Sparta – Č. Budějovice 5:1 (kon.) | HC Plzeň – Vítkovice 1:7 (kon.) | Hr. Králové – Přerov 6:5 (2:1 po s.n.)
konec
HC Sparta Praha
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HC Motor České Budějovice
Středa 25.03.2015, 11:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    59:36
    Ani tentokrát to nevyšlo! Matěj Toman mířil mezi Škorpíkovy betony, ty ale secvakly včas. Sparťanský gólman dnes předvedl vynikající výkon, není divu, že už si zahrál i za mladší dorost.
     
    59:36
    A ještě jedno trestné střílení pro Motor! Faulovaný Matěj Toman brankáře neprostřelil, ale dostane druhý pokus.
     
    54:49
    Budějovice se nevzdávají, za obranou zůstal úplně volný Matěj Fríd. Brankář Škorpík ale jeho střelu vytáhl mimo!
     
    53:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    O osudu dnešního utkání je definitivně rozhodnuto. Ondřej Pšenička to vymyslel skvěle, když puk potáhl na pravou stranu a pak ho přiťukl zpět doleva PATRIKU PRZYMULOVI, který na chvíli zasekl, pak narazil na Vackův beton, ale z dorážky se už nemýlil. Gól je zatím připsán Pšeničkovi, tak uvidíme, zda bude oficiální údaj opraven – 5:1.
     
    52:33
    Krchňákova střela byla nepřesná, ale puk si vzal Przymula a počkal si, až mu do střelecké pozice vyjede Marcel Čížek. Jeho střelu Vacek schoval na hrudi.
     
    48:47
    Bernat si Škorpíka rozhýbal, i ze strany měl ještě šanci skórovat. Mrštný gólman Sparty se ale vytáhl a budějovického střelce rozesmutnil!
     
    48:45
    Další zaváhání a Tomáš Bernat prchnul dopředu sám. Byl lehce faulován a rozhodčí nařizuje trestné střílení pro Budějovice!
     
    48:11
    Tomanova aktivita neutuchá, málo mu chybělo ke snížení! Parádně vypálil do protipohybu Škorpíka, který musel skvěle vykopnout levý beton.
     
    45:38
    Ale velká budějovická aktivita je přerušena. Postaralo se o to zbytečné oplácení Matěje Tomana (CEB), který si vyslechl trest za napadení.
     
    44:39
    Obrana favorita je v nedbalkách, teď dopustila další budějovické přečíslení. Ale střílející hráč už byl pryč z ideální pozice a obrovitý Škorpík ho zvládl vybruslit.
     
    44:20
    Vojtěch Šuhaj sice nepřebruslil sparťanského beka, ale pak skvěle vybídl ke skórování Matěje Frída. Tomu před prázdnou brankou kousek chyběl!
     
    40:28
    A máme tu rychlé první vyloučení třetí části. Martin Beránek (CEB) si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    38:28
    Hoejisté z hlavního města mohli přispěchat s odpovědí, konkrétně Patrik Przymula. Bekhendový pokus mu ale zřejmě nesedl na sto procent a Denis Vacek na ledě výtečně zasáhl.
     
    37:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přece to jde! Tři sekundy po návratu vyloučeného hráče dokázali Jihočeši vytěžit z přesilovky svůj první gól na turnaji. Od modré zkusil štěstí TOMÁŠ JANOUŠEK a ač jeho pokus nikdo netečoval, zapadl přesně do druhého růžku za Škorpíkem – 4:1! Asistence: Matyáš Welser.
     
    35:42
    Hráči se nebojí chodit do soubojů. Jeden takový teď rezultuje ve vyloučení, byť rozhodně nešlo o úmysl. Vítek Šubert (SPA) je potrestán za vysokou hůl.
     
    33:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svému soupeři ukazují, jak se nakládá s hrou v nestandardním počtu hráčů, a směřují za prvním vítězstvím na mistrovství. Vacek pravděpodobně vůbec nic neviděl, když od modré poslal puk na branku MARTIN HUGO HAŠ a trefil se přesně do růžku – 4:0! Asistence: Marcel Čížek.
     
    33:12
    Martin Hugo Haš napálil po pěkné individuální akci budějovické břevno!
     
    32:54
    Přesilovka je minulostí. Petr Dekret (CEB) trefil pukem soupeře, který mohl ujet do přečíslení, ale Dekret u mantinelu zatáhl za záchrannou brzdu. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:01
    Sparta bude čelit třetímu oslabení během druhé třetiny. Kryštof Kapoun (SPA) si u trestoměřičů odsedí menší trest za podražení.
     
    28:52
    Nádherně to Budějovičtí sehráli! Po dvou rychlých přihrávkách prchnul do přečíslení Matěj Toman, střílel na vyrážečku, ale Škorpík zasáhl.
     
    27:59
    Každopádně dostanou šanci s nepříznivým stavem něco udělat. Lukáš Škvarek (SPA) je vyloučen za držení protihráče.
     
    27:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Motor se od druhého gólu prakticky nedokázal osvobodit a na světě je třetí trest. Viktor Kasanda šikovně projel po pravé straně a pak nabídl puk napříč brankovištěm TOMÁŠI URBANOVI, který to měl docela snadné – 3:0! Asistence: Viktor Kasanda.
     
    24:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se snad poprvé ve druhé části usadili v útočném pásmu, a je z toho druhý gól! Od brankové čáry poslal Čížek kotouč před modrý půlkruh, kde stál připravený SIMEON GLUZMAN a z první ho poslal do sítě. Vacek se nestačil přesunout od tyčky – 2:0. Asistence: Jakub Čížek.
     
    20:53
    Martin Hugo Haš (SPA) – 2 minuty za podražení.
     
    20:53
    Nejaktivnější z Budějovických Matěj Toman předvedl další krásnou akci, ve které byl faulován, přesto ještě stihl zakončit.
     
    19:37
    A před koncem třetiny další možnost pro Spartu. Před Vackem tentokrát zůstal kapitán Przymula, ani on však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    18:33
    Právě v tom okamžiku ale mohli inkasovat podruhé. Před Vackem zůstal úplně osamocený Simeon Gluzman, který už se brankáře ptal, kam to chce. U druhého růžku viděl místo, ale minul!
     
    17:52
    Proti ztečované střele Tomana musel zasáhnout špičkou betonu Škorpík, stejně tak potom skvěle vykopl ránu Tomáše Janouška! Jihočeši se hodně zmáhají.
     
    16:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šťastným gólem se favorit z pražské Sparty ujímá po šestnácti minutách vedení! Petr Hašek posunul puk po modré čáře a MARTIN HUGO HAŠ se do něj parádně opřel z první. Denis Vacek měl čistý výhled, přesto mu puk smolně proklouzl kolem tyčky do sítě – 1:0. Asistence: Petr Hašek.
     
    15:38
    Teď už ale byl Motor blízko! Toman prchnul po pravé straně a nabízel puk Čížkovi. Tomu se však zamotal mezi bruslemi a nemohl zakončit.
     
    11:30
    Spartě chyběly centimetry k prvnímu gólu! Na levé straně dorážel Simeon Gluzman, puk se pak vrtěl na brankovišti a už už směřoval na čáru. Jeden z obránců ale situaci za sekundu dvanáct zachránil!
     
    08:52
    Tohle střídání Marcelu Čížkovi opravdu sedlo, určitě bude stát za to, na mistrovství se na něj zaměřit. Další ranou tentokrát branku minul, ale pak ještě mocně dotíral na gólmana.
     
    08:13
    Marcel Čížek sebral puk, vyjel s ním do středu hřiště a pak vypálil. Brankář Denis Vacek však už s předstihem zvedl svou lapačku, jako by věděl, kam bude soupeř pálit. Výborný zákrok!
     
    05:41
    Až teď přišla solidní kombinace a prudká střela z hokejky Martina Haše. Spoluhráči se natahovali po dorážce, ale marně.
     
    04:13
    Sparta bude hrát 54 sekund pět na tři! Tomáš Janoušek (CEB) je vyloučen za podražení.
     
    03:07
    Vojtěch Šuhaj (CEB) je prvním hříšníkem turnaje, odpyká si menší trest za podražení.
     
    01:12
    A tak přišly dvě možnosti na druhé straně! Nejdřív se puk motal před prázdnou brankou po ráně Haše, pak ještě dorážel Przymula.
     
    A teď už jdeme na věc. Šesté mládežnické mistrovství České republiky startuje!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Haš (Hašek), 25. Gluzman (Čížek), 28. Urban (Kasanda), 34. Haš (Čížek), 54. Pšenička – 38. Janoušek (Welser)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Lis, Kapoun, Vandirek, Bureš, Krchňák, Kostrhún – Haš, Przymula „C“, Pšenička, Čermák, Kasanda, Šubert, Škvarek, Urban, Gluzman, Hašek, Čížek, Simon. Trenér: Jiří Kročák.
    HC Motor České Budějovice: Vacek (Dvořák) – Šťastný, Dekret, Voráček, Dvořák, Janoušek, Mojžíš – Brousek, Fríd, Grossmann, Beránek, Welser, Toman, Bartoš, Bernat, Šuhaj, Čížek. Trenér: Aleš Dvořák.

    Rozhodčí: Veselý – Vepřovský, Urubčík.
    bahis siteleri