Sparta – Jihlava 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 6:1 (kon.) | Třinec – Ostrava 2:2 (kon.)
Znojmo – Brno 1:2 (kon.) | Táborsko – Teplice 3:3 (kon.)
konec
FK Třinec
2:2 (0:0)
FC Baník Ostrava
Čtvrtek 28.05.2015, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Baník měl už před zápasem jistotu, že za jakéhokoliv výsledku zůstane na 8. místě. Třinečtí díky zisku jednoho bodu poskočili na 17. příčku a oproti loňsku si tak o pozici polepšili.

    Ode mě je to z Třince pro dnešek a pro celý ročník letošní Juniorské ligy všechno. Děkuji vám za pozornost a loučím se s vámi. Přeji vám příjemný zbytek dne a příště se těším, na počtenou! (18:59:23)
     
    Po rozehřívání v prvním poločase jsme ve druhé půli sledovali úplně jiný fotbal. Po pěti minutách se Třinec ujal vedení, když hosté chybovali v rozehrávce a nový muž na hřišti Marek Gajdošík prostřelil Matějku. O čtyři minuty později si Ostravané nepohlídali vysokého Tomasze Gomolu, jenž se vyšplhal na centr Zimky z pravé strany a hlavou překonal hostujícího gólmana podruhé. Šanci Baníku na snížení prováhal Tomšů, za další minutu se však po faulu Kalfase kopala penalta. Sám faulovaný Oldřich Byrtus si vzal míč a nemýlil se.

    V poslední půlhodině Ostravané na domácí fotbalisty zatlačili a hnali se za vyrovnáním. Turoň zablokoval zakončení Pyclíka, Byrtus pak odmítl gól na 2:2, když si na zem položil brankáře, jenže trefil tyč. O něco později zase Byrtuse senzačně vychytal Rohel a následně ostravský hráč přestřelil. Vyrovnání se Baník přece jenom dočkal sedm minut před koncem. Do šestnáctky vnikl Dominik Tomšů a střílel přesně pod horní tyč. V závěru mohli domácí ještě strhnout vítězství na svou stranu, jenže Králíček nastřelil Zawadu a Gajdošík zacinkal jen na horní tyč. Ostravané stáhli náskok Třince a oba týmy si tak rozdělí po bodu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Třinečtí stihnou ještě jednou vystřídat, Nikolu Turoně nahrazuje na trávníku Marcin Žyla. V útoku je Baník Ostrava.
     
    90
    Jsou tu poslední minuty a vidíme nádherný fotbal, kdy se hra přesouvá ze strany na stranu. Kubáň zastavil Kundrátkův centr, Gajdošíkovi zase nevyšel pokus o lob.
     
    89
    Ožvoldův rohový kop domácí s přehledem ubránili, ale protiútok se ji příliš nezdařil. Králíčka zastavil čistým způsobem Celba.
     
    88
    Míč se dotkl horní tyče a Matějka zřejmě nezasáhl, protože rozehrával on sám. Na druhé straně si Rohel po Kubáňově malé domů dovolil kličku proti soupeři a uspěl.
     
    87
    A najednou mohlo být v Třinci zase veselo! Celba Gajdošíkův centr neodhlavičkoval do bezpečí, Gomola sklepl Králíčkovi, který nastřelil Zawadu! Drama nekončilo, k míči se dostal Gajdošík a střelou na zadní tyč pořádně protáhl Matějku!
     
    86
    Po delší době se Třinec probil na útočnou polovinu a hned je z toho rohový kop. Ten rozehraje slovenský záložník Gajdošík.
     
    85
    Strakoš poslal z pravé strany precizní centr před Rohelovu branku, třinecký brankář si zakřičel a šel pro balon. Přiběhnuvší Matěj mu nadělal menší potíže, ale nakonec se míč octl v jeho rukavicích.
     
    84
    Baník vyrovnal a dokázal smazat dvoubrankový náskok domácích. Teď má navíc ještě nějakých sedm minut na to, aby se pokusil získat všechny tři body.
     
    83
    Baník právě vstřelil branku!
    A tlak hostí přeci jen přerůstá ve vyrovnávací branku! Po Kundrátkově centru nedokázali Třinečtí odkopnout, DOMINIK TOMŠŮ se přes Turoně procpal až do pokutového území, zachoval klid a střelou pod horní tyč našel recept na Rohela – 2:2!
     
    82
    Snaha Baníku o vyrovnání sílí a Třinec se dostává pod tlak. Smolaře posledních minut Byrtuse zastavil Kubáň, jenž se následně stal obětí Byrtusova faulu.
     
    81
    Kundrátek prošel po pravé straně a přihrál na úroveň penalty Byrtusovi. Ten měl na noze další obrovskou příležitosti, ale napoprvé ho vychytal famózním způsobem Rohel, napodruhé Byrtus branku přestřelil!
     
    80
    Na centr z levé strany z kopačky Tomšů si nabíhali hned dva Ostravané. Ani Byrtus, ani Matěj však na něj ovšem nedosáhli, a tak jej zkrotil brankář Rohel.
     
    79
    Zimka se vracel zpět do obrany a fauloval Tomšů, Hrdlička však dostal ponechanou výhodu a mohl dopředu. Kučera ho však vytlačil s míčem až do zámezí.
     
    78
    Baník je v posledních okamžicích aktivnější a Byrtus před chvilkou zahodil opravdu tutovou šanci na vyrovnání. Strakošovi se centr zprava vůbec nezdařil.
     
    77
    Byrtus by byl býval postupoval sám na branku, kdyby ho nezastavil ofsajd. Chvilku nato už mu Tomšů přihrál do regulérní pozice, Byrtus si položil Rohela, pak ale z úhlu místo odkryté branky nastřelil tyč!
     
    76
    Po chybičce v třinecké rozehrávce se do zajímavé pozice dostával Kundrátek. Mohl ještě přihrát Tomšů, ale zvolil střelu, kterou Rohela neohrozil.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 50. Gajdošík, 54. Gomola – 64. Byrtus (pen.), 83. Tomšů


    FK Třinec: Rohel – Kalfas, Minařík (39. Kučera), Kubáň, Ferenc – Čelůstka (46. Zimka) – Turoň (90+1. Žyla), Pustka (69. Puczok), Martynek (C) (46. Gajdošík), Králíček – Gomola. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Bruk – Bujok, Puczok, Kučera, Zimka, Gajdošík, Žyla.

    FC Baník Ostrava: Matějka – Fojtík (57. Strakoš), Zawada (C), Celba, Byrtus – P. Kundrátek, Ožvolda, Šichor (53. Karčmář), Matěj – Pyclík (71. Hrdlička), Szotkowski (46. Tomšů). Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Jaška – Honiš, Hrdlička, Karčmář, Tomšů, Strakoš.

    Rozhodčí: Radim Dresler – Stanislav Pochylý, Radek Dubravský

    Diváci: 120
    bahis siteleri