NY Islanders – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Los Angeles 2:4 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 2:3 (po pr.)
Columbus – Anaheim 5:3 (kon.) | Detroit – Arizona 4:5 (po pr.) | Tampa – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Montreal 3:2 (po pr.) | Vancouver – Winnipeg 5:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
2:3 (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)
St. Louis Blues
Středa 25.03.2015, 00:05 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alexander STEEN - 2:3p
     
    60:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! St.Louis potřebovalo na vítěznou branku 35 vteřin! ALEXANDER STEEN se dokázal dostat s pukem od mantinelu a našel na modré Michálka, který poslal milimetrovou přihrávku před branku. Steen pouze položil hůl do přihrávky a mohl se jet radovat! Asistence: Zbyněk Michálek, David Backes
     
    56:59
    Stastný teď naprosto znemožnil Letanga, když si jej jednoduše obhodil a domácí bek jen koukal. Americký hráč s českými kořeny se následně dostal do zakončení, Fleury ale udržel nerozhodný stav!
     
    51:20
    Comeau přebruslil Bouwmeestera na levé straně a dostal se do zakončení. Allen puk vyrazil na hůl Suttera, který nebezpečně dorážel. Hostující gólman ale pokračuje ve výborném výkonu!
     
    49:25
    Crosby společně s Sutterem najížděli na Allena. Prvně jmenovaný se dostal do zakončení, gólman Blues střelu vyrazil mezi kruhy, kde stál Perron. Jeho dělovka o kousek minula branku!
     
    39:00
    Na trestnou lavici míří opět hostující hráč! Za hru vysokou holí míří na trestnou lavici T.J. Oshie!
     
    38:33
    Penguins se dostali do přečíslení. Perrona poslal kotouč na Crosbyho, ten jej vrátil a Perron střílel z pravé strany. Allen ale předvedl parádní zákrok lapačkou a udržel nerozhodný stav!
    Marcel GOC - 2:2
     
    37:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Za brankou vybojoval kotouč Ott, který jej poslal před branku na Reavese, ten ještě Fleuryho nepřekonal. Kotouč se ale odrazil na hůl MARCELA GOCE, který už kotouč za záda domácího gólmana dostal! Asistence: Ryan Reaves, Steve Ott
     
    36:53
    Výbornou práci u mantinelu odvedl Perron, který na sebe natáhl dva hráče a následně prostrčil kotouč na Crosbyho. Domácí hvězda však mířila pouze do náruče Allena!
     
    35:37
    Tarasenko našel křížnou přihrávkou Lehteräho, který ještě kotouč sklepl na Bouwmeestera, ten však ani na dvakrát Fleuryho nepřekonal! Následuje komerční přestávka.
    Robert BORTUZZO - 2:1
     
    34:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues dávají kontaktní branku! Steen ujel po levé straně a poslal kotouč pod sebe na Backese. Jeho ránu ještě dokázal Fleury vyrazit. Kotouč se ale poté dostal až k ROBERTU BORTUZZOVI, který propálil Fleuryho! Bez asistence.
     
    30:56
    Penguins si zahrají přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Rus Vladimir Tarasenko!
     
    30:47
    Do úniku ujel Letang s Kunitzem, prvně jmenovaný posílal přihrávku na Kunitze před branku, ta na něj byla příliš dlouhá a do zakončení se nedostal!
     
    28:58
    Rozhodčí vhodil kotouč do hry, hned poté se ale do pěstního souboje dostal Adams a hostující Ott. Mírně navrch měl domácí borec, nicméně oba hráči se udrželi na bruslích. Rozhodčí posíla oba hráče na trestnou lavici.
    Steve DOWNIE - 2:0
     
    28:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Penguins se dostávají během sedmnácti sekund do dvoubrankového vedení! Před branku dostal přihrávku od Spalinga STEVE DOWNIE, který se elegantně obtočil a dostal kotouč do branky! Asistence: Nick Spaling
    Blake COMEAU - 1:0
     
    28:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku utkání! Po Tarasenkově šanci ujel po levé straně Winnik, ačkoliv byl tísněn Lindbohmem, dokázal dostat puk před branku na BLAKA COMEAUA, který propasíroval kotouč za Allena! Asistence: Daniel Winnik, Nick Spaling
     
    27:54
    Pietrangelo našel přirhávkou z rohu před branku najetého Tarasenka. Ruský útočník vystřelil z první střela mu ale nesedla a Fleury zasáhl!
     
    26:59
    Letang nahazoval kotouč od modré, jeho střela nebyla přesná, nicméně kotouč se odrazil hodně zvláště před branku. Ze vzduchu zakončil Kunitz, puk ale skončil na tyči!
     
    26:32
    Za brankou se následně postrkávali Winnik s Michálkem, oba dostávají dvě minuty a hra bude pokračovat čtyři na čtyři.
     
    25:38
    Pouliot vyslal od modré nenápadnou střelu, tu ještě tečoval Perron a Allen zasáhl opravdu na poslední chvíli! Situaci ale zvládl a kotouč lapil!
     
    23:42
    I na druhé straně jsme registrovali zajímavou šanci! Porter najížděl z pravé straně před Fleruyho, poté před kotouč před branku na Berglunda, který vystřelil z první. Fleury však dokázal kotouč vytěsnit mimo!
     
    22:59
    Krásná kombinaci domácí týmu! Crosby prostrčil kotouč mezi kruhy na Martina, ten se neukvapil a našel lépe postaveného Perrona. Kanadský útočník ale střílel z velkého úhlu a trefil pouze boční siť!
     
    19:33
    Máme tu první vyloučení! Na trestnou lavici míří hostující Paul Stastny za nedovolené bránění. Americký útočník totiž najel do Fleuryho, a ten následně upadl.
     
    13:18
    Steen teď našel na hranici levého kruhu Backese, ten se opřel do puku z první. Marc-Andre Fleury se musel hodně natahovat, aby puk vyrazil!
     
    05:31
    Winnik se zmocnil kotouče za brankou Blues a přihrávkou o mantinel našel na modré Letanga. Jeho dělovka skončila na tyči Allenovi branky!
     
    04:15
    První závar na brankovišti musel řešit Marc-Adre Fleury! T.J. Oshie si nahel z pravé straně před branku a zakončoval bekhendem, gólman domácích jeho střelu pouze vyrazil. Následně ale Fleury pokryl i dorážku amerického útočníka!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 29. Comeau (Winnik, Spaling), 29. Downie (Spaling) – 35. Bortuzzo, 38. Goc (Reaves, Ott), 61. Steen (Michálek, Backes)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Martin, Letang, Ehrhoff, Lovejoy, Scuderi, Cole – Kunitz, Crosby, Perron – Comeau, Sutter, Downie – Winnik, Spaling, Bennett – Pouliot, Lapierre, Adams
    St. Louis Blues: Allen (Elliot) – Lindbohm, Pietrangelo, Bouwmeester, Michálek, Jackman, Bortuzzo – Steen, Backes, Oshie – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Porter, Stastny, Berglund – Ott, Goc, Reaves

    Rozhodčí: O´Halloran, Rehman – Henderson, MacPherson

    Diváci: 18631
    bahis siteleri