!
     
    24:26
    Zvolenskí hokejisti nahodili puk na brankára Popradu, ktorý pre istotu ponechal, aby sa hra prerušila. Vhadzuje sa po jeho ľavej ruke.
     
    24:36
    Lotyšský útočník Juris Stals sa peknou individuálnou akciu dostal do medzikružia, odkiaľ strieľal spoza obrancu, ale Baroš dokázal efektívne vyraziť puk svojím betónom.
     
    25:03
    V tejto chvíli sa do šance spred bránkoviska dostal Tomáš Sýkora, v miernom bekhendovom blafáku však napokon neuspel, Poprad však získava presilovku.
     
    25:04
    Na trestnú lavicu odchádza obranca Frederik Fekiač, ktorý dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    25:17
    Kapitán Podtatrancov Kroták neváhal veľmi dlho a okamžite strieľal od modrej čiary, jeho projektil sa ešte snažil dorážať Stals, ale Baroš nejako dokázal zakryť puk pod svojím telom.
     
    25:36
    Krotákova prihrávka na Kasíka po šírke modrej čiary skočila popradskému obrancovi cez hokejku. Následne ešte dôrazne zasiahol Brabenec, ktorý teda oslobodil svoj tím.
     
    25:58
    Ďalšia z pozoruhodných popradských akcií. Takáč prenechal na ľavom kruhu Lukášovi Hvilovi, ktorý však strelou trafil iba do stredu brány, kde Baroš pozorne reagoval svojou výstrojou.
     
    26:40
    Gríger nezachytil puk za bránou, následne ho Peter Hraško odstrelil po mantineli a ani Suchému sa nepodarilo udržať svoj tím v útočnom pásme.
     
    27:04
    Frederik Fekiač práve naskočil na ľadovú plochu a okamžite sa zmocnil puku v útočnom pásme, strieľal príklepom, no jeho tvrdé zakončenie zachytil Kostúr bezpečne do svojej lapačky.
     
    27:22
    Tomáš Sýkora sa rozbehol do brejku, napokon ho však Juraško s Baginom dokázali dostihnúť a nedovolili mu zakončovať.
     
    27:48
    Martin Sloboda sa snažil Kostúra prekvapiť ľahkou strelou z ľavého kruhu, popradský brankár však aj následný pokus o dorážku bezpečne ukryl pod svojou lapačkou.
     
    28:10
    Domáci hokejisti získavajú ďalšiu početnú výhodu. Za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu Lukáš Jurík.
     
    28:27
    Kroták nevykonal dobrú prihrávku po mantineli, ktorú zachytil Škvaridlo a ten okamžite oslobodil svoj celok.
     
    28:41
    Po následnej Kostúrovej okamžitej rozohrávke do útoku spadol v útočnom pásme pri mantineli kapitán Popradu Arne Kroták. Vyzerá však byť v poriadku, po vlastných a bez pomoci odchádza na striedačku.
     
    28:52
    Bagin získal puk za Barošovou bránou a následne jeho vyhodenie prešlo popri mantineli až do obranného pásma Popradu.
     
    29:09
    Domácim hokejistom sa ani na ďalší pokus nepodarilo s istotou usadiť v útočnom pásme, bryndziari dokázali vyhodiť aj ďalší puk.
     
    29:32
    Obdržálek teraz prečítal popradskú rozohrávku už v strednom pásme a s prehľadom poslal puk na zadný mantinel v obrannom pásme Popradu.
     
    29:58
    Kamzíci strávili takmer minútu zo svojej presilovej hry zakladaním útoku.
     
    30:12
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti však ešte v závere, respektíve ku koncu presilovky dokázali rozhodnúť! Stals sa natlačil po ľavej strane úplne jednoducho, následne krížnym pasom našiel na modrej ARNEHO KROTÁKA, ktorý tvrdou a nechytateľnou delovkou završuje hetrik v tomto zápase!
    Asistenciu si pripísal Juris Stals a Samuel Takáč.
    KROTÁK - 3:1
     
    31:00
    Momentálne sa hra prerušila kvôli prihrávke rukou v strednom pásme a vhadzuje sa práve v stredovom kruhu. Domáci fanúšikovia sú v miernom vytŕžení, neteší ich ako tak výsledok, ale najmä hetrik Arneho Krotáka.
     
    31:20
    Kamil Brabenec sa spoločne s Martinom Slobodom dostali do úniku po strede ihriska, Kostúr však dokázal ich nakoniec nepodarenú možnosť prikryť pod svoju lapačku. Následne sme opäť videli strkanicu, po ktorej sa však nevylučuje.
     
    31:29
    Domáce publikum sa v týchto chvíľach teší z aktuálneho stavu a dobrej hry svojich hráčov, zápas je však stále otvorený. My veríme, že hostia nezložia zbrane a zápas bude pokračovať v rovnako skvelom tempe.
     
    31:59
    Matis sa teraz dokázal natlačiť spoza bránky pred bránkovisko, jeho následné zakončenie bekhendom však nesmerovalo do priestoru bránky.
     
    32:28
    Frederik Fekiač posielal z modrej čiary nerazantnú strelu, ktorá bola ešte asi raz tečovaná. Následne ju však Kostúr dokázal uchopiť vo svojej lapačke.
     
    33:14
    Lukáš Hvila si pred útočnou modrou čiarou spracoval prihrávku, následne naznačil strelu cez Ťavodu, potom si posunul puk ďalej na forhend, ale Ťavoda ešte stihol dať do dráhy zakončenia hokejku, čím teda zblokoval strelu.
     
    33:40
    Matis teraz proti Martinovi Ďalogovi zaznamenal sporný zákrok, chcel hokejkou vydolovať puk od mantinelu, Ďaloga však pri tomto súboji spadol a myslím, že v tomto súboji mal aj Matis mierne svoju hokejku. Ale, nevylučuje sa.
     
    34:35
    Poprad dal gól!
    Kamzíci opäť navyšujú svoje vedenie! Najprv Paukovček nedobre prihral do medzikružia Dávidovi Grígerovi. Puk sa odrazil do rohu klziska, kde ho Gríger však šikovne získal opäť, dostal sa ku žrdi a posunul ku opačnej tyči na voľného ĽUBOSA BARTEČKA, ktorý už nemal ťažkosti s prekonaním ležiaceho Baroša!
    Asistencie: Dávid Gríger a Lukáš Paukovček.
    BARTEČKO - 4:1
     
    35:38
    Ján Ťavoda teraz jednoznačne a s istotou dal Lukášovi Hvilovi najavo, kto je pánom v súbojoch pri mantineli. Popradského útočníka totiž poslal nekompromisne telom k ľadu.
     
    36:30
    Tretia útočná formácia Zvolena na čele so Škvaridlom v týchto chvíľach vyvinula menší tlak na domácich v útočnom pásme, hokejisti Popradu sa však dokázali s istotou ubrániť.
     
    37:14
    Tomáš Sýkora sa dostal ku strele z medzikružia, jeho koncovka z otočky však nemala dostatočnú presnosť na to, aby ohrozila Baroša.
     
    37:58
    Kasík teraz predviedol pekný manéver, keď najprv nedovolil Ďalogovi, aby sa dostal do samostatného zakončenia od obrannej modrej čiary, hokejkou sa zaprel a získal puk. Následne ešte ukážkovou sťahovačkou prešiel cez ďalšieho zvolenského hráča, ktorým bol Viktor Fekiač, a tak prihrával Kasík späť na obrancov.
     
    38:55
    Hvila preniesol hru po šírke ihriska na Krotáka, ten sa však následne nedokázal okamžite uvoľniť. Puk získali hostia.
     
    39:18
    Gól na hokejke mohol mať v týchto chvíľach Jozef Kentoš, ktorý si nakorčuľoval pred popradskú bránu, ale následne Kostúr dokázal jednoznačne betónom zastaviť puk.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry boli aktívnejším celkom jednoznačne domáci hokejisti, ktorým sa podarilo streliť tri góly. Skóre na 2:1 a na 3:1 menil gólmi Kroták a štvrtý presný zásah Popradu v druhej tretine zaznamenal Bartečko.
    Tretia tretina začína okolo 18:44 a otázka do začiatku znie: Zložili Zvolenčania zbrane alebo ešte v tretej tretine zabojujú naplno a podarí sa im zdramatizovať tento zápas?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:34
    Zvolenčania začali tretiu tretinu vyhratým buly, následne však Brabenec odpálil puk iba na zakázané uvoľnenie.
     
    41:12
    Kroták dokázal z hornej časti pravého kruhu krížnou prihrávkou pred bránu nájsť Takáča, ten však skackajúci puk nedokázal trafiť.
     
    41:37
    Peter Boltun si našliapol po ľavej strane do útočného pásma a z ľavého kruhu vyslal na Baroša strelu. Zvolenský brankár však na vyrážačke bezpečne zastavil puk.
     
    41:53
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania strieľajú kontaktný gól! Priam nevinne sa do útočného pásma po ľavej strane dostal MATEJ SÍKELA, ktorý šikovnou strelou dokázal prestreliť brankára Kostúra!
    Bez asistencie.
    SÍKELA - 4:2
     
    42:10
    Hosťujúci hokejisti sa v tejto chvíli dostali na dosah vyrovnania, keďže na úvod strelili dôležitý presný zásah. Hra ďalej môže byť poriadne vypätá, a to určite každého priaznivca ľadového hokeja poteší.
     
    42:47
    Brejčák iba odovzdal puk protihráčom, za bránou sa dostal k puku Michal Pichnarčík, ktorý prenechal puk svojim spoluhráčom, ktorí teda môžu zakladať útočnú akciu.
     
    43:12
    Nebezpečná situácia pred popradskou bránou! Martin Sloboda sa nechránene dostal poza bránu až ku opačnej žrdi. Takto sa snažil bekhendom prekvapiť Kostúra, puk sa ocitol niekde v bránkovisku, kde ho dorážal Puliš, ale nedokázal už prekonať Kostúra.
     
    44:00
    Hraško presúval z pravej strany hru na opačnú časť klziska, obranca Daniel Brejčák však defenzívne stečoval puk, ktorý následne smeroval mimo hracej plochy.
     
    44:22
    Ťavodovo nahodenie od modrej čiary bolo iba zblokované hráčmi Popradu a asi aj Zvolena. Následne sa puk ocitol v obrannej tretine hostí.
     
    44:56
    Tomáš Škvaridlo nahodil zo stredného pásma puk smerom na Kostúra, ktorý iba do lapačky chytil toto ľahké nahodenie a potom okamžite rozohrával.
     
    45:19
    Daniel Brejčák skúšal prekvapiť Baroša strelou z osi ihriska na modrej čiare, brankár Zvolena však bezpečne zachytil strelu v náručí.
     
    45:51
    Matúš Matis sa vyrútil do samostatného zakončenia, bol však faulovaný Michalom Juraškom a hlavný rozhodca Konc okamžite prekrížil ruky nad hlavou, čo znamená trestné strieľanie pre Matisa!
     
    45:51
    Matis vyskúšal blafák na forhend, puk trafil žrď brány, potom však Baroš bezpečne ukryl puk ešte pred bránkovou čiarou! Stav sa teda nemení.
     
    46:09
    Popradčania teraz porušili aj stabilnú polohu brány, keď gólman Samuel Baroš bol zatlačený až do vnútra svojej svätyne. Žiadne vylúčenia sa neuskutočňujú a ani gól nie je.
     
    46:36
    Popradčania v týchto chvíľach vyhodili puk cez všetky čiary, čo za týchto okolností znamená zakázané uvoľnenie.
     
    46:51
    Hvila sa vyrútil do prečíslenia spoločne s Rapáčom, naznačil strelu na pravom kruhu, následne posúval ku opačnej žrdi, ale Rapáč tam nedokázal byť v dostatočnom predstihu.
     
    47:47
    Puk sa nebezpečne odrazil pred popradskú bránu, kde bol Pokovič, ale nedokázal puk usmerniť do brány. Gríger následne zachránil akciu.
     
    48:12
    Popradčania boli v tejto chvíli v ďalšej dobrej možnosti, keď Paukovček získal puk na útočnej modrej čiare, posúval ho do medzikružia Matisovi. Ten ešte chcel Paukovčekovi vrátiť na lepšiu pozíciu, ale napokon si dali zvolenskí obrancovia pozor na tento nebezpečný puk.
     
    48:37
    Poprad získava presilovú hru. Emil Bagin odchádza na trestnú lavicu za vyhodenie puku.
    Vo výbornej atmosfére sledujeme v Poprade skvelý hokej!
     
    49:01
    Hvila nepresne prihrával na obrancu Kasíka, puk dokázal zachytiť Jurík, ktorý následne aj mierne vykorčuľoval do útoku, ale zakončenie už nepredviedol.
     
    49:28
    Popradčania momentálne odišli prestriedať po ich nevydarenom pokuse na založenie útoku.
     
    49:46
    Poprad bude od tejto chvíle hrať presilovku o dvoch hráčov presne 51 sekúnd po naskočenie Bagina. Ján Ťavoda totižto teraz dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    50:04
    Hvila prihral Krotákovi cez bránkovisko, následne Arne Kroták strieľal iba do bočnej siete, čo vyvolal potešenie u popradského publika, ale napokon z toho teda gól nebol.
     
    50:40
    V momente keď Bagin naskočil na ľadovú plochu, od modrej čiary vypálil Mário Kurali, ale Baroš mal odkrytý výhľad, a tak s istotou vyrazil túto strelu.
     
    51:13
    Brejčák pálil z hornej časti ľavého kruhu, ale tento uhol dokázal Baroš jednoznačne pokryť svojou vyrážačkou, ktorou vyrazil puk do rohu klziska.
     
    51:47
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti pravdepodobne, možno s predstihom, pečatia svoju výhru! Takáč dôrazne korčuľoval za pukom do útočného pásma, prihral ho na modrú čiaru Kasíkovi, ktorý skorčuľoval nižšie a našiel pri opačnej žrdi voľného DÁVIDA GRÍGERA. Ten jednoduchým spôsobom ku žrdi strieľa piaty gól Popradu!
    Asistencie: Jaroslav Kasík, Samuel Takáč.
    GRÍGER - 5:2
     
    52:20
    Ďalšie trestné strieľanie pre Poprad! Lukáš Paukovček si spracoval puk pred bránkoviskom a bol hákovaný Michalom Pichnarčíkom!
     
    52:20
    Ani druhé trestné strieľanie sa však domácim hokejistom nepodariloo využiť! Paukovček skúšal kľučku na bekhend, ale Baroš pozorne vyrazil strelu betónom!
     
    52:51
    Martin Slohoda sa snažil prekvapiť Kostúra zakončením spoza brány bekhendom, ale nepodarilo sa mu to.
     
    53:03
    Popradský fanklub nadiktoval publiku mexickú vlnu, ktorú domáci fanúšikovia v týchto chvíľach vykonávajú s radosťou!
     
    53:31
    Ďalšia šanca pre Poprad! Hvila získal puk na pravom kruhu, ponúkol puk na opačnom kruhu Richardovi Rapáčovi, ktorý však trafil Baroša iba do jeho ľavého ramena!
     
    54:08
    Nebezpečnú strelu vysielal od modrej čiary Frederik Fekiač, puk však bol niektorým z hokejistov stojacich pred bránou tečovaný do rohu klziska.
     
    54:29
    Zvolen má k dispozícii prvé trestné strieľanie v zápase! O jeho realizáciu sa postará faulovaný Jozef Kentoš!
     
    54:29
    Zvolen dal gól!
    Bryndziari ešte napokon zásluhou JOZEFA KENTOŠA znižujú stav stretnutia, keď útočník štvrtej zvolenskej formácie premieňa nájazd ľahkou strelou švihom!
     
    55:01
    Začína posledná päťminútovka tretej tretiny!
     
    55:20
    Jozef Kentoš sa znovu o niečo posnažil, tentokrát sa dostal do streleckej možnosti z medzikružia, ale Makovský zblokoval jeho strelu smerom do rohu hracej plochy.
     
    55:51
    Kasík získal puk v obrannom pásme Popradu a následne vystrelil puk smerom ku brankárovi Barošovi.
     
    56:07
    Niekto z domácich hráčov zahral s vysokou hokejkou, čo znamená, že sa vhadzovanie bude uskutočňovať po pravej ruke brankára Kostúra.
     
    56:50
    Hostia sú v týchto chvíľach natlačení v útočnom pásme a snažia sa tam ešte nejako prekonať popradského gólmana.
     
    57:12
    Peter Hraško vypálil od modrej čiary, jeho strela však bola zblokovaná a puk sa odrazil vysoko niekde ku streche. Následne spadol v obrannom pásme Zvolena.
     
    57:46
    Gríger teraz aktívne forčekoval Zvolenčanov v ich obrannom pásme, mierne narobil problémy súperovi.
     
    58:05
    Tréner Turek sťahuje brankára Baroša z brány a tréner Popradu Jančuška si berie oddychový čas. Vhadzuje sa v obrannom pásme Popradu!
     
    58:08
    Zvolenčania hrajú bez brankára a sú natlačení v útočnom pásme.
     
    58:17
    Poprad sa oslobodzuje.
     
    58:34
    Kurali dokázal bezpečne odstreliť puk von z obranného pásma a bryndziari musia začínať z obrannej tretiny.
     
    59:04
    Puk je v útočnom pásme hostí, v rohu klziska pri mantineli sa tam oň šermoval väčší počet hráčov. Rozhodcovia hru prerušili.
     
    59:13
    Puk naďalej v útočnom pásme, hostia vyhrali buly.
     
    59:22
    Chovan nahadzoval od modrej čiary, ale neúspešne.
     
    59:37
    Zvolen dal gól!
    Tak a v týchto chvíľach je znížené na rozdiel jedného gólu! Brankár Kostúr mal absolútne zakrytý výhľad, k puku sa na modrej čiare dostal PETER HRAŠKO, ktorý jednoznačnou strelou prekonal Kostúra!
    Asistencia: Michal Chovan.
    HRAŠKO - 5:4
     
    59:51
    Zvolenčania chceli preniknúť do útočného pásma, je to však postavenie mimo hry.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Tak v poslednej tretine sme boli svedkami skvelej drámy prakticky až do poslednej sekundy! Popradčania sa presadili raz a hostia tri razy!

    Séria je teda opäť vyrovnaná a definitívne sa rozhodne v piatok vo Zvolene!

    Ak chcete vedieť čo najrýchlejšie ohlasy trénerov z tlačovky, tak ešte nášmu prenosu nedávajte košom. O malú chvíľu ich tu prinesieme.
     
    Josef Turek (tréner HKm Zvolen): Prvú tretinu sme boli slabším tímom. Nechali sme následne v druhej tretine Krotáka ujsť. Mali sme strašne veľa vylúčených hráčov. Potom sa postupnosť hry narúša a nehrá sa v tempe, aspoň z našej strany. V závere som urobil redukciu v zostave, dával som tam lepších korčuliarov. Priblížili sme sa, bolo to však neskoro. Piaty gól bol pre nás zlomový.

    Milan Jančuška (tréner HK Poprad): Veľmi dôležitý zápas pre nás. Podali sme tímový výkon, vyčnieval najmä Arne Kroták. Dôležitýý bol jeho druhý gól v oslabení. Musím povedať, že hrá sa na víťazstvá, nie na skóre. Zvládli sme aj to zdramatizovanie na konci. V siedmom zápase je to 50 na 50 a budú rozhodovať maličkosti. Tešíme sa na siedmy zápas a veríme, že postúpime do semifinále. (19:45:17)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 12. Kroták (Makovský), 21. Kroták (Hvila), 31. Kroták (Stals, Takáč), 35. Bartečko (Gríger, Paukovček), 52. Gríger (Kasík, Takáč) – 16. Puliš (Sloboda, Hraško), 42. Síkela, 55. Kentoš (TS), 60. Hraško (Michal Chovan)


    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – D. Brejčák, Makovský – Kasík, Malina – Gáborčík, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis
    HKM Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Pokovič – F. Fekiač, Ťavoda – Popela, Pichnarčík – Sloboda, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Síkela, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, V. Fekiač

    Rozhodčí: J. Konc, Jonák – Holienka, Kacej
    bahis siteleri