Sparta – Č. Budějovice 5:1 (kon.) | HC Plzeň – Vítkovice 1:7 (kon.) | Hr. Králové – Přerov 6:5 (2:1 po s.n.)
konec
HC Sparta Praha
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HC Motor České Budějovice
Středa 25.03.2015, 11:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    Ode mě je to z hradecké FORTUNA arény vše, dění šampionátu pokračuje ve vedlejší malé hale. Pro tuto chvíli hezký zbytek dne! (13:11:12)
     
    První vítězství na mládežnickém mistrovství republiky tak berou osmáci pražské Sparty. Zpočátku byli výrazně aktivnějším týmem, ve druhé třetině se jim podařilo třikrát skórovat a pak už to měly České Budějovice těžké. Přesto se mohutně snažily s výsledkem ještě něco udělat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Ani tentokrát to nevyšlo! Matěj Toman mířil mezi Škorpíkovy betony, ty ale secvakly včas. Sparťanský gólman dnes předvedl vynikající výkon, není divu, že už si zahrál i za mladší dorost.
     
    59:36
    A ještě jedno trestné střílení pro Motor! Faulovaný Matěj Toman brankáře neprostřelil, ale dostane druhý pokus.
     
    58:40
    Na budějovických hokejistech je sympatické, že to v žádném případě nezabalili. Ještě pořád usilovně dorážejí na strážce sparťanské svatyně, kterému po slabém vstupu do zápasu notně zvedají počet zásahů.
     
    57:05
    Škvarkův pokus minul budějovickou svatyni. Jsem zvědav, zda proti sobě někdy nastoupí právě Lukáš Škvarek a jihlavský brankář Jakub Škarek. Ale dělí je dva roky, takže to až tak pravděpodobné není.
     
    56:23
    Sparťanský Jan Škorpík je dnes v duelu gólmanů jednoznačně úspěšnějším mladíkem. Teď si bez potíží našel skrytou střelu Jakuba Čížka.
     
    55:48
    Na druhé straně to byl podle všeho Gluzman, kdo posílal puk před branku vysokým obloučkem. Denis Vacek ho schoval do výstroje.
     
    54:49
    Budějovice se nevzdávají, za obranou zůstal úplně volný Matěj Fríd. Brankář Škorpík ale jeho střelu vytáhl mimo!
     
    53:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    O osudu dnešního utkání je definitivně rozhodnuto. Ondřej Pšenička to vymyslel skvěle, když puk potáhl na pravou stranu a pak ho přiťukl zpět doleva PATRIKU PRZYMULOVI, který na chvíli zasekl, pak narazil na Vackův beton, ale z dorážky se už nemýlil. Gól je zatím připsán Pšeničkovi, tak uvidíme, zda bude oficiální údaj opraven – 5:1.
     
    53:15
    Na druhé straně se v poslední chvíli vrátil Kryštof Kapoun, jenž vypíchl puk protihráči.
     
    52:33
    Krchňákova střela byla nepřesná, ale puk si vzal Przymula a počkal si, až mu do střelecké pozice vyjede Marcel Čížek. Jeho střelu Vacek schoval na hrudi.
     
    50:49
    Pálící Roman Vandirek trefil jen hokejku svého spoluhráče. Území převaha Sparty pokračuje, Motor se viditelně spoléhá na protiútoky.
     
    49:37
    Viktor Kasanda výborně zastavil budějovickou snahu o brejk a vycítil šanci dostat se až před branku. Poslední protivník mu ale puk vypíchl.
     
    48:47
    Bernat si Škorpíka rozhýbal, i ze strany měl ještě šanci skórovat. Mrštný gólman Sparty se ale vytáhl a budějovického střelce rozesmutnil!
     
    48:45
    Další zaváhání a Tomáš Bernat prchnul dopředu sám. Byl lehce faulován a rozhodčí nařizuje trestné střílení pro Budějovice!
     
    48:11
    Tomanova aktivita neutuchá, málo mu chybělo ke snížení! Parádně vypálil do protipohybu Škorpíka, který musel skvěle vykopnout levý beton.
     
    47:43
    Teď už hraje jejich soupeř v plném počtu.
     
    47:36
    Vyražený kotouč zamířil do ochranné sítě, Pražané dostanou ještě jedno buly.
     
    47:16
    Sparťané pak kombinovali, což k úspěšnému cíli nevedlo. Jihočeši vyhazují puk do bezpečí.
     
    46:22
    Tomáš Urban zvolil individuální řešení, tvrdou střelou minul budějovické břevno jen o kousek. To by se Vackovi chytalo hodně špatně.
     
    45:38
    Ale velká budějovická aktivita je přerušena. Postaralo se o to zbytečné oplácení Matěje Tomana (CEB), který si vyslechl trest za napadení.
     
    45:35
    A dál to zavání. Toman s Beránkem zaměstnávají sparťanskou defenzívu, jak to jenom jde.
     
    44:39
    Obrana favorita je v nedbalkách, teď dopustila další budějovické přečíslení. Ale střílející hráč už byl pryč z ideální pozice a obrovitý Škorpík ho zvládl vybruslit.
     
    44:20
    Vojtěch Šuhaj sice nepřebruslil sparťanského beka, ale pak skvěle vybídl ke skórování Matěje Frída. Tomu před prázdnou brankou kousek chyběl!
     
    43:22
    Nejlepší hráč Jihočechů Matěj Toman prokličkoval na pravou stranu, jenže bekhendem mohl Škorpíka překvapit jen těžko. Pak mu ještě chtěl hokejkou vyšťourat puk z výstroje, což už bylo hodně zbytečné.
     
    42:30
    Oběma týmům se dneska přesilovky nijak zvlášť nedaří, teď už jsou Budějovice kompletní.
     
    41:58
    A tak se v oslabení vytáhl Tomáš Bernat. Pohledně se protáhl až do mezikruží a pak donutil Škorpíka k pohotovému zásahu.
     
    41:25
    Martin Hugo Haš si brousí zuby na hattrick. Teď dostal pěkný pas do zadní pozice, vypálil na druhý růžek, ten ale o kus přestřelil.
     
    41:02
    Spartě se napoprvé podařilo prokousat do pásma jen s ofsajdem.
     
    40:28
    A máme tu rychlé první vyloučení třetí části. Martin Beránek (CEB) si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Budějovice hrály ve druhé části čtyři přesilovky, až tu poslední ale chvíli po jejím konci využily ke gólu. A Sparta do té doby dala tři. V klíčovém prostoru kolem branky je zkrátka a dobře lepším týmem, nicméně se nechme překvapit, zda na psychicku hráčů nedolehne první trefa Motoru a neuvidíme ještě nějaké drama.

    Třetí třetina začne přibližně ve 12:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    I tak ale České Budějovice cítí oživení. Jeden z hokejistů se nebál z dálky poslat tvrdý puk na Škorpíka, a vybojoval tak útočné buly.
     
    38:28
    Hoejisté z hlavního města mohli přispěchat s odpovědí, konkrétně Patrik Przymula. Bekhendový pokus mu ale zřejmě nesedl na sto procent a Denis Vacek na ledě výtečně zasáhl.
     
    37:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přece to jde! Tři sekundy po návratu vyloučeného hráče dokázali Jihočeši vytěžit z přesilovky svůj první gól na turnaji. Od modré zkusil štěstí TOMÁŠ JANOUŠEK a ač jeho pokus nikdo netečoval, zapadl přesně do druhého růžku za Škorpíkem – 4:1! Asistence: Matyáš Welser.
     
    36:58
    Jan Škorpík si pohlídal střelu od modré, kterou hokejkou usměrnil na zadní plexisklo. Sparta se brání bez potíží.
     
    36:15
    V oslabení prchli dopředu Čermák s Haškem, druhý jmenovaný z nepříliš výhodné pozice branku minul.
     
    35:42
    Hráči se nebojí chodit do soubojů. Jeden takový teď rezultuje ve vyloučení, byť rozhodně nešlo o úmysl. Vítek Šubert (SPA) je potrestán za vysokou hůl.
     
    34:58
    Oba týmy už jsou kompletní, Sparta mohla ve zbytku početní výhody kontrolovat hru.
     
    33:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svému soupeři ukazují, jak se nakládá s hrou v nestandardním počtu hráčů, a směřují za prvním vítězstvím na mistrovství. Vacek pravděpodobně vůbec nic neviděl, když od modré poslal puk na branku MARTIN HUGO HAŠ a trefil se přesně do růžku – 4:0! Asistence: Marcel Čížek.
     
    33:32
    Teď už musel Denis Vacek zasáhnout, a to napoprvé, neboť před nám čekal na dorážku soupeř.
     
    33:12
    Martin Hugo Haš napálil po pěkné individuální akci budějovické břevno!
     
    32:54
    Přesilovka je minulostí. Petr Dekret (CEB) trefil pukem soupeře, který mohl ujet do přečíslení, ale Dekret u mantinelu zatáhl za záchrannou brzdu. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:40
    Budějovičtí mladíci se jen tak tak udrželi v pásmu, nakonec aspoň nahodili kotouč na Škorpíka a vynutili si další vhazování.
     
    32:01
    Sparta bude čelit třetímu oslabení během druhé třetiny. Kryštof Kapoun (SPA) si u trestoměřičů odsedí menší trest za podražení.
     
    31:25
    Kousek od branky zůstal ležet Pavel Voráček, sudí po chvíli přerušil hru. Voráček už naštěstí odjel na střídačku a bude v pořádku.
     
    30:50
    A vedoucí tým se už osměluje. Przymula pěkně hledal Čížka, který měl ale zablokovanou hokejku. Poté už se Spartě podařilo vystřelit, tečovaný puk dorážel Pšenička, jenže rozhodčí usoudili, že gólman už měl kotouč ve své moci.
     
    30:01
    Sparta zbytek oslabení přežila bez nebezpečí a hraje v plném počtu.
     
    29:27
    A tentokrát musel sebrat kotouč do lapačky po pokusu Tomáše Janouška.
     
    28:52
    Nádherně to Budějovičtí sehráli! Po dvou rychlých přihrávkách prchnul do přečíslení Matěj Toman, střílel na vyrážečku, ale Škorpík zasáhl.
     
    27:59
    Každopádně dostanou šanci s nepříznivým stavem něco udělat. Lukáš Škvarek (SPA) je vyloučen za držení protihráče.
     
    27:38
    Jihočeši musí docela litovat, vstup do druhé třetiny měli totiž velmi dobrý. Takhle si to ale určitě nepředstavovali.
     
    27:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Motor se od druhého gólu prakticky nedokázal osvobodit a na světě je třetí trest. Viktor Kasanda šikovně projel po pravé straně a pak nabídl puk napříč brankovištěm TOMÁŠI URBANOVI, který to měl docela snadné – 3:0! Asistence: Viktor Kasanda.
     
    26:31
    Druhá branka výrazně pomohla sparťanům, kteří pokračují ve své aktivitě. Obětavý blok Matěje Frída je vyhnal z pásma jen na chvilku.
     
    25:47
    V nepřehledné situaci poslal kotouč na budějovickou klec Patrik Przymula, ale brankář zůstal pozorný.
     
    24:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se snad poprvé ve druhé části usadili v útočném pásmu, a je z toho druhý gól! Od brankové čáry poslal Čížek kotouč před modrý půlkruh, kde stál připravený SIMEON GLUZMAN a z první ho poslal do sítě. Vacek se nestačil přesunout od tyčky – 2:0. Asistence: Jakub Čížek.
     
    23:57
    Kotouč se motal kolem pravé tyčky Jana Škorpíka, měl ji ovšem pod kontrolou. Každopádně Motoru aktivita vydržela.
     
    22:55
    Nepřesné vyhození Pražanů sebral obránce a poslal puk na branku, jeho spoluhráč ho ale tečoval mimo. Sparta je kompletní.
     
    22:11
    Tomáš Bernat se dobře nastěhoval před Škorpíka, ten ale puk zastavil. Byť ho neměl úplně pod kontrolou, rozhodčí už přerušil hru.
     
    21:39
    Střelecký pokus Tomáše Janouška se zastavil o chránič protihráče a Sparta se osvobozuje.
     
    20:53
    Martin Hugo Haš (SPA) – 2 minuty za podražení.
     
    20:53
    Nejaktivnější z Budějovických Matěj Toman předvedl další krásnou akci, ve které byl faulován, přesto ještě stihl zakončit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Musím říct, že hned první třetina celého turnaje nám nabídla vynikající hokej. Sparta sice nevyužila 54 sekund přesilovky pět na tři, ale i tak byla dlouho lepším týmem. Na rozdíl od soupeře se jí dařilo dostávat do střeleckých pozic.

    Shodou okolností ale Pražané skórovali až v okamžiku, kdy se České Budějovice povážlivě zvedly. Pokud budou ve svém aktivním napadání pokračovat a začnou se víc tlačit do střel, jistě budeme sledovat vyrovnaný a dramatický duel.

    Druhá třetina začne přibližně v 11:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    A před koncem třetiny další možnost pro Spartu. Před Vackem tentokrát zůstal kapitán Przymula, ani on však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    19:07
    Hru uklidňuje Denis Vacek, který schoval nepřesný bekhendový pokus jednoho ze soupeřů do lapačky.
     
    18:33
    Právě v tom okamžiku ale mohli inkasovat podruhé. Před Vackem zůstal úplně osamocený Simeon Gluzman, který už se brankáře ptal, kam to chce. U druhého růžku viděl místo, ale minul!
     
    17:52
    Proti ztečované střele Tomana musel zasáhnout špičkou betonu Škorpík, stejně tak potom skvěle vykopl ránu Tomáše Janouška! Jihočeši se hodně zmáhají.
     
    17:31
    Ale budějovické mladíky to nesrazilo. Znovu zahrozili útokem Matěje Tomana, jenž hledal zpětnou přihrávkou dojíždějícího parťáka, ale tomu přece jen pár kroků chybělo.
     
    16:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šťastným gólem se favorit z pražské Sparty ujímá po šestnácti minutách vedení! Petr Hašek posunul puk po modré čáře a MARTIN HUGO HAŠ se do něj parádně opřel z první. Denis Vacek měl čistý výhled, přesto mu puk smolně proklouzl kolem tyčky do sítě – 1:0. Asistence: Petr Hašek.
     
    15:38
    Teď už ale byl Motor blízko! Toman prchnul po pravé straně a nabízel puk Čížkovi. Tomu se však zamotal mezi bruslemi a nemohl zakončit.
     
    14:58
    A tak se zase hraje v pásmu sparťanů, ale jejich protivník se absolutně nemůže dostat od mantinelu do střelecké pozice. V tom dneska spočívá velký rozdíl.
     
    13:52
    Má slova chtěli potvrdit Kasanda a potom i Simon. Ani jeden z nich však nedokázal prostřelit skupinku těl před budějovickou brankou.
     
    12:34
    Zase následují dva neúspěšné pokusy Pražanů o rozehrávku. Ale když už se dostanou za útočnou modrou čáru, zavání to nebezpečím.
     
    11:30
    Spartě chyběly centimetry k prvnímu gólu! Na levé straně dorážel Simeon Gluzman, puk se pak vrtěl na brankovišti a už už směřoval na čáru. Jeden z obránců ale situaci za sekundu dvanáct zachránil!
     
    10:48
    Martin Beránek praštil do kotouče před brankovištěm, černá guma se ale zpomalila o soupeřovu hůl. Škorpík pak kotouč smlsnul svou lapačkou.
     
    10:22
    Zakázané uvolnění Sparty. Když Jihočeši aktivně napadají, soupeř s nimi má velké problémy. A to by určitě mohl být pro Budějovice recept.
     
    09:37
    Na druhé straně zase přišlo drobné nedorozumění v přehuštěném prostoru, kde napadal Matyáš Grossmann. Škorpík musel být hodně pozorný.
     
    08:52
    Tohle střídání Marcelu Čížkovi opravdu sedlo, určitě bude stát za to, na mistrovství se na něj zaměřit. Další ranou tentokrát branku minul, ale pak ještě mocně dotíral na gólmana.
     
    08:13
    Marcel Čížek sebral puk, vyjel s ním do středu hřiště a pak vypálil. Brankář Denis Vacek však už s předstihem zvedl svou lapačku, jako by věděl, kam bude soupeř pálit. Výborný zákrok!
     
    07:57
    Z trmy-vrmy vyšťourali kotouč Pražané, potom ho jejich soupeř poslal přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Zatím se hraje hodně kolem hrazení, ale zápasu tempo neschází. Starají se o něj především spartané.
     
    07:14
    O chvíli později nevyšla rozehrávka naopak Jihočechům a kotouč skončil na jejich střídačce.
     
    06:43
    Navíc si vzápětí obránci nerozuměli a forčekující Tomáš Bernat donutil brankáře Jana Škorpíka přerušit hru.
     
    06:17
    A to už jsou Budějovice kompletní. Sparta měla tlak, ale spíš jen vyčkávala, čehož teď může trochu litovat.
     
    05:41
    Až teď přišla solidní kombinace a prudká střela z hokejky Martina Haše. Spoluhráči se natahovali po dorážce, ale marně.
     
    05:27
    To nejhorší už Motor přestál a hraje ve čtyřech.
     
    04:51
    Zatím se ale sparťanům příliš nedaří, Ondřej Pšenička teď z pravého kruhu branku netrefil.
     
    04:13
    Sparta bude hrát 54 sekund pět na tři! Tomáš Janoušek (CEB) je vyloučen za podražení.
     
    03:31
    Teď už se problém podle všeho podařilo vyřešit. Ze strany kouče Českých Budějovic ho ale doprovázelo pár ostrých slov na celý stadion, poté mrštil deskami přes celou střídačku. Ale věřím, že o nic až tak horkého snad nešlo.
     
    03:31
    Zatím se stále nehraje. Sparťanské fanynky se ve volné chvíli zahřívají pohybem.
     
    03:31
    Situaci jsem dobře neviděl, ale hlavní rozhodčí podle všeho inkasoval nějaký úder. Teď se ještě kontroluje nějaká nesrovnalost na soupisce Českých Budějovic.
     
    03:07
    Vojtěch Šuhaj (CEB) je prvním hříšníkem turnaje, odpyká si menší trest za podražení.
     
    02:45
    Další atak mladíků z hlavního města ustál soupeř bez většího nebezpečí, ale bude se vylučovat.
     
    01:49
    Pražská Sparta minutu svírala svého soupeře, teď ale její nápor přerušuje ofsajd.
     
    01:12
    A tak přišly dvě možnosti na druhé straně! Nejdřív se puk motal před prázdnou brankou po ráně Haše, pak ještě dorážel Przymula.
     
    00:34
    Motor zahájil souboj prvním nadějným útokem. Z levé strany pak tvrdě pálil Matěj Toman, bližší růžek sparťanské klece ale minul.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A teď už jdeme na věc. Šesté mládežnické mistrovství České republiky startuje!
     
    Před startem prvního utkání přivítal moderátor Tomáš Borovec týmy i fanoušky v Hradci Králové a zazněla státní hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Lis, Kapoun, Vandirek, Bureš, Krchňák, Kostrhún – Haš, Przymula „C“, Pšenička, Čermák, Kasanda, Šubert, Škvarek, Urban, Gluzman, Hašek, Čížek, Simon. Trenér: Jiří Kročák.

    HC Motor České Budějovice: Vacek (Dvořák) – Šťastný, Dekret, Voráček, Dvořák, Janoušek, Mojžíš – Brousek, Fríd, Grossmann, Beránek, Welser, Toman, Bartoš, Bernat, Šuhaj, Čížek. Trenér: Aleš Dvořák.

    Rozhodčí: Veselý – Vepřovský, Urubčík.
     
    Krásné středeční dopoledne z Hradce Králové. Rok se s rokem sešel a znovu je na řadě mládežnické mistrovství republiky pro kategorie mladšího dorostu a 8. třídy. Pětidenní festival těch nejlepších hokejistů ročníků 1999, 2000 a 2001 právě startuje!

    Šampionát letos hostí královské věnné město na soutoku Labe a Orlice, jehož tým obhajuje mistrovský titul v mladším dorostu. Mezi osmáky loni ve Zlíně zvítězila pražská Sparta.

    A právě následovníci loňských mistrů otevřou turnaj 8. tříd! Ve své skupině A letos ovládli 34 ze 36 utkání a v Hradci budou chtít svůj triumf zcela jistě zopakovat. Proti nim se na úvod postaví České Budějovice, které na MČR postoupily jakožto nejlepší celek z druhých míst. Ve skupině B ztratily šest bodů na první Plzeň, v sezóně vyhráli 23 z 28 zápasů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Haš (Hašek), 25. Gluzman (Čížek), 28. Urban (Kasanda), 34. Haš (Čížek), 54. Pšenička – 38. Janoušek (Welser)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Lis, Kapoun, Vandirek, Bureš, Krchňák, Kostrhún – Haš, Przymula „C“, Pšenička, Čermák, Kasanda, Šubert, Škvarek, Urban, Gluzman, Hašek, Čížek, Simon. Trenér: Jiří Kročák.
    HC Motor České Budějovice: Vacek (Dvořák) – Šťastný, Dekret, Voráček, Dvořák, Janoušek, Mojžíš – Brousek, Fríd, Grossmann, Beránek, Welser, Toman, Bartoš, Bernat, Šuhaj, Čížek. Trenér: Aleš Dvořák.

    Rozhodčí: Veselý – Vepřovský, Urubčík.
    bahis siteleri