Nitra – Banská Bystrica 5:2 (kon.)
konec
HK Nitra
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Středa 25.03.2015, 17:00 • Nitra aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Vyraďovacie boje sa už preklenuli do druhej významnej časti, ktorou je semifinále. Medzi štvoricu najlepších sa prebojovali Nitra, Banská Bystrica, Poprad a Košice. Dnes je na programe piaty duel prvých dvoch menovaných tímov, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné. Aktuálne je stav série 2:2, kedy jedno aj druhé mužstvo dokázalo vyhrať na ľade svojho súpera 1 zápas a v jednom zápase si pripísali obe mužstvá výhru pred vlastnými fanúšikmi.

    1. zápas: HK Nitra – HC '05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 0:2, 2:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
    3. Marek Slovák (R. Školiak), 17. Lukáš Novák (Stümpel), 57. Marek Slovák (R. Školiak), 60. Lelkeš (Mezei) – 22. M. Rosandič, 33. M. Hudec (Handzuš, T. Surový)
    Do semifinálovej série vstúpila lepšie Nitra a v 133. sekunde strelil úvodný gól stretnutia Marek Slovák. V 17. minúte v presilovej hre zvýšil náskok domácich Lukáš Novák po nezištnej prihrávke od Stümpela. Druhá tretina mala podobný gólový scenár ako tá prvá, ibaže góly pridali Bystričania. Najskôr v 22. minúte znížil Mislav Rosandič, ktorého strelu od modrej čiary tečoval za Valentov chrbát obranca Peter König. V polovici zápasu využili presilovú hru aj hostia a gólom Michala Hudeca vyrovnali stav stretnutia. V tretej tretine sme boli svedkami opatrného výkonu na oboch stranách, o čom svedčia aj strelecké pokusy, kedy barani ohrozili Valenta 6 strelami, domáci dokonca zaznamenali iba 5 striel. V 57. minúte využil nedorozumenie Čížeka s Košarišťanom Školiak, prihral puk pred bránku, kde stál nikým nekrytý Slovák a strelil víťazný gól Nitry. Gólovú poistku zaznamenal 10 sekúnd pred koncom stretnutia Lelkeš a Nitra tak vybojovala víťazstvo nad Banskou Bystricou v pomere 4:2.Paradoxom stretnutia je, že všetkých 6 gólov padlo do rovnakej bránky.

    2.zápas: HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica 3:4 sn (2:1, 1:0, 0:2 – 0:0 ), stav série: 1:1
    Góly a asistencie:
    3. Ručkay H. (König, Stümpel), 14. Kuzma (Školiak), 37. Stümpel (Tománek, Novák L.) – 10. Surový (Rosandič, Kudrna), 53. Surový (Bíro, Handzuš), 54. White (Kytnár, Kudrna), rozh. náj. Kafka
    Úvod druhého semifinálového zápasu medzi Nitrou a Banskou Bystricou vyšiel lepšie práve domácim, ktorí sa už v závere tretej minúty dostali do vedenia, keď sa v presilovej hre dokázal presadiť Henrich Ručkay. Ešte v polovici tretiny však skórovali aj hostia, z nenápadnej akcie vyrovnal skóre Tomáš Surový. Do prvej prestávky sa ale Nitra dokázala opäť vrátiť do vedenia, premiérovým presným zásah v tohtoročnom play-off sa presadil Filip Kuzma. V prostrednej tretine padol iba jeden gól, konkrétne za chrbát brankára Košarišťana z hokejky skúseného Jozefa Stümpela. Tretia tretine ale patrila Banskej Bystrici, ktorá v priebehu necelej pol minúty dokázala stav stretnutia vyrovnať, postupne sa presadili Surový a neskôr aj White. Keďže viac gólov už na zimnom štadióne v Nitre nepadlo, zápas sa za stavu 3:3 dostal do predĺženia. Ani v tom sa však o víťazovi nerozhodlo, a tak nasledovala nájazdová lotéria. V tej o zisku víťazstva pre svoj tím rozhodol v piatej sérii Petr Kafka a Bystrica tak vyrovnala stav série na 1:1.

    3. zápas: HC' 05 Banská Bystrica – HK Nitra 2:3 (0:1, 1:1, 1:1), stav série 1:2
    Góly a asistencie:
    36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) – 10. L. Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák)
    Za vyrovnaného stavu v sérii 1:1 sa boje presunuli pod Urpín. Tam oba celky pred plnými tribúnami bojovali o veľkú psychickú výhodu, ktorú víťaz duelu bezpochyby získal. Úspešnejšie začali hostia a už po necelých desiatich minútach otvoril skóre z prečíslenia dvoch proti jednému Lukáš Novák. Banskobystričania síce nepoľavovali, ale proti aktívnym Corgoňom sa nedokázali presadiť a naopak, po polhodine hry ich gólovou dorážkou zmrazil Bajtek. Barani však pred svojimi divákmi nič nevzdali a aj naďalej sa tlačili do útoku. To sa ukázalo ako úspešná voľba, pretože v 36. minúte Handlovský tečoval Čížekovu strelu až do siete a v 44. minúte dokonca Kytnár strelou spred bránky vyrovnal na 2:2. Napínavý súboj plný množstva pekných akcií pokračoval aj naďalej a necelých desať minút pred koncom riadnej hracej doby podvihol puk do siete nitriansky obranca Dušan Milo. Na to sa síce ešte Barani pokúsili odpovedať aj v záverečnej powerplay, ale napokon bez úspechu a hostia sa po tesnom triumfe 3:2 ujali celkového vedenia 2:1.

    4. zápas: HC' 05 Banská Bystrica – HK Nitra 4:2 (1:1, 1:0, 2:1), stav série 2:2
    Góly a asistencie:
    6. Kafka (Preisinger, Handlovský), 33. Surový (Handzuš), 43. Matoušek (Gründling), 46. Kafka (Matoušek) – 3. Ručkay H. (Slovák, Školiak), 56. König (Stümpel,)
    Vo štvrtom stretnutí semifinálovej série začali opäť lepšie Corgoni, ktorí sa v 3. minúte po góle Henricha Ručkaya ujali vedenia. V 6. minúte za domácich vyrovnal Petr Kafka. Pvýkrát v sérii poslal Bystricu do vedenia v polovici zápasu Tomáš Surový. Napokon víťazný gól stretnutia dosiahol v 43. minúte Tomáš Matoušek. Za domácich na trojgólový rozdiel upravil o tri minúty neskôr svojím druhým gólom v stretnutí Petr Kafka a Valenta v bránke hostí prvýkrát v semifinále vystriedal Lakosil. Za hostí znížil 4 minúty pred koncom stretnutia Peter König. Hostia sa už na viac nezmohli a Bystrica presvedčivo vyrovnala stav série na 2:2.

    Termíny série:
    18.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    19.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    22.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    23.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    25.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
    27.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
    29.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Nitry do semifinále:
    Minuloročný vicemajster sa podobne ako minulý rok stretne v semifinále s Banskou Bystricou. Podobne ako svoj súper, Nitra prešla cez štvrťfinále víťazstvom 4:1 nad Martinom. Kosačky sa nestali čiernym koňom vyraďovacích bojov tak ako sa očakávalo a pre Nitru boli ľahkým sústom hneď od úvodného zápasu. V ňom Corgoni deklasovali svojho súpera 9:2 a hetrikom sa zaskvel Jozef Stümpel. V druhom zápase Martin nezvládol druhú tretinu, v ktorej inkasoval 4 góly a Nitra zaznamenala výhru 6:2. Séria sa sťahovala do Martina, kde Kosačky predviedli pred zápasom laserovú show a možno aj toto im dopomohlo k tomu, že Nitru zdolali 4:1 a znížili stav série. Antonín Stavjaňa na tretí zápas nominoval ex-Martinčana Michala Valenta, zhodou okolností v deň jeho narodenín, ten už viac neinkasoval a Nitra po výsledkoch 7:0 a doma 5:0 zaslúžene postúpila do semifinále. Nitra strelila Martinu v piatich zápasoch dovedna 28 gólov, najviac zo všetkých štvrťfinalistov, a práve na svoju ofenzívnu silu a šiesteho hráča v hľadisku sa Corgoni budú spoliehať aj v semifinále.

    Cesta Banskej Bystrice do semifinále:
    Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah, o ktorý sa v dvadsiatej šiestej minúte postaral bystrický útočník Kudrna. Po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii „barani“. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade. Už v polovici stretnutia prehrávali 0:2, ale presným zásahom tesne pred koncom prostrednej časti, ktorý bol vôbec ich prvým v sérii, znížili stav na rozdiel jediného gólu. Domácim sa následne podarilo skóre vyrovnať, no v záverečnej minúte opäť inkasovali a zápas prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti „barani“ prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa ale so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, König P., Milo, Mezei, Novák M., Kuzma, Bednár, Piačka – Tománek, Stümpel, Novák L., Pupák, Štefanka, Bajtek, Slovák, Školiak, Ručkay H., Mráz, Lelkeš, Ručkay J.

    HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan – Gründling, Čížek, Bambúch, Kousalík, Jaborník, Guimond, Rosandič, Bíro – Hudec, Handzuš, Surový, White, Kytnár, Kudrna, Handlovský, Preisinger, Kafka, Lamper, Zigo, Matoušek

    Rozhodca: Jonák, Müllner – Šefčík, Výleta.
     
    Po hymne je všetko pripravené na začiatok zápasu.
    Odznieva hymna Slovenskej republiky
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Nitra prepadla v obrannom pásme a Bystrica sa vďaka gólu MICHALA HUDECA dostáva v úvode stretnutia do vedenia. Asistencie: Michal Handzuš, Tomáš Surový.
    HUDEC - 0:1
     
    01:34
    Vhadzuje sa pred Lakosilom.
     
    02:29
    Michal Novák za faul na Lampera si posedí dve minuty. Prvá presilovka Bystrice.
     
    03:31
    Nitra sa prvú minútu oslabenia dobre bráni a Bystrica sa nedokázala usadiť v útočnom pásme.
     
    03:47
    Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    04:33
    Domáci v plnom počte.
     
    05:21
    Druhý gól hostí mohol pridať Kafka, ktorého dorážka tesne minula ľavú tyčku domácej bránky.
     
    05:59
    White strieľa, Lakosil zasahuje a nasleduje vhadzovanie.
     
    06:20
    Matoušek poslal tvrdo Lelkeša na mantinel. Všetko v rámci pravidiel.
     
    07:31
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    08:22
    Zakázané uvoľnenie Nitra. Predtým však dobre zakombinoval Kudrna s Kytnárom, Lakosil dobre zasiahol.
     
    08:31
    Nitra dala gól!
    Po buly sa zmocnili puku domáci, vyrazili do protiútoku, Tománek na modrej čiare prihral PETROVI KÖNIGOVI, ktorý nevymýšľal, oprel sa do puku a vymietol pavučinu v pravom hornom rohu hosťujúcej bránky. Asistencie: Roman Tománek.
    KÖNIG - 1:1
     
    09:20
    Vhadzuje sa pred Lakosilom.
     
    10:02
    Reklamná prestávka a po nej buly v stredom pásme.
     
    10:40
    Lakosil zasahuje po Kudrnovej strele.
     
    12:09
    Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    12:30
    Buly pred Košarišťanom.
     
    12:38
    Kousalík zasiahol Tománeka hokejkou do tváre a Nitra si zahrá presilovku.
     
    12:58
    Nitra dala gól!
    Nitra využíva presilovú hru, kedy domáci dobre zakombinovali. Stümpel prihral na ľavej strane Tománekovi, ten poslal puk pred bránku, kde bol osamotený LUKÁŠ NOVÁK, pristavil si puk a bez problémov prekonal ležiaceho Košarišťana. Asistencie: Roman Tománek, Jozef Stümpel.
    Novák L. - 2:1
     
    14:14
    Zakázané uvoľnenie Bystrica.
     
    14:56
    Lamperova prihrávka pred bránku nenašla svojho adresáta.
     
    16:04
    Surový tesne minul odkrytú bránku, kedy vystrelil po odrazenom puku od zadného mantinelu.
     
    16:26
    Lakosil zasahuje po strele Kudrnu. Bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    16:48
    Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    17:11
    Bystričania hrali s vysokou hokejkou a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    17:27
    Na ľade zostal ležať Lelkeš po nešetrnom zákroku jedného z Bystričanov.
     
    18:19
    Kudrnov pokus z ľavého kruhu Lakosil vyráža na ochrannú sieť.
     
    19:04
    Bíro si sadá na trestnú lavicu a Nitra si zahrá presilovku.
     
    19:21
    Košarišťan podcenil nahodený puk, bol mimo svojej bránky ale Školiak ani Slovák nezakončili ideálne a Bystrica sa ubránila.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina, v ktorej sme videli 3 góly. V prvej minúte poslal Bystricu do vedenia Hudec. Nitra vďaka gólom Königa a Lukáša Nováka otočila stav zápasu a vyhráva 2:1.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 2:1
    Vylúčení na dve min.: 1:2
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 5:11
    Úspešnosť brankárov: 90.9%:60:0%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:48
    Ospravedlňte technické problémy v Nitre.
     
    21:10
    Nitra dala gól!
    Po naskočení Bystričana z trestnej lavice Stümpel nabil ROMANOVI TOMÁNEKOVI, ktorý sa presadil podobne ako Konig pri druhom góle. Asistencie: Jozef Stümpel, Lukáš Novák
    TOMÁNEK - 3:1
     
    25:15
    Nitra v útočnom pásme, hostia sa bránia.
     
    26:17
    Kuzma na ľade. Pomer hráčov na ľade sa nemení. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    26:41
    Posunutá bránka hostí.
     
    28:22
    Ofsajd Bystrica.
     
    28:29
    Vhadzuje sa pred Lakosilom.
     
    29:00
    V hľadisku, konkrétne za komentátorským pultom, spolu s Jánom Hudokom sedí aj hokejová reprezentantka Zuzana Tomčíková.
     
    29:25
    Michal Novák fauloval Lampera a Bystrica si zahrá presilovku.
     
    29:25
    A je tu to , čoho sme boli svedkami aj minulú sezónu, po štadióne putuje nad hlavami divákov obrovská vlajka HK NITRA.
     
    29:40
    Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    31:56
    Nitra dala gól!
    Nitra zvyšuje stav stretnutia na rozdiel troch gólov vďaka gólu LUKÁŠA NOVÁKA. Asistencie: Filip Kuzma, Jozef Stumpel.
    Novák L. - 4:1
     
    31:56
    Po góle Košarišťana nahradil Andersson v bránke hostí.
     
    32:33
    Michal Novák opäť na trestnej a Bystrica má možnosť v presilovke znížiť. Novák inkasoval aj vyšší 10 minútový trest za napadnutie hlavy a krku. Hrá sa 5 na 4.
     
    33:37
    Nitra sa prvej minúte presilovky ubránila.
     
    33:40
    Na lavicu hanby si sadá Surový a pomer síl na ľade je vyrovnaný.
     
    34:27
    Postavenie mimo hry posúdené ako úmyselné a vhadzuje sa pred Anderssonom.
     
    34:40
    Domáci v plnom počte.
     
    34:53
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    35:42
    Hostia v plnom počte.
     
    35:47
    Postavenie domáceho hráča v bránkovisku a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    36:11
    Slovákov pokus z prvej tesne minul svoj cieľ.
     
    36:26
    Vhaduzuje sa v strednom pásme.
     
    36:30
    Dnes je Nitra aréna skutočne vypredaná do posledného miesta, nakoľko fanúšikovia hostí na dnešný zápas nezavítali organizovaným výjazdom a na ich vyhradené miesta v hľadisku zasadli domáci diváci. Tí sa doposiaľ dobre bavia.
     
    37:09
    Vhadzuje sa pred Lakosilom.
     
    38:25
    Kudrnov pokus vyrazil Lakosil na ochrannú sieť.
     
    39:05
    Štefanka páli z otočky.
     
    39:38
    Hra je prerušená a nepokoj v hľadisku. Dokonca letiaci pohár s pivom zasiahol jedného z rozhodcov.
     
    Vhadzuje sa v strednom pásme, pri domácej trestnej lavici.
     
    Buly pre Bystricu, avšak hostia si nestihli vypracovať príležitosť a hru prerušil koniec tretiny. Vhadzuje sa v stredovom kruhu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    22 sekúnd pred koncom tretiny je tretina na konci. Hľásateľka vyhlásila, že nasleduje úprava plochy a upozornila divákov, že ak sa ešte raz dostanú nejaké predmety z hľadiska na ľad, tak sa stretnutie dohrá pred prázdnymi tribúnami.
     
    V druhej časti sme boli svedkami dvoch gólov a Nitra po zásahoch Tománeka a Lukáša Nováka vyhráva nad Bystricou 4:1.
     
    Situácii pred prerušením tretiny predchádzali dve situácie, ktoré vyvolali nevôlu v hľadisku. Najskôr zostal pred Anderssonovou bránkou ležať jeden z domácich hráčov, v hre sa pokračovalo. O pár sekúnd sa na ľade ocitol pred Lakosilom jeden z hráčov hostí a rozhodcovia prerušili hru bez toho, že by vylučovali. Nasledovalo vhadzovanie avšak domáci diváci na znak nespokojnosti začali hádzať predmety na ľad a jeden z nich trafil čiarového rozhodcu.
    Diváci Nitry môžu byť po dvoch tretinách nadmieru spokojní
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 4:1
    Vylúčení na dve min.: 4:4
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 16:16
    Úspešnosť brankárov: 93.7%:75:0%
     
    Hráči sú na ľade. Hlásateľka prosí divákov o prejav slušného povzbudzovania, inak bude zimný štadión vyprázdnený.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:01
    Bystrica rozohráva akciu od vlastnej bránky.
     
    41:40
    Striedanie na oboch stranách počas neprerušenej hry. Pri puku opäť hostia.
     
    42:39
    Tvrdé súboje pri hosťujúcej striedačke. Pomer síl na ľade sa nemení.
     
    43:00
    Vhadzuje sa pred Lakosilom.
     
    43:20
    Ofsajd Bystrica.
     
    43:28
    Vhadzuje sa pred bránkárom hostí.
     
    44:55
    Buly pred Anderssonom.
     
    45:25
    Handzuš páli z prvej po stečovanom pokuse Kousalíka vedľa.
     
    46:27
    Reklamná prestávka a vhadzovanie pred Anderssonom.
     
    47:25
    Kousalík opäť chyboval pri rozohrávke. Domáci to nevyužili.
     
    47:37
    Vhadzovanie pred Lakosilom. Handzuš úspešný a vybojoval puk pre svojich spoluhráčov.
     
    48:46
    Školiak si sadá na trestnú lavicu a Bystrica si zahrá presilovku.
     
    49:45
    Nitra prvú minútu presilovky zvládla a Bystrica rozohráva akciu od vlastnej bránky.
     
    50:55
    Domáci v plnom počte.
     
    51:08
    Vhadzovanie pred Anderssonom.
     
    51:37
    Nitra dala gól!
    Na rozdiel 4 gólov upravuje HENRICH RUČKAY, ktorý po prihrávke od Slováka prekonal brankára hostí z podobného miesta ako Lukáš Novák pri svojom prvom góle. Asistencie: Dušan Milo, Marek Slovák.
    Ručkay H. - 5:1
     
    52:00
    Andersson zasahuje po strele Slováka.
     
    52:36
    Na opačnej strane zakončuje Handzuš, Lakosil odoláva.
     
    53:54
    Vzájomné vylúčenie. Za domácich Štefanka, za hostí Guimond. Hrá sa 4 na 4. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    54:42
    Ofsajd Bystrica.
     
    55:53
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia dobre forčekovali, Nitra nevyhodila puk z pásma. Zmocnil sa ho na ľavom kruhu ANDREJ KUDRNA a strelou spoza obrancu prekonal domáceho brankára. Asistencie: Milan Kytnár.
    KUDRNA - 5:2
     
    56:34
    Zakázané uvoľnenie Bystrica.
     
    56:45
    Lakosil chytá strelu Ziga do lapačky a vhadzuje sa po pravici domáceho brankára.
     
    58:01
    Hostia v útočnom pásme. Zostáva im už len 120 sekúnd na vyrovnanie.
     
    59:00
    Potlesk v stoji v Nitra aréne v poslednej minúte.
     
    59:23
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie, v ktorom Nitra zdolala Banskú Bystricu 5:2 a ujíma sa vedenia 3:2 v semifinálovej sérii. V piatok pod Urpínom majú Corgoni prvý mečbal a môžu sa tak po Košiciach stať druhým finalistom. Hrdinom stretnutia bol Lukáš Novák, ktorý zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. Stretnutie sledovalo 3600 divákov – vypredané.
    Pod Zoborom sa oslavuje zisk postupového mečbalu
     
    Hlasy po zápase:
    Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra:"Dnes sme nezačali tak, ako sme si predstavovali.Inkasovali sme skorý gól, vyrovnali sme a v prvej tretine sme aj išli do vedenia a hrali sme dobre. V záverečnej tretine som rád, že sa naši hráči nenechali vyprovokovať a dohrali sme zápas."

    Miroslav Chudý, tréner HC 05 Banská Bystrica:"Začali sme lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch. Boli sme aktívni a agresívni. Vyťažili sme prvý gól. Následne sme inkasovali dva góly a polavili. Druhá tretina bola celá zlá. To nás dostalo dole. V záverečnej časti sme už nedokázali s výsledkom nič urobiť a Nitra vyhrala zaslúžene."
     
    Štatistiky po tretej tretine:
    Góly: 5:2
    Vylúčení na dve min.: 6:5
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 20:26
    Úspešnosť brankárov: 92.3%:75:0% (19:51:37)

    Dalibor Sklár

    Branky a nahrávky: 9. König (Tománek), 13. Novák L. (Tománek, Stümpel), 22. Tománek (Stümpel, Novák L.), 32. Novák L. (Stümpel, Kuzma), 52. Ručkay H. (Slovák, Milo) – 1. Hudec (Surový, Handzuš), 56. Kudrna (Kytnár)


    HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, König P., Milo, Mezei, Novák M., Kuzma, Bednár, Piačka – Tománek, Stümpel, Novák L., Pupák, Štefanka, Bajtek, Slovák, Školiak, Ručkay H., Mráz, Lelkeš, Ručkay J.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan – Gründling, Čížek, Bambúch, Kousalík, Jaborník, Guimond, Rosandič, Bíro – Hudec, Handzuš, Surový, White, Kytnár, Kudrna, Handlovský, Preisinger, Kafka, Lamper, Zigo, Matoušek

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Šefčík, Výleta

    Diváci: 3600
    bahis siteleri