NY Islanders – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Los Angeles 2:4 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 2:3 (po pr.)
Columbus – Anaheim 5:3 (kon.) | Detroit – Arizona 4:5 (po pr.) | Tampa – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Montreal 3:2 (po pr.) | Vancouver – Winnipeg 5:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
2:3 (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)
St. Louis Blues
Středa 25.03.2015, 00:05 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Pittsburgh Penguins vedl na St. Louis Blues už 2:0, hosté ale vývoj utkání otočilo a vyhrálo 3:2 po prodloužení!

    První třetina nenabídla hokej, který jsme očekávali před zápasem. Viděli jsem hodně osobních soubojů u mantinelu, šancí bylo ale opravdu málo. Nejvážnější situace první třetiny se udála v šestém minutě, kdy trefil Letang tyč. Následně pálil velmi nebezpečně Backes, jeho střelu ale Fleury dokázal vytěsnit.

    V prostřední části jsem viděli skvělý hokej. Domácí Penguins se dostali do vedení ve 29. minutě, kdy se prosadil Blake Comeau po skvělé přihrávce Winnika. O sedmnáct sekund později lovil Allen kotouč ze své branky podruhé. Gólově se prosadil Steve Downie! Hosté ale nic nezabalili a ve druhé polovině třetiny byli lepší. Ve 35. minutě vstřelil kontaktní branku Robert Bortuzzov, který hájil barvy Penguins ještě tuto sezónu. Dvě minuty před koncem Blues vyrovnali! Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Marcel Goc. Zajímavostí je, že i Goc ještě nedávno také oblékal dres Pens!

    Třetí třetina nabídla velmi rychlý hokej. Viděli jsem velké množství šancí na obou stranách. Ve výborných výkonech ale pokračovali oba gólmani! Uktání tak došlo až do prodloužení, v něm po 35 sekundách rozhodl Alexander Steen, který využil výborné přihrávky Zbyňka Michálka!

    STATISTIKY ZÁPASU
    Střely na branku – 26 – 35
    Zablokované střely – 13 – 15
    Vyhraná vhazování – 26 – 34
    Hity – 39 – 34
    Trestné minuty – 7 – 13
    Využití přesilových her – 0/3 – 0/0

    TŘI HVĚZDY ZÁPASU
    1. Alexander Steen (STL) – 1+0, 5 střel, čas na ledě 19:26
    2. Roberto Bortuzzo (PIT) – 1+0, 2 střel, čas na ledě 14:10
    3. Nick Spaling (PIT) – 0+2, 1 střela, čas na ledě 14:24

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Zbyněk Michálek (STL) – 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:35

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) hokejového přenosu se těším brzy nashledanou! (02:45:25)
     
    Konec zápasu.
    Alexander STEEN - 2:3p
     
    60:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! St.Louis potřebovalo na vítěznou branku 35 vteřin! ALEXANDER STEEN se dokázal dostat s pukem od mantinelu a našel na modré Michálka, který poslal milimetrovou přihrávku před branku. Steen pouze položil hůl do přihrávky a mohl se jet radovat! Asistence: Zbyněk Michálek, David Backes
     
    60:13
    Perrona nahazoval kotouč do pásma pro Crosbyho, ten se k němu však přes Michálka nedostal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po základní hrací době je stav 2:2! Následuje pětiminutové prodloužení, pokud se ani v něm nerozhodne, budou následovat samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Steen prostrčil kotouč na Tarasenka, ten si však puk moc dlouho neužil, neboť ho o něj obral Letang.
     
    59:15
    St.Louis teď vyhodilo kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. 45 vteřin před koncem základní hrací doby se bude vhazovat před Allenem!
     
    58:28
    Třetí třetina nám směřuje ke svému konci, stav je zatím nerozhodný 2:2. Uvidíme prodloužení?
     
    57:59
    Velmi ostře pálil od modré Pouliot, Allen se roztáhl na brankové čáře a kotouč vyrazil. K dorážce se dostal na brankovišti Crosby. Do jeho rány ale vložil hůl Bortuzzo a střela skončila mimo.
     
    56:59
    Stastný teď naprosto znemožnil Letanga, když si jej jednoduše obhodil a domácí bek jen koukal. Americký hráč s českými kořeny se následně dostal do zakončení, Fleury ale udržel nerozhodný stav!
     
    56:19
    T.J.Oshie najel to pásma po levé straně, měl proti sobě Lovejoye. Zkoušel se prokličkovat, nicméně se spíše "ukličkoval" a skončil v rohu kluziště.
     
    55:51
    Crosby měl proti sobě za brankou Lindbohma, chtěl si puk narazit o brankovou konstrukci. Kotouč se ale odrazil jinak, než očekával.
     
    55:10
    Lehterä byl u mantinelu velmi ostře atakován Letangem, i proto jeho následná přihrávka skončila u Martina.
     
    54:29
    Marcel Goc na sebe natáhl dvojici protihráčů a následně poslal puk pod sebe na Reavese. Jeho střela byla sražená do ochranné sítě. Po komerční přestávce se bude vhazovat v obranném pásmu Penguins.
     
    53:42
    Pro vyhozený kotouč si dojel za branku Allen, který rozehrál přesně na hůl Michálka, ten byl hned pod tlakem Suttera, situaci i tak zvládl.
     
    52:50
    Blues se dostali do přečíslení. Lehterä chtěl zadovkou přiťuknout puk Tarasenkovi, v daném prostoru ale stál připravený Comeau, který si puk vzal pro sebe.
     
    51:45
    Ke kotouči se za brankou Blues dostal Downie, následně posílal nebezpečný kotouč před branku na Suttera. Domácí útočník ale nedokázal rychlý puk zasáhnout.
     
    51:20
    Comeau přebruslil Bouwmeestera na levé straně a dostal se do zakončení. Allen puk vyrazil na hůl Suttera, který nebezpečně dorážel. Hostující gólman ale pokračuje ve výborném výkonu!
     
    50:07
    Tarasenko nám ukázal, jak šikovné ruce má. Rus najel do pásma z levé strany, proti sobě měl Letanga, toho ale kličkou obešel a dostal se do zakončení bekhendem. Kotouč ale mířil mimo.
     
    49:25
    Crosby společně s Sutterem najížděli na Allena. Prvně jmenovaný se dostal do zakončení, gólman Blues střelu vyrazil mezi kruhy, kde stál Perron. Jeho dělovka o kousek minula branku!
     
    48:59
    Lovejoy teď za brankou podrazil Stastného, rozhodčí stál velmi blízko tomuto incidentu, vylučovat se však nebude.
     
    48:28
    Steen míchal s pukem v útočném pásmu, jeho parádičky ale vedly pouze ke ztrátě puku.
     
    48:01
    Fleury musel zasáhnout po střele Berglunda. Hra je přerušena a na řadu přichází první komerční přestávka ve třetí třetině.
     
    47:33
    Velmi dobrý zápas hraje také Perron. Ten se také ocitl v poslední šanci, kdy si nabruslil do pásma po levé straně a nebezpečně vypálil. Allen si však jeho pokus pohlídal.
     
    46:43
    Sutter vyšťoural kotouč u mantinelu a našel najetého Crosbyho, o toho se ale postaral výborným obranným zákrokem Bortuzzo.
     
    45:53
    Schwartz si spravil chuť o pár sekund později, kdy se nabruslil do středního pásma a otestoval pozornost Fleuryho, ten kotouč lapil a stihl i rozehrát na Lovejoye.
     
    45:10
    Michálkovi se podařilo dostat kotouč pro Schwartze, tomu ale chyběla potřebná rychlost a dvojice protihráčů ho o puk obrala.
     
    44:26
    Pietrangelo se musel velmi rychle vracet, neboť na něj nepříjemně dorážel Bennett. Hostující bek ale situaci zvládl a Blues otáčejí hru.
     
    43:39
    Commeau s Sutterem dobře zapracovali za brankou Allena a dostali kotouč až na modrou k Martinovi. Tomu zpracování nesedlo a Penguins přicházejí o pásmo.
     
    42:55
    Hosté vstoupili do poslední třetiny daleko aktivněji. Další střelu vyslal Ott, který se nacházel na levé straně. Fleury si ale s jeho pokusem hravě poradil.
     
    42:07
    Na druhé straně ujel Steen, který vyslal jedovatou ránu. Fleury si povyskočil a ránu vyrazil do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravici kanadského gólmana.
     
    41:45
    Z velkého úhlu se pokoušel překvapit Allena Perron. Střela domácího útočníka mířila mimo.
     
    41:27
    Skvělý přehled o hře prokázal Schwartz, který hned po vhazování našel na modré volného Bortuzzova, ten se střelou váhal, nakonec však vypálil. Fleury si ale jeho střelu pohlídal.
     
    41:00
    A je po přesilovce! Oshie nashočil zpět do hry. Přesilové hry dnes Pittsburghu opravdu nejdou.
     
    40:30
    První střelu v probíhající přesilovce vyslal od modré čáry Letang. Allen neměl příliš dobrý výhled, navíc zde byla teč. Hostující gólman si však dokázal poradit a puk přikryl pod svou lapačku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední části jsem viděli skvělý hokej. Domácí Penguins se dostali do vedení ve 29. minutě, kdy se prosadil Blake Comeau po skvělé přihrávce Winnika. O sedmnáct sekund později lovil Allen kotouč ze své branky podruhé. Gólově se prosadil Steve Downie! Hosté ale nic nezabalili a ve druhé polovině třetiny byli lepší. Ve 35. minutě vstřelil kontaktní branku Robert Bortuzzov, který hájil barvy Penguins ještě tuto sezónu. Dvě minuty před koncem Blues vyrovnali! Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Marcel Goc. Zajímavostí je, že i Goc ještě nedávno oblékal dres Pens!

    Poslední třetina začne v Consol Energy Center přibližně v 1:58.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Domácím se přesilovky dnes vůbec nedaří, Blues dokázali již dvakrát vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    39:00
    Na trestnou lavici míří opět hostující hráč! Za hru vysokou holí míří na trestnou lavici T.J. Oshie!
     
    38:56
    Opět Perron se dostal k další střele, tentokrát pálil z pravé strany. Jeho střela ale obětavě zablokoval Backes.
     
    38:33
    Penguins se dostali do přečíslení. Perrona poslal kotouč na Crosbyho, ten jej vrátil a Perron střílel z pravé strany. Allen ale předvedl parádní zákrok lapačkou a udržel nerozhodný stav!
    Marcel GOC - 2:2
     
    37:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Za brankou vybojoval kotouč Ott, který jej poslal před branku na Reavese, ten ještě Fleuryho nepřekonal. Kotouč se ale odrazil na hůl MARCELA GOCE, který už kotouč za záda domácího gólmana dostal! Asistence: Ryan Reaves, Steve Ott
     
    36:53
    Výbornou práci u mantinelu odvedl Perron, který na sebe natáhl dva hráče a následně prostrčil kotouč na Crosbyho. Domácí hvězda však mířila pouze do náruče Allena!
     
    36:25
    Odražený kotouč se dostal na hůl Spalinga, ten bohužel pro domácí nic konstruktivního nevymyslel, pouze nahodil kotouč za branku Allena.
     
    35:37
    Tarasenko našel křížnou přihrávkou Lehteräho, který ještě kotouč sklepl na Bouwmeestera, ten však ani na dvakrát Fleuryho nepřekonal! Následuje komerční přestávka.
    Robert BORTUZZO - 2:1
     
    34:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues dávají kontaktní branku! Steen ujel po levé straně a poslal kotouč pod sebe na Backese. Jeho ránu ještě dokázal Fleury vyrazit. Kotouč se ale poté dostal až k ROBERTU BORTUZZOVI, který propálil Fleuryho! Bez asistence.
     
    33:59
    Crosby posílal pas na Scuderiho, ten si počkal až se puk odrazí od mantinelu a poté vypálil. Jeho ránu ale zablokoval Bortuzzo.
     
    33:14
    Downie hledal před brankou Suttera, našel však pouze Schwartze, který vyváží kotouč do středního pásma.
     
    32:43
    Kotouč je v pásmu Penguins a přesilovka se blíží ke svému konci.
     
    32:17
    Další ofsajd Penguins, na modré čáře byl příliš nedočkavý Letang. Následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    31:47
    Perron se dostal ke střele z levé strany. Allen nepředvedl zrovna jistý zákrok, puk mu vypadl a hra pokračuje!
     
    31:26
    Kunitz dostal krásnou přihrávku na modrou od Martina, rozhodčí však postřehl ofsajdové postavení domácího útočníka a následně ofsajd také odpískal.
     
    30:56
    Penguins si zahrají přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Rus Vladimir Tarasenko!
     
    30:47
    Do úniku ujel Letang s Kunitzem, prvně jmenovaný posílal přihrávku na Kunitze před branku, ta na něj byla příliš dlouhá a do zakončení se nedostal!
     
    30:17
    Tarasenkovi nevyšla klička proti Kunitzovi a kotouč je na holích domácích hráčů.
     
    28:58
    Rozhodčí vhodil kotouč do hry, hned poté se ale do pěstního souboje dostal Adams a hostující Ott. Mírně navrch měl domácí borec, nicméně oba hráči se udrželi na bruslích. Rozhodčí posíla oba hráče na trestnou lavici.
    Steve DOWNIE - 2:0
     
    28:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Penguins se dostávají během sedmnácti sekund do dvoubrankového vedení! Před branku dostal přihrávku od Spalinga STEVE DOWNIE, který se elegantně obtočil a dostal kotouč do branky! Asistence: Nick Spaling
    Blake COMEAU - 1:0
     
    28:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku utkání! Po Tarasenkově šanci ujel po levé straně Winnik, ačkoliv byl tísněn Lindbohmem, dokázal dostat puk před branku na BLAKA COMEAUA, který propasíroval kotouč za Allena! Asistence: Daniel Winnik, Nick Spaling
     
    27:54
    Pietrangelo našel přirhávkou z rohu před branku najetého Tarasenka. Ruský útočník vystřelil z první střela mu ale nesedla a Fleury zasáhl!
     
    27:40
    Crosby teď na modré zasáhl koleno Jackmana, hostujcí hráč souboj ustál, nicméně si to chtěl s domácí hvězdou vyříkat. To mu ale nedovolili rozhodčí.
     
    26:59
    Letang nahazoval kotouč od modré, jeho střela nebyla přesná, nicméně kotouč se odrazil hodně zvláště před branku. Ze vzduchu zakončil Kunitz, puk ale skončil na tyči!
     
    26:32
    Za brankou se následně postrkávali Winnik s Michálkem, oba dostávají dvě minuty a hra bude pokračovat čtyři na čtyři.
     
    26:32
    Hned po vhazování se ke střele z velkého úhlu dostal Crosby. Allen si vůbec nebyl jist, kde puk je. Rozhodčí ale naštěstí pro hosty hru včas přerušil.
     
    26:18
    Bennett si vyjel zpoza branky a na dvakrát zakončoval, jeho střela byla zablokována Bouwmeesterem a následná dorážka mířila mimo.
     
    25:38
    Pouliot vyslal od modré nenápadnou střelu, tu ještě tečoval Perron a Allen zasáhl opravdu na poslední chvíli! Situaci ale zvládl a kotouč lapil!
     
    25:21
    Rozehrávka Lindbohma na Tarasenka byla hodně riskantní. Puk vystihl Spaling, rychlou přihrávku však nedokázal zpracovat a kotouč se odrazil zpět na hole hráčů Blues.
     
    24:33
    Za odraženým kotoučem šel T.J. Oshie, který při napadání podrazil Pouliota, rozhodčí však zůstal klidný a faul neodpískal. Hostující útočník však dosáhl svého a kotouč získal.
     
    23:42
    I na druhé straně jsme registrovali zajímavou šanci! Porter najížděl z pravé straně před Fleruyho, poté před kotouč před branku na Berglunda, který vystřelil z první. Fleury však dokázal kotouč vytěsnit mimo!
     
    22:59
    Krásná kombinaci domácí týmu! Crosby prostrčil kotouč mezi kruhy na Martina, ten se neukvapil a našel lépe postaveného Perrona. Kanadský útočník ale střílel z velkého úhlu a trefil pouze boční siť!
     
    22:19
    Lovejoy se dostal i k další střele, tentokrát jeho rána zablokoval Pietrangelo.
     
    21:59
    Střela Lovejoye přesná nebyla, nicméně kotouč zachytil Winnik a Penguins pomohou pokračovat v kombinaci.
     
    21:27
    Pět sekund před vypršením Stastného trestu je odpískán domácím ofsajd.
     
    21:08
    St. Louis se podařilo vyhodit kotouč až k Fleurymu a přesilovka Penguis se pomalu blíží ke konci.
     
    20:28
    Letang dostal kotouč na modrou čáru k Pouliotovi, jeho ostrou střelu Allen vyrazil do rohu kluziště.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nenabídla hokej, který jsme očekávali před zápasem. Vidíme zatím hodně osobních soubojů u mantinelu, šancí je ale opravdu málo. Nejvážnější situace první třetině se udála v šestém minutě, kdy trefil Letang tyč. Následně pálil velmi nebezpečně Backes, jeho střelu ale Fleury dokázal vytěsnit.

    Druhá třetina začne v Consol Energy Center přibližně v 0:58.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    První střelu v probíhající přesilovce vyslal Pouliot, jeho rána ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    19:33
    Máme tu první vyloučení! Na trestnou lavici míří hostující Paul Stastny za nedovolené bránění. Americký útočník totiž najel do Fleuryho, a ten následně upadl.
     
    19:11
    Porter míchal s pukem za brankou, poté našel volného Stastného. Jeho střela byla zablokována a mezi tři tyče nezamířila.
     
    18:36
    Do střely se dostával Burtuzzo, tomu ale zablokoval hokejku Scuderi.
     
    17:56
    Mezi trojici protihráčů si zakličkoval Winnik, následná přihrávka na Spalinga se mu ale nepodařila.
     
    17:07
    Kunitz prostrčil kotouč do jízdy na Suttera, ten se nikterak nerozpakoval a vystřelil. Allen ale zasahovat nemusel, neboť střela přesná nebyla.
     
    16:25
    Lindbohm vzal útočnou akci na sebe a najel po levé straně do útočného pásma. Vystřelil, do jeho rány ale vložil hůl Letang. Na řadě je druhá komerční přestávka.
     
    15:57
    Cole pouze nahodil kotouč za branku Allena, vzhledem k tomu, že většina jeho spoluhráčů zamířila na střídačku, udělal to samé.
     
    15:03
    Opět Lapierre se dostal ke kotouči za brankou Blues, vyčkal si a poté hledal před brankou Pouliota. Přihrávka ale přes hostujcí hráče neprošla.
     
    14:34
    Lapierre chtěl překvapit Allena střelou z otočky, tu ale zablokoval Němec Goc.
     
    14:02
    Crosby a Perron bojovali velmi dlouho za brankou Allena o puk, nakonec se k němu dostal Steen, který jej ale vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    13:18
    Steen teď našel na hranici levého kruhu Backese, ten se opřel do puku z první. Marc-Andre Fleury se musel hodně natahovat, aby puk vyrazil!
     
    12:49
    Backes udržel v rohu kluziště kotouč před Spalingem. Posílal puk před branku na Oshieho, k tomu pas ale nedošel, neboť jej Fleury vyrazil hokejkou pryč.
     
    12:07
    Lehterä našel křížným pasem Tarasenka, který trochu lajdácky přenechával kotouč Schwartzovi. Úmysl ruského kanonýra přečetl Comeau a puku se zmocnil.
     
    11:24
    Cole dokázal udržet kotouč na modré čáře, nicméně ho poslal přímo na hůl Schwartze. Do útoku tak míří Blues.
     
    10:59
    Crosbyho lajna pokračovala v útoku. Právě Crosby střílel z otočky z levé strany. Allen ale na jeho přízemní střelu viděl a lapil ji.
     
    10:18
    Po levé straně najížděl do útočného pásma Winnik, ten výborně načasoval přihrávku před branku na Crosbyho, který kotouč lehce tečoval. Allen ale zasahovat nemusel, neboť puk mířil mimo.
     
    09:24
    Michálek byl tísněn Sutterem, i tak se mu podařilo dostat puk na Steena, ten přihrávku nezpracoval, nicméně ji alespoň tečoval. Zakázané uvolnění se tak nepíská.
     
    08:46
    Rozehrávka Scuderiho na Downieho nebyla příliš přesná, puk se ale naštěstí pro domácí odrazil od hole Backese na hůl Lovejoye.
     
    07:59
    Pietrangelo opět pouze nahodil kotouč za branku Pittsburghu a oba týmy jdou střídat. Akci domácích bude rozehrávát Cole.
     
    07:19
    Bouwmeester našel rychlým pasem na levé straně Backese, který šel do zakončení. Jeho střela byla ale zablokována Scuderim do ochranné sítě. V Consol Energy Center probíhá první komerční přestávka!
     
    07:11
    Nahození Comeaua za brankou zachytil Bouwmeester, který rozehrává protiútoku Blues.
     
    06:33
    Bortuzzo teď pouze nahodil kotouč za branku Penguins a celá lajna hostů jde střídat.
     
    05:31
    Winnik se zmocnil kotouče za brankou Blues a přihrávkou o mantinel našel na modré Letanga. Jeho dělovka skončila na tyči Allenovi branky!
     
    05:07
    Tarasenko poslal čistým způsobem na mantinel Ehrhoffa, ten ale nešikovně dopadl, opouští led a míří do šatny!
     
    04:15
    První závar na brankovišti musel řešit Marc-Adre Fleury! T.J. Oshie si nahel z pravé straně před branku a zakončoval bekhendem, gólman domácích jeho střelu pouze vyrazil. Následně ale Fleury pokryl i dorážku amerického útočníka!
     
    03:44
    Martin nahodil kotouč za branku pro Winnika, ten podklouzl, i tak ale poslal kotouč před branku. V tomto prostoru se ale nikdo z domácích nenacházel.
     
    02:55
    Přihrávku do jízdy dostal Lapierre, jeho postup byl ale zastaven hvizdem čárového rozhodčího.
     
    02:24
    Ve středním pásmu se dostal k odraženému puku Sutter, neměl však dostatečnou rychlost, a tak situaci řešil zpětnou přihrávkou na obránce.
     
    01:23
    Do pásma si najel Backes, který pohotově vypálil. Jeho střelu ale zablokoval obětavým zákrokem Lovejoy.
     
    00:57
    Za brankou Blues zaváhal Lindbohm, jeho chyby okamžitě využil Downie, který střílel z velkého úhlu. Allen si ale prostor u své tyče pohlídal a u puk přikryl pod lapačku.
     
    00:26
    Do rychlého protiútoku se dostal Kunitz, který hledal křížnou přihrávkou Suttera. Pas byl ale nepřesný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Martin, Letang, Ehrhoff, Lovejoy, Scuderi, Cole – Kunitz, Crosby, Perron – Comeau, Sutter, Downie – Winnik, Spaling, Bennett – Pouliot, Lapierre, Adams

    St. Louis Blues: Allen (Elliot) – Lindbohm, Pietrangelo, Bouwmeester, Michálek, Jackman, Bortuzzo – Steen, Backes, Oshie – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Porter, Stastny, Berglund – Ott, Goc, Reaves.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hezký hokejový večer! Zámořská NHL má dnes na programu osm zápasů a my se společně podíváme na lahůdku dnešního programu. V Consol Energy Center se střetne domácí Pittsburgh Penguins s St.Louis Blues. Úvodní buly je naplánováno na 0:05 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    PITTSBURGH PENGUINS
    Pittsburgh se jako každoročne nachází na předních místech tabulky Východní konference. Momentálně je na pátém místě se ziskem 90 bodů, devátý Boston ztrácí však už je jen šest bodů! Penguins tak ještě nemají nic jistého! Forma Pittsburghu z posledních zápasů není kdovíjaká. Domácí prohra s Bostonem 0:2, prohra s Detroitem 1:5 a také následná prohra na ledě Jersey. Fanoušci již začínali být nervózní. Zápas na půdě Dallasu také nedopadl pro Penguins dobře a prohráli 1:2. V posledním zápase ale konečně uspěli v zápase proti Arizone v poměru 3:1. Nejproduktivnějším hráčem Penguins je Kanaďan Sidney Crosby, ten má na svém kontě už 74 bodů (24+50). Hned za ním je ruský kanonýr Jevgenij Malkin, který má na kontě 68 bodů (28+40).
     
    ST.LOUIS BLUES
    Blues zažívají jako každoročně velmi povedenou sezónu. Účast v play-off mají téměř jistou, momentálně jsou na druhém místě se ziskem 97 bodů. Ani St.Louis ale nemělo v posledních zápase kdovíjakou formu. Po hladkých výhrách na ledě Dallasu (0:3) a na ledě Calgary (0:4). Poté trip Blues pokračoval zápasem ve Winnipegu, zde si nevěděli rady s Ondřejem Pavelcem a prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Další zápas na ledě Minnesoty byla jasná záležitost domácího týmu, který utkání opanoval 6:3. Poslední utkání na ledě Red Wings týmu Kena Hitchcocka také nevyšlo, když prohrálo 1:2 v prodloužení. Velmi dobré výkony podává v dresu St.Louis Dmitrij Jaškin, který má na kontě 15 bodů (11+4), ale jak sám přiznal nedávno v rozhovoru, jeho pozice v týmu je jiná, než třeba u Davida Pastrňáka. Dalším Čechem v St.Louis je obránce Zbyněk Michálek, ten však stále laboruje se zranění a do dnešního utkání nezasáhne. Nejproduktivnějším hráčem Blues je ruská kometa této sezóny Vladimir Tarasenko, který má na kontě už 70 bodů (35+35).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 29. Comeau (Winnik, Spaling), 29. Downie (Spaling) – 35. Bortuzzo, 38. Goc (Reaves, Ott), 61. Steen (Michálek, Backes)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Martin, Letang, Ehrhoff, Lovejoy, Scuderi, Cole – Kunitz, Crosby, Perron – Comeau, Sutter, Downie – Winnik, Spaling, Bennett – Pouliot, Lapierre, Adams
    St. Louis Blues: Allen (Elliot) – Lindbohm, Pietrangelo, Bouwmeester, Michálek, Jackman, Bortuzzo – Steen, Backes, Oshie – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Porter, Stastny, Berglund – Ott, Goc, Reaves

    Rozhodčí: O´Halloran, Rehman – Henderson, MacPherson

    Diváci: 18631
    bahis siteleri