Velká Británie – Chorvatsko 3:2 (po pr.) | Estonsko – J. Korea 3:7 (kon.) | Nizozemsko – Litva 0:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Litva
Pondělí 13.04.2015, 20:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní zápas je u konce! Litva získává své první body na tomto turnaji a poráží pořadatelskou zemi 1:0. K výhře Litvě stačila jediná branka, kterou vstřelil Arnoldas Bosas. V zápase jsme viděli hodně vyloučení. Přesilovky ale dnes nebyly devízou ani jednoho z týmů. V samém závěru to ještě Nizozemsko zkoušelo v šesti, vyrovnat se ale domácím nepodařilo.

    STATISTIKY UTKÁNÍ
    Střely na branku – 35 (12,6,17) – 26 (11,10,5)
    Úspěšnost zákroků – 96,15% – 100,00%
    Trestné minuty – 20 – 10

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) hokejových přenosů se těším brzy nashledanou! (22:52:36)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:42
    Domácí to zkoušejí v šesti! Ihned po návratu Houkese z trestné lavice míří na střídačku Ian Meierdes. Uvidíme, zda-li se domácím toto riziko vyplatí!
     
    57:05
    Dvojnásobnou přesilovku Litva nevyužila a Nardo Nagtzaam je zpět na ledě. Klasická přesilovka Litvy ale pokračuje!
     
    56:41
    Závěr se domácímu týmu opravdu nedaří! Na trestnou lavici míří ještě Levi Houkes a Litva má k dispozici přesilovku pět na tři, která bude trvat dvacetčtyři vteřin!
     
    55:05
    Nizozemci si teď velmi zkomplikovali závěr zápasu! Na dvě minuty je vyloučen Nardo Nagtzaam za krosček a domácím tým jde do oslabení!
     
    52:34
    Nizozemci zatím jasně vedou v počtu střeleckých pokusů ve třetí třetině. Na branku Armalise vystřelili už osmkrát. Hráči z Litvy vyslali na branku Meierdrese tři pokusy.
     
    49:08
    Přesilovka Nizozemska je pryč. Kumeliauskas je již zpět na ledě a domácí tým tak nevyužil již čtvrtou přesilovou hru!
     
    48:31
    Nizozemci jsou teď během přesilové hry hodně aktivní. Na Armalise vyslali už tři střely, nicméně hostující gólman i nadále drží čisté konto.
     
    47:52
    Na trestnou lavici teď míří Mitch Bruijsten (NED) a Nerijus Alisauskas (LTU). Oba hráči za hrubost. Nadále ale pokračuje přesilovka Nizozemska.
     
    47:08
    Nizozemci teď mají skvělou příležitost na vyrovnání. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění Donatas Kumeliauskas!
     
    44:00
    Ani již sedmou přesilovku nedokázala Litva využít. Na gólmana Meierdese vyslali hostující hráči pouze jednu střelu a de Jong je zpět na ledě.
     
    42:00
    Pro Nizozemsko nezačíná třetí třetina dobře. Nick de Jong vyhodil kotouč mimo hrací plochu a na dvě minuty míří na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina branku bohužel nenabídla! Oba týmy ale měly možnosti ke skórování, neboť hrály mnoho přesilovek. Zejména Litva hrála ke konci přesilovku pět na tři, tu ale nevyužila. Zbytek této dvojnásobné přesilovky si ale Litva přenesla do poslední třetiny.

    STŘELY DRUHÉ TŘETINY – 6 – 10
    POČET STŘEL CELKEM – 18 – 21
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Domácí si teď hodně zavařili! Na trestnou lavici míří Deiderick Hagemeijer za faul kolenem a Litva bude hrát přes minutu trvající přesilovku pět na tři!
     
    39:01
    Na led se právě vrátil Pliskauskas a začíná přesilová hra Litvy!
     
    38:31
    Šest sekund před vypršením Houkesova trestu jde na trestnou lavici domácí Dax van de Velden a hrát se bude šest vteřin čtyři na tři!
     
    37:01
    Přesilová hra Litvy ale trvala pouze dvacetčtyři sekund! Za krosček posílá hlavní rozhočí na trestnou lavici Dariuse Pliskauskase a hrát se bude čtyři na čtyři!
     
    36:37
    Na vyloučení je ve druhé třetině vyrovnáno. Na trestnou lavici putuje domácí Levi Houkes za sekání. Litva tak má k dispozici již čtvrtou přesilovou hru!
     
    34:24
    Ve druhé třetině měl zatím více práce hostující gólman Armalis, který musel zneškodnit šest střel a nadále drží čisté konto. Meierdres musel zasahovat pětkrát.
     
    30:03
    Domácím se ale dnes přesilovky vůbec nedaří. Na Armalise vystřelili pouze jednou a Litva se dokázala ubránit. Rolandas Aliukonis už je zpět na ledě a Litva je v plném počtu.
     
    28:03
    Domácí Oranjes mají k dispozici další přesilovou hru! Za držení protihráče míří na trestnou lavici Rolandas Aliukonis. Nizozemci tak mají již druhou příležitost ke srovnání stavu!
     
    27:41
    Střelecké pokusy jsou zatím ve druhé třetině vyrovnané. Oba brankáři museli předvést celkem čtyři zákroky. Stav ale nadále zůstává 0:1 pro Litvu!
     
    25:50
    Ani Litva ale svou již třetí přesilovku nevyužila a domácí Steve Mason se vrací zpět na led.
     
    24:51
    Nizozemci se ve hře čtyři na čtyři prosadit nedokázali a Nomanovas se vrací na led. Nyní začíná zkrácená přesilová hra Litvy.
     
    23:50
    Přesilovou hru ale hráli Nizozemci pouze necelou minutu! Hlavní rozhodčí vylučuje Steve Masona na dvě minuty a minutu se bude hráč čtyři na čtyři.
     
    22:51
    První přesilovou hru si zahrají i domácí hokejisté! Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Danielius Nomanovas.
     
    21:12
    První střelou druhé periody se prezentovali hráči domácího celku. Armalis ale prokazuje nasbírané zkušenosti ze švédské ligy a nadále drží čisté konto.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí. Litva odstartovala své vystoupení na tomto turnaji opravdu znamenitě. Hned po jedenácti sekundách se prosadil Arnoldas Bosas, který poslal Litvu do vedení. Hostující tým hrál v první třetině ještě dvě přesilové hry. Ani jednu početní výhodu ale nevyužil a stav je tak po první třetině 0:1 pro Litvu!

    STŘELY V PRVNÍ TŘETINĚ – 12 – 11
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:43
    Nizozemská reprezentace je zatím hodně neukázněná. Ke konci první třetiny si již druhou přesilovku zahraje Litva. Za hrubost si jde odsedět dvě minuty Diederick Hagemeijer.
    Ženský reprezentační tým Nizozemska měl velmi blízko postup do I. Divize skupiny A. Ve skupině ale obsadily Nizozemky až druhé místo, postup si zajistily Slovenky. Na tahu je teď mužská reprezentace, ta ale zatím prohrává s Litvou 0:1
     
    14:39
    Litevští hráči ale početní výhodu využít nedokázali. Na branku Meierdrese navíc vyslali pouze jednu střelu!
     
    12:39
    Máme tady první vyloučení dnešního utkání. První přesilovku si zahraje Litva! Střídačka domácích je potrestána za špatné střídání, neboť v jednu chvíli bylo na ledě šest hráčů, což pravidla nedovolují.
     
    08:54
    Domácí Nizozemsko je nyní aktivnějším týmem a začíná potvrzovat roli mírného favorita. Na branku Armalise vyslal tým Chrise Eimerse už deset střel. Hostující brankář ale zatím zůstává na nule!
     
    05:51
    Mantas Armalis v brance Litvy musel zatím čelit šesti střeleckým pokusům. Zatím ale zůstává hráč švédského Djurgardenu stoprocentní.
     
    04:59
    Gólman mistrovského Tilburgu Trappers Ian Meierdres tedy svou misi v brance Oranjes neodstartoval zrovna nejlépe. Hostující hráči na něj vyslali již šest střel. Domácí gólman ale zatím další puk za svá záda nepustil.
     
    02:18
    Litva vstoupila do utkání velmi aktivně a gólman Mantas Armalis musel jíž likvidovat dva střelecké pokusy domácích hokejistů. Na druhé straně Ian Meirdres musel čelit jedné střele.
     
    00:11
    Litva právě vstřelila branku!
    Tak to je šok pro domácí tým! Litva jde hned po jedenácti sekundách do vedení! První střelecem hostů na tomto turnaji se stává ARNOLDAS BOSAS, který využil nahrávky od Gintautase. Asistence: Paulius Gintautas, Daniel Bogdziul
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký pondělní večer! Dnes se rozběhne mistrovství světa 1. divize skupiny B. Ze všech utkání této divize budeme přinášet podrobné textové reportáže, takže o nic zásadního nepřijdete! Vše v Eindhovenu začne již ve 13:30 soubojem Velké Británie s Chorvatskem. Následující zápas je na programu od 17:30 a uvidíme souboj Estonska s Jížní Koreou. My se společně zaměříme na poslední souboj dnešního hracího dne mezi domácím Nizozemskem a Litvou. Začátek zápasu je v IJssportcentrum v Eindhovenu naplánován na 20:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    NIZOZEMSKO
    Pořadatelská země je momentálně na 24. místě žebříčku IIHF. Nejvýšího umístění Nizozemsko dosáhlo v roce 2004, kdy bylo 23. Nizozemské nejvyšší soutěže Eredivisie se účastní celkem pět týmů. Z toho jeden belgický – HYC Herentals. Poslední dva ročníky vyhrál tým Destil Trappers z města Tilburg. Tento tým má v nominaci kouče Chrise Eimerse celkem dvanáct hráčů, včetně dvou brankářů Denize Mollena a Iana Meierdrese, který by měl zaujmout místo jedničky týmu.

    Největšího úspěchu dosáhl nizozemský hokej v roce 1980, kdy se Nizozemsko účastnilo Olympijský her v Lake Placid. Nizozemsko se představilo v "červené divizi" a v šestičlenné skupině obsadilo patou pozici. Historické vítězství zaznamenaly "tulipány" v zápase proti Polsku, kde zvítězily 5:3. Zápas s Japonskem skočil 3:3, v dalších zápasech "Oranjes" neuspěli. V roce 1981 se Nizozemsko také účastnilo mistrovství světa v Göteburgu. Ve skupině A obsadilo Nizozemsko poslední pozici se skore 5:30 a žádným získaným bodem.

    V Holandsku se celkový počet registrovaných hráčů dostal již na číslo 2888. Mužskou část čítá 1465 hokejistů a 1194 juniorů. Ženský hokej v Holandsku není příliš rozšířen a je zde pouze 229 registrovaných hokejistek. V Niozemsku se nachází 26 krytých stadiónů a dva venkovní. Největší je aréna Thialf v Heerenveenu, ta ale určena hlavně pro rychlobruslení.
     
    LITVA
    Pobaltská země je momentálě v žebříčku IIHF na 26. pozici. Nejvyšího umístění se Litva dočkala v roce 2008, kdy byla 23. Nejvyšší hokejová liga v Litvě existuje od roku 1991 a účastní se ji pouze čtyři týmy. Jasným rekordmanem litevské soutěže je tým SC Energija, který má na kontě neuvěřitelných 17 titulů!

    Litevský hokej hodně poznamenal rozpad Sovětského svazu v roce 1991. Litva se od roku 1993 účastní pouze mistrovství nižších divizích. Na mistrovství světa se nikdy nepodívala.

    V Litvě je momentálně osm krytých stadiónů a čtyři nekryté. Celkový počet registrovaných hokejistů je 1246. Z toho 476 je dospělých hokejistů a 741 juniorů. V Litvě je pouze 29 registrovaných hokejistek.

    Hokejisté Litvy budou v dnešním zápase považování za mírné outsidery. Nizozemce navíc bude pohánět domácí publikum. Hokej je však hra, kde se může stát cokoliv a vše se rozhodně až na ledě!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 1. Bosas (Gintautas, Bogdziul)


    Nizozemsko: Meierdres (Oosterwijk) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummer, van Iersel, van Gestel – van den Heuvel, K.Bruijsten, Nagtzaam, M.Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Lijden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer
    Litva: Armalis (Baltrunas) – Jasinevicius, Kieras, Alisauskas, Vezelis, Kubilius, Aliukonis – Visockas, Nomanovas, Bauba, Bendzius, Pliskauskas, Cizas, Rybakov, Bosas, Gintautas, bodgziul, Zidkovas, Kumeliauskas, Baltrukonis, Kulevicius

    Diváci: 1500
    bahis siteleri