Velká Británie – Chorvatsko 3:2 (po pr.) | Estonsko – J. Korea 3:7 (kon.) | Nizozemsko – Litva 0:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Litva
Pondělí 13.04.2015, 20:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:41
    Závěr se domácímu týmu opravdu nedaří! Na trestnou lavici míří ještě Levi Houkes a Litva má k dispozici přesilovku pět na tři, která bude trvat dvacetčtyři vteřin!
     
    55:05
    Nizozemci si teď velmi zkomplikovali závěr zápasu! Na dvě minuty je vyloučen Nardo Nagtzaam za krosček a domácím tým jde do oslabení!
     
    47:52
    Na trestnou lavici teď míří Mitch Bruijsten (NED) a Nerijus Alisauskas (LTU). Oba hráči za hrubost. Nadále ale pokračuje přesilovka Nizozemska.
     
    47:08
    Nizozemci teď mají skvělou příležitost na vyrovnání. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění Donatas Kumeliauskas!
     
    42:00
    Pro Nizozemsko nezačíná třetí třetina dobře. Nick de Jong vyhodil kotouč mimo hrací plochu a na dvě minuty míří na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    39:18
    Domácí si teď hodně zavařili! Na trestnou lavici míří Deiderick Hagemeijer za faul kolenem a Litva bude hrát přes minutu trvající přesilovku pět na tři!
     
    39:01
    Na led se právě vrátil Pliskauskas a začíná přesilová hra Litvy!
     
    38:31
    Šest sekund před vypršením Houkesova trestu jde na trestnou lavici domácí Dax van de Velden a hrát se bude šest vteřin čtyři na tři!
     
    37:01
    Přesilová hra Litvy ale trvala pouze dvacetčtyři sekund! Za krosček posílá hlavní rozhočí na trestnou lavici Dariuse Pliskauskase a hrát se bude čtyři na čtyři!
     
    36:37
    Na vyloučení je ve druhé třetině vyrovnáno. Na trestnou lavici putuje domácí Levi Houkes za sekání. Litva tak má k dispozici již čtvrtou přesilovou hru!
     
    28:03
    Domácí Oranjes mají k dispozici další přesilovou hru! Za držení protihráče míří na trestnou lavici Rolandas Aliukonis. Nizozemci tak mají již druhou příležitost ke srovnání stavu!
     
    23:50
    Přesilovou hru ale hráli Nizozemci pouze necelou minutu! Hlavní rozhodčí vylučuje Steve Masona na dvě minuty a minutu se bude hráč čtyři na čtyři.
     
    22:51
    První přesilovou hru si zahrají i domácí hokejisté! Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Danielius Nomanovas.
     
    18:43
    Nizozemská reprezentace je zatím hodně neukázněná. Ke konci první třetiny si již druhou přesilovku zahraje Litva. Za hrubost si jde odsedět dvě minuty Diederick Hagemeijer.
     
    12:39
    Máme tady první vyloučení dnešního utkání. První přesilovku si zahraje Litva! Střídačka domácích je potrestána za špatné střídání, neboť v jednu chvíli bylo na ledě šest hráčů, což pravidla nedovolují.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 1. Bosas (Gintautas, Bogdziul)


    Nizozemsko: Meierdres (Oosterwijk) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummer, van Iersel, van Gestel – van den Heuvel, K.Bruijsten, Nagtzaam, M.Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Lijden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer
    Litva: Armalis (Baltrunas) – Jasinevicius, Kieras, Alisauskas, Vezelis, Kubilius, Aliukonis – Visockas, Nomanovas, Bauba, Bendzius, Pliskauskas, Cizas, Rybakov, Bosas, Gintautas, bodgziul, Zidkovas, Kumeliauskas, Baltrukonis, Kulevicius

    Diváci: 1500
    bahis siteleri